רינג׳ רובר זה צרעת שלא ברא השטן.
בית גידול לחולדות ותו לא.
Printable View
רינג׳ רובר זה צרעת שלא ברא השטן.
בית גידול לחולדות ותו לא.
לטעמי הכי מעניין/ מיוחד/יפה משלל האופציות שהועלו זה הרינג' רובר קלאסיק.
הבעיה הכי גדולה שלו למי שמגיע מצ'רוקי - שילוב המנוע/ גיר שהם עצלים יחסית למרות הנתונים על הנייר שמרשימים לכאורה.
להערכתי גם חלקי פלסטיקה ופיצ'פקס שונים יהיו קשים יותר להשגה.
ראיתי אחד בפייס למכירה אבל נדרש מחיר של 85,000 ש"ח
תקציב של 50,000 לא יספיק לריינג' קלאסי.
יש בלוח ג'יפולוג פגרו ספורט של מאיר אלוני. לא הייתי פוסל אותו כאופציה
רק אניח
https://m.facebook.com/groups/155688...2654685983321/
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
שים לב, אותו הרכב בחצי מחיר :)
http://www.jeepolog.com/forums/showt...E9%E9%F0%E2%27
אני מקווה שיש עוד מקום להניח פה משהו לפני שאתם מחסלים לאריאל את התחביב.
מוקדש לברנרד בגעגוע
ריינג 93 2.5 דיזל או גראנד 93 4.0 בנזין
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
אני לא נוקט צד ועניין בויכוח. רק אציין שמהתרשמות מהצד (של מה שבעז קישר), כל מה שדרור יודע על לנדרוברים הוא משמועות (למרות שמה שהוא כותב על הv8 הוא נכון), ועושה רושם שגם בועז.
לא רוח האתר.
עשיתי קריירה מלדרוש מאחרים דברים בהם אני כושל.
לענייננו.
לא מבין בריינג' קלאסיק.
כן מכיר את הv8. אפילו טוב.
הייעוץ שלי היה לגבי דיסקו 2. ממקור ראשון.
אם כבר קונים נבלה של פעם - שיהיה בסטייל.
מבחינה מכנית ריינג' קלאסיק זה דיסקברי... בערך.
הפער הבלתי נתפס בין רכב חדש של מיליונרים רוזנים נסיכים ומלכים לבין העובדה שהוא מתקלקל תדיר, מתעמעם אחרי 30 שנה כשהמחיר לא שונה מכל רכב אחר בגילו ואפילו נמוך יותר - והאמינות לא שונה מכל רכב אחר בגילו - ואפילו יותר טובה בעיקר בזכות העובדה שבלנדרובר לכל חלק יש תחליף משופר / מחוזק והחלפים המקוריים זולים וזמינים. והחליפיות עם דיסקברי/ דיפנדר רק עוזרת למצוא חלפים ושיפורים וחלקים מפירוק.
ויש לו טונות של סטייל. טונות.
ובאירופה למי שלא חושש מייבוא אישי המחירים כרגע נמוכים יחסית - כי יש המון היצע.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מחשיב עצמי כבעל ניסיון רב עם דיסקו 1 בנזין - היו לי 3 כאלו בתקופות שונות.
מנוע ה V8 בנזין של הדיסקו 1 ולצורך העניין גם של הריינג' רובר קלאסיק מנוע מאד אמין יחסית - אני אישית לא סבלתי מבעיות עם המנוע עצמו.
הבעיה הייתה בחיישנים למיניהם מסביב כמו למשל חיישן מד זרימת אויר - יקר ולעיתים תכופות מתקלקל/ משתגע וכו'
שלמה, במנוע הזרקה חיישן כמות האויר המקורי אכן יקר ודרעק. ולכן מחליפים אותו לכזה של סובארו ובא לציון גואל.
זו דוגמה טובה, אגב - לכך.שבלנדרובר לכל חלק בעייתי יש פתרון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אוהו, הרבה אמוציות על לנד-רובר.
נשאל אחרת, אם לא דיסקו 1/קלאסיק, על מה הייתם הולכים? (בוא נניח שגם 60,000ש"ח יכול לעבוד)
ולא, אני צריך חופש מאינדיאנים אז לא להעלות אותם (אלא אם קומנצ'י, זה בבדיקות)
אוטו עם סטייל והמון אופי. אופי בוגדני לעתים.... יהיו עליו המון אמוציות.
אם הייתי צריך לבחור - לנדרובר ישן או יפני ישן? לנדרובר. ללא ספק.
בתקציב של 60K?
אם זה מוכרח להיות לנדרובר.....
אולי תוכל למצוא דיפנדר 90. לא טיל בליסטי, אבל נוסע. לא הכי נוח, אבל עם המון אופי.
דרור, לא מוכרח להיות לנדרובר
בחירה חופשית - חוץ מסופה, גם כי היא לא סגורה (אבל זה יכל לעבור) וגם כי אין לי חניה מאובטחת מספיק.
60 אלף, לרכב שטח שמחליף צ'רוקי ולא אינדיאני, סופה או לנדרובר, שכח מזה.. לא קיים, אולי למעט היילקס מזדקן, כל השאר זו ירידה ברמה וביכולות השטח.
לדעתי תתחיל לחסוך לרנגלר, זה הרכב הנכון והראוי לבוגר צ'רוקי.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אני כמעט מסכים עם רמי :)
רנגלר זה אחלה, אבל זה עולה פי 2 וחצי מהתקציב...
בתקציב שציינת, דיסקו 2.
(אם לא אכפת לך לנסוע יותר לאט בתמורה לפשטות רבה, אז דיסקו 1)
אני לא רואה סיבה לשלם על דיפנדר את המחיר שמבקשים עליהם
אני מזדהה עם סער.
תגוון, תחווה סגנון חדש.
תקבל על הדרך רכב עם מרווח פנימי עדיף. קצת יותר נח למסעות.
לדעתי דיסקו 2 במצב טוב מאוד זה בהחלט רכב ששווה לחוות.
אם הכוונה היא לרכבים תקינים ומתוחזקים אז אני אקח זאת בתור מחמאה, ומצד שני האם זה מעיד על בעלי רכבים אחרים שמזניחים את הרכבים?
טחנו את הנושא כאן באתר מכל כיוון.
מזמן הבינו שזה עניין של גיאוגרפיה ופחות המכניקה.
אני מעריך את דרור אבל הרמיזות שלו לחוסר יושר בתיאור המצב לא ראויות להתייחסות במקרה זה.
לפות״ש,
אם מתארים לך דיסקו כעצלן, אז היילקס ישן ירגיש לך כמו גמל מנומנם בכביש, וזה אופי הרכב, בכביש ובשטח.
מרווח הפנים בהיילקס באותו סד״ג של צרוקי ישן, קצת פחות קלסטרופובי, אבל תא המטען הוא הארגז. קח בחשבון (למרות שיש לא מעט מקום לציוד קבוע מאחורי הכיסא האחורי).
היילקס ישן וטוב עולה לא מעט בקנייה. ויחזיר את עצמו באחזקה.
אבל קשה למצוא, וזה נכון לכל הרכבים מהקטגוריה הזו בשנתונים האלו.
לגבי התניידות ברכבים של שנות ה90: הבעיה לדעתי(!) היא לא הרכב אלא ההבדל הדורי, התנועה היום מאוד מהירה והרכבים ההם מאז פשוט לא עומדים בקצב התנועה, אבל במקרה שלי עם הדיסקו (גלגל גדול ולדעתי יחסי העברה מקוריים) הבעיה היא התאוצות ועליות גדולות באמת, בכביש 6 אני נוסע בדיוק במהירות החוקית בלי בעיה,מעל זה כבר מפחיד אבל אפשרי טכנית, עליות גדולות ( דרומה בגשר החדש של נחל עמוד, מצפה רמון וכו) עמוס +תיק גג אני בהילוך שני 40 - 50 קמ"ש וזהו, לא נותן מעבר, צריך לבוא במיינדסטייט אחר והכל טוב.
מוטי,
בלי קשר לשרשור, ושווה לפתוח על זה דיון בנפרד,
תראה שעם צמיגים גדולים ובלי הפחתות אתה לא מגיע למצב בו אתה מטגן את האוטו (גיר ומנוע).
מוטי, זה כנראה קשור יותר לסוג הרכב, אל תכליל מזה על "שנות התשעים" ...
עם ויטארה ארוכה 94, מנוע 1600 סטנדרטי ומשעמם בלי שום שיפור, אין שום בעייה לנסוע בקצב המעשי של התנועה בכל מקום בארץ. אז נכון שאני לא הכי מהיר בכביש, לא ראשון ברמזור, ולא עוקף את כולם בזיגזגים בעליות של הקסטל, אבל בין זה לבין מה שאתה מתאר, הפער גדול מאוד.
וזה עם מנוע צנוע, יש בשנות התשעים הרבה דגמים עם מנועים בריאים וכיפיים בהרבה...
צודק, מקבל את התיקון, אבל...
היה לי גם טרופר 3.0 פעם, מקורי עד העצם וגם הוא לא היה זריז סוג של משאית קטנה,וגם בופאלו 97 שהיה עגלה עם קצב משלו,
וגם סופה 92 שאמנם בשלישי נסעה 120 קמ"ש אבל מעייפת איימים בכמות העברת ההילוכים שנדרש היה לעשות.
לתחושתי, ואולי בגלל זה הדוגמה של הויטרה של נדב נותנת מבט שונה כי היא יותר מתורבתת במקורה,וכל השאר פשוט נבלות שמיועדות לאופי נסיעה אחר, הבן שלי (בן 8) אומר "הדיסקו עגלה בכביש אבל טס בשטח".
רק נתתי את תמונת המצב שאני מכיר, המכוניות האלה רחוקות מלהיות מקוריות, וצריך לזכור שכל מה שהוספנו להן להיות יותר "שטח" בא על חשבון התנהגות "כביש".
פאג׳רו, טרופר, לנדקרוזר, טראנו מהשנתונים האלו, מתורבתים לא פחות מהויטארה ובטח שלא פחות חזקים ממנה. באיזה עלייה נאלצת להאט עם אחד מהם ל- 40-50 קמ"ש ?
לא מדבר כמובן על סרפטינות כמו במעלה העצמאות, אלא על מקומות שהרכב מאט רק בגלל כוח המנוע.
וזה לפני שהזכרתי את הצ׳רוקי/גראנד, בלייזר/יוקון ושאר מפלצות אמריקאיות [emoji16]
ברור שלא צריך לרדת ל50 קמ"ש, התכוונתי וסליחה אם לא הייתי ברור להישאר בקצב התנועה הנוכחי בכללי.
שוב, הדיסקו מבחינת העגליות שלו, מתבטא בעיקר ביכולת לשמור קצב בעליות, מעבר לזה הוא סתם משאית איטית
רק על מנת להבהיר,
כן, דיסקו 1 זה עגלה. בעליות קשה לו במקומות שרכבים אחרים נוסעים בחופשיות.
(מדובר על כביש וגיר אוטומטי).
אף אחד לא מושלם. גם (ובעיקר) לא הדיסקו.
חכה שדרור ישמע שאמרת על סופה עגלה...
Sent from my HD1903 using Tapatalk