כבר לא זוכר מה היה לנו..
כל מערכת הקירור סביב 5.
דפרנציאל סביב 2.
תיקון פחחות וצביעה, השמים הם הגבול אבל משהו במחיר סביר 6
תיבת הגה סביב ה 1 תלוי מה בדיוק צריך לעשות
זה מה שאני זוכר מהשרוול
Printable View
כבר לא זוכר מה היה לנו..
כל מערכת הקירור סביב 5.
דפרנציאל סביב 2.
תיקון פחחות וצביעה, השמים הם הגבול אבל משהו במחיר סביר 6
תיבת הגה סביב ה 1 תלוי מה בדיוק צריך לעשות
זה מה שאני זוכר מהשרוול
תודה לכולם,
עמרי ינסה להגיע ולסייע בבדיקת הסופה ובמידה ויהיה רלוונטי נמשיך לבדיקה במוסך.
אעדכן בהתפתחויות
זה "לא שחוטה"?
מצד אחד זה לא רכב חדש. זה ג'יפ ישראלי בן 28 שמלכתחילה לא היה מופת לאיכות גימור.
מצד שני אין שום סיבה למצוא בג'יפ רג'קטים כמו שתיארת. התמונה שמצטיירת לי היא של הזנחה פושעת.
אוטו שב-6 שנים נסע 8,000 ק"מ.... שמנים הוא מחליף לו?... או שכל מכלול באוטו הזה שיש בו נוזלים מלא בבוצה דביקה?
את סיפורי ה"ככה עובר טסט אז זה בסדר" אני לא קונה, כי סופה גם ככה בקושי עוברת טסט אז עם נזילות?.....
קודם כל, שיביא אותו עם טסט טרי לחצי שנה. ואחר כך נתווכח על הנזילות.
תבין, שום דבר בסופה הוא לא אסון. הכל אפשר לסדר - אבל הכל גם עולה כסף. עכשיו הכל שאלה של מחיר.
כמה הוא רוצה על האוטו?
בכמה ישחרר אותו?
ומכאן תתחיל לעשות חשבונות ותוסיף למחיר הקניה.
ועל זה תוסיף 30% בערך לבלת"מים.
וכל בלבולי ה"דנה 44 זה מספיק טוב" - זה טוב לתיאוריות. במציאות אתה כן רוצה דנה 60 על הסופה שלך. (והיית שמח לדנה 60 גם מקדימה).
אהה
ורצוי שמי שהולך איתך לבדוק, יהיה בעל סופה ותיק בעצמו. כזה שיידע להציץ לה מתחת לשמלה במקומות הנכונים. יש דברים שמוצאים במבט אחד.
והכי טוב שתגיעו עם סופה טובה. שיהיה למה להשוות - ואולי יהיה גם קל יותר להוריד במחיר.
דרור-
לגבי טסט, הרכב עבר טסט במרץ (האם כיסו את עיניי הבוחן עם שטרות של 200? לא יודע..)
ברור לי שבסופו של עניין החישוב שלי לרכישת הרכב זה עלות + תיקון ריגקטים + יישור קו.
לגבי המחיר-
בשיחה שלי איתו הבחור ביקש 35 (מאוחר יותר ראיתי שפרסם ב40, למרות שהמספר הזה לא עלה בשיחות בינינו).
עוד לא התמקחתי על המחיר, את זה אעשה לאור הריגקטים ועלות התיקונים המשוערת שלהם.
אני מוכן להקציב עד 45 אלף לטובת הרכישה (כולל תיקון, יישור קו ובלתמים), אני יודע שזה לא הרבה-
אבל אצטרך להחליט לאור העלויות המשוערות והמחיר אליו בעל הרכב יהיה מוכן לרדת.
לדעתי אתה צריך לקחת בחשבון 20-25 אש"ח תחזוקה נטו בשנה הראשונה.
על מה ולמה? ככה. תאמין לי, אתה מגיע לשם בקלות.
רכב ישן שלא נסע הרבה יגלה המון צרות ברגע שתתחיל לנסוע איתו.
סביר להניח שכל מה שעשוי גומי יצטרך החלפה (כולל צמיגים). כנ"ל נוזלים, צלבים, מייסבי גלגל. תפוחים... כל זה תחזוקה שוטפת, דברים שמי שנוסע הרבה מטפל בהם באופן שוטף אבל הכל ביחד מגיע לאלפי שקלים לפניי מוסך.
אני גם מוכן לשים כסף שברגע שהרכב יתחיל לנסוע בין עירוני תגלה שכל מה שיכול לנזול - נוזל.
אני מצטער אם אני נשמע כמו הפרקליט של השטן אבל הייתי בסאגה הזאת ולי לא היה מי שיזהיר אותי.
חבבי אתן לך את השני סנט שלי..
סופה בת 28 שנה עם תחזוקה קלוקלת היא לא רכב אלא דרך חיים.
יש שם הרבה מאוד במה לטפל והתקציב שלך פשוט נמוך מדי.
אם תיתן את הסופה לתיקון במוסך תעבור בהרבה את התקציב שלך, הרבה מאוד.
לבד זה אולי כבר יותר יהיה בתקציב אבל אין לך את הידע והנסיון.
אפשרי לעשות זאת אם יש לך זמן ומקום ורצון ללמוד ו"ידים ימניות" שלא מפחדות מגריז.
ואז זה הופך ל"דרך חיים" השקפת עוולם...
מתאים לך, לך על זה בכל הכוח, דום יזע ודמעות מובטחים לך, אבל גם הרבה סיפוק.
לא מתאים לך, רד מזה, יש מספיק רכבי שטח ב 45 אלף זווזים שיאפשרו לך טיולים סברים בשטח.
לא צריך סופה בשביל להנות מהשטח, ממש לא.
ראה ערך גיא שהפך עז למתוק ונהנה מדסטר כבר 4 שנים יותר משנהנה מכל רכב אחר שהיה לו.
דבר עם גיתאי, חבר פורום ובעל סדנת לימוד למכונאות-בית, אם נרצה לקרוא לזה ככה.
יעזור לך להבין את כל סוגיית הטיפול עצמי ברכב
Sent from my HD1903 using Tapatalk
או.
קנה את האוטו. ותקן רק מה שדורש תיקון. אמרו כאן רכב מוזנח שלא נסע. אני הבנתי משהו אחר. רכב מוזנח אבל בשימוש די תכוף. פשוט נסיעות באזור.
כשיהיה זמן וכסף (אף פעם לא יהיה) תשקיע בפרויקט.
עד אז, תקן כל פעם מה שהולך להתקלקל ו/או עלול לגרום נזק.
וגם, הסופה לא תישאר הרבה זמן בלוח.
דם יזע וידיים מלוכלכות בגריז - אין בעיה.
ידע? כרגע אין. רצון ללמוד (כולל גיתאי)-יש.
הרכב אכן בשימוש יום-יומי, אבל למרחקים קצרים, זה לא רכב ששכב תקופה ארוכה ללא שימוש- פשוט התחזוקה שלו היתה קלוקלת.
הרעיון לטפל "במה שדורש תיקון" במעמד הקניה ולאחר מכן ללמוד ולעשות בעצמי את ההמשך(אחד-אחד)- בהחלט קוסם לי.
אחכה בסבלנות לבדיקת הרכב ע"י חבר פה מהפורום בהמשך השבוע, נחשב עלויות משוערות, נשאיר סכום (גדול ממה שחשבתי..) לבלתמים ונקבל החלטה.
אני לא יודע לגבי הסכום שנקבת בפסקה הראשונה, לי זה נשמע מוגזם עד דמיוני לחלוטין, הייתי מהמר יותר לכיוון של חצי מזה.... אבל לא משנה - תקלות אכן יהיו. וזה כי מה שכתבת בתחילת הפסקה השניה מדויק לחלוטין - רכב ישן שבקושי נסע, עכשיו יתחיל לנסוע ולעבוד - ויתקלקל בלי סוף. לא דברים משביתים, אבל במקרה הטוב כל מה שיכול לנזול, אכן ינזול. במקרה הרע יהיו כשלים והפתעות גם בדברים מכניים.
כשמספרים לי על ג'יפ מוזנח שנסע 8,000 ק"מ בשש שנים?.... אני ישר מנחש שלא הוחלפו לו נוזלים בכל שש השנים האלה. ששמנים ונוזל קירור לא רצו בצינורות, שכל תחתית של כל מכלול שיש בו מעברי נוזלים, מלאה בבוצה ובמשקעי ג'יפה, שכל גומיה ומחז"ש בו יבשים וברגע שיתחילו לעבוד, יתפוררו וינזלו מהר מאוד. ואז גם תגיע הסטגימה "חרא של אוטו. לא אמין".
זה למה אני לא מתעלף מהתרגשות כשמספרים לי על אוטו ישן שנסע מעט או לא נסע בכלל. מה שהורג מכוניות זה לא קילומטרים, אלא טראומות - ו/או להבדיל אלפי הבדלות - הזנחה. עדיף דווקא רכב שנסע בכל יום, אפילו הרבה - אבל קיבל תחזוקה שוטפת ומונעת, על פני זה שעמד והעלה קורי עכביש ואף אחד לא זרק כמה גרמים של צומי לכיוונו.
הג'יפ הזה, לא ראיתי אותו, לא נסעתי עליו, אבל לא נשמע לי להיט. הייתי מוכן להיכנס להרפתקאה שלו רק אם המוכר יסכים להתפשר חזק במחיר. ואני מתכוון לחזק.
קצת התמהמהתי עם שליחת התגובה ועכשיו אני קורא ומבין שהג'יפ לא בדיוק עמד אלא נסע ביומיום - אבל מעט.
זה קצת יותר טוב מאחד שלא נסע בכלל, מלבד העובדה שכנראה מעולם לא הגיע לטמפרטורת עבודה תקינה.....
זה עדיין ג'יפ מוזנח.
נו אתם מתעקשים... נעשה חשבון זריז.
שמנים פלאגים ופילטרים - 1000 שח
סט צמיגי 31 סבירים - 2500 שח
רביעית צלבים לדרייבשאפטים - 400 שח
רצועות - 100 שח
צנרת מים בית תרמוסטט - 300
מייסבי גלגל ב-4 פינות 800 שח
בושינגים ל-4 קפיצים 500 שח
עבודה במוסך של כל התענוג הזה - כ-3500 שח.
מבחינת תיקונים:
שיפוץ סרן בין 1000-2500 שח תלוי מה הלך ואם העבודה במוסך או לא.
שיפוץ תיבת הגה 1000 שח
סימני שאלה:
רדיאטור ומשאבת מים? 1500 שח
מצבר? 700 שח
שוחד לטסטר - 1000 שח חצי שנתי לפחות לפניי אגרות.
הגעתי ל-10-16 אש"ח תלוי אם עושים במוסך או לבד ומה עם סימני השאלהה... עכשיו אפשר להתחיל לטייל.
הלך המנוע? תכין 8000 למנוע מיבוא (כולל עבודה).
הלך גיר? תכין 2000 לשיפוץ בסיסי.
הלך אלטרנרטור? תקלת חשמל מעצבנת? קלאץ'? מחשב? משהו בברקס? (הבנת את הרעיון..) הכל מצטבר ומשהו מכל אלה יצוץ.
זה חישוב תחזוקה מאופק. כי כשקונים סופה או כל ג'יפ אמיתי עם שוק שיפורים, לא סתם מתקנים אלא משפרים את החלק ואז המחיר עולה.
אבל, יחד עם זאת גם כמות החברים והקשרים וקבוצות הוואצאפ והלוחות ואז מוצאים מציאות כי מישהו אחר בדיוק שיפר וכן הלאה.
הסוד הוא בריסון ואיפוק, זה הכל. קל לכתוב מלעשות (מנסיון). אבל אפשרי.
אי אפשר להחליף רק מיסב. זו נאבה קומפלט.
ההחלפה קלה מאוד.
רוב הנאבות בשוק הן סיניות לצערנו.
צמיגים 33' ומעלה על ג'נטים עם אופסט שלילי פרוע (כמקובל בעדות הבני-דודים) הורסים את הנאבות האלה בקצב.
מאחור החלפת מיסב-ציריה זה כבר סיפור למוסך שמצויד בפרס הידראולי. לא מסובך אבל נדרש פרס.
גם כאן "קיט שיפוץ" עלול להתגלות בכלל כמק"ט של יונדאי H100 ואיכות זבל בהתאם.
בכלל, למי שחדש בסופה - תשתדלו לא להתפתות לחלקים סיניים/קוריאניים/יפניים!
חלקים מקוריים של Mopar יקרים יותר אבל האיכות שלהם היא מכוכב אחר ולא רק בהשוואה לזבל מהמזרח הרחוק. גם בהשוואה למותגים עם מוניטין של אמינות מהמזרח הרחוק.
אני רק רוצה לציין שבסופה הנ"ל לא דובר על החלפת מיסבים/נאבות. כן יש רקבון במסגרת החלון, וכן יש עניין עם מערכת העברת הכוח.
חכה.... היום עוד צעיר.
אני זוכר שהייתי צריך החלפת נבה כל טסט שני, אז חכה שירימו אותה על ליפט
יש משהו בדבריך. אני עדיין בראש של רכב שלישי שעדיין משמש גם ביומיום.
אני כאידיאולוגיה לא מנהל אקסל אז אני לא זוכר בשלוף את כל מה שעשיתי בסופה.
מצד שני הקצב שמוקצב לסופה תמיד נמשך כמזומן, ככה הוא לא נבלע בהוצאות השוטפות.
לכן אני יודע להגיד בקירוב טוב כמה סך הכל יצא.
קניתי ב2017, עשיתי עד היום לא מעט תיקונים, ואני רחוק מלסיים את כל מה שצריך ובטח לא את כל מה שאני רוצה.
עברתי את ה20 בוודאות, וכן חלק גדול היה במוסך, מחוסר זמן.
אני לא מכניס בסכום הזה פחחות די יקרה שעשיתי לרצפה ולגג, אבל זה שריטה מיותרת שלי.
לגבי ספסלי אורך, אם תקנה ולא יהיה לו, תדבר איתי.
לגבי האשה, בסוף, זה תלוי בך ובאישה. אני מכיר אנשים שמוצאים על הרכב שלהם משמעותית יותר מסופאי ממוצע, גם בכסף, גם בזמן וגם בצומי.
שוטפים ומלקקים כל שישי,מזמינים חלקים בלי סוף כי "חייבים", יורדים לרזולוציות של גווני ג'נטים כמו מעצבת פנים, ולא מפסקים לדבר על איזה עוד רכב הם חייבים לשפץ.
אצל חלקם האשה לגמרי בפנים, אצל אחרים....נו, שמפלצת הספגטי תעזור להם....
תלוי בכם.
עברו כמה ימים ומצאנו זמן לנסוע עם בעל הסופה למוסך.
עיקרי הדברים:
חופש בדריישפט הקדמי
בוקסות יבשות
חור באגזוז
תיבת הגה נוזלת
מנוע עובד לא עגול, לטענתו יצריך החלפת אטם שסתומים
בולם הגה גמור, מצריך החלפה
מחזיר שמן גיר-טרנספר שנוזל ומטנף את הטרנספר
קלאצ'
מנוע, גיר, שלדה - נראים טוב.
מים במקום נוזל קירור, שמנים ופילטרים לא הוחלפו המון זמן.
נתן לי המלצה מוזרה קצת, שאחרי שטיפה של הרדיאטור ומערכת הקירור להחזיר מים רגילים ולא נוזל קירור, או, להחליף משאבת מים, טרמוסטט, רדיאטור ולשים נוזל קירור.
מחכה לשמוע מהמוסכניק עלות משוערת לתיקונים, מודע לכך שכשנפתח את הרכב יצוצו דברים נוספים...
ההמלצה לא כזאת מוזרה.
הפחד הוא שנוזל קירור איכותי יפרק גושי אבן/חלודה ויתחילו להסתובב ולהתקע במקומות בעייתיים. כמו קריש דם. באופן כללי, הייתי די נרתע מאוטו כזה, אבל אם כבר אז כמובן שהייתי מחליף כל חלק שהוא בר החלפה במערכת הקירור.
לגבי "דברים נוספים", לדעתי זאת חתיכת קופת שרצים.
שניכם מפסידים מהעסקה. אתה בקניית נבלה. והוא בהורדת מחיר המתבקשת על ליקויים כאלו. זאת סופה. בטוח מתישהו יבוא ילד מתלהב (לאו דווקא עניין של גיל) ויקנה בלי כל הבדיקות.
לעומת זאת, לפרוייקט בניה, זאת עלולה להיות סופה מתאימה (במחיר הנכון).
אז אני שואל אותך בחזרה,
אתה בנוי לסופה?
מה אשם הילד? ומה אשמה הסופה?
אם כבר, פותש יודע מה יש לו ביד (עד כדי...) ויכול להתכונן כראוי. בסוף יקבל רכב במצב מצוין (עד כדי...)
קניתי סופה פתוחה ארוכה ממש לפני שבועות בודדים.
החלטתי לטפל בה בעצמי (רכב רק לטיולים), סך הכל די נגיש ויש ספר מפורט בעברית (הצבאי).
משאלות לפני הקניה, הבנתי שחלודה ורקבונות זה דבר שאני לא מתפשר עליו.
בסוף הרכבים די ישנים ועברו הרבה אנשים, לכולם יהיו צרות כאלו ואחרות.
אצלי המצב יותר טוב, בדקתי בעצמי כמה רכבים, את זה שקניתי לקחתי גם לבדיקה במוסך כדי לוודא.
מה שכן שילמתי די הרבה.
לפרוייקט בניה / שיקום מ-0: אני לא בנוי.
ליישור קו ראשוני במוסך + טיפול עצמי בראש של "פרוייקט בהמשכים" תוך כדי למידה (וטיולים): אני חושב שאני בנוי. ברור לי שצריך לשים סכום כסף בצד לבלתמים.
אני מנסה להבין מה המחיר ההוגן לשלם על סופה כזו (לאור הליקויים הרשומים מעלה).
מזכיר- 93 סגורה ארוכה סטדנרטית עד היסוד
אני חושב שפרויקט כזה הוא בור בלי תחתית אם אתה קונה אוטו מוזנח וזה שבדקת נשמע מאוד מוזנח.
משם הדרך לאוטו שנתקע כל שלושה טיולים ואתה לא סומך עליו וכל פעם אתה שם טלאי נוסף על בעיה נק' קצרה.
אל תטעה, זו חוויה שעברתי למשל עם הסמוראי הארוך שהיה לי ונכון לאז היא הייתה נכונה עם הרבה רגעי אושר וכיף אבל היום אני לא בן 27, יש לי ילד, עבודה מחייבת ושבא לי אני רוצה להכנס לאוטו ולנסוע לטייל. אז או שאתה צולל לתוך פרוייקט שיקום רציני או דפדף הלאה וחפש אחת במצב טוב.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מוטב שמשהו יגיד לך בבוטות את הדברים.
הסופה הזו די שחוטה.
יותר או פחות צריך לבדוק לעומק, אבל היא במצב שחוט.
עכשיו אתה צריך להחליט אם אתה בנוי להתעסק עם סופה שחוטה או לא.
לעניות דעתי עם מה שהצגת עד עכשיו לא, ממש לא.
אין לך את הידע הזמן והכסף בלשפץ סופה כזו.
אפשרי לתת למוסך, אבל זה יעלה הרבה כסף לא ברור כמה כסף, פותחים רואים..
רד מהסופה הזו, וקנה אקזמפלר במצב יותר טוב, יעלה יותר אבל אתה יודע מה שיש לך ביד.
אפשרות אחרת ולדעתי הרבה יותר מתאימה למצבך כרגע, קנה טנדר.