-
ג'ק בקבוק וטיפים להחלפת פנצ'ר בדיסקו 4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
דיסקברי 3/4 לא יכול להרים את עצמו כשהמנוע כבוי. כל תיקוני הגובה שהוא עושה הם רק כלפי מטה.
בכל רכב (שהוא לא סיטרואן מסויימות) כאשר אתה מרים רכב המתלה נפתח עד הסוף. המתלה לא נפתח יותר אחרי שהורדת את הגלגל, מה שקרה זה שהמחשב זיהה שמתלה אחד פתוח עד הסוף וניסה לאזן את הרכב ע"י הורדה של אוויר מכריות אחרות. התוצאה הסופית היא שאכן המרחק בין הנאבה לקרקע קטן.
הג'ק המקורי (למרות שהוא זבל מסוכן) עולה מספיק גבוה כדי שזה לא יפריע להחליף גלגל.
תן קצת קרדיט שאנחנו מבינים איך עובד מתלה.
במתלה הזה דברים עובדים קצת אחרת.
בעל הרכב שאינו טכנולוג עשה מה שהסבירו לו, מכאן הדברים הסתבכו.
עובדתית הרכב פתח את המתלה מעבר למה שהיה פתוח בהרמת הג׳ק הראשונית.
במבחן התוצאה זה לא משנה אם פתח את הנגדי או זה של הגלגל המפונצר, אם אתה לא חושב עקום כמו מהנדס שיכור בריטי אתה נדפק..
דפקט דומה קרה לנו עם ריינגרובר עם מתלי אויר, בשלב הנמכת הרכב.
הרכב לא התאזן ונשאר בהצלבה עם עצמו בלי קשר לזה שימש על רצפה ישרה.
ברור שברגע שאתה מכיר את הפרוטוקול הייחודי לרכב הזה הכל עובד..
-
תגובה: ג'ק בקבוק וטיפים להחלפת פנצ'ר בדיסקו 4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תן קצת קרדיט שאנחנו מבינים איך עובד מתלה.
במתלה הזה דברים עובדים קצת אחרת.
עובדתית הרכב פתח את המתלה מעבר למה שהיה פתוח בהרמת הג׳ק הראשונית.
אני במקרה מכיר טיפה את הרכב הזה. מה שאתה מתאר פשוט לא יתכן.
כרית האוויר היא בסך הכל קפיץ עם קבוע קפיץ משתנה (לפי לחץ האוויר שמוזרם לתוכה). אם הגלגל באוויר לא מופעל על הקפיץ כח כיווץ כלל ולכן המצב שאתה מתאר בלתי אפשרי.
-
תקרא שוב.
כתבת שאולי הנגדי נפתח ובגלל זה הנאבה הונמכה ועניתי שבמבחן התוצאה עדיין נדפקת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
טוב, אז הרמתי מהמשולש גם קדימה וגם אחורה, אכן עניין של שניות והמתלים אשכרה עוזרים לך ומרימים בעצמם את הגלגל - ניסים ונפלאות.
בהורדה משום מה האוטו יורד יותר נמוך וכולא את הג'ק, אז פשוט הנעתי והרמתי לגובה offroad כדי להוציא אותו.
תודה ליועצים, מקווה שזה יישאר דיון תיאורתי בלבד..
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מניסיוני, ולצערך, אתה תתרגל את זה בשטח לא מעט, תודות ל״נעלי הבלט״ שהיצרן בחר באופן הזוי להצמיד לרכב...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תקרא שוב.
כתבת שאולי הנגדי נפתח ובגלל זה הנאבה הונמכה ועניתי שבמבחן התוצאה עדיין נדפקת.
תקרא גם אתה שוב, כאשר הרכב כבוי המתלה הנגדי לא יכול להיפתח, הוא יכול רק להיסגר.
ושוב, אם משתמשים בג'ק המקורי (או בתחליף שעולה לפחות לגובה של המקורי) זאת לא בעיה.
-
אתה נתפס לקטנות.
היה חושך ויש מצב שהמנוע עבד, לפחות בשלב ההרמה על הג׳ק, אז גם לשיטתך הרכב יאזן את עצמו.
כעובדה, ראינו יפה איך הרכב משנה מצב מתלים, אם זה אומר בהכרח שהמנוע עבד אז הטעות היא שלי לגבי האם היה מונע כל הזמן או חלקית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה נתפס לקטנות.
היה חושך ויש מצב שהמנוע עבד, לפחות בשלב ההרמה על הג׳ק, אז גם לשיטתך הרכב יאזן את עצמו.
כעובדה, ראינו יפה איך הרכב משנה מצב מתלים, אם זה אומר בהכרח שהמנוע עבד אז הטעות היא שלי לגבי האם היה מונע כל הזמן או חלקית.
דורון,
מצטער, הוא לא נתפס לקטנות, וגם אני ניסתי, בעדינות, להגיד שהדיון הזה הזוי.
יש פה הרבה יועצים, וכמו תמיד, אנשים כותבים, בבטחון, עצות שחלקן סתם מחשבות וחלקן מאיזה קישקוש אינטרנטי, והכל סביב טעות בסיסית -
רכב כבוי ( ואני חידדתי , מפתח בחוץ, כלומר מחשב וחשמל כבוי) לא מאזן את עצמו. המתלים לא יכולים לעבוד יש מאיין.
אפשר להתווכח עם הג'ק מתאים או לא, אפשר להתווכח על הרבה שגעונות של היצרן הזה...
אבל אי אפשר להתעלם מהשגיאה הבסיסית, כל מי שטען כאן בבטחון שרכב כבוי מאזן את עצמו, פשוט כתב שגיאה (שלא לומר שטות).
אפשר ללמוד ולשתוק.
אפשר ללמוד ולהתנצל.
אבל ממש לא מכובד לתקוף ולהאשים את מי שצדק, ולהאשים אותו שהוא קטנוני.
זה פשוט לא מכובד.
-
ג'ק בקבוק וטיפים להחלפת פנצ'ר בדיסקו 4
זיו,
אמרתי מראש שלמיטב זכרוני הרכב היה כבוי.
האיש תיקן שזה לא קורה עם רכב כבוי.
אז קיבלתי והגבתי שזה אומר שכנראה זכרתי לא נכון את מצב המנוע, כי המתלה בהחלט נפתח, וגם הוא הסכים שעניין המתלה אכן מתרחש. אבל עם מנוע עובד.
אתה אפילו מצטט את זה.
אז מה עוד חסר לכם כדי להפסיק לחפור בפינה הזו עם קרדום?
להגיע לצד השני של כדור הארץ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
רכב כבוי ( ואני חידדתי , מפתח בחוץ, כלומר מחשב וחשמל כבוי) לא מאזן את עצמו. המתלים לא יכולים לעבוד יש מאיין.
אפשר להתווכח עם הג'ק מתאים או לא, אפשר להתווכח על הרבה שגעונות של היצרן הזה...
אבל אי אפשר להתעלם מהשגיאה הבסיסית, כל מי שטען כאן בבטחון שרכב כבוי מאזן את עצמו, פשוט כתב שגיאה (שלא לומר שטות).
באמת שחפרנו יותר מידי בנושא אבל רק כדי שיהיה סדר למי שיקרא את השרשור הזה בעתיד- רכב כבוי כן מאזן את עצמו אבל רק בכיוון אחד- למטה. הדיסקברי מאזן את עצמו כמה שניות אחרי הכיבוי ושוב במרווחים קבועים, בהתחלה פעם בשעתיים ואח"כ פעם ב 6 שעות. זאת הסיבה שכאשר יש כרית אחת דולפת כל הרכב יורד ולא רק פינה אחת (ולפני שמישהו יקפוץ שראה דיסקברי ששקע רק בפינה אחת- זאת בעיה בVALVE BLOCK כלומר הפקודות של המחשב לא מבוצעות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז קיבלתי והגבתי שזה אומר שכנראה זכרתי לא נכון את מצב המנוע, כי המתלה בהחלט נפתח, וגם הוא הסכים שעניין המתלה אכן מתרחש.
עוד לא הבנת- המתלה שבאוויר לא נפתח, לא משנה מנוע דלוק או כבוי. המרחק בין מרכז הנאבה לכנף לא השתנה במ"מ. מה שכן יכול להשתנות זה המרחק בין הנאבה לקרקע.
לגבי כל המחמאות למהנדסים הבריטים והרגלי השתיה שלהם- מי שמרים את הרכב עם ג'ק קצר מידי (של טויוטה :p) צריך לבוא בתלונות רק לעצמו...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
רכב כבוי כן מאזן את עצמו אבל רק בכיוון אחד- למטה. הדיסקברי מאזן את עצמו כמה שניות אחרי הכיבוי ..
אחד ההזויים באמת, כמה שניות אחרי שאני יוצא ממנו בסוף הנסיעה האוטו יורד איזה סנטימטר שניים מאחורה תוך כדי נפיחה חיננית.
עכשיו אני מבין שזה השיפוע של החניה שלי :).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אחד ההזויים באמת, כמה שניות אחרי שאני יוצא ממנו בסוף הנסיעה האוטו יורד איזה סנטימטר שניים מאחורה תוך כדי נפיחה חיננית.
עכשיו אני מבין שזה השיפוע של החניה שלי :).
זה קורה גם על משטח מפולס לחלוטין. הסיבה היא שהמשקולת שנקראת הנהג והנוסעים ירדו מהרכב ולכן הוא יושב גבוה מידי.
זה גם מועיל למייבש של הקומפרסור.
-
תגיד ג'וני, אם כבר מדברים:
יש מצב שבשנסיעה בשיפוע צד המתלים בצד התחתון נותנים 'קונטרה'?
כל הזמן נדמה לי שה4 רוכן פחות מה2 לכיוון הירידה בשפצ"ים חריפים.
ה2 היה עם קפיצי ברזל, מוגבה קלות ולשניהם אין כלום על הגג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
תגיד ג'וני, אם כבר מדברים:
יש מצב שבשנסיעה בשיפוע צד המתלים בצד התחתון נותנים 'קונטרה'?
כל הזמן נדמה לי שה4 רוכן פחות מה2 לכיוון הירידה בשפצ"ים חריפים.
ה2 היה עם קפיצי ברזל, מוגבה קלות ולשניהם אין כלום על הגג.
לצערי לא. הם לא מימשו את הפונקציה הזאת למרות שכל החומרה נמצאת שם.
ניתן לעשות את זה יזום עם iidtool וכנראה גם עם xlifter
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
תמיד ידענו שהדרעקרובר נוזל ומטפטף ללא שליטה ודורש רופאים ייעודיים (מוסכניק גורו).
עכשיו מסתבר שכשהוא מנמיך את העכוז הוא גם משחרר נפיחה?
זה באמת נשמע כבר מקרה גריאטרי קשה. :p
חסר רק מטפל פיליפיני להשלמת האפיזודה
בברכה,
יוני5
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
תמיד ידענו שהדרעקרובר נוזל ומטפטף ללא שליטה ודורש רופאים ייעודיים (מוסכניק גורו).
עכשיו מסתבר שכשהוא מנמיך את העכוז הוא גם משחרר נפיחה?
זה באמת נשמע כבר מקרה גריאטרי קשה. :p
חסר רק מטפל פיליפיני להשלמת האפיזודה
בברכה,
יוני5
הלנד רוברים מהשנים האלו כבר לא מטפטפים. מעשה שטן...
הוא גם נוחר בבוז במקומות שאחרים מזיעים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
עוד לא הבנת- המתלה שבאוויר לא נפתח, לא משנה מנוע דלוק או כבוי. המרחק בין מרכז הנאבה לכנף לא השתנה במ"מ. מה שכן יכול להשתנות זה המרחק בין הנאבה לקרקע.
כשבעל רכב (בעל הדיסקו הנדון, לא אני), אומר לך שהוא מרים את רכבו לפי מה שהוא מכיר שאלו ההנחיות, ברכב שאני לא מכיר, אני לא יודע מה איתך אבל אני נוהג לתת לו מעט כבוד עצמי ולהקשיב לו בתור התחלה.
גם אם נראה מוזר להרים מהשילדה ולא מהמתלה.
אז טענות אליו תרשום במרוכז ואני מבטיח להעביר אליו להתייחסות.
הרכב בוודאות שינה מצב מתלה, ראינו פתאום איך הוא נוטה כמו במצב הרמת כריות.
ההסבר שלך שההרמה הייתה בצד הנגדי ומה שחווינו זו נאבה שירדה נמוך, עושה שכל.
במבחן התוצאה בצד המפורק לא ניתן היה להכניס גלגל חדש.
בניגוד למה שזיו כתב, אף אחד לא כתב ״בבטחון ונחרצות שום דבר, זה דיון שתו״כ הבנו את המנגנון הזה (אני לפחות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
לגבי כל המחמאות למהנדסים הבריטים והרגלי השתיה שלהם- מי שמרים את הרכב עם ג'ק קצר מידי (של טויוטה :p) צריך לבוא בתלונות רק לעצמו...
תקרא (שוב..), הגק הנוסף בא לתת סיוע כי המקורי לא הספיק בגובה בגלל שינוי במצב הרכב ביחס לקרקע.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כשבעל רכב (בעל הדיסקו הנדון, לא אני), אומר לך שהוא מרים את רכבו לפי מה שהוא מכיר שאלו ההנחיות, ברכב שאני לא מכיר, אני לא יודע מה איתך אבל אני נוהג לתת לו מעט כבוד עצמי ולהקשיב לו בתור התחלה.
גם אם נראה מוזר להרים מהשילדה ולא מהמתלה.
תקרא (שוב..), הגק הנוסף בא לתת סיוע כי המקורי לא הספיק בגובה בגלל שינוי במצב הרכב ביחס לקרקע.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
הקשבתי בשיא הכבוד אבל הדברים לא מתחברים...
אני אכתוב שוב, הג'ק המקורי הוא ארוך מספיק כדי להרים את הרכב מהשלדה בכל מצב של המיתלים.
אם נדרשתם לג'ק נוסף אז או שהג'ק הוא לא המקורי או שבחרתם להעמיד אותו בתוך בור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
הלנד רוברים מהשנים האלו כבר לא מטפטפים.
זה מה שהם אמרו בכל שנה מחדש.
מזכיר סינדרום של בעל מכה, שמבטיח שזו היתה הפעם האחרונה...
או שאולי ההודים הצליחו לחולל פלאים, היכן שגם הגרמנים בזמנו נכשלו. אשרי המאמין
בברכה,
יוני5
-
מכיוון שהדיון כבר מזמן איבד את דרכו, לא אכפת לי להוסיף, שלא אתפלא אם באמת בדיסקופנדר החדש יתחילו לעשות באנדל של רכב ופיליפני...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
זה מה שהם אמרו בכל שנה מחדש.
מזכיר סינדרום של בעל מכה, שמבטיח שזו היתה הפעם האחרונה...
או שאולי ההודים הצליחו לחולל פלאים, היכן שגם הגרמנים בזמנו נכשלו. אשרי המאמין
בברכה,
יוני5
3 ו 4 הם טרם תקופת ההודים, תקופת פורד מסתמנת כתקופה הכי מוצלחת של לנד רובר.
יש הרבה בעיות סידרתיות ל 3/4, נזילות שמן לא ברשימה.
-
יוני אין צורך להמציא בעיות..
תקרא את הפוסט האחר שלי על התרשמות ראשונית מה4 בהשוואה ל2 ול1.
התקציר הוא שאין מקום להשוואה, זה רכב איכותי פי כמה.
אתה מוזמן לאכול על הבומנייט בחניה שלי בלי צלחת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
דיסקברי 3/4 לא יכול להרים את עצמו כשהמנוע כבוי. כל תיקוני הגובה שהוא עושה הם רק כלפי מטה.
בכל רכב (שהוא לא סיטרואן מסויימות) כאשר אתה מרים רכב המתלה נפתח עד הסוף. המתלה לא נפתח יותר אחרי שהורדת את הגלגל, מה שקרה זה שהמחשב זיהה שמתלה אחד פתוח עד הסוף וניסה לאזן את הרכב ע"י הורדה של אוויר מכריות אחרות. התוצאה הסופית היא שאכן המרחק בין הנאבה לקרקע קטן.
הג'ק המקורי (למרות שהוא זבל מסוכן) עולה מספיק גבוה כדי שזה לא יפריע להחליף גלגל.
זה לא מדוייק לרכב יש אפשרות להרים את עצמו במצב כבוי. יתר על כן יש אפשרות לתכנת את שלט הרכב שבעזרת השלט כאשר הרכב כבוי תוכל להעלות ולהוריד את הרכב.
פחות מדקה לאחר כיבוי הרכב.
לחיצה ארוכה על הכפתור השלישי בשלט (כפתור לנד רובר)+הזזת ידית ההגבהה וההנמכה של הרכב.
ישמע צפצוף שלאחריו כאשר הרכב כבוי+אורות חירום דולקים (4 מהבהבים)+כל הדלתות סגורות. תוכלו בעזרת לחיצה על הכפתור השלישי+נעילה להגביה את הרכב.
לחיצה על הכפתור השלישי+פתיחה תנמיך את הרכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
srsrsrsrsr
זה לא מדוייק לרכב יש אפשרות להרים את עצמו במצב כבוי. יתר על כן יש אפשרות לתכנת את שלט הרכב שבעזרת השלט כאשר הרכב כבוי תוכל להעלות ולהוריד את הרכב.
פחות מדקה לאחר כיבוי הרכב.
לחיצה ארוכה על הכפתור השלישי בשלט (כפתור לנד רובר)+הזזת ידית ההגבהה וההנמכה של הרכב.
ישמע צפצוף שלאחריו כאשר הרכב כבוי+אורות חירום דולקים (4 מהבהבים)+כל הדלתות סגורות. תוכלו בעזרת לחיצה על הכפתור השלישי+נעילה להגביה את הרכב.
לחיצה על הכפתור השלישי+פתיחה תנמיך את הרכב.
אכן אפשר להרים את הרכב מהשלט אבל זה באמת חסר כל שימוש מעשי מלבד להשוויץ לחברים.
הרכב לא ירים את עצמו בשום מצב אחר. אתה מוזמן לנסות- אחרי שהרכב כבוי תעמיס אותו מאחורה ותראה שמבקום שהחלק האחורי יעלה, דווקא החלק הקידמי יירד.