-
תגובה: טרופר - החלפת מייסב בציר סרן אחורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מצד שני מיסב שעושה 300,000 ק"מ בתור משהו שגרתי, זה חתיכת הנדסה.
בכלל, קניתי את הרכב עם 207K, ואחרי שש שנים ולמעלה מ 60K קמ אין לי תלונות על האמינות וההעלוית תחזוקה.
מעבר לעלויות שוטפות - שמנים, פילטרים, ברקסים, מצברים, צמיגים..... העלויות פשוט זניחות.
זו התקלה הכי יקרה והכי "מסובכת" שנתקלתי בטרופר.
בקרוב, טיפול פרונט - תפוחים, מוט מקשר, זרוע עזר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
זה אחד הדברים הבודדים שהלכתי ל UMI שיעשו בשבילי, אבל אחרי שגזרו אותי גם במחיר והתברר לי ששלחו את הציריה לפירוק המיסב במקום אחר - בפעם שאחרי כן כבר מצאתי בחור במוסך עם פרס שיש לו ניסיון עם כאלה, שלחתי אליו את הצירייה עם חבר, מיסב חדש עם מחזיר שמן ו 200 שקל בשביל העבודה שלו. חזר תקין אליי אחרי כמה שעות.
קיצר אין ברירה לדעתי - רק עם מתאם ייעודי ופרס של 40-50 טון או בעזרת חימום אצל מישהו עם ניסיון.
תגדיר גזרו במחיר.300 שקל זה בערך השעתון של מורשה.אם הם לקחו את זה למישו לקח להם מקצה לקצה איזה שעתיים או 3 שעות זה נשמע סביר.
הדבר היחיד הטוב במוסכי מורשה זה שיש חלפים מקוריים ואם קורה משו סביר להניח שיש עם מי לדבר (לא בכל מקרה אבל כנראה שכן).
כל השאר לרוב אפשר לדבר ללמפא...אם שברו את הציריה או את מקום האטימה/מיסב,חרטו יותר מדי,חיממו יותר מדי...מה עושים?מי לוקח אחריות?
המשימה עם הציריה הזאת זה או שעושים לבד או שמביאים קומפלט או שעומדים ליד הבנאדם שעושה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
תגדיר גזרו במחיר.300 שקל זה בערך השעתון של מורשה.אם הם לקחו את זה למישו לקח להם מקצה לקצה איזה שעתיים או 3 שעות זה נשמע סביר.
הדבר היחיד הטוב במוסכי מורשה זה שיש חלפים מקוריים ואם קורה משו סביר להניח שיש עם מי לדבר (לא בכל מקרה אבל כנראה שכן).
כל השאר לרוב אפשר לדבר ללמפא...אם שברו את הציריה או את מקום האטימה/מיסב,חרטו יותר מדי,חיממו יותר מדי...מה עושים?מי לוקח אחריות?
המשימה עם הציריה הזאת זה או שעושים לבד או שמביאים קומפלט או שעומדים ליד הבנאדם שעושה.
בעבודה כזו, מעטים יתנו לך לעמוד לידם.
שאתה נותן למוסך מורשה, אתה יודע שתשלם יותר, אבל מקווה שהם לפחות עובדים בפיקוח היצרן. שאתה מגלה שהם מוציאים את זה לאיזה קבלן משנה, אין לך מושג איך העבודה נעשתה, ואז גם שילמת ביוקר וגם אין לך מושג מה קיבלת.
אם יש זמן ואתה לא בלחץ עם התיקון, אין ספק שלהביא מחול (סט שלם, כולל התושבת של המייסב והציריה) יוצא הכי זול והכי טוב.
-
מוסכים מורשים המון פעמים מוציאים עבודות לקבלן משנה.בתכלס להם בעצמם יש רק ציוד מכונאות בסיסי וכלים מיוחדים של היצרן להשכרה מהיבואן.
מה זה משנה מה הם עשו עם הציריה?שיקחו את זה לג'נין גם...בסוף האחריות היא עליהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
מוסכים מורשים המון פעמים מוציאים עבודות לקבלן משנה.בתכלס להם בעצמם יש רק ציוד מכונאות בסיסי וכלים מיוחדים של היצרן להשכרה מהיבואן.
ממש לא מדוייק.
1- לפרוק הציריה הזו, צריך כלי מיוחד של סוזוקי. שזה נעשה בלי הכלי הזה, הסיפור רק מסתבך. מכאן ועד להפעלת כוחות וחימומים לא נכונים המרחק קצר.
2- אני רוצה לראות מוסך מרכזי שיקח אחריות לציריה שתיגזר עמה שבועות \ חודשים לאחר החלפה.
3- יש קבלני משנה ומוסכים לא מורשים, שיודעים לעשות עבודה לא פחות טובה ( תראה פה את ההתיחסות המקצועית של טושי). אני בספק שזה מה שהמוסכים המורשים בוחרים.
4- דרך אגב, דווקא במקרה שלי, העבודה נעשתה ע"י מוסך מורשה שהתנדב לעזור ( יש צדיקים בסדום).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
לא כולם שותפים לגישה הזאת.
כשאני משלם כסף טוב אני רוצה לקבל מוצר טוב (או עבודה טובה). לא רוצה אחריות. רוצה עבודה ברמה כזו שלא יתקלקל שוב.
במיוחד במצב שהם לוקחים חלק שהוא לא שלהם (ציריה) וצריכים להחליף כל מיני חלקים. מאוד מאוד מעניין מה הם עושים לציריה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ממש לא מדוייק.
1- לפרוק הציריה הזו, צריך כלי מיוחד של סוזוקי. שזה נעשה בלי הכלי הזה, הסיפור רק מסתבך. מכאן ועד להפעלת כוחות וחימומים לא נכונים המרחק קצר.
2- אני רוצה לראות מוסך מרכזי שיקח אחריות לציריה שתיגזר עמה שבועות \ חודשים לאחר החלפה.
3- יש קבלני משנה ומוסכים לא מורשים, שיודעים לעשות עבודה לא פחות טובה ( תראה פה את ההתיחסות המקצועית של טושי). אני בספק שזה מה שהמוסכים המורשים בוחרים.
4- דרך אגב, דווקא במקרה שלי, העבודה נעשתה ע"י מוסך מורשה שהתנדב לעזור ( יש צדיקים בסדום).
כלי של סוזוקי פחות.
אבל אתה בטח שכחת שUMI לא חייבים לפי החוק להחזיק כלים מיוחדים לרכב כל כך ישן.אולי מישו יסכים לבדוק אם יש כזה אבל אני בספק רב שהם יטרחו...זאת לא עבודה כל כך מסובכת.אם אתה לא מצליח לבד תמצא מי שכן ותקווה שעשה טוב.אין מה לעשות יותר מזה
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
לא כולם שותפים לגישה הזאת.
כשאני משלם כסף טוב אני רוצה לקבל מוצר טוב (או עבודה טובה). לא רוצה אחריות. רוצה עבודה ברמה כזו שלא יתקלקל שוב.
במיוחד במצב שהם לוקחים חלק שהוא לא שלהם (ציריה) וצריכים להחליף כל מיני חלקים. מאוד מאוד מעניין מה הם עושים לציריה.
אם אתה שולח לחרט ראש מנוע אתה הולך להסתכל מה הוא עושה?או נוסע ביחד עם הנעלי בלם לראות איך מדביקים?
זה עבודות ששולחים לקבלנים.אף אחד לא עושה את זה במוסך.צאו מהסרט
-
צודק, איסוזו לא סוזוקי טעות שלי.
לגבי השאר אתה סתם מתמם.
אין להם את הכלי, ולא היה להם , הם תמיד הוציאו את זה ללא שום קשר לגיל הרכב.
וכן, ללא הכלי המיוחד, זו עבודה מחורבנת, ולכן הם גם הוציאו את זה מההתחלה.
אפרופו גיל רכב, לא שמעת ממני מילה על המחסני חלפים במוסכי UMI שמסרבים להחזיק ולמכור חלקים לטרופר.
זה חוקי, אבל זה רק עוד דוגמה למדיניות מחורבנת של היבואן הזה.
-
לא יודע מי אמר לך שלא היה להם את הכלי לעולם.עד 10 שנים לפי החוק היבואן חייב לדאוג למלאי חלפים וכלים סדיר.לא רק UMI.כל יבואן,גם דלק,כלמוביל,מכשירי תנועה וכו'.אף אחד לא יעשה אקסטרא ממה שהוא חייב.
אחרי זה הוא לא חייב כלום.הם זמינים אך ורק על פי ביקוש.מה שאין לו ביקוש (דברים יותר אקזוטיים - נסה לבדוק מלאי לבאמפ סטופ של הבקאקס למשל) הם לא מזמינים כי שומרים מדפים ותקציב לדגמים חדשים יותר.
הצטיידות החלפים לרכבים ישנים הולכת על פי סטטיסטיקה.חיישני מסילה,פילטרים,מיסבים ואטמים. אולי צמת מנוע, מזרקים...מה שהכי הולך רוכשים למחסן.
אני כבר לא זוכר אבל חסר עוד מלא דברים שלא מזמינים לארץ יותר.זה לא שהם מסרבים.פשוט הם מעדיפים להחזיק מדפים לדגמים חדשים יותר אליהם הם מחויבים על פי חוק.
מה שבאתי להגיד.אין מה לבוא למוסכי היבואן בתלונה על סירוב לביצוע עבודה.הם לא חייבים לבצע אותה אם אין להם כלי מתאים שאותו הם חייבים להחזיק תקופה מסויימת ולא יותר ממנה.
בקיצור.תיקנו לך?עשו עבודה טובה? הכי חשוב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
לי לקחו מעל 1400 שקל על העבודה, כולל חלקים, פירוק והרכבה וחלקים לא מקוריים (התבר לי בדיעבד כשהתקלה חזרה באותה צירייה בהמשך הדרך).
שאלתם למה לא ללכת ישר לקבלן המשנה - כי לקבלן המשנה יש אמנם פרס חזק יותר מלמוסך UMI אבל מצד שני אין לו את הכלי הייעודי לחילוץ ו UMI מספקים לו את זה עם הצירייה.
-
אני אנסה לסכם את הארוע.
בסופו של דבר העבודה על הצירה נעשתה ע"י מוסך מורשה "צדיק" שגם יש לו את המכשיר וגם פרס מתאים.
לחיצה של עשרות טון לא חילצה את המייסב והטבעת ABS. בשלב הזה הייתה ברירה להתחיל עם חימום או להסתכן בלהעלות את הלחץ על הציריה.
המוסך החליט ללכת חימום, ובדיעבד זה הפך לחימום מאוד אגרסיבי של הטבעת ABS (מה שגם הבהיר שרק עליה בלחץ לא הייתה מחלצת את זה).
אין לי מושג מה עבר בראש של היפני שתכנן את זה, ולמה זה מוכנס בלחצים כאלו (ויש עוד טבעת C לאבטחה).
העבודה הושלמה והציריה הוחזרה למקומה.
מספר תובנות -
1- זו עבודה מחורבנת, אם סיכוי גדול לנזקים. אני בהחלט מבין למה מוסכים לא אוהבים להתעסק עם הפרוייקט הזה.
2- במדינות מתוקנות (וגם פה, אם לא היינו בפיתחה של עונת הטיולים, אז אולי הייתי מעמיד את הרכב ומביא חלקים מחו"ל), לדעתי לא כדאי לתקן ועדיף ללכת על ציריה חדשה (עם מיסיבם וטבעת ABS חדשים), במקרה כזה, אפשר לחתוך את הציריה ולחלץ את ההאוזינג של המייסב (שמתחבר לקצה הסרן).
3- מאוד תלוי איך ומתי מגלים. גם אחרי שהבחנו בלכלוכית מינמלית, עדיין היה קשה לזהות חופש בגלג. הרכב נסע שקט לחלוטין. למרות זאת ה ABS ניזוק, וזה מה שגרם לחפירה שגילתה את הבעיה.
4- ברגע שמתחיל לצאת שמן, זה מגיע לנעלי בילום של הבלם יד והורס אותם. החלפת סנדלים כאלו יכולה להגמר בהחלפת צלחות בילום (אני ניצלתי ולא הייתי צריך להחליף).
5- במחירי UMI, טבעת ABS + המייסב + שני מחזירי שמן = בסביבות ה 1000 ש"ח. תוסיפו ברקסים, וזה טיפול לא זול.
-
כן, עשיתי טיפול דומה לפני כשנתיים, נדמה לי, והעלות הייתה גבוהה עוד יותר - לא זוכר כרגע מה נכלל בעבודה הזו אבל נדמה לי שבמקרה שלי היה מדובר בחיישן / טבעת ABS חדשים וכנראה גם ציריה חדשה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
כן, עשיתי טיפול דומה לפני כשנתיים, נדמה לי, והעלות הייתה גבוהה עוד יותר - לא זוכר כרגע מה נכלל בעבודה הזו אבל נדמה לי שבמקרה שלי היה מדובר בחיישן / טבעת ABS חדשים וכנראה גם ציריה חדשה.
סתם בשביל הסקרנות -
כמה ק"מ עשה הטרופר שלך ( שלי עם 270K)?
האם עשית רק צד אחד, האם אני בדרך לפרוייקט גם בצד השני?
-
אני עם קצת יותר מ-300K, צד אחד בלבד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
סתם בשביל הסקרנות -
כמה ק"מ עשה הטרופר שלך ( שלי עם 270K)?
האם עשית רק צד אחד, האם אני בדרך לפרוייקט גם בצד השני?
אני הייתי מכין צירייה לצד השני.
חפש אחת מפירוק, תכין אותה ושים בצד.. בהנחה שזה נגם מבלאי, שני הצדדים עברו אותו בלאי.
אני כבר החלפתי בשני הצדדים מזמן. הרכב שלי עם 300K ק"מ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אין לי מושג מה עבר בראש של היפני שתכנן את זה, ולמה זה מוכנס בלחצים כאלו (ויש עוד טבעת C לאבטחה).
.
זה לא מוכנס בלחץ כזה.
מחממים מעט את הטבעת והיא ממש מחליקה/נופלת למקום ומתכווצת.
ואז עוברים 20 שנים, והטבעת בסוג של שיתוך לציריה, והם חברות טובות ואז הפרס כבר מתקשה להפריד את זוג הקשישים הזה אחד מהשני.
אז חימום נכון שממוקד לטבעת, עוזר גם להפריד את השיתוף וגם להוריד משמעותית את לחץ השליפה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא מוכנס בלחץ כזה.
מחממים מעט את הטבעת והיא ממש מחליקה/נופלת למקום ומתכווצת.
ואז עוברים 20 שנים, והטבעת בסוג של שיתוך לציריה, והם חברות טובות ואז הפרס כבר מתקשה להפריד את זוג הקשישים הזה אחד מהשני.
אז חימום נכון שממוקד לטבעת, עוזר גם להפריד את השיתוף וגם להוריד משמעותית את לחץ השליפה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
צודק לגבי ההכנסה, אכן הניסוח שלי לא נכון, ההכנסה היתה ממש פשוטה.
הכוונה היתה למה זה מתוכנן כך שזה מגיע לרמות כאלו הידוק \ תפיסה.
לגבי ההוצאה, זה היה הרבה יותר מקצת חימום ממוקד.
וכן, תשומת הלב היא איך לחמם כמה שיותר את הטבעת וכמו שפחות את הציר.
-
הערה חשובה על חימום פלדה.
רוב השינוי במידה קורה כשמחממים לסביבה 100 מעלות ועד 300. מעל לזה כבר השינוי במידה קטן והסכנה לשינוי בתכונות המכניות מתחילה להיות משמעותית. לכן אין טעם בחימום מעבר ל 300 מעלות וגם זה מוגזם. כשהפלדה צהובה היא כבר רכה. כשהיא מגיעה ל 500 מעלות זה הזמן להפסיק כי חציה של קו ה600 מעלות משמעותו הרפייה ואחרי זה החלק כבר לא מחוסם והולך לפח.
אם מחממים בתנור - הכי בטוח זה לכוון אותו ל 250 מעלות.
אם למשל מכניסים קורונה על בית דיפרנציאל- לשים אותה קודם במים רותחים או שמן רותח מספיק לגמרי .
אני משתמש באקדח חום א"א. פשוט זול ויעיל.
פלטת מיסבים גם מאוד שימושית ויש מתכווננות בין פחות מ 100 ועד סביב 200.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אצלי צד אחד בוצע לפני שנה לאחר 450K .
בהזמנה מדובאי המחיר יוצא משהו כמו 400 ש"ח אחרי רוב המיסים.
( צריך לקחת בחשבון שיש מיסים פר הזמנה כך שככל שמזמינים יותר זה מתחלק).
רכשתי 2 כדאי שיהיה לי גם לצד השני + כדאי במידה ומזמינים גם להזמין כבר את הגלגל שיניים של הקדמי.
-
מאיזה אתר בדובאי הזמנת? אני ניסיתי כבר פעמיים לקנות שם חלפים ובכל פעם שלחו לי הודעה שאין במלאי..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
מאיזה אתר בדובאי הזמנת? אני ניסיתי כבר פעמיים לקנות שם חלפים ובכל פעם שלחו לי הודעה שאין במלאי..
https://partsouq.com/en/search/all?q=8970184261
ותנסה גם
Ramin Auto Spare Parts Trading LLC<[email protected]>
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Y.C
כמוכן במידה ואתה תקוע אני יכול לעזור לך עם חלק
שלח לי מייל ל[email protected] במידת הצורך
-
עדכון -
שנתיים ו 30K ק"מ עברו, והציריה נגזרה :-(
יצאתי מהשטח "בצליעה" ( 15 ק"מ על הנעה קידמית בלבד. מזל שהגלגל החזיק).
מאחר ולטרופר ציריות שמנות וחזקות, ולא מקובל שהן נגזרות, אני מייחס את הגזירה לחימום בטיפול של החלפת המייסב.
הוחלפה ציריה (ומייסב, טבעת ABS ומחזירי שמן) .
-
-
דורון - אם אני מבין נכון, זה לא שהציריה נגזרה בדיוק במקום שבו הטבעת אלא שאין דרך קלה להוציא את הטבעת הזו.
גם אצלי לאחרונה הוחלף קיט מיסבים של הציריה האחורית עם טבעת ה- ABS. זה סיפור לא פשוט והמוסך (שמכיר היטב את הרכב) הוציא לעבודת חוץ את חילוץ טבעת ה-ABS (הודה שאינו מנסה לחלץ את הטבעת כי מניסיונו אחוזי ההצלחה לא גבוהים).
אני מניח שמי שביצע את העבודה מחזיק את הציוד המתאים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
דורון - אם אני מבין נכון, זה לא שהציריה נגזרה בדיוק במקום שבו הטבעת אלא שאין דרך קלה להוציא את הטבעת הזו.
.
אם זה לא בנקודת החימום, אז זה לא מכוון לחימום כגורם.
-
מה שמאבטח את הטבעת ABS זה Snap Ring שיושב צמוד לטבעת.
בשביל Snap Ring צריך חריץ בציר, שם, בחריץ, צמוד לטבעת ( איפה שחיממו) זה נגזר.
זה נגזר במקום הכי צפוי, ואחרי החימום, זה היה די צפוי.
יש מוסכים שפשוט נמנעים מהטיפול הזה.
יש מוסך שאפילו המליץ לי למצוא ציריה משומשת ( שבטוח עשתה למעלה מ 200K קמ), ולהרכיב אותה ( מבלי להחליף מייסב).
למען הדורות הבאים -
כנראה שהדרך הנכונה היא לקחת את הציריה לחרט ( שיש לו מחרטה בגודל הזה) ולחרוט את הטבעת ABS לעובי אפסי.
מצד אחד, הסרן חסון ומחזיק .
מצד שני, אני לא מבין את היפנים, למה טבעת ABS צריכה לשבת כל כך חזק? למה בכלל זה פלדה?
-
1 קבצים מצורפים