בסרטוני יוטיוב של אוסטרלים הם מדברים על שינויי יחסי העברה לטרנספר בויגו.
לא חקרתי מי היצרן, אבל זה מוזכר מידי פעם.
Printable View
בסרטוני יוטיוב של אוסטרלים הם מדברים על שינויי יחסי העברה לטרנספר בויגו.
לא חקרתי מי היצרן, אבל זה מוזכר מידי פעם.
היילקס לא בתמונה.
כמשומשת, נמכרת פי 2 מהאנטר. לא בנוי לזה. ( דוגמא חיה מיד 2,נתונים זהים - 80 אלף של צחי מול 150 אלף של דורש אחר).
אני לא מחפש טנדר שיהיה זהה ברמתו לרמת העבירות של הסמוראי, מבין שאת זה נקבל בהיילקס עד 97 וזהו.
אני מחפש טנדר חדיש יחסית, שבעזרת 20 אלף נוספים למחיר הקניה, אצליח להביא אותו לרמת עבירות שבנהיגה זהירה, לא אפגע, אשבור, ואצליח לעלות את המעלות שציינתי( שוב, כמריר וודאי לא בתמונה, גם לא עם הסמו), כתלות במזג האוויר, מצב המעלה וכו, אבל לעלות.
לא מחפש פרויקטים ולהמציא גלגלים, אין קיט מדף, אז אין. עשיתי מספיק ניסויים ומשחקים בסמו.
בדקתי- נעילה קדמית נשלטת, הגבהה 50 מ"מ, מיגון וטמבון עם זווית גישה נורמלית-קיימים בשוק. לגבי צמיגים? נחזיק שני סטים.
להחזיק שני 4*4 לא ביכולתי ומנסיון עבר ( גימני חדש וסמו אספנות יחד), לא מתאים לי.
אם טנדר כזה יוכל לעשות את כל מעלות הנגב מלבד עדשה וכמריר, פעם בשנה כשיוצאים לעדשה, אצטרף לרכב של חבר וכל השנה אטייל כמו שאני רוצה ובסטייל.
הלוואי שהייתי מטייל ברמה שמצדיקה עשירית מההשקעה- לא נוסע בשבת, בצבא כל שאר השבוע עד שעות הערב.
תודה לכל החברים והעזרה בתגובות, נתן אחלה כיוןן.
חבר פורום אמר לי שאחרי 2010 האריכו את הארגז לא מעט.. מי אמר קיצור ארגז?
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
בהאנטר מ-2010 הארגז ארך ב-+/- 30 ס"מ וזה לא מעט.
מידת הצמיגים החוקית היא 245/70/16 שזה 29 וזה לא הרבה בכלל.
האוטו נמוך יותר מויגו.
יחס העברה ארוך יותר של 1.8:1 לעומת 1:2.6 בשאר.
נראה לי שלאן שאתה מכוון אתה תתאכזב מהאנטר או מטנדר בכלל.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ארגז האנטר 2010 ישב על 2014? כיוןן מעניין.
יחסי העברה לגמרי עניין מטריד.
מידת צמיגים אמרתי - שני סטים פתרון קביל מבחינתי.
הגבהה- ראיתי שיש בשוק אחת של 50 מ"מ.
בינתיים אני מתחת לדש של הסמוראי( אם אפשר לקרוא לזה דש)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...af0ba7f1c3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...65830b63d8.jpg
קח בחשבון שהאנטר גם אם יהיה משופר בדיוק כמו היילקס,
יהיה עביר פחות.
דניאל
אם אני יורד לסוף דעתו (ואם לא, אז בכל מקרה זו דעתי)
אם אתה נהנה מעבירות אז דווקא שינמוך הרכב יצור לך יותר אתגרים.
אם נלך לקיצון, כשטיילתי עם חיפושית כל שביל בנגב היה מעניין, לא הכל היה אתגר, אבל לא היה משעמם לרגע.
קפצתי לקיצון השני (בעולם הרכב הלא משופר) ועברתי לסופה די סטנדרטית, בהחלט המון המון דברים הפכו ל"משעממים".
אני אומנם נהנה מעבירות, אבל זו לא מטרת הטיול מבחינתי.
דווקא לפי מה שאתה אומר, הכל חוץ מכמריר משעמם לך כרגע, אז תשנמך יכולות רכב, ופתאום יאיר ורדית וכו' יהפכו למעניינים.
בזמנו, בדקתי אפשרות לעבור מדיפנדר ללנדקרוזר, מאותן הסיבות שהזכרת.
לא הצלחתי ״לבלוע״ את השינמוך ביכולות העבירות, ובסופו של יום החלפתי ברוביקון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
החיים זה לא תוכנית כבקשתך. משפחה, עבודה, אילוצים. כל אחד מתפשר על רכב השטח שמסתדר לו, כמו הג'יפ מיקי מאוס שלך, או הטנדר שלי.
אבל איזה בן אדם חולה מביא ביד כשהוא מפנטז על טויוטה?
בכל מקרה, הנה תמונה שלי שואל את מרלין בכבודו ובעצמו לגבי קיט לטרנספר של היילקס מודרני. הוא לחץ לי את היד, הישיר מבט למצלמה ואמר - Sorry son, can't help ya.
קובץ מצורף 132131
לא בטוח שהפגישה ההיא ב2017 לא השאירה חותם עמוק... והיום יש כבר בנמצא קיט הפחתה לטרנספר של הויגו.
לגבי מתלים... היצרן המוביל הוא total chaos, יש לויגו ויש כבר לדגם החדש יותר.
ציוד מירוצים אמיתי... ולא ה"חצי עבודה" של אולדמן שקנית (; ...סתםסתם..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אני מחכה לרגע שמרלין או מישהו אחר יצא עם קיט הפחתה לטרנספר טויוטה שרשרת (ויגו/רבו/טאקומה).
וחזרה לנושא.
אני עם היילקסים 2008 ו2015 משופרים קלות (מוגבהים, צמיגים 32) נעילה אחורית מקורית ובלי קדמית, עליתי, או לפחות ניסיתי לעלות, את רוב המקומות שציינת. עם נעילה קדמית גם זיק ובוקר יוכלו להצטרף. מאמין שהאנטר עם שיפורים דומים ונעילה קדמית יעשה מה שאתה רוצה.
הtacobox..לא מתאים?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Tacobox זה תיבת העברה נוספת בין הגיר לטרנספר, זה מחייב התאמות של דרישפטים, גשר גיר, לחתוך ברצפה, ידיות וכולי. זה לא קיט הפחתה שמחליפים בתוך הטרנספר כמו שיש לג'יפים, לסמוראים ולהיילקסים הישנים. אולי יום אחד כשההיילקס יזדקן וכבר לא יהיה יומיומי.
נמרוד תודה על תשובתך.
לכשהסמוראי ימכר,נתחיל לחפש אקזמפלרים רלוונטים. בשוק הנוכחי זה לא יהיה היילקס אבל לגמרי קיבלתי כיוןן.
בינתיים, קצת חשמל.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...67f75180fd.jpg
https://streamable.com/cxcpnq
ורדית, שלוש שנים אחורה.
יותר מידי אוויר, פחות מידי ניסיון, סמו אחד גיבור
איך מדברים על אינדיאנים ואף אחד לא הזכיר את האופציה הבריטית ?
עד 2004 יש לך גם דיסקו 2 עם 2 סרנים חיים.
השידרוג שלו לצמיגי 32" הרבה יותר פשוט וזול מהשדרוג של האינדיאני המקביל (wj) והוא הרבה פחות בולט בטסטים, מהסיבה הפשוטה שהוא נראה מתאים לרכב ולא מושך את העין יותר מדי.
מצד שני, זה לא טנדר.
2004 זה כבר ישן.
רכבים ישנים לא רלוונטים, בטח שטסט שני מתקרב. בטח לא כאלה שנולדו suvים לעשירים.
תודה סער
מוטי..
אני ואתה בסירה די דומה רק שאני קצת יותר קיצוני ממך. ירדתי מרכב עם עבירות גבוהה יותר ואני מחפש רכב בתקציב גבוה יותר כנראה.
אני הייתי בורדית לאחרונה - ראיתי גראנד ויטארה שנת 2003, משופרת מאוד (יחסים + נעילות קדימה אחורה), עולה שם..יכול להיות שזה יתאים לך.
לגבי הטנדרים הגדולים - לא הייתי לוקח לורדית כרגע..לפני חודש היה שם רנגלר על 35 עם 2 נעילות שהתקשה לא מעט.
מצד שני - האם הייתי פוסל רכב שיש לו יתרונות מהותיים 95% מהזמן בגלל חסרון ב-2-3 טיולים בשנה?
זה תלוי רק בך :)
בסוף זה תלוי בסוג הטיולים שלך.
עבירות נטו, או טיולי שטח עם מקטעי עבירות.
תראה מה עיקר הצורך שלך, וכמה כואב הויתור על השני והמה התשובה.
אני לא מרגיש מאוד מוגבל בהיילקס ויגו על 32 נעול אחורה ומוגבה 50 מ''מ.
אין לי מה לחפש בזיק.
בכל השאר... לא הרגשתי קושי משמעותי.
אם אני ארצה לעלות מדרגה ביכולת העבירות - אני אעשה שני צעדים. הראשון מיגוני סף וזנב והשני נעילה קדמית. אני משוכנע שבמצב הזה גם זיק יהיה בסדר.
עם הסופה הרגשתי הרבה יותר בטוח לעשות שטויות. פחות נורא לחטוף בגלגל שבולט מהבודי או בכנפון פלסטיק.
אבל אני מתפשר ומעדיף רכב טיולים (לא פראייר בכלל בעבירות אבל זה לא הפוקוס) על פני רכב עבירות.
אתה רוצה להתפשר?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הבעיה שאני לא יכול למדוד את רמת ההתפשרות ואז להחליט, זה יהיה רק לאחר מעשה.
קיבלתי כמה כיוונים. אם אצליח למכור את הסמוראי במחיר רלוונטי בעיני, מאמין שנלך לכיוון הזה
הגיעה העת, נמכר הסמו לפני כחודש.
כיום עם לאון ידנית 2017 שהחזקתי במקביל לסמו שאאלץ למכור בשביל הטנדר.
אם יש למישהו אינפוטים או שומע על אקזמפלר מיוחד, אשמח. גם בפרטי.
היילקס לא רלוונטי בגלל מחיר השוק, ודימאקס בפערי מחירון גבוהים מאוד ביחס להאנטר( מעניין למה. מחירון של האנטר 13 סביב ה85 ומחירון של דימאקס 11 סביב 95)ככה שאני מאמין שנשארנו רק איתה.
תודה לכולם
סליחה על הדאבל פוסט.
היכרות למישהו עם המוסו?
טנדר כזה מאפשר לי להישאר עם הפרייבט
סרנים מוכרים? מנוע משותף לפלטפורמות נוספות? ( זכור לי משהו על כלי של סאניונג שהיה עם מכלולים חסונים ומוכרים בעולם השטח, לא זוכר בדיוק מה)
תודה רבה
למוסו היה מנוע של מרצדס
למוסו היה מנוע מרצדס (מייצור קוריאני ברשיון) ודיפרנציאלים של/מבוססי דנה-ספייסר.
אם אני זוכר טוב, הגיר האוטומטי אוסטרלי ובדגמים הידניים גיר T5 אמריקאי.
בדפדוף ביד 2 מצאתי מודעה של מוסו 2005 ידנית יד שניה עם 197 אלף קילו
נמכרה שבוע שעבר ב15
דווקא יכלה להיות אופציה מעניינת