תגובה: מגירות לטנדר - רעיונות
קח עצה אחרת,חשיבה מחוץ לקופסה.
אני עושה את זה עם המון תחומים שאני צריך שירותים מיועץ.
1. למצוא את המוצר הנכון בשבילך:
אין מחלוקת שצריך טלסקופ נשלף ואולי כפול ,כזה שיוצא ב 2 מהלכים.
גש ליבואן של המסילות-טלסקופ בארץ, שייתן לך ייעוץ והסבר ומחיר ואח"כ תשווה מחירים לחו"ל ותחליט מה שנוח ונכון לך.
2. תכנון מקצועי
אם אתה חפץ במשהו יותר מקצועי ומוכן לשלם על זה. גש לאדם שמתמחה בתכנון ושרטוט בסוליד.
יש אתר שנקרא Fivver.
אתה קונה שירותי תכנון בגרושים מאנשים עתירי נסיון,אתה רואה עבודות שלהם ואפילו לא פוגש אותם. זה אחד האתרים הכי מוצלחים בעולם. תכננתי שם לוגו, ואפילו עריכת סרטון שיווקי . בגרושים תרתי משמע
3. את השאר כמו שכתבת אני משאיר לך כ DIY.
רק תקח בחשבון שאתה צריך לתת את הדעת לחיבור של כל הבנייה לרכב !!
בהצלחה
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לדעתי , לפני שאתה תמכנן מגירה אתה צריך לתכנן מה יהיה ברכב.
למשל אם בעתיד תשים מיכל מים כמו של נמרוד, אתה לא צריך 1.4 מטר אלא 1 מטר.
בנוסף, יכול מאוד להיות שכדאי לפצל ל2 או 4 מגירות שונות, כדי להקל על סגירה ופתיחה במקום לא מפולס.
4 קבצים מצורפים
תודה יעקב.
אם תכנון בסוליד או תלת בכלל אני מסתדר מצויין זה כלי עבודה שאני משתמש בו ביום יום.
שני האלמנטים ש"תוקעים" אותי עד כה הם:
1. צורך לפתוח מגירה עמוקה מאוד שכל האורך יהיה נגיש וללא תמיכה מלמטה. זה משאיר אותי עם מסילות פתיחה כפולה מאוד מאוד יקרות.
2. המקרר שלי שתקוע כמו עצם בגרון ומקשה על הגישה.
אתמול בלילה בשילוב עם היום בבוקר עלי בי הרעיון למתקן את המקרר על דלת הארגז. המקרר שוקל להערכתי כ-20 ק"ג (הדגם הזה כבר לא מיוצר ולא מופיע באתר) + עוד מקסימום 30 ק"ג תכולה (זה בחיים לא יגיע לזה) זה 50 ק"ג. במקרר בולט מהדלת +/- 36 ס"מ. במצב שהדלת סגורה אפשר לתכנן שהמשקל ישען על רצפת הארגז ולצורך חיזוק במצב פתוח חשבתי להוסיף צירי ספר מבחוץ.
בנוסף אצרך לשנות את המעצור של הדלת שיאפשר גישה לארגז כאשר המקרר על הדלת.
מצב קצת מידול גז להמחיש את הרעיון.
מצב של דלת סגורה:
קובץ מצורף 132086
- - - Updated - - -
פתיחה במצב של היום בערך 100 מעלות:
- - - Updated - - -
פתיחה ב-150 מעלות כמו שאני מתכוון לעשות:
- - - Updated - - -
מצטער על הבלאגן בתמונות אבל אתם יודעים איזה נפלא הממשק עובד פה.
בכל מקרה ההתלבטות אם לשים צירים כאלו: https://www.bitter.co.il/product/306...GER-AB700.aspx
וו להשקיע כפול ולקחת נירוסטה.
יש גם ציר כזה: https://www.bitter.co.il/product/306...GER-AB700.aspx
שמעבר למראה ימי הביניים הוא ארוך יותר ומפזר עומס בצורה טובה יותר אבל הוא נראה הרבה פחות HEAVY DUTY.
היתרון ברעיון הזה גם מפנה את המקרר מהארגז שצריך לגשת לציוד וגם מאפשר לעשות מגירות באורך 1 מטר שנשענות על הרצפה ופותרות אותי מהצורך במסילות.
אשמח לפידבק :)
צחי מה עם מיכל מים? זה משהו שאתה לא צריך גישה אליו בטיול ובטנדר המיקום האידאלי הוא בעומק הארגז. זה מקצר לך בעשרים-שלושים סמ... משמעותי.
אם כבר הייתי עושה על הדלת ארגז לדברים קלים יותר כמו ציוד מטבח, או ציוד לעצירת צהריים (כסאות ) ואת המקרר עושה עם מגירה מהעומק לקידמת הארגז.
ככה הדלת תסבול פחות.
קח בחשבון שאם זה ממש יושב על הדלת היא סובלת את המשקל כל הדרך, אתה יכול לעשות סל שיושב בארגז ועם פינים נשלפים מתחבר לדלת, ככה בנסיעה זה יושב על הארגז ובעצירה מחברים פינים הוא יוצא עם הדלת.
מצד שני אם תהרוס את הדלת יהיה תרוץ לדלת שוכבת.
אני מבין שהדלת סובלת ומפה הרצון לחזר בשלושה צירים למשקל כבד
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לא יותר פשוט לשים שם משקל נמוך יותר ?
ברור שכן אבל המקום הזה מסתדר מצוין עם כל מיני אילוצים.
זרום איתי, מה אכפת לך?
יש היום שני צירים שמרותכים ל"שלד" של הארגז ורם אני אסתמך עליהם אני בטוח שהם יקרעו. אז הרעיון להוסיף 3 צירים מחוברים בברגים עם דיסקיות בקוטר גדול או פלטת פיזור לחץ מהצד השני. אבל בסוף אנחנו מדברים על פח בעובי 3 מ"מ ואולי יש שם קורות תמיכה (ואולי לא, לא זוכר ולא ליד האוטו) והרוחב של הציר הוא 100 מ"מ מה שאומר קצת פחות מ-50 מ"מ לכל צד ואני לא בטוח שזה מספיק לדלת ברוחב 830 מ"מ.
ואם כאשר הדלת סגורה המקרר "נח" על הרצפה למה הדלת עדיין רואה הרבה עומס? הכוונה היא לטלטולים ורעידות?
זורם איתך, אתה צריך שכל חמשת הצירים יסתובבו בדיוק על אוותו קו, אחרת יהיה לך קנאק כל סגירה ופתיחה.
אתה צריך שבסגירה המקרר יעלה על תושבת גומי שתקבל אותו ככה שהעומס ירד מהדלת, אבל עדיין הוא מרותק לדלת ומשפיע עליה.
ודבר אחרון כשהאוטו בשפצ ימינה ואתה צריך משהו קטן מהארגז אתה צריך לפתוח דלת עם חמישים ק"ג.
אם כבר הייתי עושה ציר ממוט בין הרצפה לתקרה ושם עליו את המקרר שיפתח כמו הדלת, כמו מתקן גלגל ספייר בסופות רק מבפנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
זורם איתך, אתה צריך שכל חמשת הצירים יסתובבו בדיוק על אוותו קו, אחרת יהיה לך קנאק כל סגירה ופתיחה.
אתה צריך שבסגירה המקרר יעלה על תושבת גומי שתקבל אותו ככה שהעומס ירד מהדלת, אבל עדיין הוא מרותק לדלת ומשפיע עליה.
ודבר אחרון כשהאוטו בשפצ ימינה ואתה צריך משהו קטן מהארגז אתה צריך לפתוח דלת עם חמישים ק"ג.
אם כבר הייתי עושה ציר ממוט בין הרצפה לתקרה ושם עליו את המקרר שיפתח כמו הדלת, כמו מתקן גלגל ספייר בסופות רק מבפנים.
ציר מומנט לא טוב, מצמצם את המרווח עוד יותר.
הנקודה עם השפ"צ היא נקודה טובה לרעתי.
מי ידע שתא מטען כל כך גדול יהפוך למעמסה כזו כבדה ;)