-
תגובה: מה עדיף לפנס אפטרמארקט, קסנון או LED?
במכוון שמתי מקרה קיצוני לטובה בשימוש בלד בודד וביצועים מהגבוהים ביותר שיש.
הנה, 5 לדים, זה נקרא מבחינתך תת-רפלקטור?
https://www.visionxusa.com/producttype/vx-series/
ובעצם... לpw יש נקודה, ויכוח מיותר .. תומר בחר ומחכה לחבילה... ובמחיר הנתון אין שום לד שנותן את הביצועים של הקסנון הסיני. מוזמן לבדוק אותי...
-
אני מחכה בימים אלה לכמה פנסים שקניתי לטרקטורון, אז בדקתי את הנושא על קצה המזלג.
אני מצטרף לרושם שכשמדובר בלדים מהשורה הראשונה, לא שמים אותם בפנסים מרובי לדים כגון לד בר, או פנס עגול עם 9 לדים לדוגמא.
זה גם יקר, גם צורך המון הספק אבסולוטית, וגם לא ממצה את מלוא הנצילות מהלדים.
אמנם יש דוגמאות כגון פנס אופניים עם לד בודד איכותי שמאיר קדימה ורחוק, ועוד שני לדים שמכוונים ימינה ושמאלה כדי לספק גם ראיית רוחב, נראה לי שגם הפנס שאורי העלה לפה בפוסט האחרון עומד ברעיון הזה, אבל זה לא סתם -36-18 לדים בשורה.
לפני שרשמתי את התגובה הזו ניסיתי למצוא לד ברים מבוססי לד xhp70 שהוא לד יקר יחסית, עם צריכה של כ40 וואט ללד בודד. בחיפוש מהיר לא מצאתי כאלה, ולדעתי זה לא מקרי. לעומת זאת יש המון פנסים טובים עם לד בודד כזה.
כשאתם רואים לד בר או פנס עגול מרובה לדים במחיר סביר, הוא כנראה יהיה מצויד בלדים מהשורה האחרונה או בכלל חסרי שם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
ובעצם... לpw יש נקודה, ויכוח מיותר .. תומר בחר ומחכה לחבילה... ובמחיר הנתון אין שום לד שנותן את הביצועים של הקסנון הסיני. מוזמן לבדוק אותי...
מיותר בעיקר כי האיש הגדיר מוצר ביניים סיני ואתם נכנסים לדיון רולס-רויס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני מחכה בימים אלה לכמה פנסים שקניתי לטרקטורון, אז בדקתי את הנושא על קצה המזלג.
אני מצטרף לרושם שכשמדובר בלדים מהשורה הראשונה, לא שמים אותם בפנסים מרובי לדים כגון לד בר, או פנס עגול עם 9 לדים לדוגמא.
זה גם יקר, גם צורך המון הספק אבסולוטית, וגם לא ממצה את מלוא הנצילות מהלדים.
אמנם יש דוגמאות כגון פנס אופניים עם לד בודד איכותי שמאיר קדימה ורחוק, ועוד שני לדים שמכוונים ימינה ושמאלה כדי לספק גם ראיית רוחב, נראה לי שגם הפנס שאורי העלה לפה בפוסט האחרון עומד ברעיון הזה, אבל זה לא סתם -36-18 לדים בשורה.
לפני שרשמתי את התגובה הזו ניסיתי למצוא לד ברים מבוססי לד xhp70 שהוא לד יקר יחסית, עם צריכה של כ40 וואט ללד בודד. בחיפוש מהיר לא מצאתי כאלה, ולדעתי זה לא מקרי. לעומת זאת יש המון פנסים טובים עם לד בודד כזה.
כשאתם רואים לד בר או פנס עגול מרובה לדים במחיר סביר, הוא כנראה יהיה מצויד בלדים מהשורה האחרונה או בכלל חסרי שם.
++1
לגבי ה xph70 - בגלל ההספק של הלד הזה אם שמים אותו צפוף בלד בר, יש בעיה של קרור.
לעומת זאת, עד לפני חודש הפנסים הראשיים שלי היו XPH70 וזו אכן אחת האינדיקציות לעוצמה של הפנס.
בפנס ראשי (תחליף H4 במקרה שלי) , בכל נורה יש 4 אלמנטים של xph70 (2 גבוהה, 2 לנמוך) אבל יש גם מאוורר.
-
אתה מדבר על הספק כולל של כל האלמנט, או שכל לד צורך 40? כלומר 40wx4 (או ×2 אם הגבוה והנמוך לא עובדים יחד) + מאורר, שזה הרבה מעל 100w.
-
הספק מקסימלי של xhp70.2 בודד הוא 29 וואט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מיותר בעיקר כי האיש הגדיר מוצר ביניים סיני ואתם נכנסים לדיון רולס-רויס.
דורון (+ אחרים שהעירו על מהות הדיון)
אכן שאלה טובה למה לנהל את הדיון הזה.
הסיבה שאני מגיב פה, היא ניסיון לחלוק ידע ולעזור לאחרים שיחפשו מידע בתחום.
ולכן, גם פות"ש כבר הזמין, במיוחד אם נאמרו דברים לגבי ידע כללי, אני מנסה לחשוב על "המסכן" הבא, שעוד יעזר בשרשור וחס וחלילה יפול על המלצה לא נכונה.
במקרה הזה, כל ההודעות האחרונות מתרכזות לתחום שחנן סיכם מאוד פשוט - "אני מצטרף לרושם שכשמדובר בלדים מהשורה הראשונה, לא שמים אותם בפנסים מרובי לדים ".
כל המטרה, לתת לדורות הבאים טיפ - מי שמחפש פנס איכותי, עדיף להתרכז בפנסים עם לד יחיד (זה לא אומר כלום לגבי לגבי לד בר או פנסים שצריכים, בהגדרה, להאיר לכמה כיווניים).
דרך אגב, בעקיפין, חנן הוסיף טיפ נוסף, לנסות להבין את סוג הלד ותוך הבנה של המפרט של הלד עצמו, לנסות לצפות טוב יותר את ביצועי הפנס. הרבה פעמים, שמבינים איזה לד יש בפנס, אפשר להבין שאין מצב שהפנס יוציא את ההספק שהסיני מבטיח :-(
חבל שכל כך קשה לחלוק ידע \ תובנה מהסוג הזה (שחלקנו השקענו זמן וכסף לצבור), מבלי שזה יהפוך פה לאיזה וויכוח קטנוני.
פשוט חבל.
My two cents
-
זיו,
רצוי לחלוק מידע, בהחלט.
רצוי גם לשים לב מה השאלה המקורית והאם הרחבת המידע תורמת או מבלגנת…
כששואלים על תקציב x ומאפיינים מסויימים ועונים לו על Y, ועוד שוללים עד כדי ביטול וכינויים מזלזלים כשאתה זה שהתבדר.. אפעס, זה כבר לא שיתוף ידע.
-
מה שאני עשיתי, בתייחסי רק לגופו של עניין ורק דיון טכני.
אתה כבר מתייחס לגופם של של אנשים ומתחיל לתת ציונים לאנשים.
התגובות האלו, מוציאות את החשק בכלל להתייחס למשהו.
שאני ארצה לשאול, אני אשאל, וטוב לי. אני את החומר הזה מכיר, מה אכפת לי שאתה טועה? מבזבז כסף?
אם אנשים שמחלקים ציונים על התנהגות, למה בכלל להביע דעה או לחלוק מידע???
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מה שאני עשיתי, בתייחסי רק לגופו של עניין ורק דיון טכני.
אתה כבר מתייחס לגופם של של אנשים ומתחיל לתת ציונים לאנשים.
0
זיו,
אני מחשיב אותך כחבר, ואחד שיודע לבדוק דברים לעומק, מאד. ואני מתעמק באמת במה שאתה כותב.
אבל במקרה הנוכחי, טול קורה.. ותבדוק באיזה כינויים אתה, (לא אני) השתמשת לכנות התייחסויות ענייניות של אחרים.
-
חלאס עם הוויכוח לשם ויכוח.
אני למדתי משהו (וזה כותב מישהו שהלכה למעשה עסק בתכנון וייצור של פנסי לד לפני עשור) והדיון מעניין.
גם מי שחיפש את ה'בזול' יכול להרוויח וגם מי שייכנס לדיון בעתיד בלי מגבלת תקציב.
אז.. תודה לכולם על העשרת הידע והפרספקטיבות השונות לאותה סוגיה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון (+ אחרים שהעירו על מהות הדיון)
אכן שאלה טובה למה לנהל את הדיון הזה.
הסיבה שאני מגיב פה, היא ניסיון לחלוק ידע ולעזור לאחרים שיחפשו מידע בתחום.
ולכן, גם פות"ש כבר הזמין, במיוחד אם נאמרו דברים לגבי ידע כללי, אני מנסה לחשוב על "המסכן" הבא, שעוד יעזר בשרשור וחס וחלילה יפול על המלצה לא נכונה.
במקרה הזה, כל ההודעות האחרונות מתרכזות לתחום שחנן סיכם מאוד פשוט - "אני מצטרף לרושם שכשמדובר בלדים מהשורה הראשונה, לא שמים אותם בפנסים מרובי לדים ".
כל המטרה, לתת לדורות הבאים טיפ - מי שמחפש פנס איכותי, עדיף להתרכז בפנסים עם לד יחיד (זה לא אומר כלום לגבי לגבי לד בר או פנסים שצריכים, בהגדרה, להאיר לכמה כיווניים).
דרך אגב, בעקיפין, חנן הוסיף טיפ נוסף, לנסות להבין את סוג הלד ותוך הבנה של המפרט של הלד עצמו, לנסות לצפות טוב יותר את ביצועי הפנס. הרבה פעמים, שמבינים איזה לד יש בפנס, אפשר להבין שאין מצב שהפנס יוציא את ההספק שהסיני מבטיח :-(
חבל שכל כך קשה לחלוק ידע \ תובנה מהסוג הזה (שחלקנו השקענו זמן וכסף לצבור), מבלי שזה יהפוך פה לאיזה וויכוח קטנוני.
פשוט חבל.
My two cents
אני עם זוג פנסים 5 אינץ סיניים 16 לדים 80w לפנס, נוסע הרבה במקומות מאד חשוכים בעיקר בערבה ויכול להעיד שהם מצויינים, בעיקר למרחק. עלו באיביי 500 שח כולל משלוח ואני לא רואה שום צורך למשהו יותר עוצמתי. כל מי שנוסע איתי מופתע מהם מאד ברגע שאני מדליק אותם. להשוואה יש לי פנס יד גדול ומקצועי עם לד בודד xhp 70 וטווח הארה של 900 מטר ( imalent rt70) שבפועל מאיר היטב ל-500 מטר לפחות. והסיניים לא נחותים ממנו, בטח ובטח כזוג.
לכן לדעתי ממש לא צריך לפסול פנסים מרובי לדים.
-
https://youtu.be/cVKoVZkkCtk
10:26 דקות.
תאורה על מגדל במרחק של 1200 מטר עם xhp70.2 בודד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לחובבי אקסטרים
מומלץ לחפש את ה-astrolux mf05
עם טווח של מעל 3 ק"מ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יצא לי לעבוד עם משהן בעוצמה הרבה יותר חלשה. ועדיין. כאשר האלומה כל כך חזקה וכל כך ממוקדת, אתה מסנוור מחלקיקים שבאוויר ולא רואה כלום. (עצם העובדה שרואים את האלומה עצמה בסרטון, מעיד על זה מעט). צריך ליל חורף עם אויר נקי נקי נקי כדי לא להסתנוור.
-
הוא אמר משהו בסרטון על כך שיש גוונים מסוימים של אור שיותר מושפעים מהחלקיקים שבאוויר.
-
כדי להתגבר על הבעיה ולא להסתנוור מהאלומה הצופה צריך לעמוד במרחק מטרים ספורים מהפנס, כך שקו הראייה בינו לבין האובייקט המואר לא יעבור בתוך האלומה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
לחובבי אקסטרים
מומלץ לחפש את ה-astrolux mf05
עם טווח של מעל 3 ק"מ
ומה אתה מצפה לראות בעיניים בלילה במרחק הזה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ומה אתה מצפה לראות בעיניים בלילה במרחק הזה?
בדיוק את מה שנמצא שם, כמעט כמו ביום רק בגוון 6500k :-)
דרך אגב אפשר ואף מומלץ להשתמש במשקפת כשמשתמשים בפנסים לטווח רחוק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אני עם זוג פנסים 5 אינץ סיניים 16 לדים 80w לפנס, נוסע הרבה במקומות מאד חשוכים בעיקר בערבה ויכול להעיד שהם מצויינים, בעיקר למרחק. עלו באיביי 500 שח כולל משלוח ואני לא רואה שום צורך למשהו יותר עוצמתי. כל מי שנוסע איתי מופתע מהם מאד ברגע שאני מדליק אותם. להשוואה יש לי פנס יד גדול ומקצועי עם לד בודד xhp 70 וטווח הארה של 900 מטר ( imalent rt70) שבפועל מאיר היטב ל-500 מטר לפחות. והסיניים לא נחותים ממנו, בטח ובטח כזוג.
לכן לדעתי ממש לא צריך לפסול פנסים מרובי לדים.
בסופו של יום (וויכוח), הדוגמה שנתנת, מבהירה כמעט את הכל.
אף אחד לא אמר שפנס מרובה לדים לא יכול להאיר חזק. כל האמירה שלנו (אני מוסיף את חנן), שבד"כ הדגמים האלו יהיו חלשים ובזבזנים באנרגיה לעומת פנס מבוסס לד איכותי יחיד.
אמירה נוספת (שלי) - אם המטרה היא תאורה מפוזרת (שטף), זה פחות חשוב, אבל איפה שצריך אופטיקה טובה יותר (אלומה מסודרת יותר) יש חשיבות לרפלקטור אלומיניום - הם יהיו איכותיים יותר מאלו מרובי האלמנטים מפלסטיק.
הפנסים האלו עלו 500 ש"ח לזוג וצורכים 80W לפנס.
כל מה שניסיתי להגיד, במקום פנסים כאלו, תסתכלו למשל על הפנסים האלו -
https://www.aliexpress.com/item/3294...e13102a4585-58
הדגם הראשון, עולה 30$ (זוג פנסים במחיר 100 ש"ח) חמישית ממה ששילמת.
פנס כזה, מאיר בערך פי שניים לעומת פנס הלוגן ראשי של רכב (H4). תופס הרבה פחות מקום, מבנה אלומיניום (עמידות ואורך חיים), וצורך פחות מרבע הספק (לעומת הפנס שלך).
ועכשיו יחליט המשתמש - או שזוג פנסים כזה טוב ומספיק לו, או שהוא מחליט לשים 4 פנסים כאלו ( ועדיין לשלם חצי מחיר , לצרוך חצי אנרגיה) ולקבל תאורה פי כמה יותר חזקה.
אם נחזור לפנס שדורון שם את הקישור שלו - https://www.ebay.com/itm/8X-7inch-51...1jj00mm1000004
הפנס הזה עולה $138 (והתעלמתי מהמשלוח), ונותן 3740 לומן.
שני פנסים מהדוגמה שלי, יאירו 5400לומן יעלו פחות מרבע ויתנו פיזור הרבה יותר טוב (כי ניתן לשחק עם הכיוונון בין שני הפנסים).
במילים פשוטות יחס של 1:6 בעלות לעוצמת תאורה!!!
שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
My two cents
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כשתקבל שזה לא ויכוח אלא כמה דוגמאות למגוון אפשרויות במגוון עלויות, אז באמת נוכל להתקדם.
-
מה עדיף לפנס אפטרמארקט, קסנון או LED?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אם נחזור לפנס שדורון שם את הקישור שלו -
https://www.ebay.com/itm/8X-7inch-51...1jj00mm1000004
שני פנסים מהדוגמה שלי, יאירו 5400לומן יעלו פחות מרבע ויתנו פיזור הרבה יותר טוב (כי ניתן לשחק עם הכיוונון בין שני הפנסים).
My two cents
זיו.. זה מחיר ל-8 פנסים..לא זוג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אף אחד לא אמר שפנס מרובה לדים לא יכול להאיר חזק. כל האמירה שלנו (אני מוסיף את חנן), שבד"כ הדגמים האלו יהיו חלשים ובזבזנים באנרגיה לעומת פנס מבוסס לד איכותי יחיד.
אמירה נוספת (שלי) - אם המטרה היא תאורה מפוזרת (שטף), זה פחות חשוב, אבל איפה שצריך אופטיקה טובה יותר (אלומה מסודרת יותר) יש חשיבות לרפלקטור אלומיניום - הם יהיו איכותיים יותר מאלו מרובי האלמנטים מפלסטיק.
הפנסים האלו עלו 500 ש"ח לזוג וצורכים 80W לפנס.
כל מה שניסיתי להגיד, במקום פנסים כאלו, תסתכלו למשל על הפנסים האלו -
https://www.aliexpress.com/item/3294...e13102a4585-58
הדגם הראשון, עולה 30$ (זוג פנסים במחיר 100 ש"ח) חמישית ממה ששילמת.
פנס כזה, מאיר בערך פי שניים לעומת פנס הלוגן ראשי של רכב (H4). תופס הרבה פחות מקום, מבנה אלומיניום (עמידות ואורך חיים), וצורך פחות מרבע הספק (לעומת הפנס שלך).
ועכשיו יחליט המשתמש - או שזוג פנסים כזה טוב ומספיק לו, או שהוא מחליט לשים 4 פנסים כאלו ( ועדיין לשלם חצי מחיר , לצרוך חצי אנרגיה) ולקבל תאורה פי כמה יותר חזקה.
אם נחזור לפנס שדורון שם את הקישור שלו -
https://www.ebay.com/itm/8X-7inch-51...1jj00mm1000004
My two cents
זיו
הקישור שלך לא נפתח אצלי.
איך קוראים למוצר?
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זיו
הקישור שלך לא נפתח אצלי.
איך קוראים למוצר?
אסף.
גם אצלי הקישור לא נפתח
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
גם אצלי הקישור לא נפתח
https://www.ebay.com/itm/273924260458
נשלח מהנייד
-
BOSMAA 18W 2700LM Motorcycle LED Headlight Spotlight For Motor Car Fog Light DRL Driving Hunting Lamp XHP70 Chips
-
כאלה יש אצלי:
https://starpointlighting.com.au/pai...013-p0027.html
יכול להיות שהם לא הכי משתלמים
לומן פר שקל
אבל לדעתי יותר מתאימים למטרה
וטוב שיש מגוון אופציות לבחירה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
BOSMAA 18W 2700LM Motorcycle LED Headlight Spotlight For Motor Car Fog Light DRL Driving Hunting Lamp XHP70 Chips
אז זה 100 שח לאחד.
אבל עדיין מחיר טוב לכל לומן.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...43b27d4a14.jpg
-
שים לב שכתבתי "הדגם הראשון", אתה על השלישי.
תבחר את הראשון תקבל 29.9 לזוג.
-
הראשון הוא בודד לא זוג.
אבל כרגיל אצל הסינים ממותג אחר זה עולה חצי.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1d2ed2e7bf.jpg