מחשבה נוספת - לייבא קפיצים ייעודיים בלבד. הבולמים כן ברי השגה בארץ. אם בין כה מדובר במהלך שלא יעבור רישום ברשיון בלי להשכיב אלפי שקלים, אז לפחות נביא את הסט הנכון...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Printable View
מחשבה נוספת - לייבא קפיצים ייעודיים בלבד. הבולמים כן ברי השגה בארץ. אם בין כה מדובר במהלך שלא יעבור רישום ברשיון בלי להשכיב אלפי שקלים, אז לפחות נביא את הסט הנכון...
שאלת תם,
למה לא ספייסרים (עם בולמים מקוריים) ?
כדי להשוות לקפיצים של פורסטר- אני בד"כ פונה בהשוואות לקטלוג של אולדמן. בסוף יש שם המון מידע כולל גאומטריה וקבועי קפיץ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נתחיל בזה שאני לא מומחה גדול, בטח ובטח חסר ניסיון מעשי עם הסובארו הללו...
עכשיו אמשיך,
מהתמונה החליפי ארוך יותר, גם הקפיץ וגם הבולם .. (לדעתי יתרון, אבל שוב לא מכיר את המתלה מקרוב) .. גם העובי של החוט נראה בתמונה עבה יותר בחליפי.
ממליץ בחום שתצרף מידות, .. רק כדי להבין מה באמת רואים.
אני חושב שאתה צריך לעשות עבודת מחקר קצת יותר רצינית..
יש מועדון בארץ לסובארו וקהל חובבים די מכובד.
יש אינספור מועדונים בחו"ל, ממה שראיתי גם האוסטרלים וגם האמריקאיים חובבים את השיט הזה..
ומההיכרות השטחית שלי עם סובארו, יש לא מעט חלקים שמתאימים גם בין דגמים שונים וגם בין שנתונים שונים.
מה שאני כן יכול להמליץ בוודאות, להביא את הקיט הכי מתאים לשימוש.. גם אם זה מחו"ל, לא להתפשר בהיבט הזה.. גם אם הפתרון הארצישראלי עובר את הבירוקרטיה הארץ ישראלי אבל יבצע בפועל פחות טוב מקיט מיובא... אישית הייתי מיבא לבד ובוחר בדרך הארצישראלית.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
סולי,
חפרתי לא מעט את הפורומים בגולה, כולל הפורום ממנו הגיעה התמונה המדוברת.
שום דבר רלוונטי לישראל מהסיבה הפשוטה שהיבואנים בארץ לא רוצים להתעסק עם אאוטבק בשלב זה כי לכאורה אין ביקוש.
הגבהות היו עושים עם ספייסרים וזהו.
כל זאת, להבדיל מפורסטר, שם אכן המועדון והקהל גדול בהרבה ולכן ליבואנים יש מוטיבציה.
השלב הבא הוא קומבינה. בין אם קפיץ ייעודי מהקטלוג אבל בייבוא אישי ובין אם קפיץ של רכב אחר ברכישה מהארץ. ולזה לחבר בולמים מהארץ.
איך שלא יהיה, זו קומבינה שתאותגר במבחן הטסט, למשל. על ביצועים של ממש אין מה לדבר מעבר למבחן התחת ותקווה שאכן אצליח במכה ראשונה ולא אצטרך לחזור לסבבי פירוק-הרכבה-ניסוי-תהיה.
הציפיה שלך (ושלי) לנתונים יבשים כמו אורך, עובי וכד', לא קיימים בקטלוגים של kyb, איירון מן וקינג. יש שם רק מקטים לדגם הרכב, מקורי ולשטח.
לאנשים אין רצון להתאמץ מילימטר מעבר לנורמה. ואני יכול להבין את זה, גם אם זה לא נעים. זה לא חדש לי אבל לשמוע את היבואנים ממקור ראשון אומרים את זה...
מהשעה האחרונה, יכול להיות שמצאתי פתרון, אדע בימים הקרובים. מסתבר שלא רק אני מחפש קיט לאאוטבק השבוע בארץ, אבל הבחור השני שמחפש, מתהדר בשם קצת יותר מוכר בתעשיה ואז הגלגלים זזים.
הייתי בטוח אתה צילמת את התמונה.. עכשיו אני מבין שהיא לקוחה מהרשת.
שמח לשמוע שאתה בדרך לפתרון.
אני תהיתי אם אין קפיץ/בולם מדגם אחר של סובארו שייתן את התוצאה הרצוייה.
ליבא חלק מקורי הרבה פחות סיפור.
חבר הזמין 4 קפיצי הנמכה וורודים מקוריים של סובארו לדוגמא ללא שום בעיה.
כמובן גם שיש בשוק האמריקאי את האאוטבק wilderness, אאוטבק מוגבהת וממוגנת מהחברה.
https://youtu.be/BZDxH9zTvQ8
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
המודלים החדשים של אאוטבק הם בתצורת מתלה חדשה לחלוטין. כולל הפרדה בין קפיץ לבולם. כנראה שהם הבינו שם משהו ביפן לגבי sls והשוק...
בכל מקרה, נראה שיש פתרון מפורסטר משנתונים דומים.
איירון מן - sub006 זה המקט לקפיץ אחורי.
https://www.ironman4x4.com/international-catalogue/
יש שני חבר'ה שעזרו לי בנושא. כרגע בעילום שם עד שיאשרו לי.
יש לדובינסון, תייגתי אותך בפייסבוק.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
קטע... בתוך המשפחה ולא ידעתי