תגובה: בגיפולוג יועים הכל - גיזום עצים של השכן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
לא צריך לעשות מזה יותר מדי עניין. נכון שצריך אישור, אבל האישורים ניתנים ביד רחבה ובמקרים נדירים, כנגד תשלום כופר.
המקרים הבודדים שבהם לא ניתן אישור, הם כאשר מדובר בעצים בוגרים מקומיים (אלונים, אלות, לעתים חרובים וכו') או בעלי חשיבות מיוחדת, הסטורית או אחרת.
מנסיוני, היתרים לכריתת אורנים, דקלים למיניהם ועצי פרי/נוי (כאמור למעט במקרים מיוחדים), ניתנים כעניין שבשגרה.
אשמח ללמוד איך, אפשר גם בה"פ
מדובר בעץ מסוג רוקריה (או כמו שחבר אמר לי, "יש עצים ירוקי עד זה עץ מסוג נשיר עד") מוכן לשתול במקומו כמה עצים שצריך.
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זלמן 1
וושינגטוניה עץ מאוד גמיש, לרוב אין סיבה לחשוש. התנועתיות הרבה שלו היא לטובתו, כל עוד אין עצמים קשיחים בטווח. מצד שני, זה עץ שלא מאוד אוהבים אותו, וברמת העיקרון נותנים לכרות אותו יותר בקלות.
לגבי התות, עקרונית שאלה לעו"ד, ממה שאני יודע מותר בצד שלך, שים לב שיכולים ברמת העיקרון לבוא אליך בטענות על "איכות" הגיזום.
ממליץ להתייעץ עם עו"ד
תודה .
מה עדיף , לפנות לרשות המקומית - עירייה
או לפקיד היערות האזורי ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
אשמח ללמוד איך, אפשר גם בה"פ
מדובר בעץ מסוג רוקריה (או כמו שחבר אמר לי, "יש עצים ירוקי עד זה עץ מסוג נשיר עד") מוכן לשתול במקומו כמה עצים שצריך.
ליאור
ארוקריה. עץ יפיפה. אחד האהובים עלי...
איך עושים מה? מקבלים היתר? פונים לפקיד היערות ברשות המקומית. בדר"כ יושב במחלקת ההנדסה או הגינון/שפ"ע. ממלאים את הטופסולוגיה ומתפללים.
https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad...a_haataka.aspx
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
אז זהו שלא עזר...חשבתי שיש לך איזו דרך שונה. כתבת שקל, כנראה שלא קראת את מה שאני כתבתי
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
אז זהו שלא עזר...חשבתי שיש לך איזו דרך שונה. כתבת שקל, כנראה שלא קראת את מה שאני כתבתי
ליאור
מודה שלא קישרתי בין ההודעה האחרונה שלך לזו הקודמת. יש דרכים אחרות, אבל צריך להבין קודם את הסיטואציה בכללותה. מוזמן להתקשר. 0544215960. עמי
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ברמת העיקרון ההליך הוא כך.
טופס בקה לרישיון כריתה והעתקה (באדיבות חיפוש בגוגל)
ממלאים את הפרטים הרלוונטיים, מחתימים את שפ"ע/ גנים ונוף, שולחים במייל לפקיד יערות.
יש ערים עם פקידי יערות עירוניים, בהם התהליך מעט שונה.
מוזמן גם ליצור קשר טלפוני, אשמח לעזור בהליכים החוקיים. את שאר ההליכים משאיר לאחרים :)
תודה עמי, אצור איתך קשר.
זלמן, תודה גם לך. כאמור עברתי את כל התהליך ולא קיבלתי אישור (פקיד יערות עירוני, אזורי, ועדת עירעורים ופקיד יערות ארצי.
כל זה קרה לפני 6 שנים, יתכן שהמדיניות השתנתה מאז...
ליאור