יש מלא סיבות לתקלה הזאת
צריך לִרְאוֹת DATA STREAM באמצע נסיעה תחת עומס
אשמח לעזור בנושא
Printable View
לא החלפתי...
יש אפשרות להתקין תושבת שמתלבשת על הפתח של החיישן חמצן אחרי הממיר ובעצם מרחיקה אותו
מהזרם של גזי הפלטה ומשפרת לו קצת את הקריאה..
זה נקרא spark plug non fouler
https://www.jeepolog.com/forums/imag...QIQhUCEIQf/9k=
אבל זה עובד רק אם הירידה באפקטיביות של הממיר לא ממש קיצונית, מספיקה ירידה של 5% באפקטיביות של הממיר קטליטי כדי לקבל את הקוד תקלה P0430/420 .. במקרה שלי זה עבד כמו חלום ועברו כבר משהו כמו 4000 קילומטר והתקלה לא חזרה.
את הממיר אני לא מתכוון להחליף עד שלא מורגשת ירידה בביצועים של הרכב(נכון לעכשיו נוסע פגז)
בכל זאת 12000 שח לזוג ממירים לא בא ברגל.
אין באמזון לקנות ממיר חלול …?
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה היה בציניות על ההרחקה של החיישן
ממיר סתום עובר ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
חחח גם אני הייתי ציני לגבי הממיר החלול הד..:)
אני לא יודע לגבי רכבים אחרים
אבל ברנגלר JK 3.8 ההתראה מגיעה ברגע של האפקטיביות של הממיר קטליטי יורדת ב5%.
אם הממיר היה סתום כל הקומבינות שבעולם לא היו עוזרות(חוץ מקבל ונגד על החיישן עצמו בשביל לשנות את הסיגנל) וגם זה היה מורגש בנסיעה.
ברור לי שהפתרון הזה זמני ורק דוחה את הקץ אבל עדיין נותן לי מספיק מרחב תמרון עד שיגיע הזמן להחליף את הממיר.
הרכב סוחב מצויין ועבר טסט בהליכה לא מזמן. אני מאמין שיש לי עוד כמה שנים עד שיבוא היום של הממיר.
אני לא מאמין בלשפץ ממירים קטליטים אני תמיד מעדיף לשים חדש ומקורי או משודרג וזה תקף לגבי כל חלק שעולה לי על הרכב.
הפעם אני פושט בוחר את התזמון של הקרבות שלי.
אז לשאלתך, אין לי מושג אם ממיר סתום עובר. אבל שלי עבר..
אתה שואל מה הכי נכון לעשות? ללכת למוסך חברה או ממוחה ברכב שיפתור את הבעיה..
אני בחרתי שלא(כרגע..)
רנגלר JK 2009 , התקלה הזאת מופיעה צצה אצלי פעם בחודש , זה לא משהו שנסיעת מבחן קצרה יכולה לגלות לדעתי ?! כנראה שהמתין עד שתהפוך לקבועה .
קניתי 2 מיכלים , הוספתי כל פעם כתוספת לשליש אחרון של מיכל דלק בהפרש של שבועיים - ממיר קטליטי סתום ( 220K ק"מ) פתרו לי את הבעיה . "Cat Converter Cleaner Liqui Moly 8931 CATALYTIC-SYSTEM CLEANER Reduces Emission" עלות של 18$ לבקבוק.
תמשיכו עם המשחקים האלה ויתכן שבהמשך תגלו שהממיר הפך לאבקה קראמית שטוחנת לכם את המנוע. ראיתי המון מנועים מושמדים כאלה. נכון, זה נראה אינטואיטיבית כאילו האבקה תזרום לכיוון השני, אבל זה מה שקורה בפועל.
לפני כמה חודשים נדלקה ברכב של בתי נורה עם קוד תקלה של ממיר לא יעיל. הגרפים של החיישן הקדמי והאחורי (בסורק של שנקל מעליאקספרס) נראו כך:
https://imageshack.com/i/poJ0T5ayj
מה שאומר שהחיישנים תקינים והממיר "שקוף". הגזים עוברים דרכו בלי לעבור כמעט שום מניפולציה.
שלחתי אותה למחרת להחלפה של הקרב של הממיר, 1400 ש"ח, ובערב הגרפים של החיישנים נראו כך:
https://imageshack.com/i/pntr3hHQj
התקלה נפתרה. המנוע כבר לא בסיכון. יש שקט לעוד כמה שנים, והרכב כבר לא מחרבן לתוך האוויר שאנחנו נושמים. זו לא הוצאה פחות מוצדקת מלהחליף שני צמיגים. להיפך.
מסכים עם חנן, זו הדרך הנכונה לפתור את הבעיה.
אגב באמצעות השוואה בין שני החישנים במעלה הזרם ובמורד הזרם ניתן לדעת בדיוק עד כמה הממיר יעיל.
ולא המחשב לא מתריע אם היעילות ירדה ב 5%, לא יודע מהיכן הנתון הזה.
ניתן לנקות ממיר סתום, הבעיה בדרך כלל שהחומר הפעיל פשוט נעלם לא שהממיר סתום.
יתכן שקצת יעזור אבל ממש לא יפתור את הבעיה.
ממרים קטלטים הם יקרים, נכון. וסימלת ממש מגזימים עם מחיר של 12 אלף לזוג ממרים.
אבל באמת שלא צריך ממיר מקורי. יש הרבה אופציות הרבה יותר זולות וטובות.
ברור שממיר סיני מ ebay לא יהיה טוב, אבל ניתן לקנות בשוק ממרים טובים ועדין לא לשלם 12 אלף
ממיר ממוצע מחזיק 150 עד 200 אלף קילומטר. אם התחילה בעיה לפני כדאי מאוד לבדוק אם אין שריפה של שמן.
זה יכול לדפוק ממיר בקלות.
" שלחתי אותה למחרת להחלפה של הקרב של הממיר " אפשר לקבל פרטים היכן ניתן לבצע את ההחלפה ?
תודה