זיו,
מהו המפרט אם לא מה שנדרש לדרישות הצרכן?
בדיוק כפי שרשמת.
Printable View
כן WAECO מבוסס דנפוס (זו לפחות ההנחה שלי בדיון הזה).
במקררים האלו, המדחס מנוהל ע"י בקר והוא שמוציא את ההתרעות ומחליט מתי להפעיל ומתי להשבית את המדחס.
מצ"ב טבלאת השגיאות של הבקר (הרלוונטי לנו זו הטבלה השמאלית BD35F, BD50F).
לא תמצא פה ניתוק בגלל שאין מספיק זרם (למרות הטענה שלך לרגישות לזרם).
בדיוק כמו שנדב כתב - בגלל המגע הרופף, לפני ההתנעה המתח תקין, וברגע ההתנעה, בגלל צריכת הזרם המתח נופל ובסופו של דבר המדחס לא מצליח להתחיל לעבוד.
להערכתי, מה שקרה אצלך ובילבל אותך (ואת שני בעלי המקצוע), ברגע שהמקרר מנסה להניע ויש מגע רופף, המתח נפל כל כך נמוך שהבקר פשוט התאפס (ולכן לא ציפצף). שמכבים את המקרר, הצריכה יורדת והמתח עולה מחדש, ואז הבקר מתאושש, אבל אז הכל בסדר (המתח תקין) ולכן אין התרעה.
לפחות על דבר אחד אני מקווה שאנחנו מסכימים -
מבחינת המקרר, אין שום הבדל אם מגע הרופף נמצא בחיבור פלוס או במינוס, במקרר או בקו ההזנה ליד המצבר. כל מגע רופף (לאורך המעגל החשמלי) מבחינת התנהגות המקרר זה אותו הדבר.
המקרה שלך, מעבר היותו "שלך", לא מיוחד, ולא שונה בשום דבר מכל מקרה אחר של מגע רופף, בכל מקום אחר במעגל.
תשאל את נדב ש. הוא יספר לך איך הוא כמעט קנה מצבר חדש בגלל בעיה כזו (ואיך זיו ראה\ פגש, ויודע שזה קיים).
אני כמעט קניתי מקרר חדש בגלל הרוח רפאים הזו ששגעה אותי כמה זמן.
רק הבדיקה הפיזית החוזרת והקצת יותר אסרטיבית של נענוע החוטים גילתה את הבעיה, שמתחת לבידוד, נשארו רק כמה גידים מחוברים מתוך כבל בריא.
ומה שתארת לגבי איפוס התקלה בגלל אותו שבריר נפילה הוא מה שניסיתי להגיד לך שמאד מקשה על איתור כשמתמקדים במדידת מתח לעומת בדיקה פשוטה של התשתית.