כנראה שאלמלא התעשיה עוברת להיבריד או חשמל אז גם במכוניות קונבנציונליות היה לתיום
Printable View
כנראה שאלמלא התעשיה עוברת להיבריד או חשמל אז גם במכוניות קונבנציונליות היה לתיום
...וכל זה לא רלוונטי לנושא הדיון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הנוכחי הוא מצבר של 68 AH, אני לא יודע כמה CCA.
על פניו אני צריך אופטימה אדום. מבחינת CCA אין ספק שהוא יותר חזק מהסתם מצבר שיש לי. אבל יש רק דגם אחד - 55 AH. האם זה משנה? ואם לא, הבא בתור זה כחול 66 או 75 AH. וכאן השאלה שוב - מה בעצם ההבדל בין אדום לכחול בכלל? למה אין אדום 66 AH?
אני שואל לא רק ספציפית עבורי, אלא כדי לקבל הסבר רציני מנציגי אופטימה על השיטה שלהם - איך להתאים מצבר לרכב.
מה הבעיה?
זה לא שהיום אתה מדייק על המספר המדויק או שומר לא לרדת מהמינימום.
אם זה מעל למינימום הנדרש, באריזה שנכנסת פיזית בתא מצבר ברכב, לא צריך יותר.
זה לא שההתלבטות מול קיבולת כפולה, ההבדל בין 68 ל-75 זה בקושי השארת טלפונים ריקים להטענה.
במקומך הייתי בודק את הכחול, שאמור להיות הביניים בין האדום והפריקה עמוקה.
זה נשמע לי בדיוק פרופיל שימוש של מי שמטייל עם רכב בשטח, יש צרכנים מזדמנים בעמידה אבל לא דרישות מקרר וכו׳.
זמנו של המצבר הראשי שלי הגיע, ואני מתלבט על סידור של 75אדום ראשי ו-75 צהוב לצרכנים.
אז זהו דורון, שאין 75 AH אדום. האדום הוא רק 50AH (לא 55 כפי שרשמתי בטעות).
זו הטבלה שפורסמה:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...2&d=1617095371
תעברו קצת על סקירות מוצר באמזון.
אחרי שקראתי בכמה מקומות שזו כבר לא אותה איכות בדקתי באמזון.
משאיר לכם להתרשם ולהחליט בעצמכם.
דווקא הייתי ממש בכיוון
בוקר טוב,
ננסה לענות,
לגבי פלוס ימין / פלוס שמאל - אין לנו מצברים עם הדקים הפוכים. שימו לב לפני רכישה שהמצבר יתאים לרכב.
לגבי התאמת מצבר לרכב היא שאלה של שימושים והספק.
ברכב שיש לו מצבר מקורי של 68ah לא היינו ממליצים להרכיב מצבר של 50ah. נשארנו עם הסדרות הצהובה והכחולה, שמתומחרות באופן דומה.
להיילקס עם מצבר נוכחי של 68ah אפשר להתקין מצבר 66ah וגם 75ah.
למי שמשתמש באביזרים כמו כננת, מקרר, תאורת שטח וכד' - קחו את המצבר הגדול יותר, אם מבחינת מקום פיזי הוא נכנס.
ההבדלים במחירים קטנים, והמצבר הגדול יאפשר לכם גם CCA גבוה יותר וגם שימוש ממושך יותר באביזרים השונים.
חשוב מאוד לשים לב למשקלים השונים של המצברים. ה 75ah (כחול או צהוב) שוקל 26.5 ק"ג, וזה לא מעט. וודאו שהתושבות עליהן המצבר מורכב מתאימות למשקל.
ברכבי שטח עם מנועי טורבו דיזל מודרניים ונפחים של 2.5 / 3.0 ליטר - תתפנקו במצבר הגדול יותר. ה CCA של המצבר הקטן יספיק להניע את הרכב, אבל להפעלה תקינה של כל מערכות הרכב יחד - קחו את הגדול או את זה שהכי קרוב למצבר המקורי שהותקן ברכב.
אנחנו מדגישים כי ההבדל העיקרי בין המצברים בסדרה האדומה לבין הצהוב והכחול הוא בתכונות הפריקה העמוקה. למצבר האדום אין יכולות פריקה עמוקה, ולכן אם מישהו מתכנן להפעיל אביזרים כשהמנוע כבוי, קחו את הצהוב או הכחול.
עוד הבדל שחשוב לשים אליו לב, לסדרה הכחולה (ולאחד האדומים) יש הדקים נוספים. דבר זה מאפשר לכם לחבר צרכני חשמל כמו קשר, מקרר או תאורה באופן ישיר ולא כאילתור על ההדקים המזינים את מערכות הרכב המקוריות.
הצלחתי לקרוא את כל השרשור (חלק מהפוסטים אפילו הבנתי)
חדור מטרה , ניגשתי לאתר אופטימה העולמי וביקשתי לדעת מיהו המצבר המומלץ
מחברתם להתקנה ב JK 2018 שלי ?
התשובה הייתה YELLOWTOP DH6 , כפי שמופיע בצילום המסך.
קובץ מצורף 133528
עכשיו רק נשאר למצוא מי מחזיק את המוצר בארץ?
את זה פחות הצלחתי ברשת,
יש בכלל מוצר כזה בישראל ??
את המצבר DH6 אנחנו לא מביאים.
תבדוק התאמה של המצבר הצהוב או הכחול 75ah מבחינת גודל פיזי.
באם לא מתאים, תבדוק התאמה של כחול 66ah.
זה לא מסביר..
ומכיוון אחר, אתה שואל מדוע מצהירים שלכחול זרם התנעה חזק, יחד עם יכולת פריקה עמוקה, כשערכי ה-CCA במצברים הכחולים והצהובים זהים (כאשר מדובר על אותה קיבולת), בניגוד למוצהר ולא דומה לערך/ים של הסדרה האדומה? [emoji846]
The difference between BLUETOP and YELLOWTOP deep-cycle batteries is that BLUETOP batteries have both automotive (SAE) posts and threaded studs, while YELLOWTOPS (other than D31T) only have SAE terminals.
https://www.optimabatteries.com/supp...battery-basics
אז אני מבין שמתוך המבחר המיובא על ידי טלרון, כנראה המצבר הצהוב 75 AH, מק"ט D31A הוא המתאים ביותר לרכבי דיזל שמשמשים לטיולים, באופן כללי. האדום הוא 50AH בלבד ולכן גבולי מדי, והכחול נותן טרמינלים נוספים שרלוונטיים יותר לשימוש ימי.
תקנו אותי אם אני טועה, הקטבים נמצאים על הקו האמצע של המצבר, ככה שאפשר להתקין אותו בשני הכיוונים (תמונה מהרשת)
קובץ מצורף 133539
בהנחה שאין לך צריכת חשמל כשהמנוע מדומם (יש מלא פנסי ראש בתא כפפות וצידנית מטופשת בארגז). כל קיבול המצבר נועד לסטרטר.
כמה הסטרטר שלך צורך? 300 אמפ? 450 אמפ?
אתה לא רוצה להקדיש יותר מ20% מהקיבול כדי לא להרוס את המצבר. אז אתה מפנה 10 אמפר שעה להנעת הרכב.
כמה זמןהסטרטר עובד? 3 שניות? 5?
צריך להיות חשבון פשוט למהנדס כמוך.
אתה יכול לקבוע בעצמך איזה קיבול אתה צריך