-
תגובה: מהו "רכב ישן" והאם המחסור בדגמים חדשים ישנה את התחביב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אין הגדרות.
וקיץ עכשיו, רוב האנשים כאן לא מטיילים (או מטיילים הרבה פחות) ושי זמן לחפירות.
"ישן" זה מה שבראש של כל אחד באופן אינדיבידואלי.
במקרה של רכבי שטח אמיתיים, אני משייך את "ישן" ל"טוב": רכב מהשנים האחרונות בהחלט של "תור הזהב" של רכבי השטח שהוא מסוף האייטיז עד תחילת העשור הראשון של שנות ה-2000. , משהו שבנוי חזק כדי לשרוד שנים רבות, לא יותר מדי אלקטרוני/מסובך, פשוט מבחינה מכנית, שבתחזוקה שוטפת/מונעת נכונה כנראה ייסע חזק לנצח.
כל מיני היילקס, ל"ק סדרה 70, דיפנדר, סופה, CJ, במידה מסויימת גם סמוראי/ג'ימני וכו' - מה שיוריד את הרכבים האלה סופית מהכבישים לא יהיה מצבם המכני או מחסור בחלפים, אלא רק רגולציות למיניהן. הרגולטור צר העין לא יהיה מוכן לסבול את נוכחותם ויכולותיהם לאורך זמן.
אני בכלל לא אמרתי שישן זה רע
ישן "רע" זה כשדוחפים למישהו שאין לו שמץ של מושג ברכבים איזה רכב שנועד לפורענות.שדורש טיפולים תדירים.למה לא להגיד לבנאדם את האמת.שאם הוא לא מתכוון לטפל ברכב לבד הוא בפוטנציאל מאוד גבוה של לינה תדירה במוסכים ?
למה תמיד במעמד בחירת רכב / או איזה בקשת עצה מוכרים את הסיפורים הטובים והנחמדים בלבד?
למה אנשים לא שואלים את עצמם למה יש ג'יפים באתרי יד 2 בכלל לא יד 2 אלא יד 14 במקרה הטוב?
איך הסיפורים של אנשים ( בלי רקע טכני )שקונים רכב מתיישן או וואטעבר נוסעים חצי שנה עד שנה עד שהוא גומר להם את החשבון בנק והם מוכרים אותו .איך הסיפורים האלה נעלמים תמיד מהרדאר??
רכב ישן מתיישן לא חדש (u name it) בידיים טובות זה פגז מסכים זה בכלל לא ויכוח - מכבד כל אדם אחד ואחד שמתחזק לבד את הרכב באופן אישי.אבל הדיבור היה על בחור צעיר ללא נסיון שמחפש איזה רכב שלפי התיאור מתאים לאיזה נבלה סרוחה שתקבור אותו בקפה של המוסכניק.
רק אל תספרו לי כמה זה נחמד בארץ ללכת לטפל רכב שטח במוסך.וכמה שיותר ישן הרכב שטח ככה המוסכניק יהיה מבסוט.למזלי אני מכיר את הסיפור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש סיבה להחליף, יש במה להחליף, לרובנו חסר רק הקטע הקטן הזה, של הכסף.
מה אתה מציע?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה אתה מציע?
לעבוד קשה ולחסוך (או להמר, או לגנוב, או לרצוח את סבתא בשביל הדירה בבת-ים) - ולהזמין ברונקו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש סיבה להחליף, יש במה להחליף, לרובנו חסר רק הקטע הקטן הזה, של הכסף.
כולה כסף. מין קטע קטן כזה.
רכב שטח חדש ברמת הביצועים של ה"גרוטאות" בנות ה-25-26 האלה = רוביקון חדש/ברונקו חדש = "רק" חצי מיליון שקל מאיפה שלא תסתכל על זה. יכול להיות שבגלל שאני תפרן במהותי ובתפיסתי גם כשיש לי כסף, תמיד יהיה לי משהו הרבה יותר נכון ודחוף לעשות עם חצי מיליון שקל, חוץ מאשר להחנות אותם ברחוב ולראות איך ערכם הולך ומתפוגג.
אז איך כתב אחד הקולגות? "כנראה שיהיה לך ברונקו בדלנדס ידני עם חבילת ססקווטץ' מודל 2022, רק שזה יקרה ב-2050".
אז זה לא יקרה משלוש סיבות:
1. ב-2050 אני אהיה בן 84 וסביר להניח שגם אם עד אז יהיה לי ברונקו, כנראה כבר לא אוכל לנהוג בו.
2. לשמחתי, רוב הסיכויים שבכלל לא אגיע לגיל הזה ואפילו לא קרוב אליו. אני באמת לא רוצה להזדקן ובהחלט מוכן לסיים/לפרוש מוקדם יותר אבל כמו שאומרים - שזה יהיה בשיא.
3. לצערי, רוב גדול עוד יותר של סיכויים, שהברונקו 2022 בעצמו לא יגיע לגיל הזה.... כי, נו, הוא אוטו חדש עם כל מה שרע באוטו חדש - הכל חד פעמי.
-
החיים זה לא שחור ולבן, יש גם באמצע. אם למשל תחסוך מעכשיו, יכול להיות לך ססקוואץ' 2022 בשנת 2030 ואפילו לפני.
-
רק הערה קטנה לעניין הכסף, לא רואה הבדל גדול בין לקנות רכב ב200 וצפונה ולשלם עליו 5 שנים
לבין להחזיק רכב ישן שההוצאה עליו כ15 כל שנה למרות הכחשות נמרצות שבטח תיכף יעלו כאן,
שהוא רכב רק לטיולים ובנוסף לו יש עוד רכב אחד או שניים. ההוצאה היא די שווה.
וכן אני בדיעה שיש מה לקנות. והעניין הוא בעיקר אם הרכב משמש גם ליוםיום או רק לטיולים.
אני החזקתי טנדר שנקנה כחדש 12 שנה עד שהחלו הוצאות והחלפתי בחדש(היילקס שהציפיות שלי
שיחזיק לפחות כמו הקודם(נבארה) ויותר. למה חדש? כי לא מוכן יותר לחפש נבלות זה הכל וכיוון שדרישות העסק מחייבות
רכב שלא עומד.
וכן, אין לי את "הלוקסוס" של להחזיק רכב לטיולים בלבד שיעמוד לפחות חצי שנה כל שנה בהמתנה לחלקים.
-
ב 200 אלף וצפונה רק הביטוח זה 10k בשנה.
😂
-
ההכחשות הנמרצות מתחילות מרגע זה ממש - שלוש, שתיים, אחת.... GO!
אני לא מוציא 15K על תחזוקה מדי שנה. ממש לא. זה הרבה-הרבה פחות. פחות מחצי מזה. הרבה פחות מחצי מזה. הכל מגובה בחשבוניות.
אני מתערב איתך שעוד רבים כאן כמוני ושאפילו ההיילקס של דורון עם 800K ק"מ לא אוכל לו 15K על תיקונים בשנה.
המשותף לכולם - רכב "ישן באמת" בן 20 שנה ויותר. הרבה יותר, שמתוחזק בתדירות גבוהה גם אם חלקה/רובה במו-ידנו-עצמנו, מהדגמים הספציפיים שהזכרתי שהם חסונים וחסינים בהרבה מנבארה 2008 או מכל רכב "מודרני-מתיישן" אחר.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
החיים זה לא שחור ולבן, יש גם באמצע. אם למשל תחסוך מעכשיו, יכול להיות לך ססקוואץ' 2022 בשנת 2030 ואפילו לפני.
זה נכון, אבל הכסף הזה בסוף לא יילך לברונקו אלא לילד שעד אז כנראה ישתחרר מהקבע ויילך ללמוד/להתחתן/השד יודע מה.
-
כנ"ל, לא הגעתי ל15 אפילו עם סוכמים את הטסט והביטוח
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לעבוד קשה ולחסוך (או להמר, או לגנוב, או לרצוח את סבתא בשביל הדירה בבת-ים) - ולהזמין ברונקו.
אני בונה על ברונקו משומש שלא ראה שטח מצפונבונית.
-
מהו "רכב ישן" והאם המחסור בדגמים חדשים ישנה את התחביב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב עמית
רק הערה קטנה לעניין הכסף, לא רואה הבדל גדול בין לקנות רכב ב200 וצפונה ולשלם עליו 5 שנים
לבין להחזיק רכב ישן שההוצאה עליו כ15 כל שנה למרות הכחשות נמרצות שבטח תיכף יעלו כאן,
.
זה לא הכחשות זה עובדות אלא אם יש לך הוכחות אחרות.
זה יעלה לך הרבה בקנייה הראשונית, ואחריה הרבה שקט נפשי,
וזה לא בהכרח תלוי מותג, זה יותר תלוי דור.
-
מהו "רכב ישן" והאם המחסור בדגמים חדשים ישנה את התחביב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ההכחשות הנמרצות מתחילות מרגע זה ממש - שלוש, שתיים, אחת.... GO!
אני לא מוציא 15K על תחזוקה מדי שנה. ממש לא. זה הרבה-הרבה פחות. פחות מחצי מזה. הרבה פחות מחצי מזה. הכל מגובה בחשבוניות.
אני מתערב איתך שעוד רבים כאן כמוני ושאפילו ההיילקס של דורון עם 800K ק"מ לא אוכל לו 15K על תיקונים בשנה.
.
בשביל השיתוף,עלות האחזקה (בלי דלק) של הגמל (בן 24) היא 31.6 אג/קמ בכמה שנים האחרונות.
בלי עיגולים ובלי הפחתות ובלי נרמול הוצאות.
הכל.
טיפולים תיקונים ושיפורים(במעט שיש מאז ייצוב תכן..).
תעשו חשבון לבד איפה אתם עומדים.
זה לא ממוצע, זה מספר סופי חלקי קמ נסועה.
לרכב 792Kקמ.
מטופל בחלפים מקוריים בלבד/מקביל מקורי בלי דראק סיני, ובלי קיצורי דרך.
הפרייבט המודרני שלנו יקר יותר.
-
אני בכלל שואל, מה מותר רכב השטח החדש על פני הג'יפים הישנים שלנו?...
בעבירות? כנראה שלא.
זו העבודה שלי. אני מסתובב עם כל הכלים החדשים ויש לי פחות או יותר מושג מה הם יודעים ויכולים לעשות. אני נוטה להאמין ברצינות שכל סופה כפולת נעילות/היילקס כפול נעילות בני 25, עושים לברונקו בית ספר יסודי+חטיבה בואדיות השומרון.
גם אם תנסו לשכנע אותי באותות ובמופתים שהברונקו בדלנדס עם חבילת ססקוואץ' יכול לעשות את כמריר, לדוגמא, במצבו הסטנדרטי מהחנות - במציאות, כנראה אין מצב. אני לא רואה אף טמבל שזה עתה שם בחנות חצי מיליון, ועכשיו נוסע לכמריר לקמט/להפוך אותם. כשיהיה משומש ויהיה שווה חצי/שליש? כן, בהחלט. אבל לא כחדש.
אמינות? כנראה שכן. זה חדש.
מצד שני, כל טיפול מציג פוטנציאל לשאוב מכיסכם סכומים שאצלנו, בעלי רכב שטח ישן, הם לא מוכרים, או שמספיקים לנו לתחזוקה ותיקונים של שנתיים קומפלט. חבר הכניס JK רוביקון לטיפול גדול שכלל גם ברקסים ונאבות קדמיות וכולל עבודה ומעמ השאיר כמעט עשיריה. אני מצטער, אבל ב-22 שנות סופות מעולם לא הגעתי לשליש מזה על טיפול דומה. במוסך. אם אעשה לבד יעלה הרבה פחות.
נוחות/מהירות בכביש? בטוח שכן. רכב חדש תמיד עדיף בהרבה על הכביש.
אבל למי זה אכפת - כשכולם, מסוזוקי אלטו עד פרארי 488, עומדים/מתבשלים באותו פקק?....
בטיחות? גם כנראה שכן. פער הדורות כאן משמעותי. אבל שוב - מרכיב איכות הנהיגה נכנס כאן, ומשתנה מנהג אחד לרעהו.
היום מישהו לקח אותי טרמפ מפרדס חנה לעמק בקיה ספורטאז' חדש - נסיעה מסוייטת של שעה בה כל הרפתקאות חיי רצו מול עיניי בהילוך מהיר. זמן רב לא פחדתי ככה, בחור טוב, אבל נהג גרוע כזה לא ראיתי בחיי - הכל אצלו שגוי ומוטעה ועל סף תאונה מהרגע בו נכנס לרכב ועד שהגענו ליעדנו (במזל) ואני משוכנע שהוא לא יוצא דופן אלא רק מיישר קו עם הנורמה הישראלית המקובלת. הוא ההסבר איך למרו תכל הטכנולוגיה והאכיפה, עדיין נהרגים כאן 300-400 איש בשנה.
אחד כזה, שום מערכת בטיחות מודרנית-אקטיבית לא תעזור לו.
מצד שני, נהג טוב לא באמת זקוק לכל ההוקוס-פוקוס הטכנולוגי-בטיחותי שניתך/נכפה עלינו ברכבים חדישים.
בסוף הכל זה כסף. עכשיו צריך לחשב סיכון מול סיכוי וכמה באמת שווה לנו לשלם תמורת עוד מסך ועוד גאדג'ט ועוד מערכת צפצפנית שמפריעה לנהוג.
-
הדבר הכי טוב במוביל-איי זה כפתור הכיבוי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הוא ההסבר איך למרו תכל הטכנולוגיה והאכיפה, עדיין נהרגים כאן 300-400 איש בשנה.
מסכים עם רוב מה שכתבת
רק לגבי הבטיחות, העובדה שמאז שנות השבעים מספר ההרוגים השנתי לא משתנה או אפילו פחת,
בזמן שהנסועה עלתה פי 5 ויותר, על כל המשתמע מכך, צפיפות וכו', זאת ההוכחה הברורה לכך שמערכות בטיחות מכל הסוגים כן עושות את ההבדל (יש עוד גורמים כמו חינוך, מודעות, אבל בסוף זה בעיקר הבטיחות, האקטיבית והפסיבית) במיוחד עבור נהג בדוגמה שנתת.
אני נוסע ברכבים שהחדש ביניהם הוא בן 20 ועדיין חושב שאם יש סיבה להעדיף רכב חדש היא הסיבה הבטיחותית.
-
אתה כמובן צודק. ועדיין ללמוד לנהוג כמו שצריך, כולל הילדים שלך (אם הם בגיל הרשיון) יעלה לך הרבה פחות מלרדוף כל הזמן אחרי מודל חדש יותר ולסמוך על האוטו שיעשה את העבודה.
מדהים אותי שרוב מוחלט מבין המצווחים "בטיחות בטיחות" מוכנים לשלם מאות אלפים על אוטו חדש בתירוץ "זה יותר בטיחותי" עם ציטוט כל מיני דוגמאות ממבחני ריסוק כאלה ואחרים, אבל לא מוכנים להשקיע סכום של ארבע ספרות בקורס נהיגה מתקדם לעצמם, לנשותיהם ולילדיהם.
*אגב מספרי נפגעים ביחס לנסועה ולרמת מינוע, כלומר צפיפות ופקקים.....
"במהירות אפס אין תאונות". את הפתגם הגאוני הזה, שמתאר אגב את האמת לאמיתה, הגה אחד מעילויי משרד התחבורע היהודי כבר מזמן, בהקשר של הפחד היהודי הקמאי ועתיק היומין ממהירות. "מהירות הורגת" ושאר סיסמאות של עמותת העיוועים "אור-ירוק" שמשמעותם - דחיפה נמרצת של רעיון ההאטה היזומה של מהירות התנועה. אולי זה ימנע מהיהודים להתנגש זה בזה כל הזמן?.... מי יודע.
אז לאלה שתוהים היום על הפקקים, הנה משהו שיישמע לכם כמו תיאוריה קונספירטיבית כלשהי - אבל יש מצב שהם באמת יזומים. ועל הדרך גם מכניסים לקופה עשרות מיליונים במיסים על דלק - מדי יום ביומו. תחשבו על זה קצת.
תחזרו לנושא השרשור
-
גם אם תעשה קורס נהיגה מתקדמת איכותי ומעמיק והנהג שלצידך מסמס ולכן בבת אחת נכנס לך לנתיב - זה לא יעזור הרבה.
עבורי, כאחד שלא מתקן דברים מורכבים לבד ושצריך את הרכב גם לנסוע שנתית בכביש של 25 אלף קילומטר, אין הרבה אופציות.
אם אני לא רוצה (או יכול) להוציא מעל 150 אלף שקל לרכב, אני יכול לקנות יפני/אמריקאי בן 10, עם מעל 200 אלף קילומטר. אני לא בטוח שזה כבר עונה על ההגדרה של רכב אמין בהכרח ולכן צופה, בעל כורחי, שבסוף כשאצטרך לעבור לרכב 5 דלתות אתדרדר לאחד מהסובארואים ואוותר על הטיולים.
זה תהליך שצובר תאוצה. לאחרונה שוחחתי בשטח עם 2 בעלי XV שנהגו בעברם בטראנו, טרופר ושאר בהמות ופשוט הגיעו למצב שאין להם תקציב לרכב שטח אמיתי במצב טוב. מבאס.
חבר מכר לאחרונה סמוראי ועבר לדאסטר. התחשק לו רכב דיזל מודרני חדש ונוח יחסית בסכום של פחות מ100 אלף שקל, זו הייתה האופציה היחידה.
אגב, דרור - לדעתי גם אם תרצה לנהוג בברונקו ב2050 תוכל לעשות זאת רק בכביש או בדרכי עפר. תחביב נהיגת השטח, במדינה עמוסת רגולציה, קטנה מאוד ובעלת גישה עתיקה שילדים זו ברכה, יעלם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
SBS משומש ב-50K זו נבלה הרבה יותר סרוחה ולעוסה ממה שאתה מלכלך על הדיסקו הישן שלך.
אלה כלים עדינים ביותר עם בלאי מטורף שעברו אונס ברוטאלי מתמשך. אם אתה רוצה גם להינות מהכלי ולא רק לתקן אותו כל הזמן, אז רק חדש.
ולהחליף כל שנה לאחד חדש.
לטעמי אתה מגזים.
נכון שזו עבודה אך ניתן למצוא sbs משומש בן 5-10 ולטייל איתו, גם למצוא רכב 4*4 ראוי ולא נבלה זה מייגע, כולנו כבר למדנו שלכל רכב שטח משומש יש עלות יישור קו.
אם מטיילים עם sbs ולא מתחרעים אז העלויות השוטפות סבירות, לטיולים לא צריך מפלצת עם 200 כס וצפונה.
לגבי גרירה, כלי לשני אנשים ניתן לגרירה עם עגלה ורכב משפחתיים+ במידה והעגלה עם בלמים
הנושא של טיולים מעגליים אכן מגביל, כמו אופנוע שטח ראוי.
הקושי העיקרי זה למצוא פרטנרים לטיולים…ומקום איכסון.
Asaf-a
אסף.א
-
אתה אולי לא מתחרע.
אבל SBS ב-50K זה כלי בן 5-10 שכל בעליו הקודמים, (ויכולים להיות 10-15 כאלה) התחרעו איתו וחזק.
מצבו הטכני עלול להתגלות כירוד משמעותית מזה של ג'יפ ממוצע בן 20-25.
וזה נופל במשמרת שלך - אתה זה שהולך לשלם את החשבונות הגדולים.
ראו הוזהרתם.
- - - Updated - - -
פרטנרים זה לא בעיה.
אבל אלה פרטנרים מעולמות ה-SBS. השאלה היא איך אתה תשרוד איתם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dorbh
גם אם תעשה קורס נהיגה מתקדמת איכותי ומעמיק והנהג שלצידך מסמס ולכן בבת אחת נכנס לך לנתיב - זה לא יעזור הרבה.
עבורי, כאחד שלא מתקן דברים מורכבים לבד ושצריך את הרכב גם לנסוע שנתית בכביש של 25 אלף קילומטר, אין הרבה אופציות.
אם אני לא רוצה (או יכול) להוציא מעל 150 אלף שקל לרכב, אני יכול לקנות יפני/אמריקאי בן 10, עם מעל 200 אלף קילומטר. אני לא בטוח שזה כבר עונה על ההגדרה של רכב אמין בהכרח ולכן צופה, בעל כורחי, שבסוף כשאצטרך לעבור לרכב 5 דלתות אתדרדר לאחד מהסובארואים ואוותר על הטיולים.
זה תהליך שצובר תאוצה. לאחרונה שוחחתי בשטח עם 2 בעלי XV שנהגו בעברם בטראנו, טרופר ושאר בהמות ופשוט הגיעו למצב שאין להם תקציב לרכב שטח אמיתי במצב טוב. מבאס.
חבר מכר לאחרונה סמוראי ועבר לדאסטר. התחשק לו רכב דיזל מודרני חדש ונוח יחסית בסכום של פחות מ100 אלף שקל, זו הייתה האופציה היחידה.
אגב, דרור - לדעתי גם אם תרצה לנהוג בברונקו ב2050 תוכל לעשות זאת רק בכביש או בדרכי עפר. תחביב נהיגת השטח, במדינה עמוסת רגולציה, קטנה מאוד ובעלת גישה עתיקה שילדים זו ברכה, יעלם.
מאוד נכון
מחשבה שעוברת לי בראש כמעט כל טיול וטיול
נקווה שהכלי הישן ימשיך לעבוד ויהיו חלקים שמגיעים לארץ , אחרת העתיד נראה לא ממש קל במיוחד שסוגרים עלינו גם מכיוון שבילים ומקומות לטייל.
אחלה פוסט והתגובות ביניהם .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
]
פרטנרים זה לא בעיה.
אבל אלה פרטנרים מעולמות ה-SBS. השאלה היא איך אתה תשרוד איתם.
זה עניין של החלטה, אתה יכול לחבור אליהם (כנראה שלא) ואני צופה שבקלות ניתן להקים קבוצה באופי אחר,רק כלי הרכב משתנה.
יש קבוצות של בני 60 על טרקטורונים וsds שמטיילים בכיף באיזי.
-
אם להתייחס לשאלה של פות"ש,
בסופו של דבר רכב ישן בן 20 הוא לא סמרטוט והוא לא נטל אם בעליו יודע לתחזק אותו, או לפחות מבין מספיק כדי לדעת מתי מרמים אותו במוסך.
ידע=כסף וכמו בכל תחום מי שהידע נמצא אצלו ייסע ברכב ישן ויסמוך עליו וישלם הכי מעט ובהפרש גדול מאד, מניסיון.
כלומר רכב ישן ומטופל ייתן את התמורה הטובה ביותר לשקל.
ומי שלא יכול לטפל או לפחות להבין מה באמת צריך ומה לא, ישלם ביוקר ברכב ישן.
כל עוד אני לא חייב להתעסק עם מערכות ממוחשבות אני אשאר עם רכבים נטולי טכנולוגיה כי באלקטרוניקה ומחשבים אני לא מבין וברגע שאצטרך לטפל ברכבים עתירי טכנולוגיה אתחיל לשלם ביוקר..
-
נטולי אלקטרוניקה לגמרי?
כלומר אתה צריך פחח צמוד [emoji12]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
נטולי אלקטרוניקה לגמרי?
כלומר אתה צריך פחח צמוד [emoji12]
לגמרי לא, אבל תמיד שואף לאפס..
מבחינת הפחחות לשמחתי ככל שהולכים אחורה נדמה שהפח יותר עבה..:D
תכלס אם לפרגסון 35 היו 4 מקומות ישיבה וכמה קמש יותר זה כנראה היה אחלה פתרון..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בשביל השיתוף,עלות האחזקה (בלי דלק) של הגמל (בן 24) היא 31.6 אג/קמ בכמה שנים האחרונות.
בלי עיגולים ובלי הפחתות ובלי נרמול הוצאות.
הכל.
טיפולים תיקונים ושיפורים(במעט שיש מאז ייצוב תכן..).
תעשו חשבון לבד איפה אתם עומדים.
זה לא ממוצע, זה מספר סופי חלקי קמ נסועה.
לרכב 792Kקמ.
מטופל בחלפים מקוריים בלבד/מקביל מקורי בלי דראק סיני, ובלי קיצורי דרך.
הפרייבט המודרני שלנו יקר יותר.
בדקתי עכשיו.
גם אצלי 30אג'/ק"מ תחזוקה.
שזה כל ההוצאות של טיפולים תיקונים ושיפורים ללא דלק ביטוח וטסט ב-13 השנים האחרונות..
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
תכלס אם לפרגסון 35 היו 4 מקומות ישיבה וכמה קמש יותר זה כנראה היה אחלה פתרון..
שזה דיפנדר.....
-
אני דווקא חשבתי על מיול דור 1.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שזה דיפנדר.....
חוץ מהמחיר.. :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
זה עניין של החלטה, אתה יכול לחבור אליהם (כנראה שלא) ואני צופה שבקלות ניתן להקים קבוצה באופי אחר,רק כלי הרכב משתנה.
יש קבוצות של בני 60 על טרקטורונים וsds שמטיילים בכיף באיזי.
אופי הטיול תלוי גם באופי הכלי.
לא מוכרחים קאן-אם מאווריק X3 מדגמי הקצה ההיפר-יקרים עם 200 כ"ס ומעלה, אבל רוב הכלים מהז'אנר מהירים בטירוף. מתקשים לנסוע לאט, ולכן נוהגים בהם כפי שהם "דורשים" וכפי שהכי נוח לנהוג בהם. וזה מהר.
אני לא מכחיש שאני מת על SBSים - זה כיף לא נורמלי ברמה אחרת, אני נוהג בהם לא מעט ואני האחרון שיגיד משהו רע על מהירות..... בלי קשר לגיל.... אבל באמת שלא כל אחד מתחבר לזה.
אבל גם אי אפשר להכחיש שמבחינת הטבע ושאר המטיילים זה כלי שמהווה מפגע של ממש, כלי עם חתימה גבוהה - רועש ביותר, מפרפר ומחליק ויורה אחריו סילוני אבנים וחצץ ואבק ומפרק את תכסית השטח. וזה עוד לפני מערכות הסאונד שלהם.....
-
SBS זה כולל גם ריינג'רים ודומיהם החקלאיים, ואאל"ט מוטי כיוון יותר אליהם.