חוזר: נעילה קידמית אוטומטית
חברה תודה רבה על התשובות הרבות והמגוונות.
לצערי לא קיבלתי תשובה מוחלטת.
אלו היו גם הספקות שלי לגבי בלימה וסיבובים חדים.
לגבי התשובה של רפי, כמו שמובן לי הנעילה תפתח כאשר יש התנגדות בין סרן ימין לשמאל וזה קורה בסיבוב כאשר יש אחיזה בקרקע, במצב של כביש רטוב לדוגמא הנעילה לא תמיד תשתחרר וכאן הבעיה.
אבל כל זה קורה כאשר הסרנים "עובדים" (מסתובבים), במצב של 2X4 כאשר הטבורים לא נעולים הסרנים בכלל לא מסתובבים ולכן אני לא רואה סיבה לתופעה.
בכל מיקרה אני ממשיך לעקוב אחר התגובות ואני מקווה שנגיע להסכמה והחלטה סופית משום שמעולם לא קיבלתי עליה תשובה מוחלטת.
בתודה
יניב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yanivn
בכל מיקרה אני ממשיך לעקוב אחר התגובות ואני מקווה שנגיע להסכמה והחלטה סופית משום שמעולם לא קיבלתי עליה תשובה מוחלטת.
בתודה
יניב
זה אף פעם לא יקרה. אתה מכיר את הסיבה "למה יהודי לא מ%^&ן ברחוב?"...
קיבלת דעות שונות. קח סיבוב על רכב נעול ותחליט אם זה מתאים לך או לא.
אביגדור
דרור, עכשיו הכל ברור.
( אגב, גם אני נוסע מידי פעם ככה - או ששוכח או שמתעצל לפתוח לוקרים , לא הרבה, אבל קורה )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yanivn
חברה תודה רבה על התשובות הרבות והמגוונות.
לצערי לא קיבלתי תשובה מוחלטת.
אלו היו גם הספקות שלי לגבי בלימה וסיבובים חדים.
לגבי התשובה של רפי, כמו שמובן לי הנעילה תפתח כאשר יש התנגדות בין סרן ימין לשמאל וזה קורה בסיבוב כאשר יש אחיזה בקרקע, במצב של כביש רטוב לדוגמא הנעילה לא תמיד תשתחרר וכאן הבעיה.
אבל כל זה קורה כאשר הסרנים "עובדים" (מסתובבים), במצב של 2X4 כאשר הטבורים לא נעולים הסרנים בכלל לא מסתובבים ולכן אני לא רואה סיבה לתופעה.
יניב, אם מדובר על רכב עם נועלי טבורים ידניים אז חד משמעית ואבסולוטית אין לנעילה שום השפעה בנהיגת כביש. התופעה שדרור מתאר רלוונטית לסופה שבה אין שום צורה של ניתוק טבורים. בכל מקרה, זו פעם ראשונה שדרור מתאר את התופעה, שגם אצלו היתה חד פעמית. אם זה לא היה דרור, בכלל הייתי נוטה לפטור את הסיפור כחריגה בלתי מוסברת... אבל כמו שחנן כתב, יכול להיות שיש כאן משהו ושווה לבדוק יותר, אם כי כל עוד זה מאורע חד פעמי כל כך נדיר זה בעייה.
לגבי הרצון שלך בתשובה סופית ומוחלטת - אין כזה דבר, לא היה ולא יהיה. מה שיש זה סטטיסטיקה - גש לפורומי CJ וסופה, יש שם סקרים שנערכים מתחילת הפורום לגבי סוגי הנעילות של חברי ג'יפולוג. אתה תראה רוב מוחץ, לנעילות אוטומטיות קדמיות (אני מדבר רק על סיקסים וסופות) - והמשמעות היא שזה עובד, זה זול, זה משתלם. אני אישית מכיר עשרות בעלי סיקסים וסופות עם נעולים אוטומטית מאחורה וקדימה... אגב מי שאחראי למהפכה/אופנה הזאת בישראל זה חנן, תנו לו קרדיט :grin:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
כל שכתבתי דוקא כן נכון !
אני התיחסתי, כמובן, לרכב ללא נועלי טבורים (סופה, למשל). ברכב עם נועלי טבורים, כאשר הם פתוחים, אין כל קשר בין הציריות לגלגלים גם במצג 4X4 וכמובן שאין כל השפעה לנע' קד' על הנסיעה בכלל ובפניות בפרט.
רפי, גם אני התייחסתי לרכב עם טבורים נעולים, או ללא נועלי טבורים בכלל, כמו בסופה. אני מקווה שקראת את הכתבה שהבאתי את הקישור אליה. אם כן, אז אתה מבין שחייב להגיע כוח מגל ההינע אל הדיפרנציאל על מנת שהוא יהיה מסוגל להינעל, כי אחרת הקרוס שפט לא נדחק אל בין הקפלרים ודוחק אותם החוצה, אל הדרייברים. אני גם מקווה שהבנת שאם אפשר לסובב גלגל אחד ביד, אז אין שום קשר לכוח שהכביש, הרטוב , או המושלג, מפעיל על הגלגל.
עד לפני חמש שנים גם כל בעלי המקצוע בתחום בישראל, חשבו כמוך. עבר להם. אתה יכול לשאול, ולקבל הסברים, ואתה יכול גם להישאר מקובע בדעתך. לגיטימי, לפחות כל עוד אתה לא מסביר את זה לגולשים האחרים כאן ;-)
אתה יכול גם לבדוק בעצמך, אם יש לך רכב כזה, האם בסיבוב בבוץ, או בשלג, הגלגלים מסתובבים במהירות שונה, או שלא. ברור לגמרי שלא ניסית את זה (בניגוד לרבים מהשותפים לשרשור הזה) כי אחרת היית מגיע לכאן עם ידע שונה.