-
תגובה: מישהו פה מחזיק ( או מכיר מישהו שמחזיק ) רכב חשמלי בלי עמדת טעינה ?
קשה לומר. הייתי מהמר על 5-8 אחוז יותר צריכה.
הביטוח לכל נהג מגיל 17 הקפיץ את העלות מ5.5kש"ח לאיזור ה11. בתוך זה כלולים 800 ש"ח תוספת על זה שלא הסכמתי להרכיב מיגון נגד גניבה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בפועל אני רואה לא מעט חשמליות זוחלות בכביש.
לא מעט בלי אורות, ולא מעט בפקק עם חלונות פתוחים.
נראה לי השלכה מצג אחוזי סוללה מהטלפון..
חנן,
אולי צריך לתת במעמד הרכישה ״קורס שימוש בחשמלית״.. כמו קורס שטח לרכבי שטח.
דווקא את זה לא ראיתי.
כל הטסלות שאני רואה על הכביש ( איוניק עד היום ראיתי 3) אייואיי או איך שאומרים את זה ראיתי לא מעט וכמה mg. וגילי אחת.
תפרו אותי בלי לראות אותי במראה .. ואני לא נוסע לאט באופן מיוחד. ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
רק היום תפרה אותי טסלה בעקיפה בעליה (בסיבוב ובלי שדה ראיה), משל היתה אופנוע.
ואיפה שאני נוסע, רוב המקומיים "חוסכים בחשמל לאורות" ונוסעים עם חלון פתוח, גם ברכבי בנזין....
-
קראתי
ועוד פעם קראתי
והשרשור תופס כבר עוד דף
אין לי מה להוסיף
יעלה כיתה לא בבית ספרנו
ואני ממתין ליום ( והוא ממש לא רחוק ) שהסוללות יתחילו להתפגר
איציק
-
רק למען הדיוק, ההטבה בשווי שימוש לרכב חשמלי עומדת על 1200 שח בחודש.
לדעתי, בשלב זה, למי שאין אפשרות לעמדת טעינה ביתית (או בעבודה)- כרגע זה לא מעשי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
דווקא את זה לא ראיתי.
כביש 4/20 וגם 6 מ-5 דרומה.
זה לא כולם, אבל הרבה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כביש 4/20 וגם 6 מ-5 דרומה.
זה לא כולם, אבל הרבה.
אולי זה איזור עם פחות עמדות טעינה למטר רבוע ?
-
לנסוע בחשמלית ללא עמדת טעינה בבית (רצוי מאוד מהירה, קרי, יעודית ולא משקע רגיל) מהמרכז לזכרון פעמיים + נסיעה נוספת, ללא היכרות מפת עמדות ההטענה המהירות ומשך הזמנים של האיטיות, לספר על זה קבל עם ועדה כחוויה מייצגת ועוד כשאתה מראש מודה שאתה לא ממש חובב הז'אנר / ארלי-אדפטר / מאותגר טכנולוגית / סתם שונא חשמליות, זה חכם בערך כמו להכליל ולקרוא לכל אנשי הטסלה דושים או כל איבר גלילי אחר אותו הפיק מר מרגליות ;-).
כמי שלמרות (ואולי בגלל) היותו חובב רכב / הגה / כידון מזה שנים, מצא עצמו בסטטוס "מאמץ מוקדם", והפך להיות חובב חשמל ובפרט בקונספט השרירני-טכנולוגי דוגמת הטסלה (רצוי החזקות וכפולות ההנאה) על הערכים המוספים שלה, אני מבין שאין מושלם ויש טרייד-אוף, ולעיתים הקרבה מסויימת של נוחות, לפחות עד לפריסת עמדות הטענה מהירות ורבות.
כמו שאסף חברי ציין למעלה, יש לי גרור עם אופנוע שטח עליו וכאשר אני רוצה להגיע מאות ק"מ מהבית עם הנגרר המועמס אז כבר נדרשת עמדת טעינה בקצה השני או חבירה לגרור של חבר בדרך ובקיצור מאתגר ודורש תכנון. גם לשדרג מקום עבודה או להתחיל עם בחורה (וכאן דווקא האיבר שמרגליות הזכיר פעמיים יכול היה להיות לעזר, תלוי (ועומד, עדיף)).
אגב, בחבילה שלי (נסיעה כמעט כל יום לעבודה המרוחקת 50 ק"מ הכיוון ללא עמדת טעינה שם), עם המעבר מליסינג (אוקטביה 1.5) לטסלה (LR) אני חוסך כמה מאות ₪ בחודש, ואין מה להשוות בתמורה שאני מקבל:
תאוצות מגוחכות ומגחיכות, אחיזה פנטסטית, רעש? - מצאתי שימוש אלטרנטיבי לאוזניים (סטופרים לחיוך שלא ינשיר לי את החלק העליון של הראש כמובן).
דשבורד א-לה ב.מ.וו ושות? העברת הילוכים (רצוי באמצעות משוטים מאחורי ההגה)? - חסרים לי, אבל כך גם הרגשתי בזמנו במעבר לבקרת משיכה, ל ESP, לגיר אוטומטי, להגה כוח ואפילו בביטול הצורך ב"סווישינג גז" בהורדת הילוכים מהירה למי שזוכר.
מתרגלים. מתקדמים.
לסיכום, אם אין לך עמדת טעינה ביתית - נראה שטיפשי היה ויהיה ללכת כרגע על חשמלי, אבל אם אני מסתדר עם הטענה לילית משקע קיר רגיל (אבל 16 אמפר. כן? 10 אמפר לא לוקח) ב95% מהמקרים, כולל נסיעות לעבודה של 100 ק"מ ביום ברוב ימות השבוע וללא עמדת טעינה שם כאמור, נסיעות נוספות ומדי פעם נגרר, עם קצת תכנון מוקדם - הרבה יכולים, בטח עם המשך פריסת עמדות הטעינה המהירות ושיפור ביצועי הסוללות (טווח ומהירות הטענה).
שאר הנקודות - חנן הרחיב ודייק לחלוטין לעיל, חוץ מלגבי נשיאת אופניים מאחור (וגם על הגג) - להערכתי נשיאת שני זוגות מורידה מהטווח לפחות 10-15%. מנסיוני אף יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zeevzeev
שאר הנקודות - חנן הרחיב ודייק לחלוטין לעיל, חוץ מלגבי נשיאת אופניים מאחור (וגם על הגג) - להערכתי נשיאת שני זוגות מורידה מהטווח לפחות 10-15%. מנסיוני אף יותר.
אני לוקח אופנים עם מנשא אחורי (על וו הגרירה), אבל קשה לכמת את העליה בצריכת החשמל כי אין לי מספיק סטטיסטיקה להשוואה.
בכלל כל נושא הצריכה אצלי רועש להפליא ורחוק מאוד מנתוני היצרן - פונקציה של כמה נהגים, חוסר אחידות בפרופיל השימוש ושינויי מזג אויר.
תכלס כרגע הפילוסופיה היא to expect the worse, עד שאבין מי נגד מי.
ברמה התיאורטית אבל, איוניק עם מנשא אופניים אחורי תושפע באחוזים פחות מטסלה עם מנשא גג, משום שהאיוניק מראש עם מבנה יותר קופסתי ומשום שמנשא אחורי מייצר פחות גרר (גם פחות 'אכפת' לו אם יש זוג אחד או שניים).
ואחרון חביב המלצה חמה על הסינגל שיורד מערד דרך הר קנאים לשפך זוהר - הקטע החסר במעלה זרון הושלם והחוויה מדהימה.
יש בערד עמדת טעינה מהירה מצויינת של ג'ינרג'י בבפינה הצפון מזרחית של מרכז צים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אני לוקח אופנים עם מנשא אחורי (על וו הגרירה), אבל קשה לכמת את העליה בצריכת החשמל כי אין לי מספיק סטטיסטיקה להשוואה.
בכלל כל נושא הצריכה אצלי רועש להפליא ורחוק מאוד מנתוני היצרן - פונקציה של כמה נהגים, חוסר אחידות בפרופיל השימוש ושינויי מזג אויר..
הפוך.. לפי התיאור דווקא זה מייצג שימוש ממוצע משפחתי בעולם אמיתי.
בניגוד לנהג יחיד מודע ומוקפד שהוא מקרה פרטי לא מייצג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הפוך.. לפי התיאור דווקא זה מייצג שימוש ממוצע משפחתי בעולם אמיתי.
בניגוד לנהג יחיד מודע ומוקפד שהוא מקרה פרטי לא מייצג.
צודק.. תכלס קניתי את האיוניק עם טווח תאורטי של 470 בהנחה שהאמיתי הוא סביב 350, שזה די והותר בשבילי.
כנראה שזה באמת הטווח האמיתי הריאלי בפרופיל השימוש שלי.
עכשיו רק נשאר לי לכייל את הרגלי הטעינה, כי השאיפה היא לטעון רק 80%. בהחלט דורש הסתגלות וגם אורח חיים מתוכנן יחסית.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
אגב נהג יחיד ומוקפד, שיהיה ברור שמי שמושך את הסטטיסטיקה למטה זה אני, לא הבנות. אני זה שנוסע רחוק ומהר ועם מנשא אופניים. בשימוש פרוורי 'סבתאי' הצריכה משתפרת פלאים.
בכלל בניגוד לרכב ICE שבו המהירות החסכונית היא סביב 90 או 100 קמ"ש, בחשמלית מרגיש לי שככל שתיסע יותר לאט תגיע יותר רחוק. עקב כך ובזכות הרגנרציה נסיעה עירונית היא חסכונית יותר מנסיעה בין עירונית.
-
נדמה לי שתחתית האמפליטודה של גרף הצריכה נמצאת באיזור ה30-35 קמ"ש. לפי התצפיות שלי נראה שאם נוסעים לאט מזה, הצריכה עולה מעט.
גם יונדאי, כשהם רצו להפגין שיא של טווח עם הקונה, הנחו את הנהגים לנסוע ב35 קמ"ש ועברו את ה1000ק"מ עם סוללה של 64 קוט"ש.
ועם זאת, בראייתי, את מי זה מעניין מעבר לעניין הסקרנות? הרכב מחובר בלילה לחשמל והעלות זניחה איך שלא תיסע.
מי שיראה את השרשור הזה יכול לחשוב שהטעינה היא משהו שבעלי חשמליות לא מפסיקים לעסוק בו. הפרופורציות הסטנדרטיות הן שזה מעסיק פחות מתדלוק ברכב בנזין, מלבד כך וכך פעמים בשנה שאתה בנסיעות ארוכות מעבר לטווח הסוללה, ואז צריך להפעיל שכל ישר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
צריך לעשות סוויץ' בראש. יש לא מעט דברים שהם שונים מברכב רגיל.
ברגיל, כשאתה ממלא דלק אתה ממלא מיכל מלא. אין כל יתרון בלמלא חלקית.
בחשמלי, אתה ממלא בחוץ את המינימום שצריך ושיספק לך תחושה נינוחה שאתה לא על הקצה. אחרת אתה מבזבז זמן וכסף.
כסף וזמן. הכסף במקרה הזה הרבה יותר משמעותי מהזמן.
דלק נוזלי נמכר בישראל במחיר אחיד ומפוקח. המחיר זהה (הפרשים של אחוזים בודדים) בכל תחנת דלק. לכן לא באמת משנה איפה מתדלקים.
בחשמל יש הבדל עצום במחיר. בבית המחיר הוא אחיד וזול באופן קיצוני - בחוץ בתחנות טעינה מסחריות המחיר לא מפוקח ולא אחיד והוא פי 2-3-4 מהמחיר של האנרגיה בבית. אני מעריך בבטחון רב ששוק הטעינה המסחרי ישאר לא מפוקח ועם הבדלי מחיר קיצוניים ומחירים משתנים ממקום למקום ושעה לשעה.
מחיר קוט"ש לצרכן ביתי 54 אג'. המחיר הזה כן קבוע, אחיד, ומשתנה לאט מאד. זה יוצא לפי הנתונים של חנן כמעט בדיוק 10 שקלים חשמל ביתי ל100 ק"מ נסיעה. רכב ICE מודרני מקביל לאיוניק5 יצרוך 6-7 ליטרים בנזין ל100 קילומטר שהם 42-49 שקלים. כלומר בנזין עולה פי 4 עד פי 5 מחשמל בתעריף ביתי.
החיסכון הוא בטעינה בבית. רק שם. מי שבונה רק על עמדות ציבוריות, לא יחסוך אפילו קרוב לפוטנציאל.
למי שיבוא ויגיד שמחירי החשמל יעלו - אני די בטוח שהם לא, לא משמעותית, ולכן המחיר של 55-60 אג' לקוט"ש חשמל הוא פה לעשור הקרוב לפחות, מבחינתי.
ד.א. פי וליבי שווים - גם אני הזמנתי רכב חשמלי :rolleyes:
-
אך ורק סקרנות כמובן, במציאות כמו שהבנת האוטו נותן עבודה.
לגבי כמה הטעינה מעסיקה אותי, זה עניין של בחירה.
עקרונית אני מנסה למקסם את חיי הסוללה ע"י טעינה עד 80% ואופטימיזציה של מחזורי הטעינה.
הנסועה היומית שלנו יכולה להיות אפס או כמה עשרות ק"מ בודדים.
אז אני לא טוען כל יום, אלא רק כשהסוללה יורדת מ50%.
כל זה סבבה בתיאוריה עד שנופלת עליך נסיעה ארוכה לא מתוכננת.
יכולתי לזרוק את כל התובנות ההנדסיות לפח ולטעון ל100% כל לילה, ואז היו לי אפס דאגות..
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
לחבר יש טסלה LR ללא עמדה בבית או בעבודה, מטעין משקע ביתי או בתשלום בעמדות, אבל התגלגל לכך מקורח הנסיבות, כאשר הזמין הטסלה היה בבית פרטי ותכנן להתקין עמדה ביתית.
לסבך המצב הוא גם גורר עגלה עם אופנוע שטח ואז הטווח בכלל יורד….דיווחים דומים שמעתי גם מבעלי טסלה אחרים שנושאים אופניים על מתקן חיצוני.
הוא פיתח יכולות של מהנדס אנרגיה מפעלי, דורש ניהול והתעסקות רבה, אם כי לא מודה בכך…כי חולה על הטסלה שלו…
Asaf-a
אסף.א
אגב, לידיעת כל מי שמתכנן או כבר התקין עמדת טעינה.
צריך לקבל טופס הצהרת יבואן חתום.
מצורף ..
ולהזמין בדיקה, לא של חשמלאי, אלא של חשמלאי בודק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למי שיבוא ויגיד שמחירי החשמל יעלו - אני די בטוח שהם לא, לא משמעותית, ולכן המחיר של 55-60 אג' לקוט"ש חשמל הוא פה לעשור הקרוב לפחות, מבחינתי.
ד.א. פי וליבי שווים - גם אני הזמנתי רכב חשמלי :rolleyes:
לצערי, מאוד בקרוב, מחירי החשמל יפסיקו להיות העלות היחידה (והחשובה).
האוצר כבר פרסם מסמך עמדה על מיסוי רכבים חשמליים (כל שנה, בטסט השנתי ידווחו כמה ק"מ הרכב נסע בשנה האחרונה, והבעלים ישלם מס' לפי ק"מ).
תאורטית, לפי ההבטחות הגדולות, עם המעבר לגז, מחירי החשמל בישראל צריכים לרדת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לצערי, מאוד בקרוב, מחירי החשמל יפסיקו להיות העלות היחידה (והחשובה).
האוצר כבר פרסם מסמך עמדה על מיסוי רכבים חשמליים (כל שנה, בטסט השנתי ידווחו כמה ק"מ הרכב נסע בשנה האחרונה, והבעלים ישלם מס' לפי ק"מ).
תאורטית, לפי ההבטחות הגדולות, עם המעבר לגז, מחירי החשמל בישראל צריכים לרדת.
המדינה לא תוותר על ההכנסה מהמיסוי על דלק. ברגע שהיא תתחיל להפסיד היא תמצא פתרון יצירתי
לקבל את אותו סכום בדיוק על ידי מיסוי. ככל הנראה יהיה מס נסועה שנתי לפי קילומטר (כי ככה הכי
קל) ואז ככל הנראה נצילות הרכב לא תשפיע על ההוצאה שלך כי רוב ההוצאה (כמו בדלק) תהיה המס.
תגידו שאני בזבזן, אבל כל עוד אני צריך לחשוב איך לנסוע, מתי ולתכנן את הנסיעה שלי לפי עמדות
טעינה ומי הנהג (וכמה הוא מבזבז) זה לא משהו שאני מוכן לקבל גם אם זה פעמיים בחודש.
וביום שכמות הרכבים החשמליים תהיה גבוה יחסית, ויכנסו לפעולה עמדות ניהול עמדות טעינה בבניינים,
כי הזרם שחברת חשמל מסוגלת לספק לא יכול לטעון את כולם יחד. ואז נגיע לרכב בבוקר ונגלה שהוא
לא 100% טעון לפני נסיעה לאילת אז נדבר.
-
מחיר החשמל יעלה בחדות עם המעבר לאנרגיות מתחדשות "ירוקות", בעיקר מבחינת העלויות (ראו מה קורה במערב אירופה ואיך עלה מחיר החשמל בגרמניה ביותר מ-30% כתוצאה ישירה מסגירת כורים גרעיניים ומעבר ל"אנרגיה ירוקה"). תבדקו אותי ותחפרו ותמצאו את כל ההסברים מפי מומחים לנושא.
מיסוי הרכב החשמלי שיהיה מבוסס על נסועה/קילומטרים הוא רק שאלה של "מתי", לא של "אם".
ה"מתי" הזה תלוי בנתון אחד ויחיד - אחוז המכוניות החשמליות מכלל צי הרכב בישראל, סוג של מאסה קריטית שמעבר לה מדינת ישראל שהיא נרקמונית של מסים, כבר לא תוכל לספוג עוד את הירידה התלולה בהכנסותיה ממיסוי על דלקים. זהו סוד גלוי שאף גורם רשמי לא טורח להסתיר ורשות המיסים שוקדת כבר תקופה ארוכה על בניית מודל המיסוי הזה.
זו לא פסימיות אלא ראיית המציאות כפי שהיא.
-
נו, אז לא הגיוני להנות מהטבה כל עוד היא בתוקף?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מחיר החשמל יעלה בחדות עם המעבר לאנרגיות מתחדשות "ירוקות", בעיקר מבחינת העלויות (ראו מה קורה במערב אירופה ואיך עלה מחיר החשמל בגרמניה ביותר מ-30% כתוצאה ישירה מסגירת כורים גרעיניים ומעבר ל"אנרגיה ירוקה"). תבדקו אותי ותחפרו ותמצאו את כל ההסברים מפי מומחים לנושא.
...........................
זו לא פסימיות אלא ראיית המציאות כפי שהיא.
עם רוב מה שכתבת אני מסכים, אבל עם הצפי שלך לעליות של מחירי האנרגיה, אני לא מסכים.
יש ארועים נקודתיים, בדיוק כמו המקרה הנוכחי של המלחמה שרוסיה מעורבת, וסנקציות וכו'
אבל כמגמה, אתה טועה.
חלק מהאסטרטגיה של של המדינות, זה לא רק זיהום וירוק, אלא גם להוריד את מחירי האנרגיה (נדמה לי שהמטרה האחרונה שראיתי זה המקבילה של 20$ לחבית).
אנחנו מסתכלים על זה מהווית הצרה של עלות הטיול שלנו, אבל מי שמתכנן אסטרטגיות של מדינה, מסתכל על זה הרבה יותר רחבה.
אז נכון שהגרמנים, רצו וסגרו כורים (אחרי אסון פוקוצ'ימה), ומצאו את עצמם עם משבר אנרגיה ותלות אנרגטית בגז הרוסי.
אבל אם תבדוק את ההכרזה של השוק המשותף (מסוף השנה שעברה), תראה שאנרגיה גרעינית נספרת כאנרגיה ירוקה (לצרכי מימון פרוייקטים והשקעה).
כלומר, ברמה האסטרטגית, הם מבינים את השגיאה, ומתקנים.
-
פעם לפני הרבה שנים (17 שנה אבל מי סופר)
נכנס כל נושא הגז לרכבים.
בזמנו היה לי סופה (שאז היתה די חדשה סביבות גיל 8)
ושקלתי להתקין בה גז ולנסוע בה כרכב יחיד.
ירדתי מזה כי הרבה אמרו לי שמהר מאוד מדינת ישראל הנרקומנית למיסים תתעשת ותמסה את הגז.
הרי לא יתכן שיאבדו כול כך הרבה הכנסות !!!
מאז זרם הרבה מאוד גז. הרכבים המומרים לא הפכו להיות כל כך פופולריים, ועד היום הגז לא ממוסה.
אז יכול להיות שהרכב החשמלי יתפוס מעבר לרמה קריטית שהמדינה תתחיל למסות אותו, אולי..
אבל בנתים מי שקונה רכב חשמלי ומטעין בבית מרוויח ובגדול.
והמצב הזה יכול להיות 5 שנים ויותר, אז למה לא לנצל זאת??
מי שיש לו חניה פרטית + ממון לקנות רכב חשמלי, מבחינה כלכלית הוא טיפש שלא עושה זאת.
-
ומי שיש לו חניה פרטית + פנלים סולריים על הגג (נמרוד) בלי יכולת חוקית אחרת לאגור את התוצרת שלהם - טיפש אם לא יקנה שתי חשמליות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ומי שיש לו חניה פרטית + פנלים סולריים על הגג (נמרוד) בלי יכולת חוקית אחרת לאגור את התוצרת שלהם - טיפש אם לא יקנה שתי חשמליות.
אסף.
תוכל להסביר את הקשר בין הקולטים לרכב?
חשבתי שהחשמל המופק מהקולטים תמיד מוזן לרשת, בארץ לפחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
לגמרי. זה לא בדיחה.
"שתי טסלות, שתהיה אחת בטעינה כל הזמן".
עשיתי חשבון - אני מייצר כבר תשע שנים כמות אנרגיה בשנה שמספיקה ל66,000 ק"מ (באיוניק5 לפי צריכת חשמל ממוצעת 18 קוט"ש ל100 ק"מ).
אני מוכר אותו לחברת חשמל במחיר גבוה פי שלוש מאשר המחיר שאני קונה, אז אין לי כמובן שום סיבה "לתדלק" ישירות. אבל בעוד 11 שנה כשהחוזה שלי מסתיים, אם חברת חשמל לא תיתן לי מחיר קרוב למחיר לצרכן, אני אוכל להתנתק מהרשת. ואז מה אני עושה עם החשמל? מתדלק 2-3 מכוניות חשמליות. אני רק צריך יכולת אגירה יומית. שזה אומר או סבב פיזי בין המכוניות, או, הרבה יותר סביר, סוללה על הקיר.
טסלה כבר חשבו על זה כמובן.
https://www.tesla.com/powerwall
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בפועל אני רואה לא מעט חשמליות זוחלות בכביש.
לא מעט בלי אורות, ולא מעט בפקק עם חלונות פתוחים.
נראה לי השלכה מצג אחוזי סוללה מהטלפון..
חנן,
אולי צריך לתת במעמד הרכישה ״קורס שימוש בחשמלית״.. כמו קורס שטח לרכבי שטח.
אנשים הזויים, כמו הבחור שהגיע לנפוש בשלג ואישתו הלחיצה אותו כי נשאר להם רק 270 ק"מ..
לענין החוויה וחרדת הטווח -
בשבת האחרונה קמתי בבוקר והחלטתי לנסוע לבקר את ההורים, אני גר ברמת הגולן וההורים בירושלים, יצאתי עם טעינה 90% והחלטתי לנסוע כמו החסכנים פעם אחת לראות איך זה. נסעתי 90-100 כל הדרך, אנשים הסתכלו עליי מוזר כשעקפו אותי.. החלטתי להתעלם. הגעתי להורים כאשר נשאר לי 200 ק"מ טווח. פתאום החליטו לנסוע לקנות גלידה, יאללה נוסעים. הלך עוד 20 ק"מ מהסוללה. לא דאגתי - אני יודע שבדרך הביתה יש 6 תחנות טעינה מהירות בישפרו, כמעט על הדרך. הגעתי עם בערך 150 קמ, כל העמדות היו מלאות, חיכיתי 5 דקות, התפנתה עמדה, הטענתי רבע שעה כ 150 ק"מ נוספים ונסעתי הביתה... שום חרדת טווח ושום פחד. הדרך הביתה כבר לא עברה במהירות 90..
בשורה התחתונה ולדעתי האישית -
1. טעות לרכוש רכב עם טווח לא מתאים, צריך לפחות 500 כדי להיות בראש שקט. בפועל יש 20% פחות.
2. יש אפליקציה שמראה את כל עמדות הטעינה הציבוריות בארץ ומחירן - אם חדשים עם חשמלי ולא מכירים עדיין, אפשר לפתוח אפליקציה ולמצוא את כל התחנות בדרך.
3. אם אתם אנטי, חבל על המאמץ, החשמלי לא בשבילכם כרגע, תמיד תמצאו סיבות להתלונן, אם אתם בראש פתוח לחוויה אחרת - לכו על זה, אני לא רואה את עצמי חוזר לנהיגה יומיומית ברכב רגיל.
גיא - אם אתה מזדמן לסביבה שלי ויתחשק לך תרגיש חפשי להגיע לעשות סיבוב.
- - - Updated - - -
דרך אגב.. אני עם מטען ביתי תקול כרגע, אז יש לי מטען נייד שקניתי בסין, עובד בתלת פאזי עם אותו קצב טעינה כמו העמדה הביתית או עם שקע רגיל חד פאזי. זה יכול להיות פתרון למי שאין לו עמדת טעינה קבועה אבל יש לו שקע תלת פאזי או שקע רגיל קרוב לחניה של הרכב.
מי שאין לו חניה פרטית - צריך להסתמך על ציבורי, אפשרי אבל קצת מטרד עדיין לדעתי בגלל העיכוב בזמן הטעינה.
-
תודה עודד.
בשלג הבא ברמה"ג :) ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
רק שבארץ עדיין אסור לאגור חשמל בבטריה על הקיר.
אסף.