כזה ?
https://youtu.be/1lKuRuou-Qk
Printable View
כן, כזה....;)
כמובן שזה בהגזמה.... סופרב לא נמוכה כמו למבורגיני, וגם אם מדובר באבי ביטר האמיתי (הבחור הזה הוא חתיכת מותג, אין ויכוח) הוא כנראה קצת פחות אההה.... עבה?... מהבחור בסרטון.
כניסה ויציאה נוחות זה משהו שמטריד עם התקדמות הגיל. אני מודה שלעת זקנה אפילו לי יותר נוח להיכנס ולצאת בקודיאק או קוגה מאשר בסופרב או בפוקוס. אם אני חונה צמוד למדרכה ברחוב חד סטרי, אשכרה קשה לי לצאת מהפוקוס. מה שכמובן לא מטריד בג'יפ. אמא שלי בת 80 ופולניה - ואין לה תלונות כשאני מסיע אותה בפוקוס. נכנסת, יוצאת, הכל בסדר, טוב ונוח לה.
אבל מהרגע שסוגרים דלת ונוסעים, כל קרוסאובר תמיד פחות טוב מהפרייבט שהוא מבוסס עליו. אפילו קרוסאובר משובח כמו הקודיאק, אינו בר השוואה לסופרב שהיא מכונית כל כך הרבה יותר טובה ממנו.
לגבי ישיבה גבוהה עם ראש בתקרה והגה אי שם בין הקרסוליים - כבר נטחנו מספיק מילים וקילובייטים על העניין הזה. זה שגוי, זה לא נכון, זה רע לשליטה ברכב. הרוב המוחלט של ישראלים יושב לא נכון מאחורי ההגה בכל אוטו. אבל אלה ישראלים, הם יודעים הכל הכי טוב ואין טעם לנסות לשכנע כי בתכל'ס אין עם מי לדבר.
לקחתם את זה רחוק.
אני יודע לשבת נכון
אני מבין את החסרונות של רכב גבוה מול רכב נמוך, בטח ובטח האירופאיות וחווית הנהיגה מול היפניות חסרות החוויה
דלק לא מרתיע אותי
ביקשתי רכב יחסית גדול מפרייבט וגבוה ממנו.
לא חשבתי על אאוטבק, אבל אבדוק לאור מה שנכתב פה.
הייתי שמח לפורסטר אבל יקר מאד ואני לא רוצה רכב ישן/טחון מידי.
מה שמשאיר אותי עם אאוטלנדר כפשרה סבירה.
אין כאן כוונה לרכב שטח במקור אלא רק אם הוא כבר יכול " על הדרך".
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אם המידות של פורסטר טובות לך, בדוק פורד קוגה, המון רכב לכסף ומהנה למדי, עם ביקוש בינוני נמוך בשוק
Asaf-a
אסף.א
אני הופתעתי לטובה מסוזוקי קרוסאובר.
לדעתי קטן מאאוטלאנדר, אבל הרבה יותר מהנה.
המליצו לך על פורד אקספלורר ומצטרף להמלצה, תעשה נסיעת מבחן באאוטלנדר ולאחריה באקספלורר כדי שתוכל להבין כמה עצום ההבדל ביניהם, ולא מדובר רק על הגודל, אלא על סביבת הנהג, והנהיגה - חוויה מסוג אחר, רכב שגורם לך להרגיש נינוח, רגוע בטוח.
שווה גם במחיר התפשרות על שנתיים יותר ישן.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אווטלנדר דגם חדש או משומש?
הדגם הנוכחי /היוצא הוא רכב אפרורי, משעמם, שיודע לנסוע מפה לשם, אבל הוא לא טוב בכלום.
היה לי כזה חלופי לשבוע, רק חכיתי שייקחו אותו כבר.ומה הקטע של המסך האדום הזה של מיצובישי? ישב מעצב גרפי וחשב איך נוציא לנהג את העיניים בלילה? אה! מסך אדום בולט!
רגע, אדום בלוח שעונים זה לא מסמן תקלה חמורה, לעצור מיד בצד?
אחותי עברה מאוקטביה לסיאט אטקה.
הישיבה גבוהה יותר ובזה בערך מתסיימים היתרנות.
למשפחה עם שלושה ילדים, האוקטביה הייתה מושלמת מבחינת מרווח פנים ותא מטען, האטקה מרגישה שנמוך רציני.
הלכתי לכמה מגרשים. במקרה היו שם גם פורסטרים ואאוטבקים.
הבעיה העיקרית - ק"מ גבוה.
170-180 אלף לרכבים מ2014 בערך.
חיצונית וגם מבחינת הסלון, נראים שמורים. לא הגעתי לשלב המכני ולא נסעתי באלה ספציפית.
בג'יפ רגיל /טנדר, לא הייתי נרתע. אפילו היה לי יותר מרכב אחד עם כזה ק"מ. אבל משום מה עם סובארו ועוד ממגרש...
מה דעתכם?
פותח השירשור-ראה הודעה פרטית
Asaf-a
אסף.א
אז למה בעצם כולם שונאים את הצרפתיות?
מי שלא דיברתי איתו נרתע מהן כמו ממצורעים...
ועם זאת, מלא נהגי מוניות בוחרים בהן לפרנסתם.
נהגי מוניות אוהבים צרפתיות כי מנועי הדיזל הצרפתיים מצויינים ואמינים.
הבעיה בצרפתיות היא שגם אם הן אמינות לחלוטין, השוק מונע ע"י דעות קדומות ולא אוהב אותן ואם גם נסעת בהן הרבה, נפילת הערך גדולה ולמעשה אי אפשר להיפטר מהן. להבדיל מטויוטה ושאר מותגי אליל, בצרפתיה אין מה לבנות על החזר חלק מההשקעה.
אתה נוסע בהן עד שהן נגמרות ואז זורק אותן.
מעבר לזה - אין עשן בלי אש. גם בצרפתיות המודרניות עם איכות ייצור טובה יש גם כמה נפילות קשות באמינות מכנית. ראה מנועי ה-TCe טורבו-בנזין 1.2 המחורבנים של רנו-ניסאן-דאצ'יה, בעיות רצועת הטיימינג המתפוררת במנועי הפיור-טק 1.2 טורבו-בנזין של פז'ו-סיטרואן ועוד ועוד. הם כנראה לא מסוגלים להיגמל מהרגלים ישנים.
שונאים את הרכבים הצרפתים בעיקר בגלל המוסכניכים.
רכב צרפתי בדרך כלל יהיה מסובך לתיקון וגישה גרועה
לפירוק חלפים.
(שמעתי שהגרמנים יותר גרועים)
להחליף אלטרנטור דורש לפעמים לפרק חצי מנוע
(היפנים לעומת זאת שמים דגש על פישוט הליכים)
ובתור בעל רכב צרפתי לשעבר נוכחתי לדעת
שאפילו במוסכי החברה לא תמיד יודעים לטפל ברכבים
כמו שצריך.
השמועה אומרת שהיצרנים הצרפתים מסבכים את הרכב כדי שהטיפולים
יוכלו להיעשות רק במוסכי חברה ואז להרוויח גם על הטיפולים העתידיים.
נהגי מוניות קונים אותם משתי סיבות
1) נוחות הנסיעה ברכבים צרפתיים זו ליגה אחרת ואצל נהג מונית שמבלה
שעות נהיגה מטורפות, זה נקודה קריטית
2) מנועי הדיזל הצרפתיים הם החסכוניים ביותר וזה משמעותי ביותר
לנסועה של נהג מונית.
במידה ויש כאן אנשים שיש/היה בערב רכב צרפתי עם גיר רובוטי 6 הילוכים, אשמח להמלצות כיצד ליסוע בפקק ועליה עם הרכב על מנת לשמור על הקלאץ' והגיר.
הבנתי שיש תופעה של התחממות תיבת ההילוכים ואז צריך להמתין לקירור ובמקרה הגרוע לבלאי מואץ.
כן …
ממש מרגישים את זה אחרי חצי שעה פקק …
האוטו זורק קלצ׳ והתחושה בכללי לא נעימה.
אני נוטה לפתוח מרווחים גדולים ולא לתת לאוטו לזחול. זה חצי קלצ׳
כשיש מספיק מקום שהוא יחבר מצמד אני סוגר את הפער.
ברכב שכור שהיה לי לא מזמן פורד קטן. אחרי פקק של שעה. כמה קילומטרים יפים מאד. הגיר התחרפן לגמרי. עד כדי שחשבתי שיש תקלה. הקפיץ הילוכים וגמגם. ולא העביר הילוכים כשהיה צריך וכ׳ ( אז גם הבנתי שזה גיר רובוטי עד אז הייתי בטוח שפלנטרי … ) עצירה של כמה דקות. והמשכנו כרגיל.
כמה נזק יכול להיגרם לקלאץ, אחרי פקק בעליה של חצי שעה בזחילה עם חצי קלאץ' (רובוטי) וריח שרוף של קלאץ' ממכסה המנוע?
צריך לחשוש ממצב המצמד עכשיו או שיכול להחזיק עוד הרבה זמן? פעם ראשונה שזה קרה וגם התקבלה הודעה של התחממות בתיבה.
ברנו קדג'אר חדש, גיר רובוטי כפול מצמדים, הגיר התחמם בפקק בעלייה בכביש 65 והאוטו סירב להמשיך לנסוע.
חיכינו לא מעט דקות עד שהסכים לחזור לעצמו.
מה עוד חדש?.... גיר רובוטי זה דרעק.
גם האוטו עצמו הוא דרעק. אח כמעט תאום של ניסאן קשקאי שגם הוא דרעק (שם דווקא יש גיר רציף שזה, הפתעה, דרעק בפני עצמו).
גיר רובוטי זה מה שיש בפלואנס דיזל או DS7 שיש בסקודה?
אם כן אז אני לא מבין על מה אתם מדברים. כולל פקקים ואפילו גרירה עד 500 קג.
מעל חצי מליון קמ ברכבים האלו כשכל אחד סביב ה 100-120 אקמ.
הפלואנס קצת יותר חלק מהאוקטביה בזחילה אבל שניהם ללא תקלה או תחושת חוסר נוחות.
כן אבל עם הגיר 6 הילוכים לא ה7 החדש.
באיזה רכבים יפנים יש מנועי דיזל צרפתיים? האם משודכים גם לגירים הרובוטיים שיש בצרפתים?
אז מה בסוף? להתרחק מסיטרואן סי4 או לא?
כי מצד אחד זה נראה כמו אחד הרכבים המרווחים שיש, עם מלא תאים ומליון כפתורים ובכלל תא נוסעים משוכלל עם טון פלסטיק שאמורים לעשות את הנסיעה לחוויה נעימה לכל השוהים. כולל פתחי מיזוג פרטניים לנוסעים מאחורה ותא מטען שיכול להכיל שניים שלושה... פילים.
ומצד שני, מרגיש מצועצע קצת ושדברים לא באמת יחזיקו מעמד הרבה זמן, במיוחד עם ילדים ברכב. למשל מגשי אוכל בגב המושבים ואותם פתחי מיזוג
כל זה, לפני המכני שכאמור הדעות עליו חלוקות מאד...
אני לא חושב על ירידת ערך. נחיה עם מה שיש, בין כה קונה בזול יחסית. הדאגה היא בעיקר בטיפולים ותקלות.
אין לי בעיה להמתין לחלק מאירופה אם הוא לא משבית לי את הרכב. לדוגמה - נעילת תא מטען, חיכיתי שבועיים וחסכתי 650 ש"ח...
ואם יש מודלים מסויימים שצריך להתרחק מהם, אשמח לדעת. כמובן בעקבות ידע מבוסס
מבחינת שימושיות זה לדעתי הרכב בין הכי טובים למשפחה.
מבחינה מכנית - בבנזין 1600 טורבו מדובר במנוע THP "פרינס" שיש לו כמה וכמה מחלות, אישית לא הייתי קונה.
מנוע 1.2 - יש ריקול לרצועת טיימינג מתפוררת, אם בוצע - לא רואה בעיה מיוחדת.
בדיזל המצב טוב הרבה יותר אם כי יש בעיה מוכרת עם משאבת האוריאה שנדפקת בגלל תת לחץ במיכל. הפתרון לזה הוא פקק עם נשם שמקבלים בחינם- תבדוק שפתח מיכל האוריאה הוא עם נשם.
הסיטרואן C4 פיקאסו היא לדעתי המשפחתית הכי טובה בפער עצום על כל היתר. מכבי נתניה ועוד 15 של תחילת שנות ה 80'.
לסיטרואן מנועי דיזל ומנועי בנזין. בדיזל יש ריקול על מיכל האוריאה, כך שמרבית הסיכויים שתקנה כזה שכבר עבר את החלפה, אבל מרביתם שווקו למוניות. באחת הנסיעות שלי במונית כזו הנהג לא הפסיק לקלל את הרכב על התקולות שיש לו. במונית אחרת הנהג לא הפסיק לשבח את הרכב שהוציא חדש מהסוכנות והוא עם 0 תקלות.
הבנזין זה סיפור אחר - מנועי thp156 אלו מנועים לא אמינים עתירי תקלות. לא משהו שלא ניתן להתמודד אבל מיותר להתעסק, כי בשלב מסויים המנועים עברו שידרוג משמעותי בכל נקודות התורפה והוציאו את ה thp165, והוא מגלה אמינות גבוהה מאוד. למעשה 3008 עם המנוע הזה נחטפה מהשוק במחירים מעל מחירון עוד לפני ההשתוללות הנוכחית של היד השניה. אותו מנוע בדיוק תמצא בהמון דגמים עם המון הספקים החל מ 165 כ"ס ועד 225 כ"ס. בכולם הוא מגלה אמינות גבוהה מאוד. (פיג'ו 3008 / 508 / 5008/ 208GTI / 308GT / 3008PHEV ועוד. לא להתבלבל עם ה 308GTI שיש לה מנוע זהה אבל עבר המון שידרוגים כדי להוציא 272 כ"ס).
מבחינת טיפולים - חייבים להקפיד על טיפולים בזמן עם שמנים שעומדים בתקן. הפיקאסו נחטפות יחסית מהר ובמחיר טוב.
יש יוצאות ליסינג. מוסך מומחה למכוניות האלה זה מוסך 'גבע' ברח' תושיה בת"א. (יש גם את 'שאפט' לא רחוק ממנו).
נקודות תורפה - ממיר קטליטי, לא זול בכלל, סולונואידים של תזמון שסתומי יניקה ופליטה, ופורק לחץ מהטורבו. לא ממש יקרים, ואפשר להביא מחול במחיר לא גבוה.
הגיר האוטומטי אגב הוא יפני, אייסין 6 הילוכים, נחשב לאמין מאוד.
שורה תחתונה - המלצה חמה מאוד. להתרחק ממנועי thp156. אישית אני אוהב יותר את דגם החמישה מקומות, בגלל איך שהוא נראה, אבל השבעה מקומות יותר 'שימושי'.
יצא לי לבחון אותו בעבר - לינק.
אבל כמו עם כל רכב משומש הייתי עושה רשימה של מכוניות שבאות בחשבון - פורסטר / סיטרואן וכד', ודוגם את הלוחות כל הזמן עד שיפול משהו טוב, ומשם מתקדם.