המלצה שלי,
פרייבט נורמלי ליום יום,
SUV (ארוך) ישן לטיולים.
הבעיה, צריך סבלנות למצוא SUV שמור ומתוחזק.
בהצלחה
רענן
Printable View
המלצה שלי,
פרייבט נורמלי ליום יום,
SUV (ארוך) ישן לטיולים.
הבעיה, צריך סבלנות למצוא SUV שמור ומתוחזק.
בהצלחה
רענן
הבעיה שלי במודל הזה זה שאני עם רכב סופר מיני אחד שאין הרבה מקום להעמיס ומשרת את אישתי לעבודה, ומשפחתית סטיישן לנסיעות ארוכות עם המשפחה ולעבודה שלי. אני מכוון ל 5 מקומות ופחות 7 גם כי אין למצוא בשנתון סביר וגם מצוקת חניה ברחוב שלי (אישתי חונה בחניה ). ההחלפה תהיה מול המשפחתית כי אישתי רוצה לנסוע ברכב הקטן [emoji1742] . קודם כל שלום בית [emoji28].
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הבנתי מהתשובה שלך לרענן מה לא טוב בהצעה שלו עבורך.
הוא לא הזכיר 5 או 7 מקומות למיטב זכרוני.
דרך אגב, גם מהטלפון עם tapatalk אשר להוסיף קפיצות שורה כדי שיהיה ברור יותר למה אתה מתכוון.
אם אלו הנתונים,
אולי כדאי שתקטין ציפיות מטיולי שטח מעבר לשבילים,
ואז פורסטר (רצוי עם גיר אוטומטי פלנטרי) ייתן מענה לא רע לנסיעות כביש משפחתיות.
ויטרה תהיה עדיפה במעט בשטח ולא רחוק מהפורסטר בכביש.
תנסה את התחום, אם "נתפסת"(כולל האשה), אז כבר תגיעו לעמק השווה
של על מה מתפשרים ומתקדמים ל SUV גדול.
בהצלחה
רענן
למה לא רקסטון?
אני אמנם משוחד טרי, אבל יודע להיות אובייקטיבי כשצריך.
בדקת אחד?
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
ולפני הגדול, על איזה דגמים כן מומלץ זאת השאלה, לראות באמת אם יש חיבור? אני לא נעול על שום דבר רק מחפש עדיין. אני עדיין פתוח לרעיונות, יותר מזה אשמח לרעיונות.
יש המלצות לגבי איפה לחפש/קבוצות וכו?
מה רע בלוחות יד2 ?
לפעמים חברי האתר מפרסמים קודם בלוחות המכירה בפורום ג'יפולוג ורק לאחר כמה ימים בלוחות יד2, אבל לרוב אני לא חושב שתמצא מישהו שמוכר רכב ולא מפרסם בלוחות יד2.
עיצה נוספת - לפני שאתה ננעל סופית על רכב זה או אחר, חזור לכאן להתייעצות...
אוקיי, אחרי הרבה חשיבה, החלטתי שהכלה תהיה סובארו פורסטר, האם יש דגם ספציפי שעדיף על האחר? שנה שעדיפה בין 2013-2015? ושיגעון גדלות הייתי רוצה שיהיה סאנרוף [emoji57]
לא הייתי עובר את השנתון 2012
משנת 2013 גיר רציף דרעק
ראה בקישור
- - - Updated - - -
עדיף תמיד מיד ראשונה שאתה רואה את המוכר.
למרות שמטריידאין יש סיכוי טוב שהרכב שמור אם הוא מיד ראשונה ופשוט הבעלים מוכנים להפסיד כסף ולא להתעסק עם קונים.
רענן
האם רק מ 2013 התחילו בפורסטר עם גיר cvt? האם יש דגמים ספציפים אחרי 2012 לחפש בלי cvt?
אני לא הייתי פוסל פורסטר עם גיר רציף.
זה לא שחור ולבן.
חפש רכב טוב, זה מספיק מאתגר, לפני דרישות גיר, סאן רוף (מיותר…) וצבע.
Asaf-a
אסף.א
מה ההבדל בין אולי ליפול על גיר cvt אחרי שנה או בין ליפול על מנוע אולי מנוע מתחמם כמו בגראנד ויטארה? עד כה כבר קראתי על איזה 3-4 רכבים שהתחמחם והלך ראש בגלל סיבה זו או אחרת ולא רק בשנתונים הבעיתיים האחד נסיעה ״קשה״ בכביש, אחד על סוחר והאחד לא בטוח למה.
האם יש אמינות בין האחד לשני בנסיעות כביש? חשוב לי לא לחשוש כשאני נוסע לאילת או לצפון. מבין שהכל יכול לקרות בכל מצב, השאלה אם יש עדיפות לאחד מהם על פני השני? כפי שציינתי הוא הולך לשרת לא מעט נסיעות משפחתיות גם בכביש.
האם רכבי סובארו פורסטר נמכרים מעל המחירון?
דוגמא:
https://www.yad2.co.il/s/c/w8jotqwc
שים לב שאתה משווה תפוחים לתפוחים, יש המון תתי דגמים:
Z, osaka, x, xs
ההבדלים לא מהותיים ביכולות אך משפיעים במחיר, למשל פונקציית x-mode החלה בדגמי xs מ2014 אם איני טועה והתווספה ל x ב2016.
שוק היד2 ברכבים בתקופה משוגעת ורכבים עם יכולות 4*4 בכלל נהנים מביקוש.
Asaf-a
אסף.א
raanan כתב לך כמה דברים מאוד נכונים בעיניי ואני רוצה לחזור ולהתעכב עליהם ולהוסיף:
1. "הפרדת רשויות": במצבך הייתי מתאמץ כמה שיותר להגיע דווקא לסטאפ של שני רכבים. זה אמנם מייצר הגדלת עלויות אבל הייתרונות שזה נותן עצומים:
לשטח קח כלי ישן יותר
- יותר זול והרבה יותר רובוסטי. ככל שעברו השנים ה"ג'יפים" הפכו ליותר צעצועי פלסטיק ופחות "מכונות" מברזל.
- העלות המקורית נמוכה יותר.
- בגלל שאתה בהפרדה - הבלאי על הרכב יהיה הרבה יותר נמוך. הקילומטרז' שהוא יעבור יהיה רק בטיולים ולא "תשרוף" ק"מ ביום יום.
- עוד נקודה חשובה - תמיד תוכל לדעת שגם אם משהו נשבר - יש לאישה איך לנסוע מחר.
- הרבה יותר קל "לכסח" רכב של השטח. לקחת הימור של שיפשוף פה ושפשוף שם. זה לא כיף כשזה הרכב המשפחתי.
2. השתתפתי בכמה טיולים עם סובארואים. נכון זה לא jeep ולא .. ולא .. ולא .. ובכל זאת - זה מרשים.
מי שלמד את הכלי שלו יודע להנות ממנו. זה מצריך הכירות ונסיון. לפעמים זה מצריך לעבור יותר לאט, לפעמים קצת יותר תנופה, לפעמים לרדת לעשות בניה קטנה שג'יפ גדול לא צריך ולפעמים לחפש נתיב אחר, אבל בתור התחלה כדי להבין מי בעד ומי נגד - זה לא רע בכלל.
3. אף אחד לא יודע היום כמה המשפחה תתחבר לתחביב הזה. זה לא עוזר לך הרבה בבחירת הרכב אבל שיקול שצריך לזכור. (אצלי התהליך היה בדיוק הפוך, הייתי בטוח שאני "לבד" בזה, לקחתי פאג'רו קצר והיום חסר לי מקום כי כולם רוצים לבוא ... )
קח לך כמה טיולים ותבין יותר טוב מי באוטו ומי בחוץ.
אני יודע שבלבלתי אותך קצת אבל אתה בשלב הנכון לזה :)
שורה תחתונה (שלי) - כמו שפתחתי - קח כלי ישן וארוך (איזור שנות ה-2000). גם אם תחליטו שזה לא בשבילכם - להיפתר ממנו לא יהיה מסובך ולא תפסיד הרבה.
ועוד מילה לעניין המוסכים:
כמו שכתבו לך - זה כבר ממש לא המכונאי הרגיל שלך. ככל שתלך אחורה יותר בשנתונים ממליץ לך בחום למצוא "גורו" של הדגם שיהיה לך.
זה שווה הרבה הרבה שקט וביטחון
בהצלחה
הבעיה ברכבים ישנים (פחות מ 2010) מבחינתי זה ק״מ גבוה וידיים גבוהות ושזה מעיד לרוב על בלאי אלא אם הבעלים טיפל באוטו במסירות רבה לאורך השנים אבל ככל שעוברות ידיים הדברים שונים בין הבעלים הקודמים. ואם כל הנאמר לא מספיק, יש יותר מדי סוחרים בחוץ שסוחרים ברכבים שבורים [emoji20].
חד משמעית נכון, הישנים עברו יותר וכשיש כמה ידיים קשה לך לדעת מה עבר הרכב.
ועדיין - רכב עם מנוע דיזל משנת 2000 מרגיש לי יותר מתאים לשטח מ-SUV 2016 :)
נכון, ברכב ישן תצטרך "ליישר" קצת קו אבל נשאר לך ספייר לזה בתקציב ובנוסף, אחרי ישור מסויים אתה כבר מכיר את הרכב שלך ויודע מה המצב שלו.
מאיפה אתה בארץ?
אתה מאד מכליל וכותב בצורה נחרצת על דברים שאינם מוחלטים, שאינם בהכרח נכונים בצורה גורפת.
קרא את התגובות שאתה מקבל כאן, שקול אותן ונסה לאמץ מהן תובנות שיסייעו לך בתהליך הבחירה.
נשלח מהנייד
מצטרף להמלצה בחום רב.
לי יש נסועה מועטה ביום יום ולכן מחזיק SUV ישן לנסועה זו ולטיולי שטח עבורי. מדובר ברכב מתחילת שנות ה2000, עלות הכניסה למוסכים זולה מהמשפחתומתית 2016 שאני מחזיק לאישה ולטיולים ארוכים שלא מצדיקים את הנסיעה ברכב השטח.
אגב, זו המלצה גורפת לכל בעלי התקציב המוגבל, לקנות רכב שטח כמעט כל אחד יכול, ככל שהכלי חדיש יותר, עלויות החלפים והתיקונים יקרים יותר, כניסות לשטח תגרומנה להוצאות מכובדות ומכאן הדרך למכירה מהירה כברק, גם במחיר הפסד.
אם אין בעיית תקציב וכסף, קנה את הטוב ביותר ותתקן במוסכי היבואן/מורשה בעלות גבוהה, אם אתה קונה מראש רכב בתקציב מוגבל, לא יודע אם אם המשפחה בנויה לשטח ובכלל, קח בחשבון שכניסה לשטח עם רכב חדיש ולא הכי מתאים לשטח משמעותי (כלל דגמי סובארו) למרות הפרסומות המכובדות, הם בזוויות נטישה וגישה לא טובות, גירים לא מצטיינים, ללא הילוך כח אמיתי, ללא מהלכי מתלה ובקיצור לא מיועדים מעבר לשטח קל/ בינוני מינוס, כאשר בבינוני תגלה שאתה יכול לחטוף מכות ושבירות על ימין ועל שמאל שיגרמו לך לשלם ולא מעט.
בהצלחה,
אנחנו כאן כדי לנסות לעזור[emoji4]
נשלח מהנייד