הפשלתי , לחצתי, ואכן … הפציעה
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
הפשלתי , לחצתי, ואכן … הפציעה
מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה וּמַה שֶּׁנַּעֲשָׂה הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ…
כשמתקבצים מאות אנשים אז כמובן שיש אנשים מכל הסוגים. לא משנה אם הם בעלי רנגלר, פאג'רו ג'ימני או כל מותג אחר.
האירוע באמת היה מושקע בהשוואה לארועים אחרים ובהשוואה לארוע שהתקיים שנה קודם לכן.
מארגני הקבוצה הם אנשים פרטיים נורמטיביים שעושים וטורחים למען הקבוצה וגם למען תרבות הג'יפאות בישראל. יש אתר, יש פייסבוק, יש וואטסאפ וטלגרם, מארגנים טיולים, עושים הדרכות זום ופרונטליות (לא מזמן עשו הדרכת עזרה ראשונה בכיתה עם מד"א).
אני מכיר אישית וגם מטייל עם חלקם. לא נראה לי שהייתם מתנגדים שהם יהיו חלק מהאתר הזה. כמות הידע עצומה.
(בלי להזכיר שמות, זכור לי אותו אחד שהיה מארגן לפני כ-10 שנים תחרויות עבירות וניסה לקבל אישורים. אז ההתבטאויות שלו היו קשות, ההתנהלות הכללית שלו היתה בעיתית והוא נזרק מכאן ומהאתר הצהוב). פה המצב שונה לגמרי.
זה לא סוד שכדי לקנות רנגלר במאות אלפי שקלים ולשדרג אותו בעוד סכום דומה נדרשת "שריטה" מסוימת. בדיוק כמו שלקנות נבלה של סיקס או סופה ולהשקיע בה פי 5 ממה שהיא עלתה. זה לא מעיד על טיבם של האנשים רק על תחביב וסדר עדיפויות בחיים. הרבה אנשים פה בפורום כמו גם בקבוצת רנגלר בחרו באותם סדרי עדיפויות. כל אחד עם המותג שמתאים לו ולפי עומק הכיס האישי שלו.
אני גולש פה, מגיע למפגשי ג'יפולוג וגם חבר בקבוצת רנגלר. נהנה משני העולמות. ובארוע שהיה בשבוע שעבר ראיתי שאני לא היחיד.
הכל בסדר חברים... לכולם אותו תחביב כולנו באותה הפרעת אישיות.
מי שמתאים לו יהיה בקבוצת וואטסאפ או פייסבוק ומי שמתאים לו כאן - ומי שרוצה גם וגם - מאף מקום לא יזרקו אותו
ומי שמתנהג כמו שמוק בשטח - זה כבר לא משנה באיזו קבוצה הוא.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
האמת? כשאני רואה מפגש כזה, אני מקנא בלב. מי האנשים - זה פחות משנה. אני מניח שאם תסעו למפגש ג'יפ בארה"ב אתם תיתקלו ברדנקים לצד חננות עם עיגולדים. עצם ההתכנסות סביב הנושא המשותף היא דבר מבורך.
אני מקנא בגלל הרכבים (לפחות חלק מהם, אלו שקרובים יחסית לסטנדרט, אבל מתהדרים בשנתון ייצור מהעשור האחרון). לא בגלל המפגש.
יש הבדל בהמלצה בין מי שמתעניין להיכנס לעולם השטח ולא ממש התנסה בתחום ובמגוון רכבים ובין מנוסה שמחפש כיוון חדש...
בהרבה מאד מקרים ראיתי את האמירה ש"עם האוכל בא התאבון" מקבלת משנה תוקף כשמדובר בבחירת רכב שטח וכניסה לעולם טיולי השטח- מהר מאד אנשים מתלהבים מהעניין ומחפשים עוד ועוד אתגרים ויכולות מהרכב שלהם שלרוב לא מיועד לכך אם הגדירו צורך כ"שבילי קק"ל" ורכשו בהמלצה המקובלת כאן פורסטר/ דאסטר ודומיהם.
אז מראש המלצה על רכב שטח שהוא כביכול "אובר קיל" זו לא כזו המלצה גרועה...מניסיוני בכל אופן.
אני כבר מזמן הפסקתי להמליץ לאנשים איזה רכב לקנות.
בייחוד לאלה שמתקשרים אלי בשעות מוזרות כדי לבלבל לי במוח בנושא הזה.
השיא היה אתמול. "מה לחץ האויר שצריך לנפח בגלגל של רקסטון". כתוב על קורת הדלת, בכל אוטו חדש בעולם. יא אהבל.
הם לא צריכים ייעוץ לרכישת רכב, הם צריכים פסיכולוג.
בגלל זה גם אין לרכב הזה באמת מחירון. השינויים והשדרוגים משפיעים על השווי של הרכב בהרבה מקרים יותר מהשנתון, היד והנסועה.
וכן.. עם האוכל בא התאבון. כשאתה מתנייד ומטייל עם פרייבט אתה רואה סביבך שבילי קק"ל ואומר "אם רק היה לי רכב שאוכל לנסוע שם בכייף בלי לפחד מאיזו אבן או מהמורה.." ואז אתה קונה כמו ששלמה אמר פורסטר או דאסטר או חס וחלילה ג'יפון כמו ספורטאג' או טוסון. נכנס לשבילי קק"ל ורואה סביבך כמה רכבי שטח יותר עמידים ממשיכים איפה שאתה נעצר. אז אתה מנסה, מגיע קצת יותר רחוק, אבל החברים עם רכבי השטח ממשיכים הלאה וגם אתה רוצה...
זה השלב שבו אשתך מפסיקה להצטרף אליך....
עכשיו שמישהו אחר ימשיך את הסיפור...
קובץ מצורף 138422
וככה אתה מסיים….
לא תמיד- אצלי אישית השנה חוגג 40 שנות נישואין מאושרות. מתוכן כ- 22 שנות ג'יפאות.
התחיל בטיולי משפחות בהרכב מלא כולל שתי תאומות וכיום טיולי גברים + כמה טיולי זוגות (4-5) בשנה ...
ההסדר הנוכחי עם הצודקת הוא אחת לשלושה שבועות מקבל פס לחמישי עד מוצ"ש טיול גברים...+ חריגים פה ושם חד יומיים או אירועים כמו מפגש מועדון הרנגלר...