תגובה: בניית מערכת צביעה HVLP
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikipod
kd2- מלכתחילה חשבתי לרכוש את המדחס כדי שאוכל לצבוע בשיטת HVLP, שדרישת המינימום שלה היא בסביבות ה-13CFM שזה בערך 380 ליטר לדקה. אם כך לפי מה שאתה אומר כדאי לרדת מזה ולצבוע בדרך הרגילה? בכלל, לפי מה שאומרים פה בפוסט על הלוכדי לחות האלו זה כמו לוכדי חלומות של אינדיאנים? חסר תועלת לחלוטין. אסור שבמערכת יהיו מים כדי לא להרוס את הצבע במידה והוא לא על בסיס מים. אז איך אפשר באמצעים ביתיים לסדר את זה? בסרטון שזוהר לב צירף לא הצלחתי להבין עד כמה זה מונע מהלחות להיכנס למערכת.
זוהר- התהפכתי כי הבנתי שאין מדחס אירופאי שעומד בדרישות האחרות- 400 ליטר לדקה, חד פאזי. אני ממש מתקשה להאמין לנתונים של הסיניים. איכשהו תמיד תמיד הם היו נמוכים יותר מהמוצהר (בכל מיני מוצרים שרכשתי). תודה רבה על הסרטונים, אני מאמין שהשלב אחרי הרכישה יהיה לשדרג באמצעים ביתיים את המערכת.
חנן- להתעסק עם תמסורת נראה לי קצת גדול עליי כרגע, גם ככה אני ממש חסר ניסיון בזה אז להוסיף עוד התעסקות עם המערכת ברמה של בניית תמסורת יהיה גדול עליי כרגע, אבל תודה בכל מקרה על הרעיון.
אל תתרגש מנושא הלחות יותר מדי, וגם לא לגבי נתון ספיקה. לפעמים עודף המידע שיש באינטרנט ממש מזיק ואפילו משתק, גם אני ראיתי סרטונים וקראתי מאמרים מלומדים אבל בסופו של דבר הצטרפתי לרוב הדומם של החובבים שפשוט קונים את מה שיש ומסתדר בתקציב וזה יוצא בסדר גמור. קומפרסור, יחידת שרות, אקדח צבע. לומדים איך להשתמש, עושים כמה טעויות בהתחלה, ואחר כך זה יוצא בסדר גמור. הרבה יותר תלוי בטכניקה ובכיוונים של האקדח, בערבוב נכון של הצבע, בנקיון וכו', מאשר במערכת לחץ האויר. וגם זה - לא באמת מסובך.
תאמין לי, אתה לא תבין על איזה לחות מדובר בכלל, וגם כמה CFM לפה או לשם, ומיכל גדול או קטן יותר, ישפיעו על קצב העבודה, אבל לא על התוצאה הסופית. זה בסך הכל תחביב.
שאלה למבינים, למה לא איירלס? (לא מרסס חשמלי אלא איירלס חשמלי)
קניתי אחד כזה מאמזון גרמניה וצבעתי איתו את הרכב בפלסטידיפ בלי בעיית לחות\מים וכו' (או שהייתה בעיה ואני לא יודע?)
ליאור
כל צבעי הרכב המקצועיים משתמשים באקדח אויר. לא יודע מה ההבדל בן השיטות אבל כנראה שאיכות הגימור טובה הרבה יותר.
לגבי השאר......
כל הרעיונות שנתננו כאן הלכו ותפחו למימדים מיפלצתיים. אם שמוליק חובב הוא לא צריך מדחס מעבר ל-50-100 ליטר 200 ל'/דק ספיקה.
וכדי להיות מציאותיים אשאל:
כמה יצבע????
כמה יפעיל אקדח סיכות??
כמה גלגלים ינפח או יחליף ברכב??
ההתלהבות הראשונית תחלוף וכל מה שנרכש בכסף טוב ישכב כאבן שאין.....
לפות"ש, HVLP זו מע. שדורשת יחסית מעט אויר. קנה פשוט, קנה זול, האקדח שהבאת מאמזון זה למקצוענים שצובעים שטחים גדולים כל היום באיכות מעולה, אתה לא צריך כזה. אתה יכול להסתפק בהרבה יותר קטן שגם צריכת האויר שלו נמוכה משמעותית. אני צבעתי מכונות ומשטחים עם מדחס 25 ליטר וספיקה של 45 ליטר/דק בלי פילטרים ובלי מסננים, ישירות מהמיכל עם אקדח 12$ מעלי ויצא אחלה. הנסיון ילמד אותך איך לכוון את דלילות ואלומת הצבע ואיך להניע את האקדח, וכל השאר זה קל ופשוט.
לחץ העבודה של האקדחים הללו נע בין 2-3 אט' ועם דיזה של 1-1.2 מ"מ תקבל תוצאות פצצה ובספיקות נמוכות מאוד.
לגבי ניקוז מים. בלי שום קשר לשימושים באויר דחוס צריך לבצע ניקוזי מים ידני או אוטו' מהמיכל בתדירות גבוהה ע"מ להקטין את הקורוזיה בתחתיתו.
היום בדיעבד, אם הייתי נדרש לרכוש מערך אויר חדש הייתי בוחר במדחס על גבי מיכל עומד ולא שוכב בזכות ניקוז נוזלים טוב יותר וגם חיסכון במקום.
lizard-
המגבלה היחידה שיש לי היא מתח, אין לי תלת פאזי. ומבחינת מקום תיאורטית אין לי בעיה לשים מיכל של 250 ליטר. השקט כן חשוב לי, אבל ממה שאני רואה אין חברות טובות שמייצרות מדחסים שקטים במחיר סביר. אז החלטתי לרדת מזה ולבנות מערכת על בסיס מדחס רגיל ורועש. מה שכן חשוב לי שהספיקה תהיה בהתאם לדרישת מינימום של צביעה בHVLP. שעכשיו אני מבין מהתגובות פה שזה גם נתון אופטימי ולא תואם את המציאות (כמו צריכת דלק לרכב בתנאי צניחה חופשית ממצוק הארבל)
נמרוד-
אני ככל הנראה אקנה מדחס איטלקי כלשהו (משום מה רוב המדחסים האירופאים שראיתי הם מאיטליה), בתקווה לשדרג אותו DIY עם השתקה ועניין הלחות. לדעתך לא תהיה בעיה להשתמש במדחס עם ספיקה רגילה כשהדרישה המינימלית בצביעה של HVLP היא 13CFM? אני הולך להשתמש בצביעה מדיי פעם, זה לא יהיה פרוייקט של אחד לשנה אז כן הייתי רוצה מערכת צביעה בסיסית אבל טובה.
זוהר-
אני חובב נגרות ומטפל בשני הרכבים שלי וברכב של אחי, נכון שאפשר להסתדר בלי, אבל אתה יודע איך זה בתחביבים. כשיש אפשרות אז למה לא? :p ותודה רבה על הטיפ לגבי המיכל עומד, אני חושב שמבחינת מקום זה גם יעזור לי לנצל טוב יותר. לא חשבתי על זה ככה.