מדובר בנושא כבד משקל ולעניות דעתי שווה שרשור עצמאי.
Printable View
לשאלת האכיפה, מישהו פעם נתקל בהרמת גבה במוסך כשהגיע לטיפול ואמר שאין צורך להחליף פילטר מזגן?
לשאלתך- כן. לא עם הרכב שלי חס ושלום. אבל מצאתי את עצמי עם הרכב של אבא שלי שואל למה להחליף מסנן מזגן נקי לחלוטין של פנסיונר שלא נוסע באוטו וגם לא מפעיל מזגן כי זה אוכל לו את הדלק.
וללא כל קשר- אני אישית חושב שיש דברים שהמוסך צריך לעסוק ויש דברים שלא לעשות בבית, זו תעודת עניות לג'יפאי. בהקשר כזה אנשים כמו גיתאי עושים עבודת קודש. אני מתבאס לקרוא למשל כמה המחיה יקרה כאן בתחזוקת רכב- אבל בוא...........לקחת עשרות שקלים על האקט הפיזי של לשלוף מסנן אוויר מקופסת אוויר-זה נשמע לי משהו שמצד אחד מגלם את העלויות של המוסך-וזה לגיטימי למי שרוצה לשלם, בעל המאה הוא בעל הדעה-אבל זה לא לגיטימי שהחוק מונע ממני את החיסכון הזה.
לאסור עלינו להחליף בעצמנו מסנן מזגן זו רק הוכחה לעד כמה מי שכותב את התקנות האלה, הוא בור מוחלט שלא מבין דבר וחצי דבר וכל מה שהוא כותב מוכתב לו על ידי בעל אינטרס שעומד מעליו ומשגיח.
אני אגב מחליף בעצמי מסנן למזגן בפוקוס בקביעות. אני לא יודע כמה מוסך גובה עבור השירות המפוקפק הזה, אבל כנראה שהשקלים האלה מגיעים לו בזכות.
לכאורה זו פעולת תחזוקה מאוד פשוטה. במציאות לא בדיוק פשוט, קל או נוח, לבנאדם בגובה 1.90 בגיל 55, להגיע לפינה הזו שמאחורי/מתחת לדשבורד כשהוא מקפל את הגוף בכל מיני פוזיציות שאחר כך די כואב לו להתיישר מהן....
אין שום דבר מסוכן/בעל משמעות בטיחותית בהחלפת מסנן מזגן, כולל בפוקוס שלי שבה התהליך הזה אינו מהקלים - מצריך פירוק מכלול דוושת מצערת מקיר האש. כולה שלושה ברגים קטנים. אחר כך ארבעה ברגים קטנים שיפרידו את מכסה מסנן האויר מהמיכל שלו. ואז תוציא את קרב הסינון, תחליף אותו ותסגור הכל בסדר הפוך.
זה ממש קליל לביצוע - אם עושה את זה ילד בן 5 שידיו מספיק קטנות כדי להגיע לשם. בגובהי ובגילי, כבר קצת קשה לי, אני מודה.
ובכל זאת כדאי להחליף את זה, תומר. ברגע שהאוטו מתחיל לנסוע, אתה לא מאמין כמה ג'יפה וחיידקים/פטריות נוצרים ומשגשגים שם. אבא שלך נושם את החרא זה דרך מערכת האוורור גם כשהמזגן לא פועל. למרות שקשה לי, אני עושה את זה בעצמי, מה שנקרא, בשוונג של הטיפול - שכולו מבוצע כאן על המדרכה או בחניון התת-קרקעי, וימשיך להתבצע כך.
מה לעשות, בשביל להחליף שמנים, מסננים, פלאגים, נורות וכו' וכו' - אני לא נוסע לשום מוסך. ברקסים/הגה/חס וחלילה חשמל שאין לי מושג בו? זה כן. אבל כל היתר - לבד. ושיקפצו לי.
וכן, אני מודע לאפשרות שברגע שהתקנות האלה ייכנסו לתוקף, מדינת הרשע תפציר במשועממים-שימושיים למיניהם להלשין על שכניהם המטפלים ברכב בעצמם ממש כפי שהיא עושה עם מלשינים לרשויות המס, לעיריות וכו' וכו' - למלשינים האלה אני מאחל אלף מיתות משונות ואיטיות במחלות קשות שיכרסמו ויפוררו את גופם לאט לאט במשך שנים ארוכות עם מקסימום כאבים וסבל.
דרור אתה פשוט לא מקשיב. לא נכנס כאן שום דבר חדש שרלוונטי לגביך.