תגובה: בגי"ה למה אין פיתרון טכנולוגי לבלונים?
דרור כתב אותו דבר (כמובן שעם הרבה יותר מילים וחלוקת תארים ומחמאות). רק שזה נמחק.
ואני רק אוסיף שססמאות זה נחמד, אבל פני הצבא כפני העם, ואתה לא יכול לצפות שיהיה אחרת. העם לא מוכן לשלם את המחיר. לא בליטרת הבשר ולא במציאות הגיאופוליטית שתבוא בעקבות כך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני אגיד משהו לא הכי מקובל.
מבזבזים לנו את כספי המיסים עם כל מני פתרונות באמת יפיפיים וטכנולוגיות יוצאות מגדר הרגיל נגד טכנולויות הפשוטות ביותר מהצד השני.
דוד מול גוליית כאשר אנחנו הפעם בתפקיד הגוליית.
יש מגזרים שלמים שדוגלים במלחמה סטרילית ומשווקים פתרונות בסגנון ההולם ומתעשרים תוך כך מאוד.
ראיתי לפני כמה ימים כתבה על כלי רכב נשלטים מרחוק וקצינה צעירה יטשבת בחמל עם הגה וערכת שליטה ברכב ללא אדם.
בעיקרון הצבא בכלל נמנע מלהחשף לאוייב הפרימיטיבי והחלש שמולנו.
הורגים יתוש עם תותח.
צריך לחזור למשוואות של פעם.
אלו שעבדו עם רוח לחימה וחוכמה רוסית פשוטה של ארגומנט חד ערכי שמשדר מסר חד וברור לכל אוייב באשר הוא.
כל שאר הפתרונות מחלישים אותנו בו בזמן שמושהו גוזר עלינו קופון.
מצבא קטן וחכם הפכנו לצבא גדול ופחדן וטכנולוג.
ברוח לחימה אנחנו כבר לא מובילים וכידוע, הרוח היא זו שמנצחת בסוף.
מקובל ! מקובל ! מקובל !
לא סתם הוכתרנו כמגרש המשחקים של ארה״ב נגד רוסיה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomergir
מישהו יודע למה לא מנסים להעלות רחפן עם לולאה מסוימת שיתקרב לבלונים , יתחבר אליהם וינחית אותם בבטחה או יחזיר אותם לשולח (ללא חיוב עמלת מכס כלשהיא...)?
זה קורה(קרה) , על ידי מתנדבים
Sent from my HD1903 using Tapatalk
הצבא חייב להפוך לטכנולוגי כי הנוער הופך לכזה.
לפני עשרים שנה חבר עבר הדרכת לוטר, והמדריך אמר לו משפט שחילחל היטב ועבר גם אלי.
הנער הפלסטנאי מולך סוחב בלוקים לקומה ארבע 8 שעות ביום...
הנוער שלנו הולך יותר ויותר לטכנולוגיה, הוא טוב בה ויודע אותה, לקחת נער מחשבים בן 18 ולהפוך אותו ללוחם ב"סיירת שקד" תוך שנה זה בילתי אפשרי.
הסיירים והלוחמים של פעם שיחקו בחצר במקרה הגרוע, וטיפסו על הרים משחר ילדותם במקרה הטוב.
במילואים שלי אני עובד המון עם סדירים, בניוגד ללפני עשרים שנה, רובם יודעים למה הם שם ומוכנים לעבוד מאוד קשה, אבל לך תמצא שם אחד שמסוגל להבין מה ההבדל בין בור מים לבאר, או בכלל איך נראה שדה בור ואיך שדה חקלאי.
בגי"ה למה אין פיתרון טכנולוגי לבלונים?
מה שאתה אומר הוא שנשארנו עם לא מספיק עתודת לוחמי שדה?
אז הצבא מנסה ליצור מערכה מסוג חדש שעולה יותר מדי כסף ולא מכריעה את הזירה גם מול אוייב חלש וקטן בהרבה.
אני לעומתך חושב שאת הזירה לא ניתן לשנות.
צריך לשנות את מודל הכשרת הלוחמים או להביא כמו שעושים החקלאים או קבלני הבניין- פועלים זרים.
לא נצליח לשרוד כאן בלי לוחמי שדה.
והשלום לא צפוי באופק.
זה לא מסתדר לי עם המשפט ״לעולם לא עוד״
מישהו צריך להתעורר כי זה לא יחזיק ככה עוד הרבה שנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
אפילו בפעם המיליון קשה לתפוס את הפער בין העלות של להרוס ולחבל (להלן צינורות ברזל מעופפים עם קצת דשן\ ומעשה בחמישה בלוני הליום) לבין העלות של למנוע את הנזק.
ליאור
לאחרונה קראתי שהוחלט לא להגיש כתבי אישום בעניין הזה :
חשבתי שזה איזה בלוף של האחד באפריל, אבל זהו שלא... משהו השתנה בנו, אנחנו חלביים או ליתר דיוק טבעוניים מכדי אשכרה להילחם בידיים. פעם בלוט"ר היו גיא סקורניק וטל וורדי , היום אתי אלטמן מעל הרמטכ"ל ואני די בטוח שגם מבטלים מבצעים בגלל שחתולה המליטה בתא מנוע של הג'יפ... עדיף שנמשיך לפתח לייזרים ורובוטים שילחמו במקומנו.
"חיילים מיחידת לוט"ר של צה"ל הרגו גור עטלפים של עמותת "עטלף", לאחר שזה הגיע לאזור שבו שהו במסגרת אימון בעמק האלה.המקרה אירע בשבוע שעבר. שני חיילים מהיחידה זיהו עטלף ויצרו קשר עם מנהלת עמותת עטלף, נורה ליפשיץ. הם סיפרו לה שהם חוששים שהוא יתקוף אותם, ושהוא נושא מחלות. לאחר ששלחו לה תמונות שלו, היא זיהתה אותו כגור כבן שלושה חודשים, שבו העמותה טיפלה. הוא התייתם מאמו בסמוך להיוולדו ונלקח לעמותה. ליפשיץ הסבירה כי העטלף מתקרב אליהם משום שהוא רגיל לאנשים, וכי העטלפים החיים בישראל לא יכולים להעביר מחלות לבני אדם.
https://besttv232-ynet-images1-prod...._507_large.jpg
ליפשיץ ביקשה מהחיילים לשלוח לה את המיקום הגיאוגרפי שלהם, על מנת שתוכל לבוא לקחת את העטלף הצעיר. בתום מספר דקות החיילים העבירו לה מיקום, אך אמרו כי כבר לא רואים אותו. זמן קצר לאחר מכן, אחד החיילים התקשר לליפשיץ וסיפר כי העטלף מת, וטען כי הוא התנפל עליהם. כל זאת למרות העובדה כי העטלף הוא צעיר מאוד, ובאורך של כ-13 סנטימטרים בלבד. גם אם תקף אותם, היכולות שלו לפגוע בהם הן מוגבלות ביותר.
בתיעוד של העטלף המת, שהגיע לידי עמותת עטלף מאחד החיילים, ניתן לראות כי העטלף נפגע קשות. לפי המטה לקידום טבעונות בצה"ל, לאחר האירוע, המפקדים פעלו להסתיר את האירוע ובמצ"ח סירבו לפתוח בחקירה על אף שמדובר בעבירה פלילית - הריגת חיית בר מוגנת.
https://besttv232-ynet-images1-prod...._867_large.jpg
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "במהלך תרגיל צבאי נתקלו חיילי צה"ל בלהקת עטלפים ונאלצו לפגוע באחד מהם כחלק מההתגוננות מפניו, כתוצאה מכך העטלף מת. האירוע יתוחקר".
יובל חיורוני, מנהל המטה לקידום טבעונות בצה"ל ציין כי "מדובר במקרה מזעזע של הריגת גור עטלפים שהוא חיית בר מוגנת, אשר טופל במסירות על ידי המתנדבים של עמותת עטלף לאחר שאמו נהרגה. האופן שבו התבצע המעשה, בעוד מנהלת העמותה מתחננת בפני הלוחמים מיחידת לוט"ר בשיחת טלפון שיאפשרו לה להשיב אותו אליה, הוא מחריד. אנו דורשים ממצ"ח להתערב ולפעול בנחישות לאיתור החשודים במעשה ולהעמידם לדין על הפשע שביצעו, ומצה"ל לפעול למניעת הישנות מקרים כאלה בעתיד באמצעות חינוך והסברה ולסייע לבעלי חיים במצוקה, לא לפגוע בהם".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
דרור כתב אותו דבר (כמובן שעם הרבה יותר מילים וחלוקת תארים ומחמאות). רק שזה נמחק.
ואני רק אוסיף שססמאות זה נחמד, אבל פני הצבא כפני העם, ואתה לא יכול לצפות שיהיה אחרת. העם לא מוכן לשלם את המחיר. לא בליטרת הבשר ולא במציאות הגיאופוליטית שתבוא בעקבות כך.
בדיוק!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה שאתה אומר הוא שנשארנו עם לא מספיק עתודת לוחמי שדה?
אז הצבא מנסה ליצור מערכה מסוג חדש שעולה יותר מדי כסף ולא מכריעה את הזירה גם מול אוייב חלש וקטן בהרבה.
אני לעומתך חושב שאת הזירה לא ניתן לשנות.
צריך לשנות את מודל הכשרת הלוחמים או להביא כמו שעושים החקלאים או קבלני הבניין- פועלים זרים.
לא נצליח לשרוד כאן בלי לוחמי שדה.
והשלום לא צפוי באופק.
זה לא מסתדר לי עם המשפט ״לעולם לא עוד״
מישהו צריך להתעורר כי זה לא יחזיק ככה עוד הרבה שנים
תפריד בין השאלה של להכיל מול להכריע ולבין איך לעשות את שני הדברים.
כן לוחמי השדה שלך לעולם כבר לא יהיו ה101 וגם לא "סתם" חירניקים של פעם.
מצד שני יש להם יכולת ללמוד מערכות נשק מתוכמות, מגוונות, ועוד מילים שנגמרות ב"ות", צריך להתשמש ביתרון שלהם כדי לבצע את מה שבחרו לבצע.
אני מסכים לחלוטין שצריך לבחור להכריע, אני רק לא בטוח שמישהו יודע כרגע איך לעשות את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לאחרונה קראתי שהוחלט לא להגיש כתבי אישום בעניין הזה :
חשבתי שזה איזה בלוף של האחד באפריל, אבל זהו שלא... משהו השתנה בנו, אנחנו חלביים או ליתר דיוק טבעוניים מכדי אשכרה להילחם בידיים. פעם בלוט"ר היו גיא סקורניק וטל וורדי , היום אתי אלטמן מעל הרמטכ"ל ואני די בטוח שגם מבטלים מבצעים בגלל שחתולה המליטה בתא מנוע של הג'יפ... עדיף שנמשיך לפתח לייזרים ורובוטים שילחמו במקומנו.
"חיילים מיחידת לוט"ר של צה"ל הרגו גור עטלפים של עמותת "עטלף", לאחר שזה הגיע לאזור שבו שהו במסגרת אימון בעמק האלה.המקרה אירע בשבוע שעבר. שני חיילים מהיחידה זיהו עטלף ויצרו קשר עם מנהלת עמותת עטלף, נורה ליפשיץ. הם סיפרו לה שהם חוששים שהוא יתקוף אותם, ושהוא נושא מחלות. לאחר ששלחו לה תמונות שלו, היא זיהתה אותו כגור כבן שלושה חודשים, שבו העמותה טיפלה. הוא התייתם מאמו בסמוך להיוולדו ונלקח לעמותה. ליפשיץ הסבירה כי העטלף מתקרב אליהם משום שהוא רגיל לאנשים, וכי העטלפים החיים בישראל לא יכולים להעביר מחלות לבני אדם.
https://besttv232-ynet-images1-prod...._507_large.jpg
ליפשיץ ביקשה מהחיילים לשלוח לה את המיקום הגיאוגרפי שלהם, על מנת שתוכל לבוא לקחת את העטלף הצעיר. בתום מספר דקות החיילים העבירו לה מיקום, אך אמרו כי כבר לא רואים אותו. זמן קצר לאחר מכן, אחד החיילים התקשר לליפשיץ וסיפר כי העטלף מת, וטען כי הוא התנפל עליהם. כל זאת למרות העובדה כי העטלף הוא צעיר מאוד, ובאורך של כ-13 סנטימטרים בלבד. גם אם תקף אותם, היכולות שלו לפגוע בהם הן מוגבלות ביותר.
בתיעוד של העטלף המת, שהגיע לידי עמותת עטלף מאחד החיילים, ניתן לראות כי העטלף נפגע קשות. לפי המטה לקידום טבעונות בצה"ל, לאחר האירוע, המפקדים פעלו להסתיר את האירוע ובמצ"ח סירבו לפתוח בחקירה על אף שמדובר בעבירה פלילית - הריגת חיית בר מוגנת.
https://besttv232-ynet-images1-prod...._867_large.jpg
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "במהלך תרגיל צבאי נתקלו חיילי צה"ל בלהקת עטלפים ונאלצו לפגוע באחד מהם כחלק מההתגוננות מפניו, כתוצאה מכך העטלף מת. האירוע יתוחקר".
יובל חיורוני, מנהל המטה לקידום טבעונות בצה"ל ציין כי "מדובר במקרה מזעזע של הריגת גור עטלפים שהוא חיית בר מוגנת, אשר טופל במסירות על ידי המתנדבים של עמותת עטלף לאחר שאמו נהרגה. האופן שבו התבצע המעשה, בעוד מנהלת העמותה מתחננת בפני הלוחמים מיחידת לוט"ר בשיחת טלפון שיאפשרו לה להשיב אותו אליה, הוא מחריד. אנו דורשים ממצ"ח להתערב ולפעול בנחישות לאיתור החשודים במעשה ולהעמידם לדין על הפשע שביצעו, ומצה"ל לפעול למניעת הישנות מקרים כאלה בעתיד באמצעות חינוך והסברה ולסייע לבעלי חיים במצוקה, לא לפגוע בהם".
יש מצב שהעמותה באה לנקות לי את הקיר מהחרא והיריקות של העטלפים באזור?
בגי"ה למה אין פיתרון טכנולוגי לבלונים?
אומי.
לא מבין את המושג להכיל. זה מושג של כוסיות כנראה.
כאלו ששוולות למה להרביץ אם אפשר להידבר, לא?
ניר-
יש בסיפור זווית חיובית אחת לפחות.
הם לא ברחו ואפילו הצליחו (בטעות?!) להרוג.
תוקם וועדת חקירה ממלכתית?
בצלמ כבר מעורבים?
לכמה זמן הופסקו אימוני הלוט״ר בעיקבות רציחתו המזעזעת של היונק?
האם בשייטת פתחו חשבון עם הלוט״ר?
עמותת העטלף זה לא של יוצאי השייטת?
כבר חשבתי שיהיה סיפור עסיסי על מכות בין הכחולים והירוקים...