-
תגובה: טרופר - מעבר לג'אנט 15 - יתרונות וחסרונות
טוב. קראתי חקרתי התלבטתי ובסוף החלטתי ללכת על מקסיס 8060 שטח מלא. הביקורות אומרות שגם בכביש הוא אוחז יפה, נקווה שיחזיק.
שאלה לגביו - זה צמיג כיווני, ז"א רוטציה עושים תמיד עם אותו צד - ימין קדמי לאחור וימין קדמי לאחור, נכון?
מה מחזיקים בתור רזרבי? עד היום החזקתי אתות סוג צמיג ועשיתי רוטציה עם כולם, עם המקסיס זה כבר לא אפשרי, אז מה עושים? מה מומלץ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofer_b
טוב. קראתי חקרתי התלבטתי ובסוף החלטתי ללכת על מקסיס 8060 שטח מלא. הביקורות אומרות שגם בכביש הוא אוחז יפה, נקווה שיחזיק.
בחירה טובה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofer_b
שאלה לגביו - זה צמיג כיווני, ז"א רוטציה עושים תמיד עם אותו צד - ימין קדמי לאחור וימין קדמי לאחור, נכון?
מה מחזיקים בתור רזרבי? עד היום החזקתי אתות סוג צמיג ועשיתי רוטציה עם כולם, עם המקסיס זה כבר לא אפשרי, אז מה עושים? מה מומלץ?
אני אישית לא מבצע שום רוטציה . לא בטרופר ולא בפרייבטים.
רזרבי אפשר לשים אותו צמיג.
היה והחלפת גלגל והכיוון אינו כיוון הנסיעה, לא נורא לא יקרה כלום אם תסע בזהירות (בפרט בכביש רטוב)
עד לצמיגאי לתיקון התקר או החלפת הכיוון של הצמיג.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofer_b
לדעתי הבחירה הזאת היא הנכונה עבורך .
שים לב שלא עושים רוטציה בצמיגים רדיאליים !!!
ניתן להחליף מפעם לפעם בין הקדמיים לאחוריים אך לא להפוך כיוון , צמיג רדיאלי מורכב מרשתות פלדה אשר במשך הזמן מקבלות עיוות כנגד כיוון הנסיעה , ברגע שאתה מחליף כיוון הרשת "זוחלת" בתוך מבנה הצמיג לכיוון הנגדי וחוזר חלילה .
הדבר היה נכון בצמיגים בעבר - דיאגונליים .
השחיקה הקיימת ( בייחוד ברכבים שלנו ) היא ברובה מאחור ( לדעתי סביב 40% עד 50% ) ולכן רצוי להחליף מיקום כל כעשרים אלף ק"מ .
את הפואנטה הזאת חוויתי על בשרי ( שבועיים לאחר הצלבה התפוצץ גלגל קדמי בירידה מירושלים ) ואז גם התחלתי לברר את פשר הדבר .
אילן
-
אצלי השחיקה אחידה.
לא רואה שום סיבה לעשות רוטציה אם לא חייבים.
אצלי צמיגים הולכים לפח כשהם כבר יבשים וסדוקים, ועם חריצים בעומק חוקי אבל מבאס.
מי שיש לו שחיקה לא אחידה, שיתחיל בלנסות להבין למה.
-
בכל העולם נפוצה תופעת ההבדל בשחיקה בין גלגל מניע וגלגל היגוי.
סחתיין שהצלחת לפתור את העניין.
-
רוטציה (אם בכלל) בין קדמי לאחורי מאותו הצד.
הספייר לא משתתף בחגיגה. שים עליו כיסוי והוא ישמש אותך בנאמנות למשך 3-4 דורות של צמיגים לפחות...
-
אם עושים הצלבת גלגלים ממתי שהם חדשים - זה יאריך את חייהם.
אם נזכרים באיחור - אז אכן עדיף לא להחליף כיוון סיבוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
יש הבדל די גדול בין רכב 4x4 עם הנעה כפולה קבועה ו 2 סרנים חיים לבין רכב 4x4 עם סרנים חיים וטרנספר part time לבין רכב עם ifs קידמי וטרנספר part time או הנעה כפולה קבועה.
עם ifs קידמי כמעט חובה לעשות רוטציה.
-
אני מחליף בין קדמיים ואחוריים בכל טיפול (עד כה זה היה 10,000 ק"מ או אחת לשנה, מעכשיו עובר לשגרת טיפול של 5,000/חצי שנה. הג'יפ כבר ישן וזה יעשה לו רק טוב). הם נשארים באותו צד ותמיד יתגלגלו לאותו כיוון - אבל מתחלפים קדמי-אחורי וחוזר חלילה.
זה כי השחיקה של האחוריים אצלי גדולה בהרבה מהקדמיים (רכב חזק ולא קל שנוסע בהנעה אחורית בכביש+נעילה אוטומטית). ככה אני משווה את הבלאי. לאורך זמן זה משתלם.
הספייר יכול להיות כל צמיג אחר במידה תואמת. לא מוכרח להיות חדש (אלא כשמדובר במידה מיוחדת/נדירה), העיקר שיהיה מכוסה כדי שלא יחטוף מכת שמש. זה באמת יספיק וכמו שנדב ציין, יחזיק יפה מאוד 3 מחזורי החלפת צמיגים.
-
טרופר - מעבר לג'אנט 15 - יתרונות וחסרונות
-
איזה צמיגים מחורבנים הם היו....
טובים רק לבוץ. ושום דבר אחר חוץ מזה.
אני זוכר שזה ספציפית היה במצב מצויין. קיבלתי אותו עם הג'יפ.
-
טרופר - מעבר לג'אנט 15 - יתרונות וחסרונות
אני דווקא זוכר ממנו זכרונות טובים בשטח. בכביש הם היו זוועה
-
מנצל עוד קצת את השרשור,
בעקבות המעבר לצמיג 31, מוטות הגה מחוזקים לטרופר, איפה וכמה?
יש כאלה בקבוצות וואטסאפ השונות שמוכרים מוטות מחוזקים באזור 350-400₪ לזוג, ללא תפוחים (עם התפוחים המקוריים).
מצד שני ראיתי פה בחיפוש בפורום שמומלץ פיתרון אחר, יקר יותר וזה מוט הגה עם הברגת נקבה ותפוחים עם הברגת זכר (הפוך מהמקוריים והמחוזקים למיניהם).
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofer_b
מנצל עוד קצת את השרשור,
בעקבות המעבר לצמיג 31, מוטות הגה מחוזקים לטרופר, איפה וכמה?
יש כאלה בקבוצות וואטסאפ השונות שמוכרים מוטות מחוזקים באזור 350-400₪ לזוג, ללא תפוחים (עם התפוחים המקוריים).
מצד שני ראיתי פה בחיפוש בפורום שמומלץ פיתרון אחר, יקר יותר וזה מוט הגה עם הברגת נקבה ותפוחים עם הברגת זכר (הפוך מהמקוריים והמחוזקים למיניהם).
יש פתרון קצת מורכב ע"י תפוחים של F150 (דורש קצת חריטה בנאבה ).
אישית לא עשיתי זאת.
מוטות מחוזקים עם תפוחים תחלפיים איכותיים ( MOOG או משהו דומה) ואין בעיה בגיזרה זו יותר.
בהצלחה
רענן
-
הבעיה היחידה בצמיג ברוחב 10.5 AT זאת התנהגות לא טובה בבוץ, במידה הזאת אני הייתי בוחר צמיג MT.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
4- כמו שאסף כתב, לך על מגנזיום טוב (עדיף מקורי ישן), הסיכוי שיהיו לך בעיות שולי, והרווח במשקל שווה. יתרה מזאת, הם גם תמיד יהיו עם האופסט הכי קטן ( טרופר לא צריך אופסט. חוץ מבעיות בטסט, זה רק מלכלך את הרכב וקורע צמיגים).
הייתי מוכרח להתייחס,
בעברי חיפשתי המון גנטים עם אופסטים כאלו ואחרים.. ברזל.. מגנזיום... ולמדתי קצת.
אני אומנם עם רכב קטן אבל עם מידה של גדולים, לכן גם היה חשוב לי למצוא גנט קל ככל הניתן.
1. גנטים משומשים, מגנזיום או ברזל ... הם לעיתים חתול בשק, וזה לא משנה אם ירדו מרכב ישן או חדש, לדוגמא בטריטון 2018 אצלי יש גנט מאחור שקיבל נגיעה קלה מסלע... בלתי אפשרי לאזן אותו.
והמוני גנטים משומשים שרכשתי נאלצתי להחזיר למוכר לאחר שבהרכבה התגלה שהם עקומים, מעוותים וכו'..
לכן אמליץ למי שקונה לעשות תחילה בדיקה ויזואלית קפדנית ולאחר מכן לקחת לבדיקה בפנצריה או לחילופין לקנות סט חדש ובתול. (המחירים היום גם למגנזיום וגם ברזל במידות המקובלות מתחילים ב1400שח לסט בתול צבוע באבקה... עם צבע , בהנחה שלא צבעת בספריי, יישור פירוק והרכבה של חישוק עקום בקלות מגיעים לעלויות האלו עם הרבה כאב ראש וזמן מבוזבז)
2. תיאוריית המשקל...
זה לא נכון להסתכל על חישוקי הסגסוגת השונים כקלים באופן אבסולוטי.
גימיני 15" לדוגמא, הגנט מגנזיום שוקל 9קג אבל גם הגנט ברזל,נבדק.
גרנד ויטרה 16" 5דל, 11קג לגנט ברזל 7", 11קג לגנט מגנזיום xl7.
יכול להיות גם דוגמאות הפוכות, לא אומר שלא... זה מנסיוני ומבדיקות שערכתי בעצמי.
ממליץ לבדוק ולשקול, ואפילו להציף בעיות שעלולות להיות עם "גנט מקורי ישן" לטובת הבאים שיקראו.
לדעתי אחת מהסיבות לסגסוגת היא אסטתיקה...גם של היצרן וגם של שוק האפטרמרקט.
כשמסתכלים על גנטים באמת קלים.. גם לגיפים, אז המשקלים הם באיזור ה6קג... (לפחות לרכבים שלנו) ... והם מתחילים מ6000שח, ביפן.
אגב מקסיס 8060 אחלה צמיג ואחלה תמורה למחיר, תתחדש!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
הג'נטים תקינים, נצבעו בשחור. מצאתי גם ג'אנט תואם וצמיג תואם לרזרבי.
בינתיים לפחות במבחן הויזואליות זה מנצח בגדול.
מבחינת התנהגות כביש כרגע גם. נראה בהמשך... גם בשטח...
תודה לכולם על ההמלצות והעזרה https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d423a2c1d5.jpg
-
תתחדש, נראה מצוין!
נשלח מהנייד
-
מנצל"ש :
מהו רוחב צמיג מקסימלי (מעשית, לא חוקית) שניתן להתקין בביטחה על ג'נט 8"?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ymandel
מנצל"ש :
מהו רוחב צמיג מקסימלי (מעשית, לא חוקית) שניתן להתקין בביטחה על ג'נט 8"?
רוחב "12.5 (=315)עולה יפה על חישוק ברוחב "8.
-
תודה!
זה הולך להיות מהפך... ג'נט Borbet מפורשה 914, רוחב 8" (15") שהולך לקבל 33"😉
-
די בטוח שהוא לא מתאים למשקל.
כן. ג'נטים נשברים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אבדוק את זה. (אני משער שהמשקל המקסימלי מופיע על החלק האחורי של החישוק)
-
מתברר שהחישוק במקור עבור מרצדס G, משקל מורשה פר גלגל 900 ק"ג.
-
-
33 קיים גם ברוחב 10.5[emoji846]