במידה והנבחר אכן יהיה שיומי, יש סיבה לשלם יותר עבור היבוא הרישמי?
Printable View
במידה והנבחר אכן יהיה שיומי, יש סיבה לשלם יותר עבור היבוא הרישמי?
לפני שאתה ננעל על קורקינט, רק תזכור שעם אופניים יותר קל ללכת בתוך התחנות מאשר עם קורקינט (אסור לרכב על אף אחד מהם וזה נאכף בקפדנות) ויש תחנות שזה הרבה הליכה ...
עוד משהו: לפני הקורונה התחילו לקבוע תקנות שהגבילו משמעותית, בשעות ובתחנות, העלאה של אופניים לרכבת. כן היה מותר להכניס בתיק לפני עמדת המאבטח, ללא הגבלת שעות ותחנות, ואז גם קניתי תיק ייעודי של ברומפטון.
לא יצא לי להשתמש בו כי היו אז כל מיני שינויים, של שרי תחבורה, תקנות וקורונה, אבל התכוננתי נפשית לסחיבה מבאסת למדי של האופניים בתיק. הם קטנים ולא נורא כבדים ובכל זאת, זה עולם אחר ביחס למצב שבו אתה הולך לידם עד הרכבת עצמה מעמדת המאבטח. בתחנות מסוימות זה יכול להיות גם 200 מטר ויותר. לא כיף לסחוב ביד.
אם איני טועה בחלק מדגמי האופנים הם מתקפלים כך שזוג הגלגלים מקבילים וכאשר מחזיקים באוכף ומוט הכסא פתוח, האופנים המקופלים נגררים בקלות כמו מזוודת טרולי.
Asaf-a
אסף.א
חנן,
אני גם זוכר משהו כזה.
לכן חשבתי יותר על קורקינט קל יחסית קומפקטי.
במזכרת בתיה לא תהיה בעיה , התחנה קטנה, אין 200 מטר ללכת :)
אין לי מושג איך תחנת ההגנה...
ועוד משהו: באחת הורסיות של התקנות אסרו הכנסה של אופניים בכל צורה, אפילו לא בתיק. ההכנסה לתיק היתה הקלה מאוחרת יותר לאחר התדיינות עם סמוטריץ', ועוד יותר מאוחר גם עניין הקיפול לא התממש.
אם וכש הדרעק הזה יחזור, לא בהכרח שיהיה ניתן להסתובב עם האופניים מקופלים, שלא בתוך תיק.
לפני שאתה קונה קורקינט, תשכור אחד, יש בשפע ליד כל תחנה. תראה שמתאים לך הקונספט.
אם תתרצה, יכול להיות שיש לי משהו לתת בתמורה לאיזה ויסקי...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
סיכום (לעת עתה :) ):
אתמול נסעתי לתל אביב (לחנת שאריאל המליץ), עשיתי נסיעת מבחן על השיומי 1S ועל הפלקון.
הפלקון אכן חזק משמעותית, אבל, גם בזה שעליו רכבנו וגם בחדשים שהיו בחנות היה חופש מוזר בכידון ובאופן כללי, הוא הרגיש לי פחות מתאים (גדול יותר, כבד יותר, קצת פחות נוח לקפל אותו לעומת השיומי), בקיצור, קניתי את השיומי.
אחד היתרונות של השיומי הוא מגוון עצום של שידרוגים באליאקספרס.
יש לי הרגשה שהמוטו של ג'יפולוג "ג'יפ בונים, לא קונים" יכול לתפוס גם כאן :)
ברשימת הקניות כבר נוספו צמיגים מוגדלים ב 1.5" - בג'יפ זה כבר הורדה מהכביש :)
תודה לכולם.
תחשוב גם על צמיגי גומי מלאים.
פחות נח אבל לא מתפנצ'ר... אצל הבן שלי לאחר תקר שלישי בחודשיים בערך, עבר לכוח מלא.
נשלח מהנייד
כבר קנית אז תתחדש אבל למה לא פשוט לקחת קורקינט שיתופי ולזרוקאותו כשמגיעים ליעד?
אני מתנייד ככה כמעט בכל פעם שמגיע לתלאביב בנוחות רבה ובלי כאב ראש.
אני צריך להגיע גם לתחנת הרכבת במזכרת (אפשר עם רכב, אבל אם כבר יש קורקינט, אז נראה לי עדיף).
לא יודע איך התמחור בתל אביב, ממה שאני זוכר מהפעם האחרונה בחו"ל, מהר מאוד המחיר של השיומי יוחזר...
עשיתי "דוקטורט" על השיאומי. אתה מוזמן להתקשר ולקבל את כל הטיפים (שלח ה"פ ואשלח לך את מס' הטלפון שלי).
להוסיף מנוע אחורי לא כל כך פשוט כי הדיסק יושב על הגלגל האחורי אז אתה נשאר בלי בלימה, מעבר לזה שהסוללה תתרוקן מהר מאוד.
זה קצת כמו לקנות רכב שטח רך ולהתחיל לשפר אותו.
כן לעבור לצמיגים "10 ולשנות את הקושחה כך שיתן קצת יותר הספק, וגם לוח עץ רחב יותר (תכין לבד).
שיפור זול נוסף, לעבור לבלם חצי הידרואלי, מופעל כבל אבל עם משאבת שמן.
ליאור
אתם זוכרים שהוא גם צריך להסחב עם זה ידנית ברכבת נכון?
וגגון
שיפור קטן נוסף שעשיתי בעלויות זניחות (משהו כמו 14 ש"ח) זה להרחיב טיפה את הכידון.
חתכתי 2 יח' של בערך 5 ס"מ מקצוות של כידון אופניים ישן, פירקתי את הגריפים המקוריים והוספתי את החתיכות של הכידון כשהן תפוסות עם גריפים מאליאקספרס (שעלו כאמור 14 ש"ח) הגריפים החדשים נתפסים עם שני בנדים מתברגים בקצוות.
שיפור משמעותי ביציבות כי הכידון המקורי צר מידי ולא נוח להיגוי.
משהו כזה https://www.aliexpress.com/item/4000...archweb201603_
תשקיע גם במשהו כזה (אפשר למצוא בפחות זה הראשון שעלה לי)
https://www.aliexpress.com/item/1005...archweb201603_
ליאור
תודה ליאור.
לגבי הכידון, סה"כ אני מסתדר עם זה.
מה היתרון של הברקס ההידראולי ?
בהידראולי, שתי הרפידות נעות במקביל ולוחצות על הדיסק.
ברגיל אחת קבועה והשניה נלחצת כשאתה בולם, הבלימה קצת פחות טובה, חייבים לכוון את ההרפידות במדויק ולאורך זמן זה גורם לדיסק להתעקם.
לא מדובר פה על שידרוג מטורף אבל לטעמי המחיר שווה את זה, על הדרך החלפתי את הדיסק ל-120 מ"מ של הפרו. כל החלקים עולים גרושים באלי.
בורד רחב יותר מסנדוויץ' יקח לך שעה לעשות וזה כבר משפר משמעותית את הנוחות, נשאר לי פס חיכוך עם דבק ומחזיק לכנף האחורית (אחרת היא נוטה להשבר). אתה מוזמן לקפוץ לקחת (צפון ת"א, ק"מ מתחנת האוניברסיטה)
ליאור
תודה.
קניתי 1S, הוא מגיע כבר עם מחזיק לכנף.
לא מדדתי את הדיסק, אבל בינתיים הוא עוצר היטב.
ד"א,
היום היה הניסיון ברכבת, שמח שבחרתי בשיומי הקל והצר.
הייתי צריך להרים אותו (מיהרתי למדרגות), אפילו בלי לקפל, הרמתי בקלות מהכידון עד לרציף, אח''כ, ברכבת, העמדתי אותו ליד המושב בלי לחסום את המעבר.
גם הנסיעה בתל אביב הייתה בסדר גמור (5-6 דקות עד המשרד)
כלי גאוני. פשוט.