תגובה: נחשף עיצוב הפנים של הגרנדיר
דורון, מסכים חלקית עם מה שכתבת רק בהסתייגות לגבי הגדרת קהילת האוברלנד באירופה כקהל מפונפן - אכן יש באירופה תרבות אוברלנד מפותחת שבעיקרה מתבצעת באפריקה (מתחילים בצפון אפריקה - מרוקו שכמעט נגישה בנסיעה + מעבורת קצרה מגיברלטר)
הבעיה שפשוט אין מצאי של רכבים שמתאימים לדיגום לאוברלנד ובתכלס בכל הפעמים שטיילתי באירופה לא ראיתי הרבה G וואגון מדוגמים לאוברלנד.
כן ראיתי די הרבה דיפנדרים שכאלו.
קהל היעד של הG וואגון הוא לא קהילת האוברלנד אלא קהל בעלי יכולת שגם רוצים להפגין ברבים את היכולת אבל לא ישימו גלגל מעבר לכביש סלול- הפעם האחרונה שהייתי באירופה זה היה ברצועת "חוף התכלת" - דרום צרפת כולל קאן, ניס מונאקו וכו'=> ראיתי שם ים של G וואגון מפלצתיים ויקרים מאאד מהדגמים הכי בכירים שברור שלא ראו שטח מעולם.
את החוסר/ הנישה האלו הגרנדיר ימלא- גם המחיר שלו על פי הערכות לא יהיה בשמיים כ- 45,000 לירות שטרלינג..
ה G שמדוגמים לאוברלנדינג הם או דגמים ישנים או דגמי Pur ו Professional, שעולים הון.
בתור מי שנסע עם דיפנדר Tdi300 באפריקה, לא הייתי מעז לנסוע עם רכב "שעטנז" ,יקר ומתוכנן טוב ככל שיהיה.
מנועי דיזל מודרניים של ב.מ.ו. לא אוהבים דיזל סוג ז, או אפילו סוג ב...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
95 של היום או 95 של שנות ה70?
סאאב 95 יש רק משנות ה-70 (וה-60).
הוא התכוון לסאאב 9-5 :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
דורון, מסכים חלקית עם מה שכתבת רק בהסתייגות לגבי הגדרת קהילת האוברלנד באירופה כקהל מפונפן - אכן יש באירופה תרבות אוברלנד מפותחת שבעיקרה מתבצעת באפריקה (מתחילים בצפון אפריקה - מרוקו שכמעט נגישה בנסיעה + מעבורת קצרה מגיברלטר)
הבעיה שפשוט אין מצאי של רכבים שמתאימים לדיגום לאוברלנד ובתכלס בכל הפעמים שטיילתי באירופה לא ראיתי הרבה G וואגון מדוגמים לאוברלנד.
כן ראיתי די הרבה דיפנדרים שכאלו.
קהל היעד של הG וואגון הוא לא קהילת האוברלנד אלא קהל בעלי יכולת שגם רוצים להפגין ברבים את היכולת אבל לא ישימו גלגל מעבר לכביש סלול- הפעם האחרונה שהייתי באירופה זה היה ברצועת "חוף התכלת" - דרום צרפת כולל קאן, ניס מונאקו וכו'=> ראיתי שם ים של G וואגון מפלצתיים ויקרים מאאד מהדגמים הכי בכירים שברור שלא ראו שטח מעולם.
את החוסר/ הנישה האלו הגרנדיר ימלא- גם המחיר שלו על פי הערכות לא יהיה בשמיים כ- 45,000 לירות שטרלינג..
יצא לי לראות G מהדגמים החדשים מדוגמים לאוברלנד, ברמת נקיון ופרטים שאני חושד שהם לא מכירים שטח מעבר למגרשי חצץ בחניוני קמפינג באירופה.
זה הפלח ה״מפונפן״, וגם כאלו יש בצפון אפריקה, כולל משאיות אוניקאט, ואונימוג שעולים כמו דירה בצפון תל אביב.
יש לא כמה וכמה ולוגרים גרמנים שמתעדים עצמם עם G מהשנים האחרונות, זה פשוט לא נפוץ בתוצאות חיפוש שלנו כיאני מניח שרובנו לא מחפשים בשפה הזו ויוטיוב לא מציע בהתאם.
נראה לי שמי שנוסע בדיפנדר ישן/טויוטה ישנה, לא יכול להרשות לעצמו גרנדיר חדש.
בגלל זה כתבתי. ואני מסכים איתך לגמרי, שהגרנדיר נופל לפלח שוק כזה שחלקו רוצה להיות ״מיוחד״ ביחס לעדר, וחלקו רוצה תכליתיות.
סדרה 70 באוסטרליה זה רכב יקר, מאד, ועדיין יש רשימות המתנה.
וגם האוסטרלים, לפחות לפי ולוגרים, מחכים לגרנדיר.
גרנדיר נראה כמו דיפנדר שבנו אותו כמו שצריך, וזה מדבר להרבה אנשים.
כן,
אבל בארץ?
כמה יחידות כאלו ימכרו?
ואם זה הולך להיות רכב סופר נדיר, מה האפשרות שלי תהיה להחזיק אחד כזה? מי ידע לטפל בו? מי ימכור חלפים? גם להזמין מחו"ל לא יהיה קל כמו עם רכבים פופלאריים שנמכרים במאות אלפים בעולם.
מה בכלל צפי ויכולת הייצור ושיווק של זה?
ה70 באוסטרליה, דורון, מיוצר עבור שוק המיכרות והחוואות. אילולא היה צורך ברכב קשוח ועמיד - חסון בהגדרה - כזה שחי במחצבה כל חייו או בחווה מרוחקת - לא היה לו קיום.
לכן המטיילים צריכים לחכות. ורק בשבילם לא היו מייצרים אותו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כן,
אבל בארץ?
כמה יחידות כאלו ימכרו?
ואם זה הולך להיות רכב סופר נדיר, מה האפשרות שלי תהיה להחזיק אחד כזה? מי ידע לטפל בו? מי ימכור חלפים? גם להזמין מחו"ל לא יהיה קל כמו עם רכבים פופלאריים שנמכרים במאות אלפים בעולם.
מה בכלל צפי ויכולת הייצור ושיווק של זה?
המכלולים העיקריים אינם יחודיים לרכב הזה ומן הסתם ידעו לטפל בהם ויהיה להם חלקים גם בארץ: מנוע דיזל ב.אמ. וו., גיר אוטומטי ZF, סרנים של יצרן סרנים לטרקטורים ורכבי עבודה ותיק וידוע (לא זוכר את שמו). לגבי שאר מכלולים שיחודיים לגרנדיר עלולה להיות בעיה אם כי בעידן האינטרנט והשילוח הבינלאומי המפותח גם זו לא בעיה אקוטית.
- - - Updated - - -
נזכרתי עכשיו - מה שהצחיק אותי בעיצוב הפנים המחוספס והקשוח פתאום צצה ידית הילוכים דקיקה ומפונפנת שנלקחה ישירות מב.אמ.וו.
עוד הצחיק אותי הכפתור האדום והבולט על ההגה שכל תפקידו זה לתת ציפצופון התראה מנומס לרוכבי האופניים או לנהג שלפנייך שעסוק בטלפון ולא נוסע גם כשהתחלף הרמזור - באנגלית קוראים לציפצוף הזה TOOT - נו שויין, מוזר...
נחשף עיצוב הפנים של הגרנדיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ה70 באוסטרליה, דורון, מיוצר עבור שוק המיכרות והחוואות. אילולא היה צורך ברכב קשוח ועמיד - חסון בהגדרה - כזה שחי במחצבה כל חייו או בחווה מרוחקת - לא היה לו קיום.
לכן המטיילים צריכים לחכות. ורק בשבילם לא היו מייצרים אותו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ברור ומוצהר בפומבי עי טויוטה, עבורם ועבור NGO ועבור השוק האפריקאי בו נמכר בגרסא עוד יותר בסיסית מהאוסטרלית.. אהה וגם קצת לצבאות.
כל אלו לא דורשים תקינות מתקדמות (והרכב עדיין יקר מאד).
אבל יש פער ברכב במאפיינים כאלו בעולם המערבי שמחייב תקינה שונה.
אז הגרנדיר לדעתי נופל בול במשבצת של ״רובוסטי אבל נעים למשתמש״.
יהיה אחלה רכב לטיולי "אוברלנד" באירופה או מרוקו, כאשר בטווח שיחת טלפון יש מוסך.
לטיולים מרוחקים ממש? עם מנוע מודרני, סרנים ומכלולים ייחודיים לדגם, ונדיר? מסופקני.
מהבחינה הזאת, הרכב דומה יותר לדיפנדר החדש מאשר לדיפנדר "ישן". (אלקטרוניקה בשפע, מנוע חזק ומשובח)
הסרנים הם של קאררו, ויצא לי לנהוג לא מעט על טרקטורים שלהם. זה לא אומר כלום על אמינות בשימוש ברכב, ואני בספק הם הסרנים דומים לסרנים של הטרקטורים שנמכרים בארץ.
מנוע ב.מ.וו. זה לא אומר הרבה. איזה מנוע זה? באילו רכבים הוא מותקן? וגם, מנסיון עם רכב שחולק חלקים שמשותפים לב.מ.וו., או האמר h3, כשאתה מחפש את החלק אצלם, הוא הרבה יותר יקר. כבר עדיף פיאט...
הבעלים של אינאוס רוצה דיפנדר מודרני, אז הוא בונה דיפנדר מודרני.
יש לו קבוצת פורמולה 1, קבוצת אופניים, בטח עוד כמה דברים שאני לא מכיר - מפעל ג'יפים אקסלוסיבי זה לא מה שישבור אותו.
אם אני צריך לנחש, הלקוח המיועד לכלי הזה הוא בכלל לא פרטי. לא חסרות חברות גז, כימיקלים, כריה וכו' שיכולות לרכוש עולמית מאות ואלפי רכבים במכרזים תפורים מראש. ואיזה קטע, חבר של ה CEO שלהן בדיוק בונה משהו שיכול להתאים להם. כן, ככה זה עובד. בכל העולם.
אני לא אתפלא אם הגדרת טווח העבודה הכלכלית של הפרוייקט הזה היא איזון... לא חייב להרוויח אבל גם לא להפסיד הרבה.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
כל המנכלי"ם של חברות הכרייה, חברים של מנכ"ל טויוטה?
כאחד שמכיר מעט את הנושא, רכש זה תחום סופר מקצועי בחברות אלו, צעצוע שמייצר חבר של המנכ"ל ייקנה כצעצוע...
דרך אגב, כבר היה רכב שטח משובח עם מנוע של ב.מ.וו... ריינג P38...תפארת היצירה!
(ויש גם דיפנדרים נדירים עם מנוע ב.מ.וו. מקורי מהיצרן, תוצרת דרא"פ)
קצת ביקורת עניינית....
https://youtu.be/eg-BIZAMGYY
Sent from my SM-G781B using Tapatalk