ממש לא. צה"ל מוכרח להתאמן.
אבל אני מתעב הכרזות פומפוזיות על "מי הורס את החולות", כי יש עובדות ויש אמת ויש מצב נתון שרשויות/ירוקים/סביבתנים/מחבקי עצים שואר צבועים ומתחסדים אוהבים להתעלם מהן - ולחפש את האשמים איפה שהכי קל להם, ללכוד ולאכוף את אלה ששומרי חוק, שלא יורדים משביל, שאוספים ליכלוך של עצמם ושל אחרים, שלא בורחים, שלא אלימים, אלה שהכי קל לתקוע להם דו"חות, להגביל את צעדיהם.... כל זה, נו.... הצביעות המגעילה, הדוחה והאיכסית במיטבה. כמובן שהתועלת של אכיפה כזו היא אפסית-מינוס, כי הנזק שגורמים הג'יפאים בטל ומבוטל בשישים ובשש-מאות ובששת-אלפים, לעומת הנזק מהפעילות צבאית ומהנסועה של אלה שחיים שם 24/7 (הבדואים). היא נועדה רק לרצות את הצבועים והמתחסדים ולהשתיק את יבבות הגוועלד שלהם.
אני ואתה נוסעים שם אולי פעם בכמה חודשים. אבל צה"ל מתאמן שם חמישה וחצי ימים בשבוע. ועכשיו שלא כהרגלי, אסנגר קצת על הבדואים, שנאהב אותם או לא, הם חיים שם - זה הבית שלהם, החצר האחורית שלהם. הם נוסעים בחולות האלה כמו שאתם נוסעים ברחוב שלכם. זה ה"רחוב" שלהם.
דווקא הג'יפאים (וגם הערסים היהודים ב-SBSים) מגיעים רק בסופ"שים. אז מי משחית יותר?... מי המשחית העיקרי?... האם הגבלה ואכיפה על ג'יפאים ו-SBSים של משתמשים "לא מקומיים" תשקם את השטח? ברור שלא. העיקר שמגלגלי העיניים יוכלו לרחוץ בנקיון כפיהם המזוייף.
יש חוק. מותר לנסוע על שבילים. אז אני שומר חוק ונוסע על השבילים. והאם דרסתי גרביל או נמלה שחצו את השביל, ובכן, זה עצוב לי וממש חבל מאוד, אבל מה אני אעשה בדיוק?... רק אני לא אסע?... בזמן שנגמשים וטנקים של הצבא טוחנים את השטח לפודרה ומשמידים אותו על אמת ושום דבר כבר לא יצמח ולא יחיה שם לעולם?... או בדואי שנוסע שם מדי יום בטנדר גנוב ואוי לפקח שיעיר לו משהו?.... רק הג'יפאי המטייל הוא אויב העולם?.... חלאס. באמת. די כבר עם זה.
ממש כפי שמאפשרים ל-20% מהאוכלוסיה שיש לו צמיג של טרקטורון על הראש לפתוח ישיבות ולהתקהל ולהפיץ מגפה על אמת - משיקול פוליטי. ולעוד 20% שיש לו כפייה על הראש, לערוך חתונות ולהפיץ את המגפה על אמת - כי הוא מדובר בציבור אלים ופורע חוק שהרשויות מפחדות להתעמת איתו. ולעוד 20% שמפגין ומתקהל מדי מוצ"ש ומפיץ מגפה על אמת - משיקולי "אבן יסוד של דמוקרטיה".... אבל אתה תחטוף דו"ח כי יצאת לגלוש בים... ואותך יאשימו שאתה מפיץ מגפה ופורע חוק?....
כמה צביעות. זה מגעיל אותי. איך לא מתביישים!.....
אני אהיה בעד אכיפת חוק, כשפקח חמוש יאכוף על מי שירד מהשבילים ללא רחמים וללא פחד. כאשר ערס אלים שתוקף פקח במכות קסדה יחטוף במקום כדור בראש. כשבדואי שגונב אמל"ח מבסיס צבאי יחטוף כדור בראש במקום וזה שירה בו מקבל צל"ש ולא מואשם ברצח. כשסגר יהיה סגר בלי פטורים ובלי אינספור מגזרים "חיוניים"/"נדרשים" שמעקרים את הסגר הזה מכל תוכן. כשכולם ישלמו מסים, כשכולם יתגייסו, כשהפרות חוק מאורגנות להכעיס ייענו בקנסות מפלצתיים ובמאסרים ארוכים ללא רחמים - כשציות לחוק ואכיפת חוק וחובות של אזרח למדינה יהיו שווים לכולם ללא איפה ואיפה וללא שיקולים פוליטיים וללא משוא פנים.
עד אז, חלאס! די לצביעות!