אין קשר.
זה נטו עניין של העדפה של דגם, אין קשר מחייב, וזה גם לא אחיד בתוך יצרנים בדגמים שונים.
אתה יכול להמשיך להתווכח עם עצמך אם זה עושה לך נעים.
Printable View
יקר זה מושג סוביקטיבי, אבל נעזוב את זה.
השאלות הן,
האם פי X במחיר , נותן פי X בתמורה / יכולת ?
האם הדלתא תמורה / יכולת, נדרשת בכלל ?
אגב יצרנים גרמניים כדוגמת פורשה / במוו מאד אוהבים את היקר מאד ביחס ליקר.
אותו דגם עם שינויים קוסמטיים קלים + 25 כ"ס מעל ה 400 ומשהו במקור,
מתבטא בתוספת של לעיתים עשרות אחוזים למחיר היקר במילא.
ויש כמובן שמשלמים
כל עוד יש מי שמוכן לשלם עשרות אחוזים יותר תמורת דגם אקסקלוסיבי מסדרה מוגבלת של כמה עשרות חתיכות כשכל השינוי הוא כאמור עוד 10-15 סוסים, פחות 10-15 ק"ג ותפרים מחוט בצבע שונה לריפוד שעשוי מעורלה של לווייתן לפנים תא הכפפות, אז למה לא? בוודאי!
אתה בעצמך כתבת ההערה לגבי נחיצות של מיכלים חיצוניים....
כמו הרבה תחומים, יש פה הרבה יחסי ציבור ואגדות עם.
לא מבין מה כולם נהיו פה פילוסופים פתאום.
1- לא הצעתי הכי זול ( לאסף למשל, הצעתי אולדמן, שלדעתי מבין הטווין הם הכי יקרים).
2- ניסתי להעיר נקודה שהרבה מפקששים, במקרה של בולמי "ספורט" , מה שיקר בהתחלה, מתגלה כהרבה יותר יקר בהמשך.
3- הדגשתי במפורש, שאין ספק שהם גם נותנים איכות נסיעה טובה, ואמרתי שכל אחד יחליט.
אבל שאף אחד לא יספר לי שפוקס עשו אצלו 120K ( בשטח), ויראה לי שבסוף זה יותר זול מטווין טוב.
זה מזכיר לי את הסיפורים על מצבר עופרת אלום שמחזיק 5 שנים וסיפורים על עלויות תחזוקה כמו של קוריאנית משפחתית ישנה.
אם תפסיק להעמיס על מערכת החשמל באוטו שלך, ותיסע בו גם ביומיום, גם אצלך מצבר יחזיק 5 שנים. ולגבי הפוקסים כבר שפכתי מספיק מילים. אני מוכן להצהיר חד משמעית שאורך החיים שלהם לא שונה משל בולמים אחרים.
בניגוד לרוב האנשים פה, מערכת החשמל שלי עם מצבר כפול ( טרופר דיזל), וכל "הצרכנים" (מקרר, תאורה, משאבת מים, טעינת טלפונים... ) לא מחוברים למערכת של הרכב.
כולם, מחוברים למצבר ליתיום נפרד.
בקיצור, בניגוד למה שכתבת, אצלי המצברים עובדים יותר קל מרוב הרכבים פה בפורום.
אפשר להתפלסף כמה שרוצים, אבל עובדה שגם הפעם, ההתהלמות שלך, פשוט חוטאת למציאות.
התלהמות? אני לא חושב, אבל ייתכן.
עובדתית המצבר הנוכחי שלי מ2017. זה שלפניו היה מ2011 או 12.
וכשאתה רומז שאנשים מפנטזים על מצברים שמגיעים לאורך חיים כזה אתה לא מתלהם. אבל גם לא אומר דברי חוכמה.
דרור, עבר למעלה משנה וחצי
אני צריך לחדש את הבולמים אצלי, יש מסקנות? מה הזמנת בסוף ומאיפה?
Sent from my iPhone using Tapatalk
תראה, לא תיפול עם בולמים יקרים ואיכותיים כמו פוקס, בילשטיין, אולדמן וכו'. אבל...
אני אישית בעד קשיחות וריסון (נשמע קינקי?... תיכף יבוא החכמולוג שיצטט את זה בשרשור ההוא). רוב ההדיוטות אוהבים "נסיעה רכה", אבל הם לא מבינים שמתלים רכים באופן כללי זה לא דבר טוב ובולמים רכים זה כבר משהו ממש רע כי הם לא מרסנים. למחסור בריסון יש השלכות קשות הן על בטיחות והן על עבירות ואפילו על עמידות מכלולים ואפילו שילדה ומרכב.
לכן אישית אני מעדיף בולמים "קשים".
יש בשוק בולמים שמיועדים לכלי רכב כבדים יותר מסופה ואם המידות מתאימות, זה יכול להתגלות כמשהו טוב.
1. בולמי AC-DELCO המקוריים בדגמי GMC סוואנה דור ראשון מסוף הניינטיז. אם תמצא כאלה - רוץ עליהם בכל הכוח. הם פשוט מעולים ועושים קסמים בסופה מוגבהת. AC DELCO בכלל עושים בולמים OEM מצויינים - אהבנו אותם גם בהאמר H3 בזמנו.
2. מונרו הצהובים הפשוטים שירדו מאביר צבאי. זה מה יש אצלי עכשיו אחרי שלא מצאתי בולמי סוואנה. המונרו הצהוב במידות של אביר הוא בולם מסיבי עם אורך חיים מרשים. בתכל'ס הם מצויינים, במיוחד בהתחשב בשתי עובדות: שזה בולם טווין-טיוב ללא מדבקות-אקשן צבעוניות שנחשב "פושט" וזול, ועוד יותר בעובדה שהתגלגלו אלי בחינם.... שניים פירקתי בעצמי מנבלת אביר בשטחי האש ועוד שניים תרומת חבר כאן. הם מתאימים לסופה מוגבהת עם קפיצי רוביקון אקספרס 4.5.
3. אם אתה בעניין של להשקיע במותג - בילשטיין B6 צהובים כמו שהיו על סופות צבאיות. זה בולם איכותי וטוב. רק תקפיד שיהיה במידה שתתאים לג'יפ שלך. תמדוד הכל.
קדמיים מקוריים לסואנה (תוודא מראש): ACDelco GM Original Equipment 550-169 Front Shock Absorber https://a.co/d/bi86Whj
אחוריים יש ברוקאוטו ובטח אם תשקיע קצת יותר ממני בחיפוש תמצא גם באמאזון.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
בעניין של בולמי סוואנה: לא קדמיים. הם קצרים מדי וללא "עיניים". רק האחוריים.
אין לי סוואנה, שלי זה שבי G30, המקבילה לונדורה 3500.
אין לי מושג אם זה אותו בולם. אני נכנסתי לרוקאוטו והגדרתי שברולט אקספרס 2500 שנת 99, מנוע 6.5 דיזל. זה מקביל לסוואנה דור ראשון ששווקה בארץ.