-
תגובה: התייעצות - מעבר מים למיכל עודפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
אני ממלא ככה:
כאשר הרכב קר לאחר לילה...
פותח פקק רדיאטור
ממלא עד החלק העליון,
מניע
מוודא אם המפלס יורד....אם כן מוסיף
מפעיל חימום
מוודא אם יורד ומוסיף אם צריך....
ברגע שהמפלס שומר ואין בועות
סוגר פקק
פותח פקק מיכל עודפים וממלא לאמצע בין 2 הקווים full ו low.
והשלב הבא הוא שהרכב נוסע נסיעה ארוכה, מתחמם, נבנה לחץ, הפקק פורק את עודף המים מהרדיאטור למיכל העודפים. טבעי לגמרי.
מציע לך לעשות ככה - למלא את הרדיאטור עד הסוף כמו שמילא, בדרך הנכונה לרכב שלך, כולל ניקוז אויר אם צריך. אבל להשאיר את מיכל העודפים ריק לגמרי. עכשיו סע, נסיעה ארוכה, מאמצת. רק אחרי שבוודאות אימצת את המנוע לאורך זמן, תבדוק מה קורה. אמורים להיות עודפים במיכל, זה מצב שיווי המשקל הטבעי בין הרדיאטור למיכל עודפים. עכשיו אם בא לך תמלא עוד טיפה במיכל עודפים עד לקו.
-
נמרוד, אתה מתעלם מהעובדה שהוא מציין מחסור במים ברדיאטור עצמו. יותר מפעם אחת.
לדעתי זה לא חייב להיות סדק בין הרדיאטור למיכל עודפים, אלא גם סדק קטן במקום אחר שמוציא מים בקטנה כשהמונע חם ושואב אוויר בקירור.
-
איך מזהים שחסר מים ברדיאטור? מבט דרך פתח המילוי מראה רק שיש או אין מים מעל השורה הראשונה.
-
התייעצות - מעבר מים למיכל עודפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
איך מזהים שחסר מים ברדיאטור? מבט דרך פתח המילוי מראה רק שיש או אין מים מעל השורה הראשונה.
קבל רעיון**
ממלאים ורואים כמה נכנס.
לדעתי נתת פה כמה עצות שעלולות לעלות לפות״ש ביוקר אם טעית
-
רעיון מעולה **
(ומה התשובה פיני?)
-
הצינורית שיורדת לתחתית המיכל, גזורה באלכסון כמו בתמונה?
נסעת בבדיקה בלי טרמוסטט או הרכבת חדש?
לא מכיר איך זה בנוי אצלך, אבל אם המיכל עיבוי נמוך מהרדיאטור, וציינת ששמעת רעש של מים, אז יש לך ככל הנראה אויר לכוד במערכת.
אם זה כך, המים מהמיכל לא יחזרו לרדיאטור.
לפני שהתופעה החלה, היתה איזו התעסקות כלשהי עם המערכת קירור או חלקים ממנה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
הצינורית שיורדת לתחתית המיכל, גזורה באלכסון כמו בתמונה?
נסעת בבדיקה בלי טרמוסטט או הרכבת חדש?
לא מכיר איך זה בנוי אצלך, אבל אם המיכל עיבוי נמוך מהרדיאטור, וציינת ששמעת רעש של מים, אז יש לך ככל הנראה אויר לכוד במערכת.
אם זה כך, המים מהמיכל לא יחזרו לרדיאטור.
לפני שהתופעה החלה, היתה איזו התעסקות כלשהי עם המערכת קירור או חלקים ממנה?
היי כרגע ללא תרמוסטט.
הלשונית באלכסון...
פקק המילוי ברדיאטטר הוא הנק הכי גבוהה
-
ברכב אחר, היה סדק בעובי שערה שנפתח רק כשהנוזל במיכל עיבוי הגיע לטמפ עבודה.
לקח לי חודשים לאתר שזו הבעיה.
בגלל שתא המנוע חם, גם לא ראיתי נוזל מטפטף וזה התאדה מהסדק כשהכל חם.
תנסה לבדוק את המיכל עודפים כשהוא ריק עם פנס מפתח המילוי (הסדק ייראה כמו קו בפלסטיק).
-
נראה לי שהמיכל עודפים הזה בכלל לא מחזיק לחץ.
הפקק שולח אליו נוזל והתת לחץ ברדיאטור אמור למשוך ממנו חזרה נוזל כל זמן שיש תת לחץ ברדיאטור ובצינורית שהולכת מהרדיאטור על לנוזל בעודפים ובלבד שפתח הצןנורית טבול בנוזל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הפקק שולח אליו נוזל והתת לחץ ברדיאטור אמור למשוך ממנו חזרה נוזל כל זמן שיש תת לחץ ברדיאטור ובצינורית שהולכת מהרדיאטור על לנוזל בעודפים ובלבד שפתח הצןנורית טבול בנוזל
++
אצלו זהו מיכל עודפים נטו. במיכל לחץ הפקק הוא פקק לחץ, ולרוב לא יהיה פקק נוסף ברדיאטור.
עדיין,
מתרחש כאן איבוד נוזלים באופן קבוע ורק נשאר לבדוק מהיכן. ערכת בדיקת לחץ תהיה התחלה טובה, אם כי אבדן של חצי ליטר מים פעם בחודש, בד"כ יהיה קשה מאוד לאבחון. ולכן צודק נמרוד ששואל כמה מים הולכים לאיבוד.
-
אני משתדל לא לבדוק מפלס ברדיאטור עצמו אלא רק במיכל העודפים.
יש ברוב המכוניות סימון מינימום מקסימום על המיכל ובמוסך קו שמסומן ב B או משהו. זה קו שממלאים עד אליו כשהמנוע עובד ותרמוסטט פתוח כדי להוציא אויר. משתמשים בו רק להחלפת נוזל או מילוי ראשון.
הקו הזה הוא בגובה המפלס העליון של הנוזל ברדיאטור. אם הוא נמוך מהפקק רדיאטור זה אומר שכאשר הכל קר הרדיאטור לא מלא עד הפקק.
משזה נאמר נשמע שיש כאן בעיה - אבל קטנה ואפילו זניחה. אני הייתי עושה שני דברים.
הראשון - בדיקה בעזרת ערכת בדיקת לחצים. אם יש נזילה מהסוג הזה - הבדיקה תגלה אותה. כדאי לחזור עד הבדיקה במנוע קר וחם (לא לנתק אלא לחמם תוך כדי ולראות את הלחץ עולה) אבל לא חם מדי. לשים לב שבבדיקה אין פקק רדיאטור (כי חיברת במקומו את הערכה) אז המיכל עודפים לא משתתף.
השני - למלא לפי הספר ולהפסיק לבדוק ברדיאטור. לא להוסיף נוזל אם לא יורד מתחת לקו התחתון. לתת למערכת להתאזן בלי להפריע לה. ולשים לב אם לאורך זמן חסר נוזל קירור. אם לא חסר - כנראה אין בעיה אמיתית. אצלי למשל יש מיום שקניתי את הטנדר נזילה זעירה - אופיינית למנוע הזה - מבסיס משאבת המים. זה ברמה של להוסיף ליטר מים כל 3 שנים. אז עד החלפת הנוזל הקרובה אני חי עם זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
הרבה עצות ניתנו כאן לגבי איבוד מים,
רק שפותח השרשור לא מדבר על איבוד מים... רק על אי חזרתם מהעיבוי לרדיאטור.
הוא גם אומר שפתח הרדיאטור זאת הנקודה הגבוהה במערכת, לכן כשהרכב קר ברור שהמפלס יהיה מתחת לגבוה זה, בגובה המפלס במיכל העיבוי. הוא גם מילא מים דרך פקק הרדיאטור אז זה גם מסביר את עודף המים שיוצא מהרדיאטור למיכל עיבוי ולא חוזר.
בקיצור בדוק קטע צינור מפקק הרדיאטור ועד לצינור הטבול במיכל עיבוי וסע לשלום הכל תקין..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
הוצאתי היום את התרמוסטט כדי לבדוק אם הוא הבעיה.
רשמים לאחר בדיקה ראשונית לאחר נסיעה, הצינור העליו פחות חם ועכשיו גם התחתון חם ...
פיזור הטמפרטורה על הרדיאטור שווה יותר.
קח בחשבון שגם אם התרמוסטט הישן תקין תקבל תוצאה דומה, המנוע לא מספיק לחמם את נוזל הקירור לטמפ עבודה ללא שליטה של התרמוסטט, מהסיבה שוויסות הזרימה לא קיים כרגע בכלל. תחושה של פיזור הרבה יותר אחיד של הטמפרטורה על הרדיאטור לא אומר שזה המצב התקין, או שהייתה בעיה בתרמוסטט
מניסיון, בחורף ללא תרמוסטט אין הגעה לטמפרטורת עבודה גם במאמץ או נסיעה ארוכה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
המיכל עודפים שהתייחסתי לגביו לא היה תחת לחץ.
החימום עי נוזל המנוע גרם לסדק להיפתח.
-
מיכל ללא לחוץ יכול רק לדלוף מים.
אין לו שום חלק במשחקי וואקום. כל זמן שהצונורית טבולה בנוזל גם כוס פתוחה תבצע אותה עבודה רק המים יקפצו ממנה החוצה בטלטלות הנסיעה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
קח בחשבון שגם אם התרמוסטט הישן תקין תקבל תוצאה דומה, המנוע לא מספיק לחמם את נוזל הקירור לטמפ עבודה ללא שליטה של התרמוסטט, מהסיבה שוויסות הזרימה לא קיים כרגע בכלל. תחושה של פיזור הרבה יותר אחיד של הטמפרטורה על הרדיאטור לא אומר שזה המצב התקין, או שהייתה בעיה בתרמוסטט
מניסיון, בחורף ללא תרמוסטט אין הגעה לטמפרטורת עבודה גם במאמץ או נסיעה ארוכה
טעות לדעתי.
אם וכאשר אין תרמוסטט והצינורות זהים בטמפ' אז
התרומסטט שלו כנראה תפוס חלקית ולכן כשהוא מורכב יש הפרשי טמפ' ולחץ מיותר ברדיאטור. את התרמוסטט אפשרי לבדוק גם בחוץ, בדיקה פשוטה...
לחלופין או בנוסף כמו שרשמתי לפני, נזילה קטנה שלא מזהים שמשאירה את המערכת פתוחה.
מניסיון עם מנועי דיזל כאלה ישנים בעבר אם נוזל עובר למיכל עיבוי ולא חוזר(כמות של משהו כמו ליטר בזמן קצר מאוד) יש לו בעיה, וחוסר תשומת לב יגרום בסוף למפלס נמוך מאוד ברדיאטור ונזקים.
זה לדעתי.
-
לא כתבתי שהתרמוסטט תקין בהכרח.
רק מחדד שעצם העובדה שהפרש הטמפ בין כניסה ליציאה של הרדיאטור משתנה ונהיית יותר אחידה בגלל הוצאת התרמוסטט לא מעידה על תרמוסטט לא תקין. תרמוסטט במצב סביב חצי פתוח באופן קבוע זה מצב נורמלי בעונה הזאת.
מסכים שאם יש בעיה של אי חזרת מים לרדיאטור צריך לפתור אותה, ולדעתי כדאי להתחיל מצנרת בין פקק רדיאטור למיכל עיבוי מכיוון שהרכב לא מאבד מים. אבל קודם כדאי לוודא שלא מילא יותר מדי מים והבעיה לכאורה בכלל לא קיימת..
-
אתה משוכנע שיש טרמוסטט תקין שלא נפתח במלואו כחלק מתהליך ההתחממות של המנוע?
טרמוסטט שנשאר חצי פתוח הוא תקול למיטב הבנתי
-
בעבר הייתי נוסע באופן קבוע בלי תרמוסטט, ברכבים שונים, בנזין ודיזל.
בחורף, עם תרמוסטט השעון חום עומד על חצי בערך. ללא תרמוסטט השעון מגיע לרבע, ולא עובר את השליש.
לכן מניסיוני בחורף התרמוסטט עובד בכל מצב, ולא נמצא במצב פתוח לגמרי אף פעם.
בקיץ כמובן שזה לא המצב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
בעבר הייתי נוסע באופן קבוע בלי תרמוסטט, ברכבים שונים, בנזין ודיזל.
בחורף, עם תרמוסטט השעון חום עומד על חצי בערך. ללא תרמוסטט השעון מגיע לרבע, ולא עובר את השליש.
לכן מניסיוני בחורף התרמוסטט עובד בכל מצב, ולא נמצא במצב פתוח לגמרי אף פעם.
בקיץ כמובן שזה לא המצב.
טעות לדעתי.
המחוון של החום לא מראה לך את הטמפ' האמיתית של הנוזל בלי התרמוסטט.
גם בחורף התרמוסטט ניפתח פתיחה מלאה כשהמנוע יגיע לטמפ' עבודה, במנועי דיזל ישנים זה רק יקח לו קצת יותר זמן.
לטרמוסטט מכני יש נטייה להיתקע במיוחד בחורף אבל לא רק.
וד"א בלי קשר, ניתקלתי כבר כמה פעמים בתרמוסטטים חדשים מקוריים שנידפקו אחרי שבוע ואחרי חודש גם.
שלא לדבר על חליפיים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
טעות לדעתי.
המחוון של החום לא מראה לך את הטמפ' האמיתית של הנוזל בלי התרמוסטט.
.
זה לא משנה. עצם ההבדל בשעון נותן לי להבין שהטמפרטורה לא מגיעה לאותה טמפרטורה בשני המצבים (עם או בלי תרמוסטט). הערך המדויק של הטמפרטורה לא רלוונטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
++
אצלו זהו מיכל עודפים נטו. במיכל לחץ הפקק הוא פקק לחץ, ולרוב לא יהיה פקק נוסף ברדיאטור.
עדיין,
מתרחש כאן איבוד נוזלים באופן קבוע ורק נשאר לבדוק מהיכן. ערכת בדיקת לחץ תהיה התחלה טובה, אם כי אבדן של חצי ליטר מים פעם בחודש, בד"כ יהיה קשה מאוד לאבחון. ולכן צודק נמרוד ששואל כמה מים הולכים לאיבוד.
אכן , אתם צודקים,
המיכל בטראקן הוא מיכל עודפים נטו, אין בו לחץ... יש צינורית שיורדת לתחתית המיכל.... ההתרחבות של הנוזל ברדיאטור דוחפת נוזל החוצה למיכל , ואז כשהוא מתקרר הוא אמור להישאב חזרה מהמיכל...
הבעיה היא שהוא לא חוזר..... נשאר במיכל עודפים.
אין עיבוד מים , או שהוא מזערי שאני לא שם לב...
אני תמיד מחזיר את המים ישירות מהמיכל עודפים לרדיאטור, או בעזרת משפך או בעזרת מזרח.... שניהם חוזרים לאותו מפלס...ואז יום אחרי.... המיכל שוב מלא עד הסוף והרדיאטור בחוסר של אותה הכמות שהתווספה למיכל.
אחרי יומיים בלי תרמוסטט....
המים עדין יוצאים למיכל עודפים ולאחר לילה לא חוזרים חזרה לרדיאטור.... והוא נמצא בחוסר עד שאני ידנית מעביר אותם.
שמתי לב שהצינור שנכנס למיכל היה מעט חופשי על הקוץ פלסטיק של הפקק מיכל...אז החלפתי צינור, קוטר מעט דק יותר ככה שישב טוב על הקוץ ...ושמתי אזיקון לגיבוי...הייתי בטוח שזו הסיבה...אבל לא...עדיין עובר ולא חוזר :\
מתסכלל מאוד.
שמתי לב למשהוא חדש... לאחר שהוצאתי את התרמוסטט... לאחר לילה של התקררות כאשר אני פותח את הפקק... יש יציאה קטנה של לחץ....שומעים פסס ...לחץ חיובי...לא שלילי (וואקום).
כאשר התרמוסטט היה, זה לא היה קורה...
מה ההסבר?
-
כמה מים אתה מעביר ידנית כל פעם?
-
אם לא מאבד נוזל ואתה רק משחק איתם מכאן לשם אולי אין בעיה.
RTFM
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כמה מים אתה מעביר ידנית כל פעם?
כ4\3 ממיכל העודפים , בניחוש זה בערך חצי ליטר לדעתי...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם לא מאבד נוזל ואתה רק משחק איתם מכאן לשם אולי אין בעיה.
RTFM
אני עם טראקן כבר 7 שנים...גובה המפלס במיכל עודפים תמיד היה נשמר בין ה LOW ל FULL.... לפעמים היום עוברים ומממלאים אותו אך בבוקר תמיד היו חוזרים .....
הבעיה במצב הזה.... שאם למחרת אסע רגיל...יש חוסר של כחצי ליטר ברדיאטור....
ניסיתי את זה לפני כמה ימים..... וכאשר עצרתי ברמזור שמעתי מים זורמים, יצאתי, וראיתי שהמים יוצאים מהמיכל עיבוי דרך הצינורית OVERFLOW שלו לכביש.
מצב כזה מסוכן ומן הסתם יגיע מהר מאוד.
-
מי שאמור לגרום לנוזל לחזור לרדיאטור, הוא תת הלחץ שנוצר כתוצאה מהתקררות והקטנת נפח הנוזל ברדיאטור. זאת אומרת שכנראה אין תת לחץ בהתקררות הנוזל ברדיאטור, מה שמצביע על יניקת אויר מאיפשהו. כמו שאמרו לך, בדיקת לחצים תמצא לך את האשם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
מי שאמור לגרום לנוזל לחזור לרדיאטור, הוא תת הלחץ שנוצר כתוצאה מהתקררות והקטנת נפח הנוזל ברדיאטור. זאת אומרת שכנראה אין תת לחץ בהתקררות הנוזל ברדיאטור, מה שמצביע על יניקת אויר מאיפשהו. כמו שאמרו לך, בדיקת לחצים תמצא לך את האשם.
ביצעתי בדיקת לחצים... דחסנו עד שהגיע ל10.2 PSI, אחרי כ 7 דקות ירד ל10.1 ,
המוסכניק טען שזה אולי בגלל הפקק של הבדיקה... אולי בורח משם.. ( WTF?? , הבנתי את הראש ....אז ויתרתי על הבדיקה והמשכתי הלאה)
אני אנסה לתאם פגישה עם טרייבל מהפורום, הוא הציע לעזור עם בדיקת לחץ.
-
לא העליתם ללחץ מספיק.
אם הפקק שלך נפתח ב - 0.9 BAR, זה קרוב יותר ל - 13 PSI.
-
במוסך נורמאלי בדיקת לחץ שאני מכיר נמשכת לילה. דוחסים ללחץ רגיל ובאים בבוקר לראות האם יש סימנים למקור דליפה.
לי אישית (כל אחד זוכר מה כאב לו) זה מרגיש כמו משהו שבונה אצלך לחץ. אצלי במקרה עם תסמינים זהים זה היה סדק בראש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
כ4\3 ממיכל העודפים , בניחוש זה בערך חצי ליטר לדעתי...
[COLOR="silver"]- - - Updated - - -[/COLO וכאשר עצרתי ברמזור שמעתי מים זורמים, יצאתי, וראיתי שהמים יוצאים מהמיכל עיבוי דרך הצינורית OVERFLOW שלו לכביש.
.
ברגע שזה קורה, הנוזל במיכל עיבוי מבעבע? גזים מגיעים עם הנוזל בצינור העודפים למיכל העבוי?