תגובה: טענה - נעילה אוטמטית מפתלת וגורמת לגזירת צירייה ביחס גבוה לעומת נעילה נשלטת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אנסה לעשות קצת סדר,
בדפרנציאל רגיל כל ציריה בכביש רואה מכסימום 50% ממומנט הכניסה בקו ישר ובסיבובים.
עם נעילה אוטמוטית בכביש,
במצב נסיעה ישר, צמיגים בקוטר שווה בסרן, הציריות רואות כל אחת 50% ממומנט הכניסה.
בסיבוב / עקומה, הציריה של צד הסיבוב מקבלת 100% מומנט, ואילו הציריה הנגדית מקבלת 0% מומנט.
דהיינו עם נעילה אוטומטית בסיבובים הציריות מקבלות on-off מומנט.
עכשיו לפרקטיקה.
א. לפחות 80% מהנסועה של רוב רובם של רכבי השטח פנאי הם על הכביש.
ב. מקדם החיכוך בשטח קטן יותר מאספלט.
כלומר הכוח שמופעל על הציריות בנסיעה בשטח (לא תיקול מכשולים ומעלות) קטן יותר מאשר בכביש.
ג. מסך כל הטיול/נסיעה בשטח, בד"כ המעלות ותיקול המכשולים הוא קטן מאד.
מכך אני מסיק שרוב העומס על הציריות והפיתול הינו מהנסיעה בכביש.
אני יודע שיש כאלו שטוענים שנעילה אוטומטית הכי טובה בפרט בתמחור, פשטותה ואמינותה. אבל,
מצד שני, לא סתם יצרני הרכב לא משווקים עם נעילה אוטומטית
(שרק הייתה מוזילה להם עלויות דבר שהם דיי אוהבים לחסוך בכל דבר)
לעומת דפרנציאל עם נעילה נשלטת או דפרנציאל מוגבל החלקה.
אני חושב שהסיבה היא הפגיעה בהתנהגות הרכב עם פוטנציאל לסיכון בטיחותי.
אולי גם נושא אמינות ופגיעה בציריות נמצאת בשיקול .
אגב,
יש סרנים שנעילה אוטומטית בקושי "מדגדגת" לציריות, כגון דנה 60 שזה אובר קיל על הסופות האזרחיות.
שורה סופית, אין "ארוחות חינם" ! לא סתם נעילה אוטומטית זולה יותר מנעילה נשלטת.
רענן
אתה צודק לגבי רוב הנסועה ומקדם החיכוך של הכביש לעומת שביל.
אבל, אני חושב שהמסקנה הסופית שלך לא נכונה, ואני אתן לך דוגמה להמחשה:
אתה יכול להישען על קיר ולהפעיל עליו כוח מסויים כל היום אבל הקיר לא יינזק. אבל במכת פטיש 5 ק"ג שלוקחת עשירית שניה הקיר יישבר.
ההישענות על הקיר היא המקבילה לעומסים בכביש, והפטיש הוא המקביל למכה שמקבלת הצירייה בהצלבה או תיקול מכשול.
לגבי העלות, ברור שנעילה נשלטת תעלה יותר בגלל המורכבות של מנגנון השליטה בה, והמורכבות הנוספת שהוא דורש
תגובה: טענה - נעילה אוטמטית מפתלת וגורמת לגזירת צירייה ביחס גבוה לעומת נעילה נשלטת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
לא יודע למה אתם כל פעם פותחים את הנושא הזה מחדש.
אני חמש שנים עם אוטומטית מאחורה.. 0 תקלות, 0 תחזוקה, לא ציריות לא מייסבים ולא חופשים.
איזה רכב ? איזה סרן ?
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אתה צודק לגבי רוב הנסועה ומקדם החיכוך של הכביש לעומת שביל.
אבל, אני חושב שהמסקנה הסופית שלך לא נכונה, ואני אתן לך דוגמה להמחשה:
אתה יכול להישען על קיר ולהפעיל עליו כוח מסויים כל היום אבל הקיר לא יינזק. אבל במכת פטיש 5 ק"ג שלוקחת עשירית שניה הקיר יישבר.
ההישענות על הקיר היא המקבילה לעומסים בכביש, והפטיש הוא המקביל למכה שמקבלת הצירייה בהצלבה או תיקול מכשול.
מצד שני, זרימת מים לאורך זמן, שוחקת גם בזלת שהפטיש 5 קג' לא ידגדג אותה.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
לא זיו, המומנט על ציריה אחת בדיפ' פתוח לא יכול לעבור את חצי המומנט שמסוגל לספק הפיניון.
בדיפ' נעול אפשר להגיע עד ל כ 100 אחוז מומנט של הפיניון רק כאשר הגלגל השני באוויר ולא משתתף בהורדת כח לאספלט- זה כמובן בביצוע פרובוקציה כזו או אחרת עם הרכב בסיבוב.
בכוונה כתבתי עומס, ואתה משתמש בביטוי ממומנט שהוא ביטוי יותר מדעי ומצריך קצת יותר דיוק.
אבל לנקודה-
שהרכב נוסע ישר, שני הגלגלים מסתובבים באותה המהירות, ובהנחה שיש להם אותו הקוטר, זה אומר שפועל עליהם אותו הכח.
במילים שלך, המומנט של המנוע מתחלק המדוייק לחצי.
ברגע שהרכב פונה, הגלגל החיצוני מסתובב מהר יותר (והפנימי איטי יותר).
המנוע מייצר את אותו הכח, רק עכשיו הוא לא מתחלק שווה. הגלגל החיצוני, מסתובב מהר יותר ועושה יותר עבודה.
בפיזיקה אין קסמים, יותר עבודה, יותר כוחות.
אתה רוצה לעבור לפסים מדוייקים , כמו מומנט, בבקשה תדייק עד הסוף.
צד אחד מסתובב מהר יותר= מופעל עליו פחות מומנט= אותה עבודה.
פסים מדויקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
שורה סופית, אין "ארוחות חינם" ! לא סתם נעילה אוטומטית זולה יותר מנעילה נשלטת.
רענן
המשפט הנכון צ״ל:
שורה סופית, אין "ארוחות חינם" ! לא סתם נעילה אוטומטית זה - Lunchbox Locker
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בכוונה כתבתי עומס, ואתה משתמש בביטוי ממומנט שהוא ביטוי יותר מדעי ומצריך קצת יותר דיוק.
אבל לנקודה-
שהרכב נוסע ישר, שני הגלגלים מסתובבים באותה המהירות, ובהנחה שיש להם אותו הקוטר, זה אומר שפועל עליהם אותו הכח.
במילים שלך, המומנט של המנוע מתחלק המדוייק לחצי.
ברגע שהרכב פונה, הגלגל החיצוני מסתובב מהר יותר (והפנימי איטי יותר).
המנוע מייצר את אותו הכח, רק עכשיו הוא לא מתחלק שווה. הגלגל החיצוני, מסתובב מהר יותר ועושה יותר עבודה.
בפיזיקה אין קסמים, יותר עבודה, יותר כוחות.
אתה רוצה לעבור לפסים מדוייקים , כמו מומנט, בבקשה תדייק עד הסוף.
בפיזיקה - יותר עבודה לא אומר יותר כוחות.
עבודה היא כוח X דרך, לכן אם הגלגל החיצוני עושה יותר דרך הוא יעשה יותר עבודה רק אם המכפלה גדולה יותר מהמכפלה של הכוח X דרך של הגלגל השני.
טענה - נעילה אוטמטית מפתלת וגורמת לגזירת צירייה ביחס גבוה לעומת נעילה נשלטת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
"לאט ככל שאפשר מהר ככל שצריך".
אסף.
זה המוטו שאני מנסה להעביר למודרכים שלי בכל הדרכה.
מספר תובנות, מניסיוני, עם נעילה אוטומטית בדיפנדר מול נשלטת ברוביקון:
1. הנעילה האוטומטית תמיד שם ונכנסת לפעולה מיד שצריך. בנשלטת, כבר מצאתי את עצמי לא נועל למרות שבדיעבד היה כדאי לנעול.
2. בנהיגה לפי המוטו למעלה, לא שוברים ציריות.
נהיגה אגרסיבית מובילה לשבירה ולא משנה מה סוג הנעילה.
להבנתי, וכמו שנכתב, הכוחות הפועלים על הציריות בנעילה אוטומטית בכביש, גדולים מאלו שפועלים ללא נעילה.
המערכת שפועלת פה היא התעייפות ולכן בסופו של יום, לציריות בנעילה האוטומטית יש סיכוי גדול יותר להיכשל קודם.
Sent from my iPhone using Tapatalk