אני יודע, זה אני שציינתי את זה:cool:
Printable View
אני יודע, זה אני שציינתי את זה:cool:
גלגלי האופנוע (שטח) לא לוקחים חלק משמעותי בשיכוך. הסיבה לגמישות שלהם היא כדי למנוע מהם להסדק ולהשבר. אם על הדרך הם סופגים חלק מהמהמורות, זה רווח שולי וזניח.
למעשה אין הבדל משמעותי באמירה שלך:
כדי שגלגל יצוק יהיה עמיד כמו גלגל עם חישורים לאורך זמן בשטח, הוא נדרש להיות כבד בהרבה.
מה שיגדיל משמעותית את המשקל הבלתי מוקפץ, על כל תופעות הלוואי הרעות של משקל בלתי מוקפץ גבוה, במיוחד משמעותי באופנוע ואופניים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
נכון,
אבל לא התיייסתי למשקל. עלתה טענה שהגמישות שלהם משחקת תפקיד בשיכוך, ואני טענתי שזה זניח.
גם ככ ג'אנטים של אופנועי שטח מפתחים סדקים עתות לבקרים. (אגב, אף אחד לא מתרגש מזה. פשוט מרתכים את הסדק).
נראה ממש ממש טוב! יושב מעולה!:cool:
ג'נטים זה המון עניין של טעם, .. אז למעלה מעשור לבן וברזל.
אם כבר גנט ברזל סוזוקי 15 אז או של גימיני או סמוראי ישן משולשים... הם עם אוספט שלילי בעוד זה של הויטרה חיובי.
קובץ מצורף 131012קובץ מצורף 131013
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הכי טוב ברזל..
הג'נטים לפני ואחרי שיפוץ, הצבע נבחר להסוואה במדבר :)
קובץ מצורף 131198
קובץ מצורף 131199
להלן רשימת המיקרים בהם ג'נט לבן נראה טוב :
1. צרפתיות קטנות ומהירות משנות ה80-90
2. סמוראי על ג'נט מקורי
שים לב, ויגו לא ברשימה. אתה מתבקש לא להעמיד אותנו במצב ה"שיט הוא חזר לאקסית וכבר אמרנו עליה הכל"
מחוץ לרשימה זו, ג'נט בצבע הרכב קביל כאשר צבע הרכב שלך הוא צבאי/מדברי או שזה רכב קלאסי. (מקובל משום מה במקוררי אוויר, דה שבו, מרצדסים ועוד)
ונשמט לך מהרשימה דיפנדר על ג'אנט מקורי לבן (ועדיף שהדיפנדר יהיה בצבע כחול עם גג לבן).
או ג'אנט ברזל "משולשים" לבן אמריקאי מהאייטיז. עם אופסט.
כמו שהיו לרובנו על הסיקסים פעם, לפני 20 ו-30 שנה.
הכוונה לזה?
קובץ מצורף 131223
הג'אנט של הסאניאנג נראה יפהייפה!
בנתיים אני מבשל משהו. מקווה שיצליח. *רציתי להעלות תמונה נוספת ומשום מה לא הצליח (גודל הקובץ הנכון וגם הסוג ועדיין לא הצליח).
בסדר, נזרום עם אלו למרות לשטעמי הם חצי כוח.
על ויגו לבן אני לא חושב שזה יהיה יפה.
או על ויגו בכלל
או על טנדר מודרני.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אם לא ננסה - איך נדע?
(מי כאן חזק בפוטושופ? )
ובכל כיוונתי לאוטו השני זה שהגג שלו לבן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נרגעתי.
למרות שגם לזה התייחסתי בהודעה הראשונה.
דווקא עליו ג'נט וטסות שחורים, עם צמיג בשרני, מושלם.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הכי יפה בכחולhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f00095dd76.jpg
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
גם זו הייתה כחולה עם ג'אנט לבן משולשים, MTRים אבל לא דיפנדר https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...74cad3fb31.jpg
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ג'אנטים שחורים , על רכב כהה ו-tireletters. היה יפה ופשוט, געגועים לויטרה...
https://i.ibb.co/54H7Hcv/IMG-20190409-154852-01.jpg https://i.ibb.co/sbPCKYW/IMG-20190409-201910.jpg
כיתוב בפנים או בחוץ זה עניין של טעם וריח
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
תודה רבה! יש איזהשו באג טכני קטן אבל נראה לי שהצלחתי - למרות שאיכות התמונות לא מי יודע מה - סליחה מראש!
השרשור הזה מתפתח למשהו נחמד מאוד:) כיף לקרוא ולראות את התמונות! להלן סיפור שהיה היום ואחת הסיבות שפתחתי את השרשור.
היום סוף סוף נסעתי להתקין צמיגים חדשים במידה אחת גדולה יותר מהמקור (265/75R16) שלא ניתן לאשר ברישיון - יהיה סט נוסף צמיגי כביש לטסטים.
הצמיגים הם COOPER STT PRO - שטח מלא. אני יודע שיש שרשור על צמיגים וקראתי אותו קצת מאוחר מדי וקופר לא קיבל תגובות הכי הכי:) ולמידה שלי זמין מותג שקיבל כאן תשבוחות (כמובן שאיבדתי את השרשור ושכחתי איזה מותג זה היה - לא BFGoodrich), אבל בסך הכל לנסיעות שלי ומניסיון קודם איתם הרושם שלי מאוד חיובי מהם :)
את סט הצמיגים הזה התכוונתי לשים על ג'אנטים ברזל מקוריים של GM שקניתי מחבר - ונצבעו בצביעה חשמלית על ידי גל רייטר המוכשר - ממש המום מהתוצאה, רמה גבוהה ביותר! העמסתי את הג'אנטים על הטנדר ונסעתי לפנצ'ריה כדי להתקין את הצמיגים החדשים עליהם.
החברה בפנצ'ריה עשו עבודה מעולה, הכל הותקן, הטנדר נראה נפלא (בשבילי לפחות:) ) ויושב קצת יותר גבוה.
הנעתי, בדיקה קצרה, סובבתי הגה ימינה-שמאלה לוודא שאין שפשופים (המידה הזו הייתה אופציונלית ביוקונים, בלייזר K1500, ולפי הפרוספקט שלי משנת 1993, בעצם לכל הטנדרים וה -SUV בגרסאות ה 4X4 מהמשפחה - הבנתי שבארץ ניתן לאשר אותה רק ליוקונים, סאברבן 1500 אבל לא לטנדרים וסאברבן 2500), ומתחיל לנסוע לאט ובודק שהכל תקין.
עצירה קצרה בתחנת הדלק (מתדלק את עצמי בקפה ולשם שינוי לא את הטנדר:) ), וממשיך בנסיעה. נשמע בום קטן, עצירה בצומת לבדוק מה זה היה, ולא רואה כלום, הכל יושב במקום. ממשיך לנסוע ואני מבין שאני מתחיל לשמוע קולות חלושים של חיכוך לא נעים, שמשתנים בהתאם למהירות הנסיעה. אני גם מרגיש אותם ברכב, ולא מבין מה התפרק, מה לא יושב טוב, והקולות "כחחח כחחח" ממשיכים.
עצרתי במגרש חול סמוך לבית, מכבה מנוע וזוחל מתחת לרכב. הכל יושב במקום. מוזר. מניע שוב ונוסע לאט. הקולות ממשיכים. עוד פעם זוחל.
הקאליפרים של הבלמים נוגעים בג'אנטים הקדמיים ובנתיים עשו שריטות נחמדות. איך זה יכול להיות? זה אותו ג'אנט GM, 16 אינץ', מה קורה פה?
נותן מבט על הג'אנטים המקוריים הישנים שבאו עם הטנדר - במרכז הגלגל אין להם שפה בשונה מהג'אנטים החדשים הצבועים . קשה לקרוא עליהם אבל כנראה האופסט שונה.
קובץ מצורף 131235
חשבתי שכל הג'אנטים 16 של GM עם אותם נתונים, מסתבר שלא. הם נראים כמעט זהים לחלוטין, אבל מסתבר שיש הבדלים.
הג'אנט הצבוע באפור (צביעה מדהימה של גל רייטר - רייטק ממושב סלעית - מומלץ בחום!) ירד ככל הנראה מונדורה, ולפי בירור אינטרנטי קצר זה גם ג'אנט שיושב על הטנדרים וה SUV מהדור הקודם לשלי (1973-1991). במרכז שלו יש שפה, מה שלג'אנט המקורי שבא עם הטנדר (מהשנים 1988-2000) - אין. וככל הנראה האופסט שונה.
אתם מנהלי ומשתמשי ג'יפולוג בעלי נסיון רב מעל ומעבר לשלי, אתם בטח יודעים את זה - אבל חשבתי לשתף בכל זאת כדי שאם מישהו ירצה לעשות משהו דומה, לפחות ידע לחפש את הג'אנט המתאים ולחסוך כאבי ראש.
אני אקח את הג'אנטים שנשרטו לתיקון, וכנראה אזמין ספייסרים דקים כדי לפנות מרווח לקליפרים.
בנתיים, אחרי טלפון והכנה נפשית מראש לפנצ'ריה, חזרתי אליהם וביקשתי (ושילמתי כמובן :) ) שיעבירו את הצמיגים החדשים לג'אנט המקורי שהגיע עם הטנדר - זה שצבוע בספריי שחור לא הכי מוצלח - כדי שיהיה ניתן להמשיך לנסוע ולטייל עם טיפל'ה יותר גובה . זה נראה ככה:
קובץ מצורף 131236
בכל זאת יש תמונה נוספת (באיכות לא משהו - שוב סליחה) עם הג'אנטים הצבועים האפורים והצמיגים החדשים - את הקאפות במרכז פירקתי יום לפני - רק כדי לקבל מושג איך זה ייראה:
קובץ מצורף 131237
ושוב , כיף לקרוא את התגובות והתמונות:)
תתחדש...
להבא, טיפ קטן - להרכיב את הצמיגים עם הכיתוב הלבן (שנראה כחול בימים הראשונים) בצד הפנימי כיון שהשכבה הלבנה הזו מתגלה עם הזמן והצמיג נראה שחוק הרבה יותר ממצבו האמיתי.
נשלח מהנייד
בעיה ידועה.
מגלחים קצת מהקליפרים וזה נפתר.
תחפש ברשת יש הרבה תמונות של קליפים מגולחים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk