-
תגובה: אז מה השטיק לגבי ה mg החשמלית?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
galezer
ומה עם האיוניק ?? יש לך יותר מהתרשמות ראשונית ?
שוקל אותה בליסינג הבא עוד חודשיים אם תהיה זמינה . בנתיים טסלות אין ....
מכיוון שהנתונים המספריים כבר נמצאים בכתבות השונות באינטרנט, אם יש לי מה לתרום אז זה בתחום ההתרשמות הסוביקטיבית, ואני לא חזק בזה.
בגדול, הרכב יוצא חזק מהנורמה ונותן אפקט וואוו רציני. מסך הlcd והtouch שרואים בתמונות, הדשבורד הרציף משמאל לימין ללא חיבור לקונסולה מרכזית סטנדרטית, עיצוב הכסאות והפנים, ההדומים המתרוממים לכסאות הקדמיים, תא האכסון בצד ה"היה מנוע", הפנסים הקדמיים והאחוריים, הגריל, העיצוב השונה.
.
נסיעה מרחפת, דוממת, כמו צלחת מעופפת.
זו חתיכת רכב שונה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכיוון שהנתונים המספריים כבר נמצאים בכתבות השונות באינטרנט, אם יש לי מה לתרום אז זה בתחום ההתרשמות הסוביקטיבית, ואני לא חזק בזה.
בגדול, הרכב יוצא חזק מהנורמה ונותן אפקט וואוו רציני. מסך הlcd והtouch שרואים בתמונות, הדשבורד הרציף משמאל לימין ללא חיבור לקונסולה מרכזית סטנדרטית, עיצוב הכסאות והפנים, ההדומים המתרוממים לכסאות הקדמיים, תא האכסון בצד ה"היה מנוע", הפנסים הקדמיים והאחוריים, הגריל, העיצוב השונה.
.
נסיעה מרחפת, דוממת, כמו צלחת מעופפת.
זו חתיכת רכב שונה.
מצויין , אז עכשיו חסר לי שמישהו יתן לי כזאת בליסינג עם הנחת השקר הנוכחית והנסועה שלי ( 75K לשנה ) ושבאמת היא תעשה פעמיים בחודש את המסלול לק"ש מירושלים וחזרה ....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תיקון ועדכון למה שרשמתי על הmg:
יש בלימה אוטונומית והיגוי אקטיבי לכל הדגמים.
הסוללה היא בכימיית LCO, שבהפשטה זו הטכנולוגיה עם הכי פחות סייקלים מבין האופציות הנפוצות. 500-1000 סייקלים.
הפז'ו 208, אופל קורסה והאיוניק 5 עם NMC.
1000-2000 סייקלים.
היכן נמצאת הטסלה בכמות סייקלים לסוללה?
איך מודדים סייקל?
Asaf-a
אסף.א
-
Tesla currently uses an NCA chemistry (that’s lithium-nickel-cobalt-aluminum),
ע"פ batteryuniversity הNCA נותנים 500 סייקלים.
אבל, למיטב הבנתי הטסלות שמגיעות לישראל ויוצרו בסין, מגיעות עם LFP, וזו טכנולוגיה של מעל 2000 מחזורים.
-
הסבר על קצה המזלג על סייקלים יש בתגובה #18 בשרשור זה.
-
-
אני מניח שאתה סוכן מכירות, אלי.
זה בסדר גמור, רק רצוי להוסיף גילוי נאות אם אכן זה המצב.
הייתי אצלכם אתמול ואני אמור לסגור אתכם על נסיעת מבחן.
אבל, אומר מראש שלשלם 130-144 אלף ש"ח על רכב עם סוללה בטכנולוגית lco עם 500 סייקלים מרתיע אותי מאוד, ונסיעת מבחן מן הסתם לא תשנה כלום לעניין הזה, וזה עוד לפני שמדברים על סוללה של 45 קוט"ש שזה נמוך משמעותית משאר הרכבים שמעניינים אותי.
ולא, האחריות לא רלוונטית עבורי. ה150000 ק"מ יגמרו לי אחרי כשלוש שנים. לכן אני מתעניין בפרטים הטכניים ולא באחריות.
בשורה התחתונה, ביקרתי באולם של mg כי כבר הייתי באולם הצמוד של אופל ופג'ו, וחשבתי גם לעשות על הmg נסיעת מבחן מיד לאחר הנסיעה שקבעתי עם אופל, אבל הmg לא יכול למלא את המשימה עבורי, גם אם הוא יבריק בנסיעת מבחן מדהימה.
-
מה הטווח הריאלי לבטריה כזו?
-
לפי תקן הWLTP הנתון הוא 263 ק"מ. התקן הזה ריאלי בתנאי שנוסעים בצורה מתונה מאוד.
אבל חייבים לקחת בחשבון את נושא דעיכת הסוללה. במידה והנסועה שלך בשילוב עם טכנולוגית הסוללה אכן יגרמו לזה לקרות, היא לא תוחלף לך במסגרת אחריות לפני שהקיבול ירד אל מתחת ל70 אחוז מהקיבול המקורי. זה הסטנדרט פחות או יותר אצל כל היצרנים.
וכן, לקחת גם בלתמ"ים. אתה חוזר אחרי יום עבודה והילדה מבקשת הקפצה, יום קר במיוחד ופקקים שיגרמו לחימום לעבוד שעות נוספות, וכו'.
-
נראה לי שאתה צריך לחדד את נושא ה׳מתינות׳ …
יצא לי לנסוע אחרי איזה רכב חשמלי. זה היה מדכדך … כנראה שהוא ניסה להגיע הביתה לפני שנגמרת הסוללה …
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
לגבי הפחד הגדול מתקיעה בלי חשמל - לכאורה יש תמריץ עסקי לחברות שרותי הדרך שיעמיסו על הניידות עמדות טעינה מהירה, כולל גנרטור דיזל גיבור. אני די בטוח שכבר עושים את זה היום.
-
יש כבר כמה יזמויות בנושא, אבל בעקרון כשאתה מדבר על גנרטור גיבור צריך להבין עד כמה גיבור.
מדברים על טעינות מהירות של 150 ואפילו 350 קילוואט. זו גבורה לא סטנדרטית לגנרטור על משאית שאמורה לקחת גם מכוניות.
-
גנרטור 500KVA נגרר על ידי טנדר פולסייז.
אם בעיית התקיעה תהיה אמיתית, יהיה מי שימכור חשמל מהיר ביוקר באמצע כביש הערבה.
לעומת זאת לגררים יהיה פחות עבודה, נדמה לי. הרבה תקלות שמאפיינות מנועי בעירה פנימית יפחתו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
גנרטור 500KVA נגרר על ידי טנדר פולסייז.
אם בעיית התקיעה תהיה אמיתית, יהיה מי שימכור חשמל מהיר ביוקר באמצע כביש הערבה.
לעומת זאת לגררים יהיה פחות עבודה, נדמה לי. הרבה תקלות שמאפיינות מנועי בעירה פנימית יפחתו.
הם פשוט יעברו למשאיות עם דאבל קבינה. במקום להטעין אותך בכביש הערבה, הם יגררו אותך לאילת. בטח גם יעלה פחות.
-
למה יעלה פחות? צריך הלוך חזור לאילת ושוב לאמצע הכביש להחזיר את הבא במקום לחכות בנקודה החמה.
וצריך גם מקום באילת להטעין ואנשים..
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
קיבלתי בשבוע שעבר את הטסלה מודל 3 LR. טווח מוצהר של 540 ק"מ.
המסלול היומיומי שלה יהיה הר עמשא-מצדה מזרח - שזה אומר כ140 ק"מ עם ירידה וטיפוס של 1200 מטר גובה כל יום. כרגע היא מסיימת יום כזה עם 380 נותרים (אפילו שמזג האוויר מאוד חם והמזגן עובד בכח)
אתמול נסעתי בה כ350 ק"מ למרכז וחזרה, כולל פקקים בתל-אביב - סיימתי יום עם ספייר של 70 ק"מ.
לגבי כמות מחזורי הטעינה - הזמן יגיד.
לגבי התחושה - הרכב מדהים - שום דבר שהכרנו קודם
אגב - היצרן ממליץ לטעון אותה ביומיום רק כ80% ולהשתמש ב20% הנותרים רק כשיודעים שיש נסיעות ארוכות במיוחד.
עידן
-
-
קיבלתי עכשיו שיחה ממש מוזרה מנציג מכירות של פג'ו לאחר ששאלתי בפייס שלהם לפני כמה ימים מהי הכימיה של סוללת ה208.
לא אלאה אתכם בדו שיח המאוד מבולבל ומביך שהלך בשיחה הזו, אבל השורה התחתונה היא שלטענת הנציג אין לו דרך לדעת מהי התשובה.
אני לא בא לגחך עכשיו על נציגי מכירות. אני לא מצפה מהם לדעת הכול. אני כן מצפה שהם ידעו לברר את מה שהם לא יודעים, בטח כשהם חוזרים אליי כמה ימים לאחר ששאלתי שאלה מאוד ממוקדת שיש לה תשובה קצרה ברורה.
בכל מקרה, עבורינו, מחיפוש באינטרנט נראה שהכימיה של הסוללה של האופל קורסה ושל הפז'ו 208 היא NMC .
צריך לומר: פז'ו לא ייחודיים בעניין הזה. כמעט בכל החברות ששאלתי הנושא הזה מאוד לא מוכר. אני לא רוצה לומר סודי, אבל הוא בוודאי לא נגיש בקלות, לא לקונים וגם לא למוכרים ולאנשים הטכניים אצל היבואנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
צריך לומר: פז'ו לא ייחודיים בעניין הזה. כמעט בכל החברות ששאלתי הנושא הזה מאוד לא מוכר. אני לא רוצה לומר סודי, אבל הוא בוודאי לא נגיש בקלות, לא לקונים וגם לא למוכרים ולאנשים הטכניים אצל היבואנים.
לדעתי אנחנו הולכים לכיוון שכל רכיבי הרכב יהיו בהגדרה "קופסה שחורה"
גם מבחינת אחזקה וגם מבחינת מידע ממודר ולא נגיש.
אולי רק רגולציה חזקה (ארה"ב) תמנע זאת.
רענן
-
שום דבר ברכב הפרטי לא יהיה קופסה שחורה כל עוד יש לפחות משוגע אחד שיתעקש לפתוח את הקופסה
אני רואה את זה בתחומים אחרים. בכל תחום יש איזה יוטיובר שמשקיע הרבה כסף כדי לקנות או להשיג מוצרים ולפרק אותם. כנראה ההכנסות שוות את זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אני חושב שהסיבה לזה שהידע לא נפוץ בנאלית למדי: הצרכנים עוד לא הבינו את החשיבות של ההבדלים בין הטכנולוגיות השונות. הם לא שואלים ואף אחד לא טורח לברר עבורם.
היכן שביררתי, גם מצאתי את התשובה, אם במישרין, ואם ברשת האינטרנט.
זה לא מידע שניתן להסתיר: כל מי שמעורב בשילוח/הפצה/גריטה של סוללות או מודולים בודדים, נדרש לספק מידע שכולל msds ולפעמים זה עד רמת אחוזי הליתיום ממסת המארז כולו.
-
תיקון למה שרשמתי ועדכון:
זו עוד דוגמא לבלבול שיש בתחום הזה. בביקורי בסוכנות של MG שאלתי את סוכן המכירות מהי הכימיה של הסוללה. הוא חיפש מולי במצגות השונות שלו, ובסוף מצא מצגת הדרכה שבה מתואר מבנה עקרוני של סוללת ליתיום. על השרטוט היה רשום את הנוסחה הכימית: LCO. טכנולוגיה חלשה במונחים של סייקלים.
המקור היה נראה לי מפוקפק ושאלתי אותו אם הוא לא חושב שזו רק מצגת עקרונית, בניגוד לנתונים רשמיים. הוא טען שזה זה.
נשארתי סקפטי.
היום מצאתי תיאור שנראה מדויק הרבה יותר באתר של MG. מצאתי לזה עוד סימוכין מפרסומים אחרים, אז זה נראה לי יחסית אמין.
https://imageshack.com/i/pogJi1SIj
האם זה מעודד לרכוש mg ? במידה מסוימת, כן.
1000-2000 מחזורים של סוללה שמספיקה ל200 פלוס ק"מ, זה אומר סוף חיים באיזור ה200-400 אלף ק"מ.
אם אני מניח שבהמשך תהיה אופציה לטעינה במקומות העבודה ואופציות הטעינה המהירה מתרבות בקצב מהיר, אז זה מספק סוג של פתרון תעבורתי לא יקר מדי.
-
לפי אורך חיים ממוצע של הסוללות שאני רואה פה, ( 8 שנים בתנאי מעבדה..), ומחיר הסוללות, זה אומר בגדול שהחלפת הסוללה תיפול במשמרת של היד השניה. השאלה היא מי זה האידיוט שיסכים להיות היד השניה? ומה תעשה היד הראשונה ללא קונים יד שניה? אם כך, האם הגענו לתקופה של רכבי יד ראשונה בלבד? ואם כן, איך זה בדיוק נכנס לשיקול הכלכלי?
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לפי אורך חיים ממוצע של הסוללות שאני רואה פה, ( 8 שנים בתנאי מעבדה..), ומחיר הסוללות, זה אומר בגדול שהחלפת הסוללה תיפול במשמרת של היד השניה. השאלה היא מי זה האידיוט שיסכים להיות היד השניה? ומה תעשה היד הראשונה ללא קונים יד שניה? אם כך, האם הגענו לתקופה של רכבי יד ראשונה בלבד? ואם כן, איך זה בדיוק נכנס לשיקול הכלכלי?
אתה באותה מידה יכול לשאות מי האידיוט שמסכים היום לקנות פריבט עם יותר מ200 אלף קילומטר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה באותה מידה יכול לשאות מי האידיוט שמסכים היום לקנות פריבט עם יותר מ200 אלף קילומטר?
באותה מידה??
ברצינות?!
תנסה לחשוב על זה עוד פעם...אבל תנסה הפעם להשאיר את מר פבלוב בצד...
טל.
-
אני חושב שחנןהתייחס לזה למעלה.
נניח שעוד 4-5 שנים צריך להחליף סוללה (כנראה שזה יותר לכיוון 8 שנים), עלות סוללה תהיה כנראה 20-40 אלף שקלים (המחירים יורדים הטכנולוגיות מתפתחות חזק בשוק זה), אז מכאן אפשר להסיק את המחיר הריאלי למכונית יד שניה.
(במקביל צריך לזכור שהבלאי והדחיקה על חלקים קונבנציונליים - מנוע, גיר,.... לא קיימת או מזערית יחסית לרכבי בנזין /דיזל/גז)
נשלח מהנייד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אני חושב שלנו התייחס לזה למעלה.
נניח שעוד 4-5 שנים צריך להחליף סוללה (כנראה שזה יותר לכיוון 8 שנים), עלות סוללה תהיה כנראה 20-40 אלף שקלים (המחירים יורדים הטכנולוגיות מתפתחות חזק בשוק זה), אז מכאן אפשר להסיק את המחיר הריאלי למכונית יד שניה.
(במקביל צריך לזכור שהבלאי והדחיקה על חלקים קונבנציונליים - מנוע, גיר,.... לא קיימת או מזערית יחסית לרכבי בנזין /דיזל/גז)
נשלח מהנייד
לגבי החלק הראשון של דבריך - ניכר שאתה נוטה לכופף את העובדות לטובה. יותר מידי לטובה. אני מנחש שזה מכיוון שזה מסתדר יותר טוב למה שאתה רוצה לטעון...ז"א מי אמר שמחיר הסוללה תרד? מי מבטיח? אולי חומרי הגלם יהיו בחוסר, ואולי ההפקה תתייקר ואולי הביקוש שיגדל ייקר את מחירי הסוללות? מי מבטיח לך מה יהיה עוד 10 שנים?
לפחות בואו נתייחס למחיר הצפוי שקיים כרגע בסביבות 70k, אל תנסו לייפות את הנתון הזה.
לגבי החלק השני, נדמה שבדמיונך אתה רואה סוללה- מנוע חשמלי - וגלגלים אם אתה חושב כך. מה שאני ראיתי, המכניקה מורכבת הרבה יותר, והיא צפויה להישחק לא פחות מהחלקים הנעים המנוע בעירה פנימית.
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
באותה מידה??
ברצינות?!
תנסה לחשוב על זה עוד פעם...אבל תנסה הפעם להשאיר את מר פבלוב בצד...
טל.
בשיא הרצינות. כמה מבקשים היום ביד2 על פריבט עם 200 אלף קילומטר? בשביל להשוות תפוחים לתפוחים, תבדוק לי MG סינית.
-
אין לי רצון וכח לעשות עכשיו בדיקות והשוואות...אבל גם בלי זה, איזה רכב יד 2 כיום מכיל בקנייתו מוקש בדמות 40-70 אלף גדולים בהמשך הדרך??
רכב פרטי של היום עם 200 אלף קילומטרים, אתה מעריך שתיסע עליו עוד 200 אלף ומקסימום תצטרך מנוע, אז תחליף מפירוק ב 4k שקל...
פה זה כבר סיפור אחר לגמרי.
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לגבי החלק הראשון של דבריך - ניכר שאתה נוטה לכופף את העובדות לטובה. יותר מידי לטובה. אני מנחש שזה מכיוון שזה מסתדר יותר טוב למה שאתה רוצה לטעון...ז"א מי אמר שמחיר הסוללה תרד? מי מבטיח? אולי חומרי הגלם יהיו בחוסר, ואולי ההפקה תתייקר ואולי הביקוש שיגדל ייקר את מחירי הסוללות? מי מבטיח לך מה יהיה עוד 10 שנים?
לפחות בואו נתייחס למחיר הצפוי שקיים כרגע בסביבות 70k, אל תנסו לייפות את הנתון הזה.
טל,
למה הלשון התוקפנית הזו?
הנה הטבלה שחנן הביא באחת התגובות הקודמות, כאשר אנחנו מתייחסים כאן לנתון של MG, למרות שאולי זה לא מדוייק כפי שהוא מציין:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
שאפו עם סולמית לmg על מחיר הסוללה שלה.
...
למה סולמית? כי זה מחיר שלא רלוונטי כמעט לאף לקוח בשלב המוקדם הזה ויתכן שהוא תעלול שיווקי במהותו. בכתבה מצוין שהמחיר תוקן ונמסר לכתב לאחר כתיבת הכתבה.
https://imageshack.com/i/pn2rOs5Gj
אני רואה כאן סוללה בכ-40000 שח במחירי היום, עם 8 שנות אחריות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לגבי החלק השני, נדמה שבדמיונך אתה רואה סוללה- מנוע חשמלי - וגלגלים אם אתה חושב כך. מה שאני ראיתי, המכניקה מורכבת הרבה יותר, והיא צפויה להישחק לא פחות מהחלקים הנעים המנוע בעירה פנימית.
טל.
איני מהנדס רכב או מהנדס מכונות ואפילו לא מומחה גדול בחשמל, אבל מכל מה ששמעתי והבנתי עד כה לגבי רכב חשמלי, הייתה הסכמה מלאה לכך שהבלאי / שחיקה / הוצאות התחזוקה לרכב חשמלי (לא מתייחס לעלויות הדלק / חשמל) - נמוכות משמעותיות מרכב עם מנוע בעירה פנימית. הטענה שלך בנושא זה לא מסתדרת עם מה שאני שמעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הgac עם 0 עגול בדירוג בטיחות, ומחיר סוללה של 70000ש"ח.
שאפו עם סולמית לmg על מחיר הסוללה שלה. זה מחיר שגבוה בכמה אגורות ממחירי ליתיום בעלי אקספרס, לפני מסים, לפני בניה, לפני מארז ומערכת קירור וניהול.
למה סולמית? כי זה מחיר שלא רלוונטי כמעט לאף לקוח בשלב המוקדם הזה ויתכן שהוא תעלול שיווקי במהותו. בכתבה מצוין שהמחיר תוקן ונמסר לכתב לאחר כתיבת הכתבה.
https://imageshack.com/i/pn2rOs5Gj