בהתייחס לנ״ל, ולשאלת אומי, בסוף לא קרה כלום אם אני מבין נכון מה שכתבת.
Printable View
אכן
יחד עם זאת אני לא יכול להגיד שהתחושה היתה תמיד לא נעימה.
הם מגיעים שלושה לפחות ברכב. עושים סיבוב. מסתכלים. נועצים עיניים. בןדקים אופציות. רווח אפשרי ונוסעים.
אני נשאר לחוץ. הם יחזרו בלילה. לא יחזרו בלילה.
איפה להחביא את המפתח. וכן הלאה .. לא תחושה נעימה.
כדי לנחם אתכם, גנבות יכולות להיות גם באור יום וגם של רכב פרטי, במקרה הספציפי הזה, סופשבוע שעבר, יונדאי וטויוטה פרייבט חנו בכניסה לנחל ציחור, נעלמו משם ונמצאו לאחר כמה זמן מוסלקות בשטח.
ומעבר למה שכבר נאמר, אני מטייל המון שנים בשטח ולא פעם משאיר את הרכב ומטייל ברגל, חלק בלתי נפרד מהפרנסה שלי, את הרכב אני לא נועל וכל גנב או טיפוס חרא אחר, יכול לגנוב ציוד ממנו. לא קרה. נקודה.
לא אומר שלא עלול לקרות בעתיד, אבל אחרי המון שנים באזור הנגב הדרומי, לא מרגיש מאויים ונהנה לטייל ברכב אבל גם הרבה ברגל.
אפילו להגיב כאן בג׳יפולוג על הנושא ולהביע דיעות פטריוטיות זה לא לגיטימי אז הבעיה הרבה יותר עמוקה לדעתי.
עם חלקנו אפילו אין הסכמה על מהות הבעיה או שמדובר במלחמה על הארץ…
מעולם לא נמחקה כאן דעה פטריוטית, אלא אם כן היא נגעה בפוליטיקה, או גזענות, או אחד הנושאים האחרים שאנחנו לא מרשים כאן.
אציין שאלו וגם אלו נושאים לגיטימיים, ראויים מאוד לדיון, אפילו מחויבים בדיון, אבל בפלטפורמות אחרות.
אם מישהו מתקשה להבין את האבחנה בין האסור למותר, אני מציע שילך לכיוון האסור. חבל על ההיעלבויות שנובעות ממחיקות.
ובזה סיימנו את הדיונים על המדיניות שלנו.
תגובה נוספת בעניין, תימחק.
יש מצב שהוא ביקש סיגריה ולא הבין למה ברחתם?
בשנתיים האחרונות, בגבור היזמות החקלאית הלא מוכרזת דרום, אני מרגיש שהבדואים יותר מודעים ומתעניינים במי שעובר בשטח.
ראינו חממות מוסוות, מערכות השקייה עם מיכלי דשן, ובתי ייבוש ואריזה בבורות נבטיים שכמות ה״פחת״ שזרוקה על הרצפה היא חלומו של כל סטלן עירוני מצוי לחודשים רבים.
מצד שני, עדיין לא ״גרשו״ אותנו גם כשישבנו בטעות על הדרך גישה לוואדי ללא מוצא שבהמשך הבנו שיש בו 2 חממות.
הם עברו ליד בנסיעה איטית, הסתכלו, עלו לגבעה מעל ובהו בנו שעה-שעתיים והלכו.
כנל בטיול בדד בחולות עם הבן הקטן.
לא רחוק מחניון הלילה שתכננתי, ראינו שטרקטורון רכוב רעול פנים מלווה אותנו מרחוק וכשהתמקמנו בחניון הגיע, ונעמד כ-20-30מ מאיתנו.
כשנעמדתי ובהיתי בו בחזרה, הוריד את המסיכה, ובא ברגל ושאל מאיפה אנחנו.
עניתי שאני מכאן, מאיפה הוא?
מרוב ההפתעה ענה ישר ביר-הדאג.. אז אמרתי שאנחנו שכנים (לא).
״אני והילד רוצים מדבר ומדורה״.
הנהן, עלה על הטרקטורון ונסע.
מה שאני מנסה להגיד, זה לא שאין בדואים או בעיה בדרום, אלא שלדעתי ומנסיוני הקט, בשטח, אתה לא ממש מעניין אותם.
הם יתהו האם אתה גורם בעייתי או לא, ועד היום כאן זה נגמר.
הוא יותר יחשוש שתתקשר ותזמין משטרה כי יגיעו וישרפו לו את החממה.
בשטח, תנסה להסתכל ולהגיב לההתנהגות שלהם לא כמו תושב גדרה-חדרה אלא כמו מי שהמידבר שלו באותה המידה.
במקרה הזה, לא היתה רמיזה אלא אמירה ברורה לפנות את המקום ומיד.
תנועת האצבע היתה רק ההמשך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אגב... נוכחות שלנו במקום באופן רצוף תטריד אותם מספיק.
גם נוכחות של מי שאחראי על אותו השטח - במקרה הזה מפקד בה"ד 1 וחייליו.
אם מעניין אתכם צאו כולם לטייל בנקודה בה סימנתי 'חקלאות' באופ-רוד
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מעניין להשוות את תגובה #40 של גיא לתגובה #38 של דורון.
ההבדל הברור בתחושה הסוביקטיבית שמתארים הכותבים מעיד בהכרח עליהם, על תפיסת עולמם, על הבטחון העצמי של כל אחד מהם. המדבר הוא הרי אותו מדבר.
בכל מקום יש חממות. לפעמים אפילו בחוצפה כזאת שניתן לראות מצירים מתוירים (למשל מהסמ"ש דיונות שמשבטה לכיוון צפון מערב, או להבדיל מאתיים מטר מחניון ג'יפולוג בנחל נמיה). מי שעובד בשטח נתקל בזה כל הזמן.
במילואים היינו לעתים עוזרים לפקחים לפרק כאלו, כטובה תמורת טובה.
דוד בן גוריון מתמוגג. אולי לא בדיוק האנשים והגידולים שהוא חלם עליהם, אבל היי. נגב פורח, זה נגב פורח!
סובייקטיבית ...
אני לא מרגיש נוח לשעה שעתיים ..
אובייקטיבית ...
מעולם לא ביטלתי טיול או נקודת לינה מהפחד .. ואני לרוב נוסע לבד או עם אשתי .. לבד.
אני לא מרגיש שהמדבר הוא הבית שלי, אני עירוני מחיפה. אבל אני נוסע לשם בגלל שזה לא הבית שלי, אחרת הייתי נוסע לנפוש בחיפה.
מילה למגיב התמים: הם בסה"כ חקלאים/יבואנים, לא? הכשל הוא במחשבה שניתן לשלוט בכיוון הפשע. אם תתן לפשע לשגשג ולא משנה היכן, אתה תחטוף ממנו במוקדם או במאוחר.
ברור לי שאבאס עליי הרבה סטלנים, אבל כמו שכשאתם קונים לרכב שלכם חלפים משומשים אז אתם מזמינים את הגניבה הבאה, אז כשאתם מעשנים את הירוק שלכם, אם רכשתם ולא גידלתם אותו, אתם מקדמים פעילות עבריינית שתופנה בהמשך כלפיכם וכלפי ילדיכם. על הדרך עם עוד קצת עידוד דתי, תזכו גם בפשיעה לאומנית, ולא תוכלו להדרים לטיול עקב חסימות צמב"רים ואלימות פיזית קשה ליד תל שבע ושגב שלום. כידוע לכם, זה לא תרחיש עתידי אלא תיאור מהעבר הקרוב.
ננזפתי, כנראה בצדק.
אני סוגר את הדיון הזה להמשך תגובות. אין באמת דרך לדבר על הנושא הזה בלי להיכנס לגורמים ולמשמעויות.
המשך דיון בפלטפורמות האחרות. כל אפשרות אחרת היא סיבוב במעגלים סביב העניין עצמו.