בטיולים , בשלב החרמונית, אני כבר לא זז הרבה ;)
Printable View
בטיולים , בשלב החרמונית, אני כבר לא זז הרבה ;)
אם כבר אתם מדברים על טרמי. תבדילו בין ביגוד טרמי אקטיבי ולביגוד טרמי פאסיבי. שלא תקנו משהו לא מתאים...
לא חייבים טרמי יקר, צמר זה אחלה של דבר (גם פליז ומיקרו פילז), טיפסו איתו יופי את האוורסט והוא שומר על 80 אחוז מיכולת הבידוד שלו גם כשהוא רטוב. ואם כבר צמר אז שיהיה Merino (על שם הכבש), ושלא יעופו עליכם בחנות מרינו זה אחד הזנים הנפוצים בעולם...
פעילות אקטיבית - ביגוד דק
פעילות פאסיבית- ביגוד עבה ( פליס, פוך וכו׳)
בגדול (עברו 15 שנה מאז שעבדתי בריקושט...) במצב אקטיבי (סקי, טיפוס הרים וכו) אתה בעצמך מייצר המון חום, החוכמה היא לשמור על החום אבל לפנות את אדי הזיעה החוצה, זה קריטי כי כשתפסיק לייצר חום (עצרת למנוחה לדוגמא) הזיעה תקפא על העור (בטמפרטורות של מינוס כמובן) וככה (לא רק ככה אבל זה זרז) מאבדים בהונות - frostbite -frostnip.
ביגוד למצב פאסיבי הוא הרבה יותר מבודד, עדיין מוליך את אדי הזיעה החוצה (אם יהיו) אבל מיועד לשמור על החום המינימלי שהגוף מייצר במצבים סטטיים - שינה בזמן שמירה במילואים, ישיבה ברכב פתוח שהוא לא דיפנדר ולא מקבל חימום ישיר מהגיר ועוד.
אתם כן יכול להשתמש בביגוד שנחשב פאסיבי למצבי קיצור גם כשאתה אקטיבי.
הרבה פעמים תראו גולשים בחרמון ועוד אתרים שהם דיי פרווה מבחינת קור עם חולצות קצרות או דקות. הם מייצרים מספיק חום בפעילות שלהם ובעיקר צריכים ביגוד שיפנה את הזיעה החוצה. ללבוש ביגוד טרמי ועליו מעיל אטום זאת טעות, לא נורא כשאתה סטטי.
פעם, כשהייתי גבר מסוקס. נשאר רק זיכרון עמום וכרס.
קובץ מצורף 136408
הבנתי.
אני מכיר ״אקטיבי״ לגבי ביגוד שמייצר חום.
מקור מתח נמוך שמחמם.
נעליים וגם לביש.
למעט נעליים, זה מעדי בעיקר למי שלא זז כמעט.