זה כבר פשע ברמה אינטר-גלקטית.
Printable View
זה כבר פשע ברמה אינטר-גלקטית.
קצת ברחתם מהכותרת, בהצלחה לכם לקחת רכב לסינג ידני מהעבודה...
השאלה הייתה עבור מי שבדק והחליט שנכון לו לקחת רכב חברה כרכב ת״ש או עובד עם הרכב וחייב לקחת, ומבין הרשימה שיש בחברות מה לבחור.
ובין השיעמום תחת של קורולה/אוריס לבין אקזוטיקה של שקודה את פורד, ובמקרה האיום ונורא של תקלה, 90% מהבעיה של מישהו אחר, ונכון שפחות כיף רכב חלופי, אבל עוד פחות כיף להסתפק ברכב גרוע 3 שנים והרבה קילומטרים, הרי מי שלוקח ליסיניג כדאי לו רק אם נוסע הרבה.
Asaf-a
אסף.א
לפני כך וכך שנים, שמעתי את המשפט הבא:
"למה לך לקחת בליסינג סיטרואן c4 פיקאסו, הרי בכל מקרה רוב הזמן תיסע במאזדה 5 תחליפית".
[emoji6]
אני מאוד סובל מהתחליפיות של הליסינג (ריח, ניקיון, רעידות ומה לא) אז כשאני צריך להחליף רכב בצורה יזומה (טיפול גדול /פחחות) הסניף שמולו אנחנו עובדים כבר יודע שאני מגיע אישית למגרש ובוחר את האוטו שמתאים לי.
עושה סיבוב ריחות, אח"כ יוצא לסיבוב קצר וככה לפעמים מחליף בין 2 ל5 מכוניות, עד שאני מוצא את האחת הסבירה.
כאילו, זו חברת שעיסוקה מכוניות, מה? הם באמת לא שמים לב שיש ג'אנט עקום או צמיג לא מאוזן?
ואם הם צריכים להגיע אליי, הם למדו לעדכן אותי לפני שיוצאים מהמגרש עם איזה רכב הם מגיעים.
פעם כבר החזרתי נהג לנתניה כי לא הייתי מוכן לקבל את הרכב שהוא הביא.(במקרה הזה זה היה מיצובישי asx, שהיא אחת המכוניות הכי גרועות שיצא לי לנהוג בה, משהו מאוד מוזר בהיגוי שלה ובדקתי את זה על מספר מכוניות מהדגם הזה )
ולא אני לא מפונק, אבל אני/החברה משלם על זה ורוצה לקבל תמורה לכסף שלי.
נו מוטי, ועם כל זה לקחת טיגואן בזמנו, רובוטי טורבו ולא צעמום פרימיטיבי אטמוספרי רציף אוטלנדר/asx עם זנב שנחשב אמין אך הרבה פחות מהנה לדבריך, לא?
מ.ש.ל
Asaf-a
אסף.א
נכון! וכתבתי למעלה שאצלנו לא היו בעיות עם הרכבים.
לעומת אופל אסטרה (הדגם הלפני אחרון) שהחליפו בה 3 פעמים מנוע( כשהייתה בת שבוע, חודש, וחצי שנה) בפעם הרביעית היא הוחזרה והוחלפה באוקטביה
הרכב הבא שלי הוא פיגו 5008 (לפחות ככה הוחלט אבל טרם הוזמן)
הבעיה העיקרית של הטיגואן היא צמיגים קדמיים, הם נגמרים מהר מידי
אההה, כי יציעו לו אלפא-רומיאו בליסינג.....
מעגלות הסופר המשמימות של הליסינג, הגענו איכשהו לאלפא-רומיאו וכאלפיסט בעבר זו נקודה רגישה גם אצלי. תהליך הזילות וההזנייה שעבר המותג המפואר הזה מפריע וכואב לי.
אלפא רומיאו תמיד היה אוטו של גברים אניני טעם, אוטו לנהיגה.
אלפא אמורה להיות הכוסית-אש של עולם הרכב.
אבל ברגע שהיא אוטומטית (מה אכפת לי פלנטרי/רציף/רובוטי קלאץ' יחיד או כפול, בכל מקרה עם שתי דוושות ובלי להחליף הילוכים בעצמך) - אבל מנסים למכור אותה כ"רכב לנהיגה"..... מבחינתי הכוסית-אש הזו היא טרנסג'נדר.
וכשהלוגו רב התהילה מודבק על ג'יפון/קרוסאובר, זה כבר לא סתם טרנסג'נדר - זו מלכת דראג.
מי שחי עם זה בשלום וכיף לו עם זה - סלאמתו. שייהנה.
אבל זה לא הדבר האמיתי.
במקום לפתוח שרשור חדש, ממשיך את זה.
תיכף צריך להחליף את הליסינג.
בערך 50000 בשנה. איכשהו יצא שגם בזמן הקורונה נסענו לא מעט.
הגדולה בצבא, האמצעית סיימה י"ב, ככה שאני מעריך שב3 שנים הקרובות מספר הנסיעות של חמישתנו ברכב יהיה מצומצם. מקסימום לנסיעה ארוכה יש פאג'רו.
אז מה לוקחים בליסינג?
נקודות לדיון:
* עד 150,000 ₪ עלות, כדי שיסתדר עם התשלום החודשי.
* שיהיה כיף לנהוג
* 1400 סמק וצפונה. לא רוצה מנוע עם נפח של בקבוק מי עדן לתינוקות
* לא אוהב מספר לא זוגי של צילינדרים. תאשימו את גיתאי
* יש עדיין הטבה על היברידיות בשווי למס?
* עדיף מרווח מאחור אבל לא קריטי
* אין חשיבות לתא מטען גדול
תובנה מהיום: משום מה היצרנים החליטו לשים את המסך מולטימדיה בניצב! בולט! מה עבר להם בראש?
אפשרויות כרגע:
סיוויק 1.5
פורד פוקוס 1.5 האצ'בק
להמשיך עם איוניק, רק מודל חדש
לא עפתי על הקורולה/קורולה האצ'בק. גם לא על הchr. מישהו יודע להגיד משהו על הפריוס?
לא אוהב מאזדות
משום מה באתר של סיאט יש רק איביזה וארונה. מה קרה לסיאט לאון?
אני חושב שאתה מפספס מכוניות בגלל הנפח והצילינדרים.
מה שאולי לא טוב בגיפ עושה עבודה לא רעה על הכביש.
בתקציב שלך נכנס לדעתי גם ה XV 2 ליטר וגם האוקטביה
טויוטה ו"שיהיה כיף לנהוג" זה כמו שני קוים מקבילים. לא נפגשים אף פעם.
הפוקוס מעולה וכיפית, התנהגות, היגוי והנאה מנהיגה במיטב המסורת של פורד אירופה - הטובים ביותר בקטגוריה. אבל 3 צילינדר....
להונדה יש מנוע חזק אבל הוא משודך לגיר רציף שזה הכי אנטי נהיגה שאפשר. והיא נראית כמו רובוטריק. יש מי שאוהב את זה ויש מי שפחות.
מאזדה אתה לא רוצה למרות שה-3 פשוט נהדרת. וזה חבל. כיפית ביותר וגם יפה.
נשארו לך רק ה-VAGים. אוקטביה/לאון עם מנועי 1.5.
הלאון יותר יפה, יותר מחוברת ויותר מהנה. האוקטביה יותר סולידית ומשפחתית + בגאז' ענק.
מנוע TSI חזק מאוד, ביצועים מצויינים. שתיהן נוסעות מצוין.
דעתי על גיר DSG דו-מצמדי לא השתנתה - זה זבל עופות. לא אמין, יקר באחזקה ובתיקונים התכופים. בשתיהן מתישהו הגיר יתקלקל ואתה תיסע הרבה ברכב חליפי. מכיוו ןשזה רכב ליסינג כנראה לא אכפת לך מהנקודה הזו. אתה תהנה מהן.
בהצלחה!
אני עם אוקטביה בת שנתיים וחצי. 105 אקמ.
שום תקלה מכנית לא מנוע ולא גיר.
טיפול כל 15 וזה הכול.
אוטו בסדר.
האמת שהוא לא מרגיש אפילו קרוב לבלאי. הכול מהודק כולל הגיר כמו ביומו הראשון ואני נוסע לא מעט בפקקים.
אני גם אהיה באותה הדילמה ממש בקרוב.
עוד לא הצצתי ברשימה המוצעת אצלנו.
מה שלא יהיה -
קרוז אדפטיבי ושמירה על נתיב זה פריט חובה בכל אוטו שיהיה לי מהיום(!!!)
בסקודה זה פשוט מעולה
דווקא המנוע 3 צילינדרים בפוקוס 1.5 זה הנקודה החזקה שלה, אין ויברציות ודווקא אני אוהב את הרעש שלו כשלוחצים.
למי שאוהב לנהוג, בקטגוריה שלה הפוקוס החדשה זו חבילה מעולה ומאובזרת כמו רכב פרטי ולא גרסת ליסינג, ולמשפחה הסטיישן עדיפה על ההצבק.
החיסרון היחידי של הפוקוס: היעדר פתחי מזגן מאחור
Asaf-a
אסף.א