הממממ....רעיון מעניין...אבל תכלס ג'יפ נוסף קצר כדיילי שייסע רק בכביש ועוד ג'יפ משופר ומלא בגודייז כמו של מוני קצת אבסורדי לטעמי ומה גם שבתכלס איכות הנסיעה בכביש של ג'יפ בהשוואה לפרייבט היא בלשון עדינה לא משהו..
Printable View
הממממ....רעיון מעניין...אבל תכלס ג'יפ נוסף קצר כדיילי שייסע רק בכביש ועוד ג'יפ משופר ומלא בגודייז כמו של מוני קצת אבסורדי לטעמי ומה גם שבתכלס איכות הנסיעה בכביש של ג'יפ בהשוואה לפרייבט היא בלשון עדינה לא משהו..
שלמה הוא מה שנקרא "חובב נהיגה" מהדור הישן.
יש לו טעם טוב ואנין במכוניות כביש.
עבורו ה-C1 הנוכחית, ממש כמו הפוקוס הישנה עבורי - הן רק מענה לצורך פרקטי. לקחת מא' ל-ב' בנוחות, ביעילות, באמינות ובזול. "כיף מנהיגה" במובן שאנחנו, אוהבי הנהיגה, מתכוונים אליו? זה ממש לא.
תאמינו לי ותסמכו על שלמה - הוא יודע טוב מאוד שרנגלר זה לא רכב ספורטיבי לכביש.
גם אם תוסיפו לרנגלר סופרצ'רג'ר ותחלצו ממנו 500 כ"ס, זה לא יהפוך אותו למכונית ספורט.
ומי שינסה לבדוק אם הקביעה הזו נכונה - ימצא את עצמו משתתף בניסוי חוזק כלוב ההתהפכות.
כשהוא מדבר על "רכב מהנה לנהיגה" הוא מכוון למשהו מאוד ספציפי - וזה לא רק מנוע חזק ותאוצה בקו ישר.
זה גם איכויות שילדה ומתלים והיגוי והתנהגות כביש באופן כללי. בנוסף, כמי עוסק בתחום ספציפי וצריך לשדר תדמית מאוד מוגדרת כלפי חוץ, סוג של "ספורט-אלגנט", לא כל רכב ספורטיבי בהגדרתו יעשה את זה כפי שהוא צריך ורוצה. הוט-האץ' ממוקדת וצעקנית אולי משדרת מסר הפוך לחלוטין.
לדעתי, מה ששלמה באמת רוצה נמצא בקטגוריית ה-GT של פעם. מכונית קופה מסוגננת בטוב-טעם, מהירה, איכותית, עם התנהגות טובה ומחודדת אבל לא עצבנית/תזזיתית. משהו שיהיה קל להינות ממנו גם כשנוהגים רגוע, ובכלל לחיות איתו ביומיום בלי פשרות על נוחות, פרקטיות, אמינות סבירה וקלות אחזקה יחסית (מוסכים וחלפים זמינים).
וכמובן צריך לקחת בחשבון שמדובר בבחור גבוה וגדול בעל מידות טובות... כך שרכב קטן לא בדיוק בא בחשבון.
ככל שאני מצמצם אפשרויות, זה מוביל אותי לב.מ.וו סדרה 3, מרצדס C קלאס, אודי A5 קופה. לאוו דווקא הדגמים היותר חזקים. התחזוקה לא זולה, אני יודע, אבל חוויית הנהיגה מובטחת בכל רגע נתון.
ומה עם:
וולוו כלשהי? יש איכות, עוצמת נהיגה, נוכחות צנועה, מערכת סאונד משובחת.
אלפא (לא יכול להעביר שרשור כזה בלי...) יש 2 דגמים רלוונטיים (ג'וליה וסטלביו) אפילו שלדעת דרור צריך לשלוח משהו שם לאלקטרז בגלל הגיר האוטומתי.
ואם כבר יוצאים מהקופסה, ואולי מהתקציב - מה דעתך על גראנד שירוקי SRT (אני חושב שיש כזה אחד עם מנוע 6.4 שמחפש בעלים) ואחד נוסף אצל יבואן מקביל קטן בנתניה שלא נמכר עדין.
ואולי בכלל ללכת לאחור, לכוון של מאזדה MX5?
וואו, נכון שככל שהשרשור מתארך אז כאב הראש גדל?
אשריך שלמה,
תקנה 2 אקזמפלרים ישנים ותחליף בינהם מעת לעת...
עריכה: ביד 2 יש כמה וכמה SRT מפלצות.. הרבה מעבר לתקציב
בול מה שדרור אמר
מעבר למידותי הטובות תוסיפו פקטור של גיל וכרס שלא הודגשה מספיק בתיאור של דרור אז עניין הכניסה והיציאה מהרכב ותנוחת הישיבה חשובים לי גם.
מהסיבות שמניתי - פסלתי יופי של רכבים שייכנסו לתקציב כמו סובארו BRZ (תנוחת ישיבה נמוכה מאד) ומאזדה מיאטה.
גם במסגרת התקציב המוגדל (100K עד 150K) השילוש הגרמני בגרסאות היותר חזקות יהיה משנתונים נמוכים מדיי (2011-2012) ורכבים לא ממש שמורים.
חוזר למותג אינפיניטי שתכלס נותן הרבה תמורה ביחס לכסף ומסתכל בהרבה מקרים בעיניים לשילוש היוקרה הגרמני.
אינפיניטי Q50 (מחליפת ה-G37) על אף הביקורות הפושרות במבחני הדרכים זו אופציה ראוייה עבורי ובעיקר בגרסה ההיברידית החזקה (400 כ"ס)
עוד אופציה עליה חשבתי של אותו המותג זו הQ30. למעשה זו מרצדס סדרה A עם לבוש וגימור יפני ובגרסת הספורט (הנעה 4X4 ו-211 כ"ס) זו רכישה סבבה לגמרי שייתכן ותכנס בתקציב.
רוב רובה של הנסועה שלי ברכב הדיילי היא לבד אז ממש לא צריך SUV גדול כמו הסטלביו או כמו הגרנד צ'ירוקי SRT.
אלפא ג'וליה בגרסאות החזקות לא נכנסת בתקציב אבל היא בהחלט אופציה
בגרמניות אתה לא מוכרח את הגרסאות הכי חזקות כדי לקבל ביצועים ראויים.
אינפיניטי היא יפנית שאני אוהב.
אני חושב שכל המכוניות שלהם ממש טובות (למעט QX60 שהוא פרה מגושמת ומתנדנדת בסגנון אמריקאי למעושרות עם טעם רע במיוחד) ובטח מעניינות וכיפיות יותר מהמותג המתחרה (לקסוס)
Q30 זה מרצדס A ובהתאמה, QX30 הוא מרצדס GLA (גרסת קרוסאובר מוגבהת). אוטו מסוגנן וכייפי, אבל קטן וצפוף שלובשים כמו כפפת לטקס - לי הרגיש צמוד מדי, לך יהיה כבר לא נוח.
Q50 היברידית זו חתיכת מפלצת כיפית. עזוב מה כתבו ב"עיתונות" הרכב, כנראה אינפיניטי לא שילמו מספיק בשביל "מבחן" אוהד.... סתאאאם.
זה אוטו מרשים, איכותי, מהיר בטירוף ומהנה בטירוף. אתה תאהב.
דרור תודה על האינפוט.
בעניין הQ30 - מן הסתם לפני רכישה אתרשם במו ישבני ואדווח כאן.
עדכון -
אני אחרי נסיעת מבחן קצרה ב- Q50 היברידית. אכן אהבתי. קצת פחות אהבתי את ההגה (היגוי על "חוט") שלא ממש מתקשר והוא או כבד מדיי או קל מדיי ולא מעביר מה באמת קורה עם הגלגלים הקדמיים. המון כוח. אבל, בגלל הכוח הרב בהאצה (אולי גם כביש לא ממש איכותי ומחליק) בהאצה חזקה בהחלפת הילוכים הזנב קפץ ובקרת ההחלקה התערבה בגסות. אהבתי את תא הנוסעים. אהבתי את הפיצ'רים. אהבתי את התאוצה המטורפת. אהבתי את הלוק. פחות אהבתי את כיוונון המתלים שנוטה לצד הקשיח שממש מורגש בכביש עירוני משובש ובבאמפרים (אבל מיטיב עם הרכב בסיבוב ומונע זוית גלגול כמעט כליל).
יש כמה קנדידטים על הכוונת.
עדיין צריך לבחון עם הישבן את ה- Q30. ברכב סטאטי - לא היה צפוף לי, אבל תא הנוסעים הרבה פחות מרשים מתא הנוסעים ב- Q50. אהבתי את העיצוב החיצוני. אהבתי את הפיצ'רים. אנסה נסיעת מבחן ואחליט סופית.
יש Q30 על הכוונת בצבע ברונזה מדליק עם 10,000 ק"מ בלבד שנת 2018 שנמכר במחיר סבבה ובהחלט בגבולות המתוחים של התקציב שלי.
ה- Q50, שנתונים 2015/2014 עם קילומטראז גבוה בהרבה וכו'.
אם עשית נסיעת מבחן בשבוע האחרון, זה לא אינדיקטיבי לגבי כל מה שקשור לאחיזה.
הכבישים היו מלאים אבק וחלקים.
על האופנוע מרגישים את זה מצוין (תרתי משמע) בסיבובים.
תעשה סיבוב על הis250 על שנתון 2008-10 גם תחסוך הרבהההה כסף וגם האוטו הזה לא מתקלקל
דוד שלי החזיק כזה עם 350 אלף ק''מ והוא חולה עם לבנים בנעליים האוטו מטיפול לטיפול ורק בלאי היה במיוחד לצמיגים
בגלל שאתה.לא מתכוון להתגרזן אז הוא ישב עלייך בול
שני דברים מציקים יש לו ... רכב עם בסיס גלגלים מעל 2.8 לא הגיוני שהוא צפוף מאחורה אבל הוא צפוף כאילו זה מאזדה 3
דבר שני המנוע וי 6 בריא ומתוק אבל אין לו כח כמו אינפיניטי ככה שאם חשוב לך ממש כח לא יתאים לך למרות שעדיין תעשה נסיעה אני חושב שאתה תמצא דיילי חדש ישן ומעניין
אחיזה גבוהה הגה טוב שלדה נחמדה הנעה (הנאה) אחורית נראה עדיין עדכני נוח מאד לטעמי יותר מהסדרה 3 ונהגתי על שתיהן המון
היום נמכרות בסביבות ה50 אלף רכב בן 10 שהתחזוקה שלו לא תהיה חמישית מתחזוקה של גרמניה או אפילו אמרקאית משוגעת
זה רכב לעשות מטולה אילת על 160 בלי לזוז תנוחת ישיבה לי אישית הייתה תענוג והמתלים בדיוק כמו שצריך לא קשנ ולא רך
נכון בסיבובים זה לא מיאטה ולא בי אר זי אבל זה לא מתיימר להיות
זה כיף לצאת לנסיעה רכב נוח ומפנק ואם בא קצת להתפנן אז יש לו עוד צדדים בקיצור אחלה רכב
אם לא תאהב חפש g37 קח בחשבון שהגיר האוטומט לא משהו לא באמינות ולא ב"זריזות" ועובד פחות הרמוני עם המנוע הבשרני הזה שניסאן עשו לו עוול בחיבור לתיבה כזו מעפנה
תבדוק גם בגזרת האיבו יש גם אוטומט כפול מצמדים אם תרצה
אם ביפן לא תמצא אז באירופה ואמריקה יש הנאות אחוריות נחמדות רק התיקונים פחות נחמדים
בהצלחה
שמח לשמוע שמצאת את מבוקשך ב Q50. זה רכב מצויין מהנה ותמורה טובה לכסף.
אני לא הייתי יורד בגודל ל Q30 כדי לעלות בשנתון. יש הבדל גדול בנוחות, בכח וגם באפקט ההגעה...
מה שכן, הייתי מציע לך לעשות סיבוב גם על ATS משנתון שמתאים לתקציב שלך. רק כדי שלא ישאר לך ספק שאולי פספסת משהו. ה- ATS רכב עם ביצועים וניהוג מעולים.
לקסוס 250IS - מכיר. לטעמי רכה מדיי בהתנהגות הכביש ומנותקת מהכביש בשילדה ובהגה. גם לא התחברתי לתא הנהג שמצועצע מדיי ונראה פלסטיקי מדי לטעמי. מבחינת ניהוג הלקסוס מכוונת לאופי הנהג האמריקאי ומתנהגת בהתאם. יש להן גם בעיה כרונית של דשבורד שנמס בחום הישראלי והופך לעיסה דביקה.
אמינות מוחלטת זה לא השיקול הבלעדי שלי ברכישה - מה שחשוב לי קודם כל זה הנאה מנהיגה.
אינפיניטי G37 הייתה לי - אשמח למצוא אחת המצב טוב - הבעיה שכל מה שיש בשוק זה שנתונים מוקדמים מדיי ידיים רבות וקילומטראז' גבוה מדיי.
שי,
מאחר ולרוב אני נוסע לבד אז אין לי צורך בהכרח לרכב גדול - כן חשובים לי המרווח ותנוחת הישיבה של הנהג. ל- Q30 יש בהחלט אפקט הגעה משל עצמה ומבחינה חיצונית היא לטעמי יותר יפה מה- Q50. אני בהחלט צריך לבחון הניהוג המרווח ותנוחת הישיבה ואגבש דיעה.
קדילק ATS על אף האיכויות שלה והתמורה המדהימה למחירה מוחצנת מדיי לטעמי ולא מתחבר בכלל למראה החיצוני שלה.
צ'ארג'ר (האחות הגדולה של הצ'לנג'ר)
יותר מרווחת מהספורטיביות למיניהן, 4 דלתות, מראה שמתאים לחליפה וכח לא חסר.
זאת הפנטזיה שלי נכון להיום לפחות.