לא יודע. השטח השתנה לרעה. ברמה של השנתיים שלוש האחרונות נראה כאילו בכל מקום עבר מישהו וחפר בורות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
בדקתי. אין להם לדור הזה.
נשארנו עם lokka.
חוץ מהם יש רק לARB RD121 ול Harrop. מהם אי אפשר להזמין כי אין מלאי. ל HF יש באופן תיאורטי בלבד - בפועל לא מצאתי אף אחד שמחזיק את הנעילה הזו.
אסף.
דיברת עם יבואן בשם אלי טמבור?
הוא מייבא נעילות נשלטות לכל מניי רכבים...
ראיתי גם פרסומים של:
צעד ישראלי
ENL 4X4
שניהם מייבאים נעילות נשלטות - לא יודע אם יש לרכב שלך אבל שווה לשאול.
https://youtu.be/qeGz_dFOGEs
מעניין.
אסף.
הם קצת מפשטים/מרדדים את התוכן בהכללה של ״חשמלית״ כשיטה ולא מנגנון.
יש נעילות שהפעלת המנגנון המכני שלהן הוא ע״י חשמל, כמו הנעילות המקוריות של טויוטה.
בנעילה הנ״ל אין מצב של חימום בגלל אלקטרומגנט כי המנגנון החשמלי עובד שונה.
הייתי מצפה שהסרטון יהיה קצת יותר מקצועי מזה.
ממש ככה.
ההשוואות מגמתיות.
כולנו שמענו או חווינו בעיות ב O רינג הפנאומטי וזה לטעמי בעיה משמעותית לרעת סוג הנעילה הזו.
הרבה מעבר לחימום השמן.
לא מקובלת הטענה החד צדדית שהפנאומטית לא דורשת תחזוקה.
מתיחס אל הסרטון כאל פרסומת לא מאוזנת ואעפ שאני אוהב בעיקרון את מוצרי ARB אני לא חושב שבנעילות הם הטובים ביותר. אולי הם טובים יותר מהמקבילים הסיניים ולא יותר,
הייתי בוחר חשמלית או נשלטת ידנית ללא צל ספק.
לטעמי אגב, מאמצי הגזערה על שמן ממסרת ודפרנציאל משמעותיים הרבה יותר ועל זה יעיד גם הריח של השמן המשומש.
ברור שהסרטון שיווקי.
יש בו התייחסות ברורה לנושא הייצור בסין - כלומר הכל מיוצר באוסטרליה ובפעם הבאה שבאחת המדיות מישהו טוען ש'ממילא גם ARB מיוצר בסין' - הנה יש כאן תשובה.
לגבי הנעילה החשמלית - כיוון שבכל הנעילות האלקטרומגנטיות המקוריות עקרון הפעולה דומה - אני בטוח שהזרימה של השמן מונעת ממנו להתחמם, ואפילו מקררת את האלקטרומגנט אבל בכל זאת המגנט עצמו מתחמם מאוד ואני מודה שלא חשבתי על זה. גם לא על מנגנון השילוב של הגולות והעובדה שהנעילה נפתחת ומשתלבת בהחלפת כיוון - ועוד לא חשבתי על המשמעות של זה.
אז כן, זה סרטון שיווקי - וראוי להתייחס אליו באופן ביקורתי - אבל יש שם כמה נקודות מעניינות למחשבה....
אסף.
ועוד הערת אגב - ARB הפכו לאחר הקורונה לחברה מאוד מאוד רווחית בין השאר בזכות תקציב ממשלתי של הרבה מיליוני דולרים שהם קיבלו כדי לא לפטר עובדים.
אני מציין את העובדה הזו כי בניגוד לכל מעתיקי הנעילות - הם באמת משקיעים במו"פ ומן הסתם כשיש יותר כסף מתגלגל בחברה יש יותר כסף למו"פ - כלומר למעתיקים יהיו מוצרים טובים יותר להעתיק עוד כמה שנים.
אסף.
https://youtu.be/l45JvMHHTPA
עוד משהו.
https://youtu.be/MSU8NRXhy7o
מבאסים.
אסף.
סרטון נוסף מאותו בחור שבו הוא משווה בין
ARB, TJM, Harrop
הוא בחר ב TJM ומסביר שלמרות שהנעילה מבוססת על לחץ אוויר אין לה את בעיות האו רינג שיש ל ARB
https://youtu.be/1nYZo--7Xh4
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
מתנצל על האידיש שלי אבל סרטון הפרסומת של הarb הוא בולשיט אחד גדול.
הפסקתי להתייחס אליו ברצינות כשהוא קשקש על העלאת טמפ' השמן מכמה עשרות וואטים מסכנים לפרקי זמן של דקות פה ושם בסרן שבכל נסיעה שגרתית בכביש מהיר יודע להיפטר בשוטף מכמה קילוואטים טובים של הפסדי נצילות.
זו צורת פרסום בזויה שנהוגה אצל מוכרי מטהרי מים.
מי שאין לו ברירה וחייב להרכיב נעילת arb, אז אין מה לעשות. יש לה יתרונות וגם רוב הזמן היא עובדת. לגבי החסרונות: אני מניח שלא אשקר אם אציין שהנסיון של פחות או יותר כולם הוא שזו הנעילה הכי לא אמינה שיש. מי לא נתקל בשטח בנהג שלא מצליח להפעיל את הנעילה הזו?
אתמול, לראשונה אחרי 11 שנים של שירות נאמן, חיקוי ה-ARB שבסרן הקדמי שלי, נעילת בולסטר סינית, פישלה לראשונה.
הג'וניור לחץ על הכפתורים.
הקומפרסור טירטר.
ולא הפסיק.
ולא הפסיק.
ולא הפסיק.
האם הנעילה ננעלה? לא אדע לעולם. הקומפרסור אמור להפסיק לטרטר לאחר כמה שניות בודדות כי אז הנעילה ננעלת ואין צורך בעוד אויר.
אבל הוא לא הפסיק, משמע האויר דולף לאן שהוא. הלוואי, הלוואי שזה רק מהצינור. כי הכי לא בא לי בעולם לפרק ביצה קדמית ולשלוף משם את הנעילה כדי להוציא ממנה החוצה את ה-O-Ring המקולל....
היום, בעוד אני הופך בראשי איך באים למפגש ג'יפולוג ללא נעילה קדמית (באמת פרובלמה ברומו של עולם) ויותר חשוב מזה - איך יוצאים מזה בזול עם נעילה שכבר שנים לא מיובאת (ובכלל לא מיוצרת) ורק השד יודע איפה משיגים לה חלקים, ניסיתי שוב. ואללה - עבדה וננעלה כרגיל אחרי 4-5 שניות של טירטור.
האם יש קשר לתקלה נוספת ממנה הג'יפ סבל אתמול, לקראת סוף היום (החל לחתוך ולגמגם ולקרטע ולהפליץ - באשמת חיישן קראנק בן המון שנים - הוחלף היום והאוטו חזר לעצמו בגדול)?.... אין לי מושג, לא נראה לי. אבל עובדה. גם הנעילה חזרה לעצמה.
כל מי שקצת מכיר אותי, יודע שהסיום צפוי: נעילה נשלטת זה באמת נחמד. אבל לעולם לא תוכלו לסמוך עליה.
לנצח תחששו - האם היא תפעל? האם לא תפעל?.... נעילה נשלטת עלולה לפעול יום כן, יום לא. היום לא.
חברים יקרים, לא יעזור לכם. אין, אין תחליף לנעילה אוטומטית. דטרויט אחורה, לוקרייט קדימה. הרכב מנצח.
לפי המזג אוויר הצפוי לימי המפגש אני הייתי במקומך הרבה יותר מודאג מהאין מזגן מאשר מהאין נעילה קדמית.
אני מהמר שאתה חזרה באיכסל פיתוח לארוחת צהריים בשבת
בהחלט יש מצב גם לזה.
בערב יהיה נעים. מה יקרה למחרת? יהיה חם. חם מאוד. עד כדי שנרצה לברוח הביתה? אולי. ואולי לא. אלוהים גדול.
לא אשקר לך - אני לא מאושר מהחום הזה.
אבל דווקא אלה שיש להם מזגן, במיוחד באינדיאנים ובמיצובישים שגם ככה נוטים להתחמם מכל אפצ'י בכל יום שרבי, אולי כדאי שיהיו מוטרדים יותר - מנסיוני, כולל עם יפניות חדשות מהניילון, מזגנים נוטים לחדול בתנאים כאלה, כדי שהמנוע לא ימות....
ואז אתם נתונים לחסדי שטח השימשות הענקי שלכם, שמתפקד בתור חממת-מוות. במכוניות שלכם אי אפשר אפילו דקה בלי מזגן.
אז יש מצב שתקללו אותי בלי קשר. אבל יש מצב שגם תקללו אותי רק כי לי יש חלון מקופל ואויר בפרצוף....
לא מבין איך אתם באמת שלמים לקחת מכלול שאין בו חופש או חופש מזערי ולהכניס לפעולה שלו דרגת חופש גדולה ומכוונת, ולישון בשקט?
דרגת החופש הזו עובדת כמו פטישים קטנים על הדיפרנציאל... נכון זה לא משמעותי לטווח קצר... אבל הבלאי בהחלט קיים ובסוף מגיעים לשיפוץ דיפרנציאל.. מי שהרכב שלו כבד או עם גלגלים גדולים וכבדים התופעה רק מוחרפת... וההלמים האלו עולים במעלה השרשרת כוח הוותיקה והחסונה של רכבי השטח המיושנים והאמינים האלו.. ולאורך זמן גם הטרנספר סובל... וגם הגיר...
העיקר הנעילה מתפקדת כי רוב הזמן הגיפים האלו לא דוהרים בשבילים אלא קופצים מהצלבה להצלבה...ולפחות עם גלגל אחד באוויר תמידית.
Aka e-Pit@m, אחרי שנים החלפתי למשהו קליט יותר..:cool:
בדיפרנציאל יש חופש לא מזערי בכלל. ועל איזו הוספת חופש אתה מדבר בדיוק?
בנעילות אוט' יש דרגת חופש מובנית כדי לאפשר לה לרצ'ט.. גדול בהרבה מהחופשים בדיפרנציאל.
Aka e-Pit@m, אחרי שנים החלפתי למשהו קליט יותר..:cool:
הו. בואו נדבר על זה.
לא מכיר HF, אבל הייתי יותר מאשר שמח לדעת שבולסטר=HF כי זה אומר שיהיו חלקים אם וכאשר אצטרך.
אכן, 11 שנים ללא תקלה זה לכאורה הוכחה לאמינות וקרדיט גדול מאוד לבולסטר למרות שהמותג כבר לא איתנו.
קודם כל ובכלל, אני כבר מזמן לא מזלזל בתוצרת סין. הם משתפרים בצעדי ענק וכבר מזמן הם לא צריכים להוכיח משהו למישהו. "זבל סיני" זה מונח ששייך לעבר. פעם, בתחילת הסבנטיז דיברו ככה גם על "זבל יפני" ו"זבל טייוואני"... וזהו, נגמר. וכל השאר הסטוריה. תוצרת יפן ותוצרת טייוואן נחשבים היום לערובה לאיכות וכך יהיה גם עם תוצרת סין. מהעבר הבעייתי יישארו רק סיפורי אגדות.
אז אם הבולסטר עברה 11 שנה ללא תקלות משמעותיות (התייבשות וסדק בצינור אויר אני לא סופר, כי זה "חיצוני" ותקלה פשוטה, מהירה וזולה לתיקון. למרות שזו תקלה שמשביתה את הנעילה - וחוותי את זה באמצע טיול-שומרון בעבירות קשה כשבאמת ובתמים נזקקתי לנעילה תקינה ועובדת - ואולי כן צריך לספור גם את זה...)
נשאלת השאלה, כמה פעמים לחצתי על הכפתורים ב-11 שנה?.... לא ספרתי. באמת שלא. כנראה שדי הרבה, אבל גם אם הייתי מתגורר באמצע ואדי-אל-עין, בתכל'ס 99% מהזמן הנעילה לא במשחק והדיפרנציאל הקדמי עובד פתוח. נעילה קדמית נשלטת מעבירה לעתים שבועות ארוכים בלי שנדרשת לעבוד. גם בג'יפ שאשכרה חי בשטח, כמו הסופה שלי. ההשוואה שלי היא ללוקרייט שהתגורר פרק זמן דומה בדיפ' הקדמי של הסופה הקודמת ללא אף תקלה ושום דרישות תחזוקה - ושם זה עובד מהרגע ששילבת 4X4, (ולחלוטין לא מפריע ביומיום. שזה ויכוח אחר. אנחנו כאן מתווכחים על אמינות).
הכוונה שלי ב"לא אמין" הוא ששעה וחצי קודם, כשהילד עמד לטפס איזה מעלה שהוא לא היה בטוח כי מעולם הוא לא נהג שם ואמרתי לו "אז תנעל" והוא לחץ - והנעילה ננעלה. אחרי שעה וחצי ניסה שוב לטפס על משהו ורצה לנעול - ואז היא כבר לא ננעלה. קיבלנו הסתברות לתקלה של 50%. חוסר הוודאות הזה הוא התגלמות המושג "לא אמין". כשאתה לא יודע מה יהיה ולא סומך על משהו שיפעל ברגע האמת, סימן שהוא לא אמין. קחו את זה כבסיס וכרפרנס לויכוחים הבלתי מסתיימים שלנו על אמינות רכבי שטח ואמינות בכלל.
לעומת הנעילה הנשלטת שרוב הזמן לא עושה כלום, כשאתה ב-4X4 לוקרייט בביצה קדמית עובדת כל הזמן. אם תרצה או לא תרצה. ובכל השוואה היא יותר אמינה. לא מאות מונים, אלא אלפי מונים. אם לא עשרות אלפי מונים - גם מהטובה והיקרה שבנעילות הנשלטות.
וזה כי נעילה נשלטת יכולה לסחוב תקלה הרבה מאוד זמן מבלי שתדעו מזה בכלל. ואז כשתצטרכו אותה - היא תסרב לפעול ואכלתם אותה.
זה למה אני חד משמעית בעד נעילה אוטומטית מאחור - כי נעילה אחורית עושה את רוב העבודה באתגרי העבירות. ואם על קדמית אני עוד מוכן ויכול להתווכח, הרי שכשמדובר בנעילה האחורית אני לא מוכן לקחת צ'אנסים.
עכשיו נשאלת השאלה - אם משתמשים בנעילה קדמית נשלטת כל כך מעט וההסתברות לתקלה היא של עשרות אחוזים - אז מי צריך את זה בכלל?.... במיוחד ככל שאנחנו מתבגרים (או מזדקנים) וכבר מטיילים ברוגע ולא מחפשים בכוח את האתגרים עם רצח בעינים.... התשובה היא כמובן שאנחנו לא צריכים. אנחנו רק רוצים. על סמך "הגדרות צרכים" שהוגדרו פעם, לפני 20 שנה, בשעשועי עבירות של יום שישי אחה"צ בבור בתל-ברוך. "שיהיה". גם אם לא יועיל, בטח לא יזיק.
בוא ננתח את הנתונים
1. בולסטר הוא מותג מדבקה של שי.
2. אתה היית נסיין ארוך טווח של המותג והניסוי הוכתר בהצלחה.
3. בולסטר כבר לא קיים.
4. יש רק שתי אםשרויות סיניות מוכרות בתחום.
5. לאור 1-4 מדוע שלא תשאל את שי ישירות?
לא אמור להיות לו עניין להסתיר את המידע
אגב, איזה חלקי בלאי יש שם חוץ מ O Ring שקרוב לוודאי שהוא אינו יחודי?