-
תגובה: פרוייקט רכב מרוץ 4X4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
שניה מתעכב על המתלה האחורי.
השילוב של זרוע עוקבת תחתונה וזרוע A עליונה מאפשרות לך לשלוט גם על האנטי סקווט וגם על זווית הגלגול בסיבובים? זאת המטרה?
זה אומר בעצם שבמבט מול, הזרועות העוקבות יכולות לזוז ימינה-שמאלה?
אם אני לא טועה היה לנו דיון כזה על סטאפ דומה ברכב מירוצים אמריקאי לפניי כמה שנים.
השילוב של זרוע עוקבת ארוכה אכן עוזרת לשלוט באנטי סקווט ,שלא יתפרע יותר מידי בשל מהלכי מתלה יחסית ארוכים. וזה באמת הזמן אולי לפתוח דיון שהתחיל עם ההערות של רני (המשוגע) ,עד כמה הזרוע הנגררת דומיננטית יותר בהעברת כוח לשלדה לעומת זרוע ה A העליונה ? האם באופן שווה? או שזה תלוי מרחק מסוליית הצמיג לחיבוריהן ? באמת שאלות שיצא לי לחשוב עליהן לא מעט, כי הרי בכל התמונות שרני העלה נקודת האנטי מסתמכת על העברת כוחות שווים .האם כך?
צריך להפריד לדעתי בין אנטי של סרן 4 לינק למתלה נפרד עם זרועות A. בסרן יש אנטי "אמיתי " מעצם העובדה שהפיניון רוצה לטפס על הקורונה בהאצה-מה שמיצר מומנט בין מוטות הרדיוס העליונים לתחתונים ומשם פעולת אנטי על השלדה בתלות לגאומטריית החיבורים אליה. בזרועות A כפולות זה שונה וקשור למה שרשמתי למעלה. -שוב לדעתי ,וזה אולי שווה דיון .
זרוע A עליונה ובנוסף לזרוע הרדיוס (לא הנגררת, אלא זו שיוצאת מהאפרייט לשילדה)שולטות בקאמבר של הגלגל לאורך המהלך ואכן הזרוע הנגררת ,במבט פנים זזה מעט לצדדים. קח בחשבון שבכל הפינות יש מיסבים כדוריים - הכל חופשי לזוז לאיפה שצריך.
-
2 קבצים מצורפים
טוב, אין דיון אז יש תמונה, לפי בקשת נמרוד.
דיברתי קודם על גורם פיזי ממודל ויציאה ממנו לכל התושבות וזרועות המתלה שקשורות אליו גאומטרית- הכול מתחבר שקע תקע- פלדות ופחים מכופפים. דיוק צנרת השלדה נקבע ע"י חורים יעודיים בפחים, לא להיפך -קודם בונים הכול סביב הדיפרנציאל ( האחורי במקרה הזה) ולאחר מכן משחילים את צנרת השלדה. בתמונה רואים תושבות מתלה ,מגן תחתון ומגן עליון למטרת פירוק והוצאת הדיפ' כלפי מעלה. הדיפ' משמש בעצמו גם כעוגן חיזוק האזור - שוקל 50 ק"ג הגוש נבלה סוכריה הזה -שיסבול קצת מאמצים- למה מה קרה ?
קובץ מצורף 135972
קובץ מצורף 135973
-
שאלה לא קשורה :-)
את הדפרנציאל מידלתם בעצמכם או שקיבלתם/מצאתם ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
שים לב בתמונה מה קורה כשהמתלה פתוח וההגה מסובב. להריץ את הזרוע הרבה קדימה מעבר לתיבה אין טעם . צריך גם לקחת בחשבון מאמצי בלימה ועיוות הזרוע העליונה, ביחוד שיש לה מפתח גדול.
יש פה מקדימה דיסקים 13 אינטצ' עם קליפרים 6 בוכנות, המחשבה היתה גם למסלולי אספלט וצריך לקחת גם את זה בחשבון.
הזרוע עשויה רובה מפלדת קוזוברו 3 ממ ושוקלת 3.1 קג ללא המיסבים.- לצנרת הייתי צריך לבנות ג'יג .לעומת זאת ,פחים מכופפים שמתחברים כמו לגו מחליפים ג'יג-לי זה יותר פשוט וגם יותר חזק לכפיפה.
קובץ מצורף 135942
ככל שהמפתח יותר גדול כל המאמצים דווקא יהיו יותר קטנים. בחרת פה במפתח קטן יותר ממה שיכולת, ובתמונה הזאת אני מבין למה - כי שמת את זרועות ההיגוי באותו מישור של הזרוע העליונה. זה אני מניח נובע מזה שגם האפרייט במפתח קצר יחסית - כולו בעצם נכנס לתוך הגלגל. אני מבין את הסיבות שמובילות לזה, עשית פה כמה פשרות שהן באמת יותר בכיוון של רכב כביש לעומת מה שמקובל ברכבי באחה (אני מניח שרצית סקראב רדיוס קטן). מצד שני התכן המכאני הוא בסגנון שאפשר לקרוא לו "אדריכלות ברוטליסטית" של טרופי טראק.
אפרופו טל, ישבתי אתמול עם הבחור שמתכנן אפרייט למכונית פורמולה הבאה של הטכניון. בהדפסת טיטניום. משקל היעד - 250 גרם לפינה. אבל השיקולים אותם שיקולים :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
שאלה לא קשורה :-)
את הדפרנציאל מידלתם בעצמכם או שקיבלתם/מצאתם ?
האחורי קיבלנו מודל מהיצרן והיינו צריכים למדל שוב בשל שינויים קטנים שהוא ביצע בפועל.
הקידמי לבד.
-
תודה[emoji3]
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ככל שהמפתח יותר גדול כל המאמצים דווקא יהיו יותר קטנים. בחרת פה במפתח קטן יותר ממה שיכולת, ובתמונה הזאת אני מבין למה - כי שמת את זרועות ההיגוי באותו מישור של הזרוע העליונה. זה אני מניח נובע מזה שגם האפרייט במפתח קצר יחסית - כולו בעצם נכנס לתוך הגלגל. אני מבין את הסיבות שמובילות לזה, עשית פה כמה פשרות שהן באמת יותר בכיוון של רכב כביש לעומת מה שמקובל ברכבי באחה (אני מניח שרצית סקראב רדיוס קטן). מצד שני התכן המכאני הוא בסגנון שאפשר לקרוא לו "אדריכלות ברוטליסטית" של טרופי טראק.
אפרופו טל, ישבתי אתמול עם הבחור שמתכנן אפרייט למכונית פורמולה הבאה של הטכניון. בהדפסת טיטניום. משקל היעד - 250 גרם לפינה. אבל השיקולים אותם שיקולים :rolleyes:
תקנו אותי אם אני טועה אבל בפורמלה אין זמן אוויר.... וגם לא סלעים ואבנים על המסלול...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זרועות ההיגוי לא באותו מישור- התמונה מעוותת .
חבל שלא ציינתי את השיקולים והבחירה מראש, בכל זאת השיקול היה למצוא חישוק עם אופסט הכי חיובי שיש בכדי לנצל את מקסימום אורך ציריה ביחס לרוחב כללי של הרכב.
נמצא יצרן של חישוקים . מפה הכל התגלגל.
הגאומטריה של המתלה חייבת להיות מאוד מדוייקת , ביחוד במהלך גדול, c.v אחד קבוע בגלגל ואתה מחוייב למינימום תנועה של הציריה פנימה והחוצה לאורך כל המהלך+ ההיגוי. התוצאה הסופית עם כל הפשרות… היא מהלך ציריה של 11 ממ , אפס באמפסטיר, מעט באמפסטיר בהיגוי מלא לאורך כל המהלך, מהלך של 400 ממ , יש גם אקרמן לא מלא. יש קסטר, יש קאמבר שלילי לאורך כל המהלך,וזה מה שיצא בסוף. פשרה שנראית כמו שהיא נראית.
לגבי הרובוסטיות האמריקאית- הלו !!! גלגל ״35 בשטח תובעני , במהירות גבוהה - שום הזרקת טיטניום במשקל של גבינה צהובה פרוסה לא יעזור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
תקנו אותי אם אני טועה אבל בפורמלה אין זמן אוויר.... וגם לא סלעים ואבנים על המסלול...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ברור, והמשקל של הרכב כולל נהג הוא אולי עשירית.
הבעיות והדרישות שונות מאד והפשרות שמגיעים אליהם גם מאד שונות, אבל הכללים ודרך המחשבה זהה לחלוטין. אני רואה מה שטל תכנן ומבין את הרוב בלי מילים, וזה מרשים ומהנה :)
-
לא אני לבד, אני מדבר תמיד ברבים, אני וארנון, כל אחד תורם את חלקו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
השילוב של זרוע עוקבת ארוכה אכן עוזרת לשלוט באנטי סקווט ,שלא יתפרע יותר מידי בשל מהלכי מתלה יחסית ארוכים. וזה באמת הזמן אולי לפתוח דיון שהתחיל עם ההערות של רני (המשוגע) ,עד כמה הזרוע הנגררת דומיננטית יותר בהעברת כוח לשלדה לעומת זרוע ה A העליונה ? האם באופן שווה? או שזה תלוי מרחק מסוליית הצמיג לחיבוריהן ? באמת שאלות שיצא לי לחשוב עליהן לא מעט, כי הרי בכל התמונות שרני העלה נקודת האנטי מסתמכת על העברת כוחות שווים .האם כך?
יש פה הרבה שאלות, אנסה לענות או להציע תאוריה לכולן.
ניתן להסיק את הכח שעובר בזרועות כתוצאה מכוחות אופקיים על ידי חישוב כוחות על האפרייט. בגדול עבור הגאומטריות הרלוונטיות הזרוע התחתונה עובדת יותר קשה, ביחס ישר למרחק שלה מנקודת המגע של הסוליה לקרקע. אז כן, תלוי במרחק מנקודת המגע של הצמיג עם הקרקע אליהן. בכל התמונות שהעלתי כמות האנטי לא מבוססת על הנחה של כוחות שווים בכלל. מבוססת על העיקרון של מרכז רגעי. מנגנון המתלים משול פיזיקלית לזרוע רגעית וירטואלית, על מנת להקל את החישוב של האנטי סקוואט, בדומה מאד לחישוב של מרכז גלגול רק במבט צד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
צריך להפריד לדעתי בין אנטי של סרן 4 לינק למתלה נפרד עם זרועות A. בסרן יש אנטי "אמיתי " מעצם העובדה שהפיניון רוצה לטפס על הקורונה בהאצה-מה שמיצר מומנט בין מוטות הרדיוס העליונים לתחתונים ומשם פעולת אנטי על השלדה בתלות לגאומטריית החיבורים אליה. בזרועות A כפולות זה שונה וקשור למה שרשמתי למעלה. -שוב לדעתי ,וזה אולי שווה דיון .
יש אכן הבדל גדול בין מקרה שהקונטרה להפעלת המומנט המניע או העוצר נמצאת על המסה המוקפצת לבין אם היא על המסה הלא מוקפצת.
שים לב לתמונה המצורפת. https://www.google.com/url?sa=i&url=...AAAAAdAAAAABADההבדל בין מיקום הקונטרה גורר שינוי של מיקום נקודת היציאה של הקו שאיתו מחשבים כמה אנטי סקוואט יש. זה נכון גם לבלימה עבור ברקסים שנמצאים על הדיפרנציאל כמו בהאמר או באלפאסוד למשל. כמו שרואים בציור, במצב של סרן מניע הקו יוצא מהרצפה בשיפוע גבוה בהרבה עבור גאומטרייה נתונה - כלומר משמעותית יותר אנטיסקוואט עבור מתלים כביכול זהים כתלות במיקום הנקודה שבה מוזן המומנט. מקווה שמובן.
https://www.researchgate.net/publica...t-Geometry.png
-
יפה, תודה רני על החידודים, תקפנו מכל הכיוונים את השאלה ההתחלתית שלך , למה נבחרה זרוע כזו ארוכה יחסית.
לגבי החלק השני שהעלת עם הציורים, הכל מובן וברור. עכשיו תרגיל מחשבתי- מתלה נפרד עם פורטלים באפרייט,זרועות , זה מפעיל מומנט כמו בתמונה העליונה או התחתונה ?…
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
יפה, תודה רני על החידודים, תקפנו מכל הכיוונים את השאלה ההתחלתית שלך , למה נבחרה זרוע כזו ארוכה יחסית.
לגבי החלק השני שהעלת עם הציורים, הכל מובן וברור. עכשיו תרגיל מחשבתי- מתלה נפרד עם פורטלים באפרייט,זרועות , זה מפעיל מומנט כמו בתמונה העליונה או התחתונה ?…
חד משמעית כמו העליונה. אפשר לראות את זה היטב בכל יציאה מהמקום של תומקאר. מנסיוני האפקט גם מוגבר ביחס ישר להפחתה של ההינע הסופי.
-
-
8 קבצים מצורפים
מתחיל בהרכבות פרובזוריות ,לראות איך זה נראה באמת ובשביל לקבל חשק למצוא זמן בכדי להמשיך.
קובץ מצורף 136885
קובץ מצורף 136886
קובץ מצורף 136887
קובץ מצורף 136888
קובץ מצורף 136889
קובץ מצורף 136890
קובץ מצורף 136891
נפל לי האסימון איזו חיה הוא מזכיר לי, ושמו בישראל - ירבוע.
JERBOA בשביל הגויים.
קובץ מצורף 136893
-
3 קבצים מצורפים
-
יאללה שלכם. חלום שלי לבנות רכב דומה.
עוקב אחרי כל מילה - גם הדיון פה מרתק.
בהצלחה!!
-
קודם כל תודה, ובקרוב אצלך.
לבנות רכב מרוץ ,ןהרבה לפני ,ללמוד, לנסות להבין ,לדמיין אותו ,לחשוב עליו ,לאחר מכן לתכנן אותו ולבנות אותו פיזית- זה תהליך עם סיפוק אדיר.
אני גיליתי את זה הרבה בזכות ג'יפולוג ,שנתן לי להבין את עומקן של מחשבות בתכנון רכב, קריאה בעבר של דיונים פה פתחו בפני דלת סתרים שלקח לי שנים להבין שהיא פשוט קיימת ולא צריך לפחד לצלול אליה. אני מאוד שמח שהדיונים שאני יוזם גורמים לאנשים לפתוח דלתות, אפילו רק בשביל להציץ.-כן ירבו הדיונים ע"י חברים אחרים. גם לי זה חסר.
-
4 קבצים מצורפים
שבת גשומה, אז ממשיכים לשחק עם הרכבות ,מחשבות, החלטות וסידור הראש לפעם הבאה.
מתלה אחורי במצב של סגירה מלאה ,חיבור הדרסים ,מחשבות על מיקום רדיאטור, הנחת אחד ממיכלי הדלק ובדיקת מרווחים.
קובץ מצורף 136949
קובץ מצורף 136950
קובץ מצורף 136951
מוטות היגוי קדמי ואחורי, אלומיניום 7075 ,מוטות מלאים- קדיחת הקצוות והברזת הברגות ימנית ושמאלית- JMX 14-כרסום מגרעות מרובעות במוטות לאחיזת מפתח נעילה.
קובץ מצורף 136952
זהו להיום.
-
אדיר, מעורר קנאה.
(שתבינו הבן אדם התכלב שנים בדאסטר כדי לחסוך פרוטה לפרוטה. זה מחויבות!)
-
הדאסטר זה הסיפור כיסוי, שנים שאני מוכר סטנדים ומסתמים קרדיולוגים מזוייפים בעלי אקספרס.
-
מעריץ אותך טל. באמת.
מרשים מאוד.
-
נו מה..
כבר 3 ימים אני נכנס לפה רק בשביל לחפש המשך ותמונות חדשות...:p
-
טל
אני מתבונן במתלה הקדמי ולא רואה באפרייט שום אלמנט חיבור שמאפשר היגוי.
אני לא מבין מה אני רואה שם.
מה אני מפספס?
-
-
כמה מילים על מוט היגוי. כפי שניתן להבין בתמונה שנמרוד העלה , מוט ההיגוי של המתלה הקדמי נמצא לפני האפרייט בכיוון הנסיעה, מיקום זה חשוב מאוד מבחינת האימפקט שהגלגל חוטף, והוא חוטף, הו הו כמה שהוא חוטף - המוט עובד במתיחה ולא להיפך. כל הנסיונות במתלה האחורי לארוז את מוט ההיגוי לפני האפרייט במתלה לא צלחו, כי מאוד צפוף שם עם הקליפר וכל החברים שלו. זו הסיבה העיקרית שנבחר מוט אלומיניום 7075 שעמיד בהרבה לכפיפה ממוט / צינור ברזל. ימים יגידו.
-
3 קבצים מצורפים
יום שישי, מקדיש קצת זמן לירבוע.
כוס קפה שחור.כמה אילוצים הביאו אותי להחלטה על מיקום הרדיאטור הראשי, לא כמו שרציתי בהתחלה -כמה שיותר נמוך-מפני שצריך גם להתחשב ביציאות המפלטים, שלושת המצננים הקטנים ועוד כל מיני בלתמ"ים ,כמו להחליף רצועת מנוע שנקרעה או כל אביזר אחר במנוע באמצע סטייג' ,מה שמחייב חזית מנוע פנויה יחסית ,לכן התקנה יותר גבוהה ועל הדרך רווח של זרימות אוויר גבוהות דרכו. פשרות עם תירוצים.
כוס קפה שחור.הרכבה של המתלה האחורי ימני ומחשבות על צורת חיבור מוט המייצב למתלים, על הדרך גם בדיקות באמפ סטיר לאורך כל המהלך-אני מבסוט.
שתי כוסות קפה שחור.מחשבות על תושבות הראדיאטורים .מחשבות על מיקום פטמות גירוז לכל הדורשים בכדי לא להתענות אחר כך...
חלפו להן שש שעות.
לא צילמתי הרבה, פעם הבאה.
קובץ מצורף 137030
קובץ מצורף 137031
קובץ מצורף 137032
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא הובנתי נכון.
בקצה זרועות המתלה בוקסה אופקית. קשה לראות בתמונות אבל אני מניח שזה מיסב קצה כל שהוא.
עליהן האפרייט מסתובב?
הסידור הזה מאפשר זווית היגוי מספקת?
-
3 קבצים מצורפים
1" uniball ,עם high angle misalinment spacers , נותן באזור 30 מעלות מקסימום.
קובץ מצורף 137034
קובץ מצורף 137035
https://www.kartek.com/parts/fk-rod-...gs-f2-fit.html
קובץ מצורף 137036
כן, הדיסק ברקס שייך לצד השני.
-
אני גם בחרתי בזמנו לתכנן את המתלה לטרופי טראק עם יוניבולים שהציר שלהם שוכב, כמו טל.
השיקול שלי היה יצוריות. זה אומר שהזרועות פשוטות ליצור, (אין צורך לבנות לתוכן זוית מסוימת לבית של היוניבול) וגם האפרייט שהוא פשוט קופסה, כל הדיוק בנוי מראש בחיתוכי הלייזר.
המחיר הוא הגבלה מסוימת בזוית היגוי שאפשר לחיות איתה, ואיזשהו חוסר אלגנטיות שמתבטא בפוטנציאל החסכון במשקל. כדי להסביר את זה צריך להראות את האלטרנטיבה. טל למיטב זכרוני בצרעה הכתומה היוניבולים היו בתצורה השנייה?