2 קבצים מצורפים
תגובה: בגי"ה - עזרה בתליית מנורה לתקרה
חברים, תודה על ההערות וההארות.
מבחינה אסטטית ובטיחותית אין אפשרות לקדיחה מחוץ לקוטר הקופסה.
בצילומים ניתן לראות שחוטי החשמל מגיעים לקופסה מ 3 כיוונים, קצת בעייתי יהיה לחפש את המקום הפנוי לקדיחה.
המקום הבטוח היחיד לדעתי הוא באמצע הקופסה, שם אין מעבר חוטי חשמל.
זהו הבורג ( 9 מ"מ) איתו אני מתכוון לתפוס את גוף המנורה.
קובץ מצורף 134349
שוב תמונה של הקופסה בתקרה
קובץ מצורף 134350
התקרה עשויה בטון?
אם לא הג׳מבו לא מתאים
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הדיון הזה הוא תוצר של חאפריות ,חוסר מקצועיות ורצון למכסם רווח על חשבון אחרים ולפעמים תוך סיכון חייהם כמו בדוגמא זו.
קופסאות חיבורים לא עושים על התקרה, רק על הקירות (כך לפחות היה פעם), ובטח שלא מוציאים מהן חוטים לתאורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
קופסאות חיבורים לא עושים על התקרה, רק על הקירות (כך לפחות היה פעם), ובטח שלא מוציאים מהן חוטים לתאורה.
כך היה פעם. היום זה סטנדרטי ותקני לגמרי.
יש לי מד מתח השראתי, הוא בודק נוכחות כבלים בקירות ללא מגע (כל עוד יש שם נוכחות מתח)משהו זול של עלי אקספרס.
אפשר בעזרתו לחפש את כיווני הכבלים בתקרה.
הוא לא הכי מדוייק בעולם, אבל לדעתי ניתן לרדוף אחרי החוטים הרחק מהקופסה ולהבין לאן הם הולכים ואיפה יש מקום נקי לקדיחה.
לא צריך שום מכשיר. הקידוח יהיה שניים שלושה סנטימ מהקופסה. אתה רואה בעין לאיזה כיוון התעלות הולכות וקודח בדיוק ביניהן.
ככה התקנתי מאווררים אצלי בבית. שלושה דיבלים (ניילון) לכל מאוורר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
הדיון הזה הוא תוצר של חאפריות ,חוסר מקצועיות ורצון למכסם רווח על חשבון אחרים ולפעמים תוך סיכון חייהם כמו בדוגמא זו.
הבית בן 6 שנים והלוואי על כל אחד שרוכש בית חדש קבלן כמו הקבלן שבנה את הבתים האלה.
מוטי ג ואיל מ
אין בעיה למצוא מקום פנוי מחוץ לקופסה, הבעיה העיקרית היא שהחור בתקרה לא יכוסה.
כן, קראתי את הפתרונות לכך ואני מכיר אותם. במקרה הזה אין אישור לפיתרון הזה.
המוליכים הולכים מהקופסה לצדדים, אין חשמל מעל הקופסא, ככה שהאמצע הוא מקום בטוח לקדוח.