-
תגובה: תהיה - האם כל אלה שמחפשים רכב לטיולים רגועים בחיק הטבע' מתכוונים לזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
fake news
אי אפשר לצאת לשטח עם סובארו.
בכל זאת גיא, שם יש Low. (:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
אגב את כמות האדרנלין הנדרשת לי מספק בשנים האחרונות מקור לא צפוי.
אופנוע שטח!!!
באופנוע זה 80% הרוכב 20% האופנוע.
כל רכיבה מלאה באדרנלין, ובהפתעות.
בידים הנכונות אופנוע שטח יכול להראות כאילה, בידים הלא נכונות, כלי שיביא אותך לטיפול סיעודי.
זה אכן אתגר ראוי, הרבה הרבה יותר מתעלולי העבירות העלובים עם גיפ.
-
היסטוריית/ אבולוציית השטח האישית שלי די תואמת את האמירה עם "האוכל בא התיאבון".
שנת 1996, התאומות הי צפויות להגיח לעולם ולהצטרף לבכורה שהייה אז בת 8. בדיוק גם הפכתי לעצמאי, הג'יפים אז היו הוצאה מוכרת. אז יאללה נרכוש רכב משפחתי גדול שיכיל את כולם וגם יהיה הוצאה מוכרת וגם ניתן יהיה לטייל אתו בחיק הטבע. אחר כבוד נרכש טראנו בנזין ארוך ידני דנדש מהחברה. זמן קצר לאחר מכן, יום הדרכת נהיגת שטח לרוכשי הטראנו בחולות חלוצה - זהו נפתח התיאבון משהתבררו יכולות הרכב.
חברנו לעוד בעלי רכב שטח ומהר מאד גם בטיולים המשפחתיים הרגועים בחיק הטבע מצאנו עצמנו מורידים את המשפחה מהרכב ומאתגרים את עצמנו ואת הרכבים במעבר מכשולים קשים יותר ויותר.
עם השנים אופי הטיולים השתנה הרכבים השתנו והפכו גיבורים יותר ויותר, טיולי לילה אתגריים, טיולי עבירות נטולי משפחה ומחפשים במכוון לכבוש כל מעלה שצץ כולל יצירת כמה מעלות חדשים.
כיום כבר לא מטייל בהרכב משפחתי כבר לא אסע במיוחד לקירות הטיפוס בתל חדיד\ בית שמש וכו' אבל בהחלט נחפש את העבירות הקשה בטיולים התלת שבועיים שלנו.
תוך כדי שהעליתי את התגובה שלי מוני פירט את התגובה שלו והאבולוצייה שלו שיש בה קוי דמיון לשלי.
אבל המסקנה הסופית שלי קצת שונה - אני לעולם לא אמליץ למתחיל וחדש בעולם השטח לקנות "ג'יפון" או פרייבט דמוי שטח אחר כדי לטייל איתו בשטח ואחסוך לשואל מראש את ההפסד הכספי ומפח הנפש בהמשך. לשאל אמליץ תמיד לרכוש את הרכב הכי גיבור בשטח שאפשר במגבלות התקציב.
לעניות דעתי אבולוציית השטח שלי באיזה שהוא מקום משקפת חלק נרחב מאלו שנכנסים לעולם השטח ומתחילים ב"טיולים רגועים" בחיק הטבע ומגלים תחביב חדש ונפלא ונכנסים עמוק יותר ויותר לתחביב.
-
אצלי החיידק לטייל נצרב עוד מהילדות מהטיולים בפיג'ו 504 של אבא(שהגיע לכל מקום),
ואח"כ מהג'יפים של הקיבוץ, אבל בפרטי אבולוציית הרכב שלי תאמה את העסק והתפתחותו,
אופל אסטרה 86 דרך רנו אקספרס ואז לטנדר מזדה 4X2 וכשצריך היה להחליפו כבר החלטתי ללכת על חדש
וכזה שיאפשר לי לטייל ברוב השבילים כמעט בלי דאגות וגם החדש הוא כזה
אז כנראה שאצלי לפחות עם האוכל בא התיאבון.
לשמחתי העסק דורש רכב מהסוג הזה והאישה חיה עם זה בשלום כל עוד אני לא גורר אותה לטייל.
אבל בהחלט מסוגל להבין מישהו שקונה מה שנקרא ג'יפון שכן מסוגל להביא אותו קצת יותר
רחוק ממשפחתית רגילה ונמוכה. לא לכולם יש את השאיפה לטפס מעלה כלשהו.
-
מה שמעניין יותר בדיון הזה זה העובדה שרכבי השטח נהפכים לרכבים רכים נטולי הילוך כוח וזאת המגמה של היצרניות הרכב הטוארג איבד את ההילוך כוח שהיה לו הפורד אקספלורר גם ועוד רכבי שטח ואז אנשים מחפשים חלופות שניתן לטייל איתם בשטח כי הרכבים שנשארו עם הילוך כוח או שהם חדשים ויקרים או שהם ישנים ויקרים ולא כול אחד רוצה להכנס לאו הוצאה גבוה או למצב של תחזוקה יקרה של רכב ישן וגם אופי הטיולים של בן אדם משתנה מאוד בשנים האחרונות פחות מחפשים אתגרים וגם שומרי הטבה הפקחים אוסרים על נסיעה בדרכים אתגריות שבעבר היה אפשר לעבור בהם וגם הכניסה לתחום רכבי ה sbs שנהיו להיטי מכירות ומספקים חוויה דומה לרכבי השטח הקשוחים של פעם ואז בן אדם קונה רכב שטח רך ועגלה שתגרור את ה sbs עד לשטח ואז יש לו אפשרות להחליט על מה בא לו לנסוע
-
תהיה - האם כל אלה שמחפשים רכב לטיולים רגועים בחיק הטבע' מתכוונים לזה?
אצלי להיות בטיול שטח רגוע זה השקט של לא להתעסק בכלל עם כל אבן בגודל אגרוף בתכנון נתיב, ומדרגות בגובה 30סמ זה משהו שלא יורדים בכלל מהרכב בשבילו.
החלק השני הוא הוא הנוחות הכללית של להביא לשטח את מה שעושה לי ולמשפחה נעים בחניון.
אבל..
זה מגיע אחרי שמתחילים לטייל עם רכב שטח קטן ועושים לאט-לאט בצרכים.
ועדיין,
קרוסאובר לא מגיע לתחילת הדרישות האלו.
-
בתור אחד שעושה את צעדיו לאט במסלול שבין סובארו ליאונה והפראדו המזדקן, נראה שכולם צודקים (לפחות בחלק).
הפנטזיות מול מציאות, המשפחה והתקציב, בת הזוג כמובן (שמקבלת אותי בהבנה ובסבלנות תוך התקפי חרדה).
גם אצלי טעמתי בקיבוץ לא מעט רכבים. אבל את ציר המוסכים עשיתי בגיל 16 עם הידרו 186 ולא ברכב:D
טיילתי עם הגדשים השונים פה וגם שם. באיפון, בדימקס, בווינר, היילקס. ביטי 2500 או פורד 350 וסילברדו. אבל לי גר בחנייה רכב גיבור.
כי.. טיילתי ברגל. ושטח היה העבודה.
עם השנים למדתי לאהוב את הזאנר יותר. אבל אז סדרי העדיפויות היו אחרים (או שלא רציתי מספיק או חששתי).
התקדמנו עם המשפחה לאאוטבק כי כמו שאמרו פה לפניי, אפשר להגיע יותר רחוק ולמצוא שקט (ולטייל רגלית)
כן, סיפרתי לעצמי סיפורים שזה מה שאני רוצה מבחינת שטח, אבל בבטן התבשל משהוא אחר
לקח זמן, המשפחה התבשלה, גם אני וכנראה גם הממון הנדרש.
קניתי נבלה וקיבלתי סטירה (גם מבטים מהמנהלת), לקחתי פסק זמן, וניסיתי שוב.
בינתיים בסדר.
יכול להיות שבסטטיסטיקה של דרור אסיים בתור אחד שויתר, אבל אולי גם לא.. מי יודע. כרגע ערמת הברזל זוללת הכסף בחנייה עושה לי חיוך
וכן גם לי מגיע חוג (פילאטיס פחות מדבר אליי היום)
רונן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אצלי להיות בטיול שטח רגוע זה השקט של לא להתעסק בכלל עם כל אבן בגודל אגרוף בתכנון נתיב, ומדרגות בגובה 30סמ זה משהו שלא יורדים בכלל מהרכב בשבילו.
החלק השני הוא הוא הנוחות הכללית של להביא לשטח את מה שעושה לי ולמשפחה נעים בחניון.
אבל..
זה מגיע אחרי שמתחילים לטייל עם רכב שטח קטן ועושים לאט-לאט בצרכים.
ועדיין,
קרוסאובר לא מגיע לתחילת הדרישות האלו.
+++
עשיתי את כל הסיבוב הזה מרכבים "קשוחים" לרכבים רכים יותר (עברתי ל GV 2006).
הבנתי אז, את מה שכולם מבינים עכשיו על דאסטר וכו', עם הרכבים האלו ניתן לכסות למעלה מ 90% מטיולי השטח.
אבל אחרי כמה שנים הבנתי גם את מה שדרורון כותב פה, השיקול של קלות הנסיעה וההתמודדות עם המסלולים האלו + כמות הציוד שאני רוצה לקחת איתי.
אז חזרתי לטרופר וזיוודתי לו את האמא....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ושוב אתם חוזרים ל"יש מקום לכולם"
כן, יש מקום לכולם. גם לקלנועית.
מדברים איתכם על אלה ששואלים על א' כשבעצם מתכוונים ל-ב', כדי לרצות את ג'....
יודעים מה, עזבו. אם צריך להסביר יותר משלוש פעמים, כנראה אין טעם.
- - - Updated - - -
או. אתה הבנת.
הבנתי, לא מסכים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נכון, זה רק אוטו. לא מתאים? אז מחליפים. ומפסידים המון כסף בדרך.
לכן הם שואלים.
אז כדי שידעו, הם צריכים לקבל תשובות אמיתיות, לא מתיפייפות. ולא מטעות. ובטח לא הצהרות פוליטיקלי-קורקטיות בסגנון של "יש מקום לכולם".
בפעם האחרונה שבדקתי, ג'יפולוג לא היה קבוצת תמיכה ואני לא פסיכולוג או קואוצ'ר.
ובהקשר הזה, אחזור שוב על הסיפור שלי, אמיתי מהחיים, על כל אלה שמתקשרים לשאול "איך האוטו הזה" ו"איך האוטו ההוא". מהר מאוד הבנתי שקל לי לנחש שהם בעצם כבר קנו, האוטו כבר אצלם בחנייה - עכשיו הם צריכים ממני את חותמת האישור הנכספת, את החיזוק לבחירה שעלתה להם המון כסף.
זה מדהים שלפני שבכלל הלכו לאולם התצוגה, לפני שחתמו על ההזמנה, הם לא טרחו לשאול. אפילו לא ביצעו נסיעת מבחן....
בהתחלה לא רציתי לבאס אף אחד ועניתי את מה שרצו לשמוע. אחר כך התחיל להימאס לי מהנודניקים האלה, שנעל ב-200 שקל הם ימדדו וילכו בה שתיים-שלוש דקות ברחבי החנות, אבל אוטו ב-150,000 הם לא לוקחים לסיבוב. רוכשים לפי שמועות..... ואז התחלתי לומר את דעתי האמיתית. לטוב ולרע. בפעם הבאה שיתייחסו יותר ברצינות לנושא הזה.
לדעתי, מי שבאמת לא יודע ומחפש תשובה במקום שמתיימר להיות הכי מקצועי ברשת ולתת לו הכוונה נכונה, לא צריך לקבל חיזוקים מזוייפים שיגרמו לו אחר כך רק לעוגמת נפש. כי מקום באמת יש במדבר לכולם, וגם לכל חתיכות הפלסטיק ושברי יציקות האלומיניום וקרעי הצמיגים שרק תרצה. אני רוצה רק להוסיף שהגרריסטים בדרך כלל לא מסכימים להכנס לשטח. אז בזהירות, כן?.....
אלו עוד לא הכי מעצבנים.
אלו ששואלים אותך לפני, אתה קוטל את האוטו שהם רוצים לקנות בגלל שהוא חרא אוטו וכל תמרורי האזהרה מהבהבים מסביב, ואז קונים ובאים לבכות לך איך לצאת מהברוך. אלו מותרים במכות לפי חוק.
הסוג שאסף הזכיר לא רצה לנסוע למדבר, לא למדבר אני ואתה מדברים עליו.
זה נכון שחלק יהפכו בסוף למטיילי עומק, הרוב לא, וטוב שכך.
העוגמת נפש מלקנות "רנגלר כועס" כי רק איתו אפשר לטייל ואז בכל פינה למצוא GV עלולה להיות גדולה יותר למי שלא מבין מה הוא רונה ולמה.
או כמו שאמרה פעם אשתו של אחד מחברי האתר "על מה הוצאנו 120 אלף שקל אם הוא (אני) הגיע לפה עם זה" תוך הצבעה מזלזלת.
חושב לבהיר למתייעץ מה באמת יוכל הרכב לעשות ומה הגבולות, אבל ניגוד למה שאסף כותב, לדעתי רוב המתייעצים באמת רוצים שבילים קלים, כאלו שכל רכב עם קצת גובה יעבור, השאלה באיזו קלות.
-
בסופו של דבר איך שלא תסתכלו על זה המגמה היא שהרכבי השטח מתרככים בעוד כמה שנים יהיו רכבי שטח חשמליים נטולי הילוך כוח ותקנות מחמירות על זיהום סביב יותר ממה שעכשיו ואז מה תעשו? נוסף לזה יצרני הרכב שמייצרים רכבי שטח לא מסתכלים על השוק הישראלי הם מסתכלים על אירופה או מקומות אחרים שיש אולי חוקים כמו בשוויץ שאי אפשר לרדת לשטח ולכן לא ממש משתלם יותר לייצר רכבי שטח קשוחים ולכן יש יותר גיפונים ומי שרוצה באירופה רכב קשוח יקנה או לנדרובר או גיפ רנגלר או טנדר וגם אז לא ממש ירד לשטח איתו שוב בגלל חוקים וגם עם תמשיכו לקנות רכבי שטח קשוחים שנשארו בשוק ואז ירדו מפס היצור מי מבטיח לכם שישארו לו חלקי חילוף ואז מה תעשו שלא יהיה חלקי חילוף?
-
אורי לא יודע לגבי כל המותגים (ויש הרבה)
אבל לגבי כל דגמי גיפ לדורותיהם ובמיוחד הקשוחים יש על המדף חלקי חילוף ואפילו בארץ (שלא לדבר על ארצות הברית)
אפילו לגיפ שפתח את כל הבלגאן, מ 1947 יש חלקי חילוף ואפילו לא תאמין לגיפ המקורי האמרקאי שנלחם במלחמת העולם השניה..
לגבי דיפנדר לנדקרוזר יש חלקי חילוף (בזמינות כזו או אחרת)
מה לעשות, אנשים אוהבים ומערכים את הנבלות הזקנות הללו (-:
-
אני לא מדבר על הרכבים האמריקאים עם יוצאי דופן (פרה קדושה) באמריקה כמו כול הרכבים הקלאסיים שייצרו שם לאורך השנים אבל גם זה ישתנה מתישהו בטח עם טראמפ ימשיך כנשיא המדינה תקרוס בסוף לגבי הרכבים הבריטים וגם הטויוטה זה גם עלול להשתנות בסוף זה יקרה אני בעיקר מתייחס לרכבים האחרים שייצרו באירופה עם הילוך כוח או באסיה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אורי. ס
בסופו של דבר איך שלא תסתכלו על זה המגמה היא שהרכבי השטח מתרככים בעוד כמה שנים יהיו רכבי שטח חשמליים נטולי הילוך כוח ותקנות מחמירות על זיהום סביב יותר ממה שעכשיו ואז מה תעשו? נוסף לזה יצרני הרכב שמייצרים רכבי שטח לא מסתכלים על השוק הישראלי הם מסתכלים על אירופה או מקומות אחרים שיש אולי חוקים כמו בשוויץ שאי אפשר לרדת לשטח ולכן לא ממש משתלם יותר לייצר רכבי שטח קשוחים ולכן יש יותר גיפונים ומי שרוצה באירופה רכב קשוח יקנה או לנדרובר או גיפ רנגלר או טנדר וגם אז לא ממש ירד לשטח איתו שוב בגלל חוקים וגם עם תמשיכו לקנות רכבי שטח קשוחים שנשארו בשוק ואז ירדו מפס היצור מי מבטיח לכם שישארו לו חלקי חילוף ואז מה תעשו שלא יהיה חלקי חילוף?
אירופה המערבית היא לא קנה מידה לביקוש לרכבי שטח קשוחים. תרבות "טיולי השטח" שם היא יותר בכיוון של רכבי "אוברלנד" שעוברים אל מחוץ לאירופה המערבית למסעות ממושכים באפריקה, מזרח אירופה ושאר העולם.
הביקוש לרכבי שטח קשוחים לטיולי שטח של ממש הכוללים גם עבירות הוא בחלקים אחרים של הגלובוס ובעיקר ארה"ב, אוסטרליה, מזרח אירופה ורוסיה.
דרך אגב יש כבר רכבי שטח קשוחים היברידיים (רנגלר היבריד) או אפילו חשמליים לחלוטין (ריביאן ועוד)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
שוב אנו נתקלים בתסמונת ג'יפולוג של:
"אני אגיד לך מה אתה רוצה".
אז לא.
רוב המשפחות שאני מכיר, מבחינתן שטח זה אותם שבילים שהם עושים עם הפרייבט רק עם פחות חשש. ושם הם נשארים
+1
צריך להעלות נקודה נוספת - מנוסים וחכמים ממני יגידו "לא יוצאים לשטח לבד"
שבילי הקקל בהם יטייל אדם עם פורסטר או XV (ולמען האמת כנראה שיכול גם עם אוקטביה או קורולה) הם לגיטימיים לטיול משפחתי.
שבילי הנגב? ציר המוסכים? אלה לא מקומות להגיע אליהם לבד עם המשפחה, בטח לא בתחילת הדרך. אז אותו אלמוני שמתייעץ לגבי קניית
רכב פלוני ומקבל תגובות כמו "עזוב אותך דאסטר רד 9 שנים בשנתון ותקנה לנד קרוזר" צריך לקבל גם את הספויילר "אה, ותמצא קבוצה של אנשים שאתה מתחבר אליהם ונהנה בחברתם, עדיף קצת יותר מנוסים ממך, עם ציוד חילוץ בסיסי כדי לטייל איתם".
ולגבי עם האוכל בא התאבון - לכל מי שפה בפורום, באופן פעיל, כנראה שכן.
פגשתי לא מעט אנשים שגם אחרי טיול ראשון יותר "מאתגר" לא התלהבו, העדיפו את שבילי הקקל הנוחים ביער המגינים.
-
בתור אחד שהתחיל את הסגה עם פייסטה 84...
עושה לא מעט בשטח.
טיילתי המון ברגל אבל הגעתי הכי קרוב לתחילת המסלולים ולפעמים גם יותר מזה.
באותה תקופה בכלל לא תכננתי לקנות רכב שטח, טיילתי ברגל (והרבה).
אבל זה היה לפני יותר משלושים שנה.
מאז עברתי לבאגים (בניה עצמית...), אופנועים ובסוף איזה סמוראי קטן צפוף וחצוף.
פתאום נהיה נחמד יותר הטיול בשטח, הדרך לשם הייתה בלתי נסבלת אז עברתי לויטרה קצרה ומשם התיאבון הלך וגדל.
היום אני על לנד קרוזר, לא מחפש מעלות (כבר הוכחתי שאני יכול) אני נהנה לטייל בלי לחשוש על הגחון של הרכב, כשאני מגיע לאיזו עליה, אני פשוט עובר אותה בלי לדאוג יותר מידי.
לא נלחץ מדרך קצת יותר משובשת שכשהיה לי רכב קטן ונמוך יותר הייתי חושב פעמיים אם לעבור.
מה אני מנסה לומר?
כשהתחלתי עם הג'יפים, לא תכננתי לכבוש מעלות.
רציתי להגיע קצת יותר ממה שהפייסטה הגיעה.
אבל, לא היה לי צל של מושג ירוק שברגע שאכנס עוד קצת פנימה יפתח בפני צוהר של עולם חדש.
לשאלת אסף,
אני לא משוכנע שמי שמחפש רכב קל לשבילי קק"ל לא באמת מתכוון לכך, יש סיכוי שהוא לא עובד על עצמו.
הוא פשוט לא יודע שלכל שביל קק"ל רגיל יש שבילים שחוצים אותו ומגיעים למקומות באמת שקטים, יפים, מדהימים ....
ולמרות שיש לו SUV הוא יגיע אליהם בכאב.... או שלא.
כאן מתחיל הבלאגאן.
אגב, הדוגמא של גיא ושל כמותו בכלל לא מתאימה לשרשור הזה לדעתי.
גיא נהג מעולה שיודע ומכיר טוב שטח, הוא כבר היה עם רכב גדול וחזק, הבין מה מספיק לו והחליט לשנמך משיקוליו הוא.
הרכב שלו גיבור, אבל לא כל נהג ללא נסיון בשטח שהכניסו לו עכשיו לראש ש"לא ארבע על ארבע לא SUV" שיקח כזה רכב יוכל להגיע למקומות שגיא מגיע בלי לשבור.
אחד ששואל על רכב שטח ראשון, סביר להניח שהוא לא בעל הנסיון של גיא.
וכאן מקומנו, להאיר את עיניו.
לא לשכנע אותו שהוא צריך הכי חזק הכי גדול.
להסביר מה יש אחרי פיסת השביל שהוא מכיר.
ומה העלות של החלפת הרכבים.
-
אני דווקה חושב שיש הרבה מטיילי שטח רך , אנשים שאוהבים את השטח ורוצים להגיע קצת יותר רחוק בלי האנדרנלין של מעלות טכנים או עבירות מעניינת, תמיד נחמד לעשות פקניק במקום מבודד ויפה.
יש לי שכן כזה , הגיע עם רכב מסחרי שלו כמעט לכל מקום אבל תמיד חלם על יותר בלי פחד להתקע ,בהמלצתי קנה דסטר 4x4 , ועכשיו הוא ממש נהנה להכנס לשטח ולטייל בטבע, הדאסטר משמש אותו כבר שנתיים והוא מאד אוהב את הרכב .
גם אני מטייל בשטח 99% בשבילים רכים , אם יש פיצול בשביל תמיד אבחר את הקל יותר,השימוש של רכב 4X4 הוא בעצם לקחת את המשפחה למקומות יפים שגיליתי בזמן טיולי טרקטורונים , את האנדרנלין והעבירות אני אשאיר לטרקטורון.
השטח הולך ונעלם , פעם נסענו לים דרך החולות(חנינו 100 מטר מהחוף) , קפצנו למעלה נורי או למשלט 21 לראות גיפים אמתניים קופצים על סלעים ,עשינו את נחל סורק וסיימנו בפקניק ליד עין קובי, לאט לאט הכל נסגר , רשות הטבע והגנים סוגרים הכל , אנחנו אדישים , חבל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
מה רע ברכב משפחתי?
יכול להעיד על עצמי.
90 אחוז מהמסלולים שאני נוסע בהם, גם פורסטר יעבור בהם.
לרוב הטיולים אני נוסע בדורנגו שרמת העבירות שלו היא לא בשמיים.
קצת יותר מוגבל בשטח, אבל הדרך לשם וחזרה....
למי שלא מכיר, ה״גיפ״ שלי הוא לנדקרוזר 73.
נכון! עד שהוא שוקע בחול..נגיד..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
pilpel11
נכון! עד שהוא שוקע בחול..נגיד..
לא .. כי רכב משופר ב 200 אלף שח עם גלגלים 45" לעולם לא נתקע ...
אני אגיד לך מה ההבדל .. האנדרנלין - אותו דבר, הכיף - אותו דבר ..
רק כשאני נתקע, קל לחלץ ... כשאתה נתקע .. צריך מחלץ מקצועי עם רכבים מיוחדים ומחיר מאד מיוחד ...
תשאל מישהו פה מבעלי המפלצות האמריקיות עם המון ברזל וגלגלים ענקיים ..
-
סליחה...גיא, באמת .. מוגזם.
כמה אפשר להפריז.. גם אם אתה ממש אוהב את הרומניה... אתה לא יכול לבוא ולומר נחרצות שהיא מעלה את הדופק כמו איטלקיה (jeep) או גרמניה (gclass) עם דם חם...
סליחה, אתה יכול... אתה סתם משקר לעצמך.. עלינו זה לא עובד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
סליחה...גיא, באמת .. מוגזם.
כמה אפשר להפריז.. גם אם אתה ממש אוהב את הרומניה... אתה לא יכול לבוא ולומר נחרצות שהיא מעלה את הדופק כמו איטלקיה (jeep) או גרמניה (gclass) עם דם חם...
סליחה, אתה יכול... אתה סתם משקר לעצמך.. עלינו זה לא עובד.
כי אתה יודע בדיוק כמה אני ( ושאר מי שהתמכר לאוטו ) נהנה ?
ברצינות ?.. אתה בטוח שאתה זה שלא מגזים ?
מהנסיון שלי עם סופה, לא נהניתי .. מהנסיון שלי עם לנדרובר .. אני עדיין בטראומה .. ובכל מקרה שום אנדרנלין לא היה שם מעבר לפחד היום יומי שמא היום זה היום שהוא ימות .. ומהנסיון שלי עם הגרמניה ( פורש ) לא הכי נהניתי .. לא מדבר אלי.
מהאוטו הזה, לעומת זאת אני כל כך נהנה שבנתיים הוא האוטו שנשאר אצלי הכי הרבה שנים .. מאז כלי הרכב הראשון שקניתי ב 1994.
( מספר שתיים אגב הוא הסמוראי - שגם אותו הדאסטר ניצחה כבר ... )
**************************************** **************************************** ***************************************
אם התגובה שלי לפילפל1 היתה לא קשורה ופספסתי את הכוונה שלו, אני מתנצל. ( אבל עדיין מתעקש שביחס של שקל לכיף .. אני יודע את האמת )
-
אתם סתם מתווכחים אמא של מי עושה את החמין הכי טעים
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כי אתה יודע בדיוק כמה אני ( ושאר מי שהתמכר לאוטו ) נהנה ?
ברצינות ?.. אתה בטוח שאתה זה שלא מגזים ?
מהנסיון שלי עם סופה, לא נהניתי .. מהנסיון שלי עם לנדרובר .. אני עדיין בטראומה .. ובכל מקרה שום אנדרנלין לא היה שם מעבר לפחד היום יומי שמא היום זה היום שהוא ימות .. ומהנסיון שלי עם הגרמניה ( פורש ) לא הכי נהניתי .. לא מדבר אלי.
מהאוטו הזה, לעומת זאת אני כל כך נהנה שבנתיים הוא האוטו שנשאר אצלי הכי הרבה שנים .. מאז כלי הרכב הראשון שקניתי ב 1994.
( מספר שתיים אגב הוא הסמוראי - שגם אותו הדאסטר ניצחה כבר ... )
**************************************** **************************************** ***************************************
אם התגובה שלי לפילפל1 היתה לא קשורה ופספסתי את הכוונה שלו, אני מתנצל. ( אבל עדיין מתעקש שביחס של שקל לכיף .. אני יודע את האמת )
האמת שזה בכלל היה עקיצה אישית ללביא..היסטוריה.
לא חלק מהדיון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
אתם סתם מתווכחים אמא של מי עושה את החמין הכי טעים
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אין מה להתווכח בכלל .. :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
אני דווקה חושב שיש הרבה מטיילי שטח רך , אנשים שאוהבים את השטח ורוצים להגיע קצת יותר רחוק בלי האנדרנלין של מעלות טכנים או עבירות מעניינת, תמיד נחמד לעשות פקניק במקום מבודד ויפה.
יש לי שכן כזה , הגיע עם רכב מסחרי שלו כמעט לכל מקום אבל תמיד חלם על יותר בלי פחד להתקע ,בהמלצתי קנה דסטר 4x4 , ועכשיו הוא ממש נהנה להכנס לשטח ולטייל בטבע, הדאסטר משמש אותו כבר שנתיים והוא מאד אוהב את הרכב .
גם אני מטייל בשטח 99% בשבילים רכים , אם יש פיצול בשביל תמיד אבחר את הקל יותר,השימוש של רכב 4X4 הוא בעצם לקחת את המשפחה למקומות יפים שגיליתי בזמן טיולי טרקטורונים , את האנדרנלין והעבירות אני אשאיר לטרקטורון.
השטח הולך ונעלם , פעם נסענו לים דרך החולות(חנינו 100 מטר מהחוף) , קפצנו למעלה נורי או למשלט 21 לראות גיפים אמתניים קופצים על סלעים ,עשינו את נחל סורק וסיימנו בפקניק ליד עין קובי, לאט לאט הכל נסגר , רשות הטבע והגנים סוגרים הכל , אנחנו אדישים , חבל.
אתה מוזמןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4c0316dd81.jpg
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
-
קראתי את הכל ונראה לי שאני הנציג היחידי של "אלה שמחפשים רכב לטיולים רגועים" :)
האמת שאפילו לא חיפשתי רכב לטיולים, פשוט הגיע זמן להחליף רכב ופתחתי שרשור באוף-טופיק. וככה יצא שלתוך המועמדים התגלגל פורסטר. שיהיה ברור, אני קודם כל חייב רכב ליום יום שיקח אותי לעבודה (30 ק"מ מהבית), לסידורים וכ"ה. בערך 25K בשנה. אבל אני גם אוהב לנהוג (לא בפקקים או אוטוסטרדות), מת על כבישים מתפתלים באלפים, דולומיטים ובזמן אחרון גם של צפון יוון. ברור שלא מדובר בנסיעות שטח, אבל זה הכי קרוב שהצלחתי להגיע. נופים מדהימים שאפשר לראות מחלון של אוטו. זה אמור להיות רכב יחידי בבית ולחפש לנדקרוזרים למיניהם בני 10 עם 250K ק"מ וכל מה שקשור לזה כבד עלי. אני גם מבין שפורסטר זה סוג של פרייבט מוגבה 4X4. וכאן הגענו לניקודה. האם למרות הכל מה שנאמר הוא יאפשר לי "טיולים רגועים בחיק הטבע"? אני מתכוון בדיוק למה שכתבתי. לא לכל מיני סוגי התגרזנות שרואים ביוטיוב. טיולים מאורגנים של רכבים עם עבירות דומה, כאשר מי שבראש השיירה מכיר את הדרך ומודע ליכולת של אלה שאחריו? זה קיים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
קראתי את הכל ונראה לי שאני הנציג היחידי של "אלה שמחפשים רכב לטיולים רגועים" :)
האמת שאפילו לא חיפשתי רכב לטיולים, פשוט הגיע זמן להחליף רכב ופתחתי שרשור באוף-טופיק. וככה יצא שלתוך המועמדים התגלגל פורסטר. שיהיה ברור, אני קודם כל חייב רכב ליום יום שיקח אותי לעבודה (30 ק"מ מהבית), לסידורים וכ"ה. בערך 25K בשנה. אבל אני גם אוהב לנהוג (לא בפקקים או אוטוסטרדות), מת על כבישים מתפתלים באלפים, דולומיטים ובזמן אחרון גם של צפון יוון. ברור שלא מדובר בנסיעות שטח, אבל זה הכי קרוב שהצלחתי להגיע. נופים מדהימים שאפשר לראות מחלון של אוטו. זה אמור להיות רכב יחידי בבית ולחפש לנדקרוזרים למיניהם בני 10 עם 250K ק"מ וכל מה שקשור לזה כבד עלי. אני גם מבין שפורסטר זה סוג של פרייבט מוגבה 4X4. וכאן הגענו לניקודה. האם למרות הכל מה שנאמר הוא יאפשר לי "טיולים רגועים בחיק הטבע"? אני מתכוון בדיוק למה שכתבתי. לא לכל מיני סוגי התגרזנות שרואים ביוטיוב. טיולים מאורגנים של רכבים עם עבירות דומה, כאשר מי שבראש השיירה מכיר את הדרך ומודע ליכולת של אלה שאחריו? זה קיים?
כן.