ברלי הבעייה שלך שאתה מייחס, ומתייחס, ביותר מדי רצינות לחוקים ותקנות. אתה אחרון המפא"יניקים במה שנשאר מהמדינה, מצדיע לך.
Printable View
ברלי הבעייה שלך שאתה מייחס, ומתייחס, ביותר מדי רצינות לחוקים ותקנות. אתה אחרון המפא"יניקים במה שנשאר מהמדינה, מצדיע לך.
אני בסה"כ בנאדם מציאותי שחרד לחופש שלו.
כי בסופו של דבר בני אדם חיים במסגרות שיש להן חוקים ותקנות.
לצד המחמאות לחנן על הדברים המרשימים שהוא מפתח ב-REE, כל העניין של טכנולוגיה שדוחקת הצידה בני אדם, באמת מטריד אותי - וכדאי שיטריד את כולכם. לפחות כדי שלא תחטפו את זה בהפתעה לפרצוף ממש בקרוב.
דרור,
גם אז היו מנבאי שחורות. היו הפגנות, אנרכיה מוחלטת שלטה בבריטניה. אנשים נלחמו פיזית במכונות ששינו את חייהם.... וראה היום.
המהפכה התעשייתית שהתחילה באמצע ה-18 ובעצם נמשכת עד היום.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94...AA%D7%99%D7%AA
הם נזרקו לרחובות ואף אחד לא ספר אותם.
אם זה מה שאתה רוצה גם היום בשם הסגידה לטכנולוגיה, ממתין לנו עתיד קודר מאוד.
אני האחרון שסוגד לטכנולוגיה אבל מבין ומקבל שהיא חלק מהותי בחיינו ולמרות מגרעותיה וניצולה לרעה ע"י בעלי הון ופוליטיקאים . עם הרע היא הביאה גם הרבה טוב, ופן אחד מני רבים הוא הארכת תוחלת החיים ב 50-60 אחוז. אז, בתקופה ההיא, אנשים בגילך
היו מתים מזיקנה..... וככל שאני חושב על זה יותר אני מעדיף, בפראפראזה כמובן, תוספת של עוד 10 שנים לתוחלת חיים, מאשר להשפיך ניטים למראה גלגל רנגלר תלוי באויר בהצלבה מטורפת.
לגבי מערכות אוטונומיות? זה לא יקרה כל כך מהר. לדעתי ולהערכתי גם בניך עדיין ינהגו שנים ארוכות ברכב ואפילו ברכב מנועי(בוכנות).
חנן כל הכבוד על חלקך החשוב ,
אין מה לעשות העתיד הולך לשם .
בהצלחה בהמשך
אפילו לא כל כך מזמן, אנשים היו בריאים ומסוקסים כמו שור, קשוחים וחזקים כמו סלע - ומתו משפעת בגיל 45 או מדלקת ריאות בגיל 50-60.
היום תוחלת החיים הממוצעת כבר שכחה את המספר 80, נושקת יותר ל-90... אבל את 20-30 השנים האחרונות בחייך אתה חי על תרופות ויותר מדי חבר'ה שמעל 80 נשענים על הליכון, לובשים טיטול ו/או נעזרים במטפל/ת. אז מה לדעתך עדיף?..... אורך החיים או איכות החיים?.... לי אין תשובה לזה. מה שבטוח זה שלטכנולוגיה רפואית שאשכרה נועדה להיטיב עם בני אדם, אין לי מילה אחת רעה.
אתה יכול לצחוק על זה עד מחר. בעיקר כי זה רק קולנוע, תעשיית בידור - ושם אפשר להפליג למחוזות הדמיון ללא שום גבולות, גם רעיון באמת קיצוני/מופרך כמו מסע בזמן... מסע בזמן הוא ביצת-זהב בקולנוע עוד מימי "טיימקופ" ו"מנהרת הזמן" ועוד כל מיני.
אבל אם תחשוב ברצינות, רובוט "מחסל" שכזה, שניתן לתכנות למשימות ספציפיות, הוא כבר בטכנולוגיה של היום, משהו שאינו דמיוני בכלל. הוא יכול להיות "רע" או "טוב", איך שתרצה. ולהפוך תפקידים בלחיצת כפתור.
הניצנים הראשונים של זה הם כלי הרכב האוטונומיים-חמושים על בסיס תומקאר וכו' שכבר היום עוברים ניסויים, גם אצלנו בישראל, בסיורים סביב רצועת עזה. ברור שהכוונה שלהם טובה - לבצע משימת בט"ש בלי לסכן את חיי החיילים בשר-ודם.
גם ב"צ'אפי" של הבמאי הדרום-אפריקני ניל בלומקאמפ, למי שראה (עוד סרט מד"ב מצויין) - המכונות האלה באות ממקום ממש טוב - בתפקיד שוטרים רובוטיים ביצועיסטיים ומיומנים ביותר בלחימה בכנופיות הפשע מטילות האימה ששולטות ברחובות יוהנסבורג האלימים, כנופיות שהשוטרים האנושיים לא יכולים להן. השוטר-רובוט מלהטט שם בלחימה בשטח בנוי, ומי שחד עין יבחין שהוא חמוש בגלילון המיתולוגי.... הכל טוב, עד שמשהו משתבש. אחלה סרט. באמת.
טכנולוגיה אינה "טובה" או "רעה". היא רק משמשת בני אדם, לטוב או לרע. אבל בני אדם כן יכולים להיות טובים או רעים, ובמקרה של בני אדם תאבי בצע וכוח כמו טייקונים ופוליטיקאים, שטכנולוגיה מתקדמת כזו ברשותם ונתונה לפקודתם כנגד בני אדם אחרים - התוצאות עלולות להיות מפחידות.
אם הן באמת מפחידות, ואני לגמרי יכול להבין את מקור הפחד, ובהינתן שאנחנו ממש לא הבודדים שעוסקים בכך, לא עדיף שנעסוק בכך ביתר שאת בכדי להקדים את ה"אחרים"?
למיטב זכרוני גם בגבולנו נחתו פעם פגזים עם כיתוב עברי. עברו בדרך את אירן ולבנון.
ועדיין, החלופה מפחידה יותר.
לא לזה אני מתכוון,
התגובה בעצם גם למה שכתב דרור.
הסבר,
כשאתה מפתח מע' אוטנומית שמחליפה את הנהג
(קוראת את תנאי השטח, מגיבה בהתאם ואפילו לומדת ומשכללת את עצמה באופן מתמיד),
הדרך לרחפן , רובוט לוחם, כלי שייט אוטנומי מאד קצרה ומסירה מאיתנו את
נקיפות המצפון בהתאם לערכים שנוסחו עם המצפן עמוס עוז (שמסתבר שגם מצפן מזייף).
בקיצור, מפחיד שגם יבוא היום שיהיה שיטור ואכיפה רובוטי
רענן
כל אינטראקציה עם מכונה היא בעלת השלכות מפחידות.
למכונה אין רגשות. אין אמפטיה. אין מצפון ואין מוסר.
היא תדע לנתח נתונים ולהגיב בהתאם כפי יכולת הניתוח שלה, אבל לא תהיה לה שום יכולת "להבין" או "להתחשב" ובהתאם לזה לפעול אחרת ממה שתכנתו אותה לעשות. מבחינתה לא תהיה פקודה בלתי חוקית בעליל. מה שתכנתו אותה לעשות, היא תעשה.
אם היא תדע לזהות אדם נושא נשק מתקרב לגדר, היא תצלוף בו?... או שתירה רק באוויר לאזהרה?...
ואם זה ילד שנושא RPG, כמו שנתקלנו הרבה בלבנון בשנות ה-80?... האם אתה כלוחם היית מוריד אותו?... האם הרובוט יוריד אותו?....
רכב אוטונומי - אם יצטרך לבחור האם הוא מקריב את נוסעיו כדי להציל הולך רגל? או להיפך?... במי יבחר?...
מל"ט אוטונומי מתאבד, חמוש בפצצה של טון, בדרך ליעד, ננעל על המטרה - בית בעזה או בדמשק או בטהרן. ילדים משחקים בחצר הבית. האם המל"ט ימשיך לצלול אל המטרה או יבטל?....
ברור לכולנו, בכלל אין ויכוח, שאסור לנו לפגר אחר פיתוחים טכנולוגיים של האויב, כי זו תהיה התאבדות. השאלה היא מתי הטכנולוגיה הזו שלנו לא תופנה נגד אויבים, אלא נגדנו-אנו. ואני לא מדבר על נשק ישראלי אלא על פיתוחים טכנולוגיים "תמימים" לכאורה, שבהיסט כפתור מופנים כנגד אזרחים מהשורה.
סנוניות ראשונות של זה חווינו באיכוני השב"כ האחרונים בתחילת משבר הקורונה. טכנולוגיה שפותחה לצורכי בטחון ומלחמה בפשיעה, הופנתה ללא היסוס כנגד אזרחי ישראל הרגילים, הנורמטיביים, אנחנו-עצמנו. תגידו שזה שטויות, שזה לטובת הכלל, שיש לזה סיבה מוצדקת ובכל מקרה מדובר "רק" בחדירה לפרטיות ושהכל בשליטה אנושית. אבל "שליטה אנושית" יכולה להיות גם בעלת אינטרסים אחרים/חורשת מזימות ובכלל מה ההמשך של זה, כאשר המערכת תהיה אוטונומית לחלוטין ותקבל החלטות באופן עצמאי?......
מפחיד חנן. מפחיד מאוד.
חנן, יש לזה אופציה של ניהוג ידני ?
כן.
לפי מה שאני מבין ,ניהוג ידני by wire, כולל היגוי לכל צד בנפרד ללא קשר מכאני.
זה כולל גם בלימה by wire?
אחלה סרטונים ואחלה קונספט.
נראה שמאוד מעניין וכיף לך [emoji106][emoji106][emoji106]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ברכות חנן.
בהצלחה והלוואי ושתעשה שם מלא כסף
אני חושב שהגיע הזמן שחנן (התותח!) יקנה לחבר'ה איזה שישה בירה, או גלדיאטור חדש.
בקרוב סניף של ג'יפולוג באוסטין ???
https://finance.yahoo.com/news/ree-a...110000147.html
סחתיין ובהצלחה!
תוכל לפרט קצת מה תהיה האפליקציה המעשית? איפה אפשר היום להפעיל רכבי משלוח אוטונומיים דרגה 5?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לגבי החלק הראשון אתה מפגין בורות ממש במה שקשור למכונות לומדות' זה שם גדול למכונה שמקבלת נתונים של מיליוני החלטות של בני אנוש ויכול לחזות בדיוק מפחיד מה תהיה ההחלטה הבאה. פעם קראו לזה אינטליגנציה מלאכותית. היום מבינים שזה שם לא מוצלח וההתקדמות בינתיים היתה אדירה.
לגבי החלק השני - כן. זה שטויות. ואני כותב את זה רק כי אתה כתבת 'הופנתה נגד אזרחי ישראל'. אתה יכול לומר שהמערכת עבדה חרא.. שהיתה לא אמינה... שהטרידה והפריעה... אבל הביטוי שאתה בוחר להשתמש בו הופך כל התייחסות עניינית למה שכתבת למיותר ומבחינתי שם אותו בצד שהיטבת לתאר - שטויות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk