תגובה: היילקס ? טראקן ? דיסקו 1/2 דאצ'יה , ואולי רקסטון
תודה למגיבים. רשמים יעלו בשבועות הקרובים .
בעניין הבלמים, צריך לחיצה חזקה מאוד כדי שהרכב יבלום.
זה מזכיר לי את החיפושית שלי, בלמים בלי בוסטר בלימה.
או רכב שמגבר הבלם שלו עייף עד מאוד. זו תופעה שלא חוויתי מזמן.
בעניין הקאליפרים הכל יכול להיות, אבל אין רעשים מכיוון הגלגלים\דיסקים, הרכב נע
בירידה מתונה בלי שום בעייה.
בלם החנייה ... נו .. איך לומר זאת ... שכח את תפקידו - חייב מתיחה הגונה.
בהשוואה לפרייבט של אשתי, כן, צריך לחיצה יותר הגונה, בכל זאת זה suv כבד.
אבל בהשוואה לרכבים בגודל דומה, אני לא חושב שהבלימה נחותה. בטח שלא מגיעים למצב שכשנעצרים במעלה (גם קשה) הרכב בורח אחורה (אלא אם הגלגלים מחליקים כמובן).
סה"כ יש מקדימה דיסקים מאווררים די גיבורים, וקליפרים עם מספיק בוכנות, וגם מאחור דיסקים. בדוק שמערכת הואקום אצלך תקינה. צינורית יוצאת מהאלטרנטור- שהוא גם משאבת הואקום, לכיוון הבוסטר, לעתים היא ישנה, ולעתים נקודת החיבור לבוסטר. הבוסטר עצמו די אמין, אבל ברכב ישן, כמו ברכב ישן הכל יכול להיות. בנוסף, שווה להעיף מבט על מצב הרפידות. יש סוגי רפידות שבשילוב עם סוגי דיסק מסוימים, פשוט מתפקדות פחות טוב.
נ.ב.
אצלי הרכב עם גלגלים במידה חוקית. גלגל גדול יותר מן הסתם יתן בלימה נחותה. ועדיין בדיסקו 2 זאת לא אמורה להיות בעיה. מי שכתב התייחס או לרכב משופר, או דיסקו 1 (אני גם לא זוכר בעיה ספציפית), או לרכב תקול.
לגבי בלם יד- אמת.
הרבה פעמים כיוון לא נכון (גם מלמעלה מהידית, וגם מהרגולאז' על התוף שעל הדרייבשאפט) מוביל לזה שצריך לפתוח ולשפץ כי גם מתיחה כבר לא עוזרת. אבל, כשהוא תקין, הוא תופס את הרכב טוב מאוד (גילוי נאות,גם שלי לא תופס טוב, אבל יש לי נסיון עם הרבה שכן). עם ההסתייגות, שברגע שגלגל אחד בלי אחיזה טובה (או באוויר) יוביל לכך שהרכב נוסע (נפלאות הבלם על הדרייבשאפט בunlock), אז בזהירות בהחלפות גלגל
מסכים עם אייל, היה לי כזה 8 שנים והברקס סבבה לגמרי. בפעם האחת שלא, זה היה קליפר שהפסיק לצוף ולכן לחץ על הדיסק רק מצד אחד.
לזכרוני לא היה רעש אבל זה היה מזמן. ממליץ בחום לעשות עבודה יסודית על כל המערכת, אולי אצל איש מקצוע, ולא להשלים עם ביצועי בלימה לא טובים (אם משהו לא תקין הוא ימשיך להדרדר) .
ברקס היד אכן דורש כוונון תקופתי באופן מציק.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בהשוואה לפרייבט של אשתי, כן, צריך לחיצה יותר הגונה, בכל זאת זה suv כבד. לא .. זה לא זה ... יש הבדל בין לחיצה הגונה לבין בלימה מהוססת המחייבת לחיצה חזקה מאוד מאוד ולא פרופורציולית על הבלמים.
נ.ב.
אצלי הרכב עם גלגלים במידה חוקית. גלגל גדול יותר מן הסתם יתן בלימה נחותה. ועדיין בדיסקו 2 זאת לא אמורה להיות בעיה. מי שכתב התייחס או לרכב משופר, או דיסקו 1 (אני גם לא זוכר בעיה ספציפית), או לרכב תקול.
צמיגים סטנדרטיים 235 ...
תודה להתייחסות ולעזרה.
שבוע הבא ייכנס לבדיקה מקיפה במוסך.
אשמח אם תשתף תקלות ופתרונות בתת פורום הייעודי. בשביל זה אנחנו כאן.
אני מבין שאתה על 235/70/16?
וגם,
באיזה מוסך אתה מטפל? תוודא שהוא שם חלפים באיכות טובה, ולא את הכי זולים שיש (ויש). במיוחד בכל מה שקשור לגומיות ואטמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עם ההסתייגות, שברגע שגלגל אחד בלי אחיזה טובה (או באוויר) יוביל לכך שהרכב נוסע (נפלאות הבלם על הדרייבשאפט בunlock), אז בזהירות בהחלפות גלגל
לנעול דיפ מרכזי אם קיים "יכיל" את בלם החנייה על גל ההינע הקדמי.
או נעילה דיפ אחורי אם קיימת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אשמח אם תשתף תקלות ופתרונות בתת פורום הייעודי. בשביל זה אנחנו כאן.
אני מבין שאתה על 235/70/16? אכן כן.
וגם,
באיזה מוסך אתה מטפל? תוודא שהוא שם חלפים באיכות טובה, ולא את הכי זולים שיש (ויש). במיוחד בכל מה שקשור לגומיות ואטמים.
אתחיל במוסך הקרוב לביתי שבוע הבא - יהודה - גלקסי באזור התעשייה באר טוביה .
צודק - אישית לא מחפש את הזול ביותר כי אח"כ המחיר כואב עד מאוד.
מוסכים מעבר לגלקסי : רמי - כפר מנחם לא רחוק ממני, וגם אלי שחר - רחובות.
כולם ברדיוס הגיוני מאזור אשדוד.
אכן, אשתמש בפורום הייעודי של לנדרובר העלתי רק את נושא הבלמים כי זה הציק לי.
מעבר לזה, לא מעלה שום תובנה נוספת כאן בשרשור זה, אלא רק בפורום המתאים.
לא הייתי אצל יהודה במוסך שלו, אבל אני מכיר אותו ואת העבודה שלו עוד מהתקופה שהוא עבד אצל שגיא אידלסון, לפני שנים. זה מקום מצוין להתחיל בו. אם זה מה שקרוב אליך, הרווחת.