-
חוזר: כיוון קרבורטור סוברו 1.6
ציטוט:
נכתב במקור על ידי combina347
צביקה אני ממש לא שקרן והוכחה קיבלו כאן כולם ע"י הגיפ' והתגובה של אמיר (גודפאדר)
קח צינורית ווקום, צד אחד חבר לפה שלך וצד שני שים בבוסטר של המיצערת השניה
ושאב אויר (ככל שהשאיבה שלך תהיה חזקה יותר כך תיפתח המצערת יותר)
קידום ההצתה פועל בדיוק כך ככל שאני לוחץ יותר על דוושת הגז כך אני מקדם את ההצתה
החל מ1500 סל"ד
עכשיו תוסיף סולונואיד באמצע כך שתוכל לשלוט עליו עם כפתור
איפה טעיתי? אם יש מישהו שחושב שאני עדיין טועה אז שיסביר לי איך הרכב שלי נוסע ככה
וכהוכחה אני מוכן להראות לכולם איך אני נוהג בלי רגל על דוושת הגז ובמקום זאת מחבר צינורית
לפה ושואב כל פעם שאני רוצה יותר בנזין
קומבינה שלום רב!
אני מעולם לא טענתי שאתה שקרן, ואם הובנתי כך התנצלותי הכנה!
אך אני חייב לחזור ולהבהיר שהדרך שאתה עושה היא קימבון, לא מקצועי, לא נוח, ולא אפקטיבי, נהג חייב לנהוג ולא לינוק צינורות וואקום בנסיעה, ואין גם צורך בכך, יש אפשרות לחבר את הבוסטר במצערת השניה, ליציאת וואקום קבוע בסעפת היניקה, והמצערת השניה תכנס לפעולה בסלד מסויים,
בלי שום סולונואויד, כמו שיצרן הקרבורטור היטאצי תכנן זוהי הדרך האפקטיבית והחסכונית ביותר!
בכל מקרה אין כמו מראה עינים, ותמונה שווה אלף מילים, אודה לך אם תצרף תמונות!
בברכה
צביקה
-
צביקה עדיין לא הבנת אותי ואת המטרה של העיניין
כאשר אני לוחץ על דוושת התאוצה המיצערת השניה ניפתחת בהדרגתיות על פי הייצרן
אך עדיין כאשר היא ניפתחת המנוע צורך יותר דלק מאשר היא סגורה עובדה
הקרבורטור מספק מספיק דלק ונותן מספיק כוח ללא המיצערת השניה כאשר הוא מורכב על סמוראי
הקומבינה של הרעיון והמטרה
א. אני חוסך בדלק על פי העובדה שציינתי למעלה.
ב. אני יכול לשלוט בפתיחת המיצערת ולקבל יותר דלק גם מהמקום ללא תנופה הרגשה כאילו אני בסופה
חחחחח.... נו באמת צביקה ניראה לך שאני יונק צינורות בנסיעה
לא נכון לומר שהמיצערת ניפתחת על פי הלחיצה שלנו על דוושת הגז
הריי היא ניפתחת על פי כמות סיבובי המנוע ובשטח זה לא עוזר תחשוב על עליה והמנוע לא מצליח להרים טורים בהתאמצות כמו דיונה
אז אני רוצה לספר לך שכאשר אני מרים את הכפתור המנוע שלי צועק נושך בועט
ומרים את האוטו הזה הסיפור שמאחורי הקומבינה והשינוי
אני לא מבין גדול בקבורטורים ובטוח שלא כמוך אבל על הפרוייקט הזה אני למדתי המון
אני בטוח שאוכל ללמוד ממך המון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי combina347
צביקה עדיין לא הבנת אותי ואת המטרה של העיניין
כאשר אני לוחץ על דוושת התאוצה המיצערת השניה ניפתחת בהדרגתיות על פי הייצרן
אך עדיין כאשר היא ניפתחת המנוע צורך יותר דלק מאשר היא סגורה עובדה
א. אני חוסך בדלק על פי העובדה שציינתי למעלה.
ב. אני יכול לשלוט בפתיחת המיצערת ולקבל יותר דלק גם מהמקום ללא תנופה הרגשה כאילו אני בסופה.
לא נכון לומר שהמיצערת ניפתחת על פי הלחיצה שלנו על דוושת הגז,
הריי היא ניפתחת על פי כמות סיבובי המנוע, ובשטח זה לא עוזר, תחשוב על עלייה ,והמנוע לא מצליח להרים טורים בהתאמצות כמו דיונה .
אז אני רוצה לספר לך שכאשר אני מרים את הכפתור המנוע שלי צועק נושך בועט
ומרים את האוטו הזה הסיפור שמאחורי הקומבינה והשינוי
אני לא מבין גדול בקרבורטורים ובטוח שלא כמוך, אבל על הפרוייקט הזה אני למדתי המון???
אני בטוח שאוכל ללמוד ממך המון!!!!
קומבינה שלום רב!
תרשה לי להבהיר לך משהו:המצערת השנייה נפתחת על פי לחיצה שלנו על דוושת התאוצה, ולא על פי כמות סיבובי המנוע,מצערת שניה נתקעת בעצר במנגנון שמונע ממנה להפתח, אלא עם מצערת ראשית הגיעה לדרגה פתיחה מסוימת, ואז צינורית וואקום המחוברת ליציאה בקרבורטור ובסולונויד,מושכת זרוע המחובר לדיטפרגמה, שעל ידי הוואקון הקיים בצינור מעחלה מוט דק הפותח בהדרגה את המצערת השנייה, ואין צורך של שלחטה מתא הנהג. הדבר נכון לגבי דיונה ועלייה קשה ובהתאמצות!
בברכה
צביקה
-
צביקה שלום,
אני לא מומחה גדול אבל אני יכול לומר שלגבי מה שרשמת , זה נכון כשהקרבורטור מותקן על סוברו אבל לא על סמוראי.
ב1500-2000 סל"ד המצערת השניה נפתחת , מה שזורק את האוטו קדימה ואת הטורים לאזור ה6000 תוך שניה (בערך) ויכול לגרום לנזקים ברכב מעוצמת המכה וכן אובדן שליטה על הרכב. לכן נחוץ הכפתור שלמעשה מאפשר את אותו ואקום רק כאשר אני מעונין בכך ולמקרה שלנו לפני דיונה גבוהה.
בעקבות המלצותיך שקלתי לבטל את הכפתור ולחבר את הואקומים כפי שהקרב' מתוכנן אבל הרכב לא נשלט בצורה בטוחה (ובנוסף אצלי יש נעילה אחורית אוטומטית שבועטת אותי ימינה שמאלה אז נוסיף על זה גם מהירות לא נשלטת ובכלל אני לא אחזיק שבוע בכביש...) ולכן החלטתי להתקין את הכפתור כפי שקובי המליץ לי לעשות.
אני מקווה השבוע לצלם זאת כפי שאמרתי קודם ולהעלות לכאן כדי שיהיה ברור גם לאלה שלא מבינים בקרבורטורים.
-
צביקה בקרבורטור של סיירה איך פועל מנגנון המצערת השניה?
בדומה לסובארו?
( לא יצא לי לבדוק כי עוד לא פתחתי אותו למעט ניקוי דיזות )
-
למה זה שונה על סמוראי? מה זה משנה לקרבורטור על מה הוא מורכב?
-
אני משער (כי אני לא מכונאי ולא חקרתי את הנושא לעומק) שקיבולת הצילינדרים שונה (הרי המנוע הוא 1.3 ובסוברו הוא 1.6) ולכן גם המהירות בה הצילינדרים מתמלאים (מקווה שניסחתי נכון, אני מניח שהבנת את כוונתי...ואולי לא ?)
:roll:
-
אתה משתמש באותה כמות דלק עם מנוע נחות, ברכב ששוקל יותר ועם מקדם גרר גרוע בהרבה. קצת קשה לי להבין איך הסמוראי "משתולל" אם סובארו לא. אתה גם מתאר מכה, זה לחלוטין לא נורמלי גם אם היית נותן מכת גז מ2000 ל6000 סל"ד עם מנוע 5700 בסמוראי זה לא אמור לקרות.
-
אלון , לא ממש הבנתי את כוונתך...
הסמוראי יותר קל ובעל הילוך 1 יותר חזק מסוברו ולכן מכת הכוח היא יותר אפקטיבית. לא התכוונתי למכה חזקה שתשבור את האוטו (ניסוח שגוי שלי) אלא לזריקה , כמו שתזרוק קלאץ' בטור גבוה יחסית.
לגבי נושא הכמות דלק במנוע נחות - לא אמרתי שכמות הדלק משתנה אלא המהירות שבה היא מתמלאת. אבל שוב אני לא מקצוען ולא חקרתי את הנושא לעומק , אולי צביקה או קובי יענו על כך ביתר דיוק.
אני יכול לומר בצורה העממית והפשוטה - הפעלת הדיזה השניה נותנת תאוצה יותר חזקה ואפקטיבית. איך מה מי ולמה - עדיף שהמקצוענים יענו. אם תרצה דוגמא, אני מוכן להדגים לך...רק תמצא זמן ותבוא למרכז (אולי בתחרות הסופש באיזור חגור ?) או שנצא לטיול לצפון מתישהו...או שתוריד קצת במחיר של הטמבונים והרוקרפנלים שאתה מייצר ואני אבוא להתקין טמבון אחורי וגם רוקרפנלים :-P
-
אלון אם הבנתי נכון אז המקרה קורה רק כאשר הכפתור לחוץ ועוקף את התכנון המקורי ולכן זה לא קורה בסובארו, אבל יוכל לקרות כאשר עושים את אותו דבר.
מילוי נפחי גבוה יותר ( אני משער אני לא יודע אם הקרבורטור הזה בכלל יותר גדול מהמקורי ) ויכולת לספק יותר דלק במאמץ למנוע 1300 ולא 1600 שהספקת הדלק הגבוהה לא פועלת עליו כי הוא צריך אותה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
אלון אם הבנתי נכון אז המקרה קורה רק כאשר הכפתור לחוץ ועוקף את התכנון המקורי ולכן זה לא קורה בסובארו, אבל יוכל לקרות כאשר עושים את אותו דבר.
מילוי נפחי גבוה יותר ( אני משער אני לא יודע אם הקרבורטור הזה בכלל יותר גדול מהמקורי ) ויכולת לספק יותר דלק במאמץ למנוע 1300 ולא 1600 שהספקת הדלק הגבוהה לא פועלת עליו כי הוא צריך אותה.
הבעיה היחידה שלא מובנת לי היא שהוא לא מדבר על שינוי תחת מאמץ אלא כל הזמן.
יכול להיות שהקרב' המקורי של הסמוראי הוא בעל לועות קטנים שלא נותנים אפשרות למילוי ניפחי גבוה של הצילינדר אל מול קרב' אחר עם לוע גדול יותר, אבל אם זה כך הרי זה בגלל שכך תיכנן אותו היצרן.
השאלה היא עד כמה פתיחת המצערת השניה בקרב' 1.6 משנה את תצרוכת הדלק, חום המנוע ועוד והאם היא גורמת נזקים למנוע (כמות דלק גדולה שלא מנוצלת, זיהום גבוה יותר, הצטברות של פיח בראש הצילנדר ועוד).
-
שלום קומבינה!
אשמח לבוא ולראות את השינוי ובמה זה מתבטא אני שוקל בעצמי לעשות כמה שינויים וזה רעיון שלא חשבתי עליו..אני מראשל"צ ואין בעיה להגיע
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי anakin
הבעיה היחידה שלא מובנת לי היא שהוא לא מדבר על שינוי תחת מאמץ אלא כל הזמן.
יכול להיות שהקרב' המקורי של הסמוראי הוא בעל לועות קטנים שלא נותנים אפשרות למילוי ניפחי גבוה של הצילינדר אל מול קרב' אחר עם לוע גדול יותר, אבל אם זה כך הרי זה בגלל שכך תיכנן אותו היצרן.
השאלה היא עד כמה פתיחת המצערת השניה בקרב' 1.6 משנה את תצרוכת הדלק, חום המנוע ועוד והאם היא גורמת נזקים למנוע (כמות דלק גדולה שלא מנוצלת, זיהום גבוה יותר, הצטברות של פיח בראש הצילנדר ועוד).
שיפור מלא של התהליך הוא בהחלפת דיסטריבוטור (מפלג) והתאמה של מקדם הצתה על מנת שאכן תהיה הצתה מדויקת של כל השעפט הזה. התהליך הבא שלי הוא שינוי נושא ההצתה לאחר שאחקור על שיפורים בתחום (אופציה לשרשור חדש?)
ואכן כך , הלוע שניה של הקרב' סוברו היא 64 מ"מ כאשר הלוע המקורית של הסמוראי היא 32 מ"מ אם אני לא טועה ויתקנו אותי המומחים (מידע שאספתי מהפורום ולא מספרות מקצועית).
-
שלום לכולם,
האם השיפור שמדובר כאן ניתן לישום גם על סובארו?
אני נוסע על סובארו סטיישן 4X4 1800 חסר לי כח.
-
רפאל אני ממש לא רואה סיבה שלא זה ייתרום גם לפורום שלנו ולניסיון
בקרבורטור כזה
רק שצריך לראות איך לחבר את צינור האויר מאחר שכאשר הקרבורטור על סוברו כל צינורות היניקה מנוצלים וייתכן ותצטרך מפצל טי ושני סולונואידים מאחר והמצערת שלך מחוברת על פי הוראות הייצרן וכאשר תשנה את החיבור יירד לך הכוח עוד יותר עד להפעלת הסולונואיד
מעשה בחיבור שני הסולונואידים הוא יצירת סולונואיד אחד לניתוק תצורת הייצרן והשני להפעלת התצורה החדשה גם אצלי רציתי לעשות זאת אך גיליתי שהרכב נוסע מצויין גם על ידי מיצערת אחת בלבד
ורק בטיפוס קשה אני קורה לסולונואיד חמוד שידחוף לי את האוטו
-
קומבינה נהיית מומחה לקרב' סובארו? הסוללנואיד הזה הביא לי ת'שם דיזה חבל שאני אתבע אותך על גניבת פטנט
לסובארו 1.8 .. מה שהסוללנואיד עושה זה פתיחת 2 המצערות ביחד איך שאתה נוגע בדוושת הגז..
במקרה הטוב זה יעזור לך במומנט מהסל"ד הנמוך במקרה הגרוע זה ישרוף לך את המצמד
עקב מומנט מוגבר בהתחלה ויחס העברה גבוה (מניסיון היה לי גם סובארו 4x4 וטיגנתי את המצמד)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי dizza man
קומבינה נהיית מומחה לקרב' סובארו? הסוללנואיד הזה הביא לי ת'שם דיזה חבל שאני אתבע אותך על גניבת פטנט
לסובארו 1.8 .. מה שהסוללנואיד עושה זה פתיחת 2 המצערות ביחד איך שאתה נוגע בדוושת הגז..
במקרה הטוב זה יעזור לך במומנט מהסל"ד הנמוך במקרה הגרוע זה ישרוף לך את המצמד
עקב מומנט מוגבר בהתחלה ויחס העברה גבוה (מניסיון היה לי גם סובארו 4x4 וטיגנתי את המצמד)
מוזר שזה הביא לך את השם אבל כשהרכבת לי את הקרבורטור הזה ברכב לא חיברת אותו כמו שצריך ואילולא קובי היום עוד הייתי נוסע עם בקפיירים ובעיות בזינוק ומנסה לשכנע את עצמי שזה אני שלא יודע להפעיל את הקרבורטור ולא ההתקנה הצולעת שלך :grin: (ברוח טובה כמובן)
-
מה המחיר לסולוניאיד כזה?
איפה קונים?
איזה סוג מבקשים?
( ומתחננים שהמוכר לא יהפוך אותך לבדיחת היום כי אתה לא יודע לבטא את השם נכון....)
-
אין סיבה שלא יהיה לך כבר אחד כזה ברכב , זה סטנדרט מהמפעל כמדומני.
זה נמצא מתחת לבית הטרמוסטט, אתה פשוט לא יודע שעל זה מדברים.
מחובר אליו צינורית פלסטיק קטנה עם 2 יציאות הפונות כלפי מעלה וכן כבל חשמל עם סיומת ריבועית ירוקה (לפחות ככה זה ב3 סמוראים שאני ראיתי כולל שלי)
אנסה לצלם את הנושא כשאהיה בבית כדי להסביר על מה מדובר.
-
מוזר שזה הביא לך את השם אבל כשהרכבת לי את הקרבורטור הזה ברכב לא חיברת אותו כמו שצריך ואילולא קובי היום עוד הייתי נוסע עם בקפיירים ובעיות בזינוק ומנסה לשכנע את עצמי שזה אני שלא יודע להפעיל את הקרבורטור ולא ההתקנה הצולעת שלך (ברוח טובה כמובן)
חיברתי לך אותו כמו במקור..
כל הואקומים היו 100% לא חיברת לך סולננואיד כי על זה צריך לשלם עוד קצת $$ מה שממך היה קשה להוציא (ברוח טובה כמובן).. וחוץ מזה חיבור הסללונאיד יכול לשבור צלבים עייפים ומייסבי טלטל חלשים וכל מה שבדרך.. כי אתה מקבל את כל הכוח מהתחלת הסל"ד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
מה המחיר לסולוניאיד כזה?
איפה קונים?
איזה סוג מבקשים?
( ומתחננים שהמוכר לא יהפוך אותך לבדיחת היום כי אתה לא יודע לבטא את השם נכון....)
שלום חברים !
מצטער להקפיץ נושא ישן אבל ראיתי שלא ענו פה על השאלה היכן ניתן לרכוש סולונואיד ?
ברשותי סובארו 1600 ואני רוצה להקדים את פתיחת המצערת השנייה ,
תודה וחג שמח!
-
איזה רכב יש לך? בסמוראי זה בא מובנה , רק לא בשימוש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי blaster
שלום חברים !
מצטער להקפיץ נושא ישן אבל ראיתי שלא ענו פה על השאלה היכן ניתן לרכוש סולונואיד ?
ברשותי סובארו 1600 ואני רוצה להקדים את פתיחת המצערת השנייה ,
תודה וחג שמח!
למה ומדוע אתה רוצה להקדים, את פתיחת המצערת , והאם מדובר, בקרבורטור סובארו 1600,
המורכב בגיפ סמוראי, או בסובארו DL.
בברכת חג שבועות שמח.
צביקה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקה קרבורטור
למה ומדוע אתה רוצה להקדים, את פתיחת המצערת , והאם מדובר, בקרבורטור סובארו 1600,
המורכב בגיפ סמוראי, או בסובארו DL.
בברכת חג שבועות שמח.
צביקה
מדובר במנוע של סובארו DL 1600עם קרבורטור של סובארו 1600 DL שיושב על באגי !
ואני מעוניין לפתוח את המצערת השנייה מוקדם יותר כדי לתת יותר דלק ואוויר למנוע על מנת לקבל יותר כוח זמין עד כמה שאפשר להוציא ממנוע כזה עם קרבורטור מקורי .
תודה
-
ציטוט:
מדובר במנוע של סובארו DL 1600עם קרבורטור של סובארו 1600 DL שיושב על באגי !
ואני מעוניין לפתוח את המצערת השנייה מוקדם יותר כדי לתת יותר דלק ואוויר למנוע על מנת לקבל יותר כוח זמין עד כמה שאפשר להוציא ממנוע כזה עם קרבורטור מקורי .
תודה
אם כך, עליך להרכיב סולונויד חשמלי, הנשלט מתא הנהג, שבו תוכל לשלוט על הוואקום, של הסולונויד,
השולט על המצערת השניה, ולפתוח כרצונך וואקום כדי לפתוח את המצערת.
הסולונויד הוא יחידה חשמלית(ברז חשמלי) השולטת על פתיחת וסגירת וואקום למגבר טורים מזגן, וניתן להרכיב זאת אצל כל חשמלאי רכב, או מתקין מזגנים.
בברכה
צביקה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקה קרבורטור
אם כך, עליך להרכיב סולונויד חשמלי, הנשלט מתא הנהג, שבו תוכל לשלוט על הוואקום, של הסולונויד,
השולט על המצערת השניה, ולפתוח כרצונך וואקום כדי לפתוח את המצערת.
הסולונויד הוא יחידה חשמלית(ברז חשמלי) השולטת על פתיחת וסגירת וואקום למגבר טורים מזגן, וניתן להרכיב זאת אצל כל חשמלאי רכב, או מתקין מזגנים.
בברכה
צביקה
תודה צביקה , אבל השאלה הנשאלת היא : נניח והתקנתי סולונואיד חשמלי , הרי תפקידו לתת משיכת וואקום ולסייע בפתיחת המצערת השנייה , מה שקורה באופן נורמלי כשלוחצים חצי דוושה והילך בסובארו.
מכאן, ברגע שהפעלתי אותו ע"י לחצן הוא בעצם נותן וואקום ופותח את המצערת השנייה וכל זה מבלי שלחצתי על דוושת הדלק . במילים אחרות לפני שאני ירצה כוח זמין אני צריך להיות מוכן לזה שברגע שאני לוחץ על הכפתור זה כאילו לחצתי על דוושת הגז והרכב ינוע קדימה , ואם ארצה להאט אני צריך גם להרפות מדוושת הגז וגם ללחוץ שוב על הכפתור כדי לסגור אותו, זו שאלתי !
תודה
-
ציטוט:
תודה צביקה , אבל השאלה הנשאלת היא : נניח והתקנתי סולונואיד חשמלי , הרי תפקידו לתת משיכת וואקום ולסייע בפתיחת המצערת השנייה , מה שקורה באופן נורמלי כשלוחצים חצי דוושה והילך בסובארו.
מכאן, ברגע שהפעלתי אותו ע"י לחצן הוא בעצם נותן וואקום ופותח את המצערת השנייה וכל זה מבלי שלחצתי על דוושת הדלק . במילים אחרות לפני שאני ירצה כוח זמין אני צריך להיות מוכן לזה שברגע שאני לוחץ על הכפתור זה כאילו לחצתי על דוושת הגז והרכב ינוע קדימה , ואם ארצה להאט אני צריך גם להרפות מדוושת הגז וגם ללחוץ שוב על הכפתור כדי לסגור אותו, זו שאלתי !
תודה
כל מה שמודגש באדום אכן נכון.
בברכה
צביקה
-
צביקה , אתה מדבר על מצב שבו החיבור של הסולונואיד הוא לוואקום קבוע ואז הוא משמש כברז. זה לא המצב שיש אצלי. אצלי , גם אם הכפתור לחוץ ולכאורה אותו ווסת פתוח , רק באיזור ה2000 טור הוא נכנס לפעולה. משמע, תוך כדי נסיעה ולא מתחילת נסיעה ואז מקבלים את הבוסט.
-
אמיר במחשבה שנייה,אתה צודק, ובכל מקרה אם דוושת התאוצה לא לחוצה ,המצערת השנייה לא
תכנס לפעולה, משום שהציר הראשוני מגביל זאת.
לא ניתן להפעיל את המצערת השניה,בעזרת השסתום חשמלי, ללא לחיצה על דוושת התאוצה, והפעלת הציר הראשוני, עד לדרגה מסוימת, כנראה 2000 סל"ד לערך.
בברכה
צביקה
-
צביקה , אם יש מקום במנוע שמוציא וואקום באופן קבוע אז אפשר לחבר את הסלונואיד שיקשר בינו לבין המצערת המשנית ואז בלחיצת כפתור הרכב יתחיל לנוע בהתאם. אני חושב שכשהייתי אצלך , הראית לי מקום כזה במנוע שלי, אני לא יודע אם יש כזה דבר גם במנוע סוברו רגיל.
כמו כן , בחיבור אצלי , אם הופכים את כיווני הצנרת לסלונואיד, המצערת השניה נפתחת כבר מנגיעת הגז הראשונה ואז ה"בוסט" מתחיל כבר ב1000 סל"ד (מכה שוברת ומזיקה במידה והרכיבים חלשים וכמובן מחסלת קלאצ'ים כשמנסים לשלוט ברכב).