ועבר לי זמן העריכה. אבל שלי בת לפחות 25 שנה ובכוונה קניתי אותה כי היא גם לסולר. הגיעה עם שתי דיזות והוראות הפעלה. לא בטוח אם היה כתוב בוודאות סולר, או שמא קרוסין/נפט/נפטא.
Printable View
ועבר לי זמן העריכה. אבל שלי בת לפחות 25 שנה ובכוונה קניתי אותה כי היא גם לסולר. הגיעה עם שתי דיזות והוראות הפעלה. לא בטוח אם היה כתוב בוודאות סולר, או שמא קרוסין/נפט/נפטא.
לאחר שימוש בשתי הטכנולוגיות, להבנתי הייתרון של MSR לסוגיו עם דלק נוזלי הוא יחס אנרגיה למשקל/נפח טוב משל גזיה ובעיקר זמינות של דלק באזורי ספר.
אבל זה מגיע עם ערימת חסרונות כפי שצויין, בעיקר זמן התנעה ארוך, פיוח כלי הבישול וצורך בתחזוקה מתמדת עקב משקעי דלק ופיח.
תכלס לא מבין למה מישהו שמטייל 4X4 בארץ ישתמש בזה, למעט נוסטלגיה חריפה לימים שטיילנו ברגל באלפים הניו זילנדים (מקרה אמיתי :)).
ה-MSR הייתה מעולה בלי תחרות לגזיות כשטיילנו באמת ברגל, ימים בשטח.
600סמק בנזין הספיקו מעל ומעבר לכל שימוש.
הבנזין זול משמעותית מגז לאותו מפח שימוש, והנפח הכללי של הערכה קטן יותר.
היתרונות גברו על הסרבול בתפעול.
אבל בחלק הרכוב של החיים היא עברה להיות גיבוי באיור של הרכב.
לקפה/הרתחת מים/משהו פשוט, הגזיה פשוט נוחה יותר.
לבישול אמיתי בטיול, יש כירת בנזין קולמן בגודל מלא.
מהנסיון הקצר שלי, לא ראיתי זמן התחממות קיצוני, 10 שניות בערך שבקיזוז זמן ההרתחה הכולל מצתמצם בגדול.
אבל, תכלס סתם קניתי כי התחשק לי להרגיש מה זה בנזיניה
ואני ממש מודה לכל המידע שנשפך (משחק מילים) כאן.
גם לי יש MSR WhisperLite בת 30
עובדת יופי על סולר
שמתי לב שבאתר של msr כבר אין אופציה לסולר
https://youtu.be/ee3nc9Kh2IY
זוג שמשתמש בדרגון פליי בשימוש יומיומי
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
מנסיון רב בשימוש בדרגונפליי - הבנזין זה תענוג אמיתי. אבל סולר לוקח מלא זמן לחמם ובינתיים זה מסריח ומעשן. המקצוענים מחממים עם מין וזלין כזה ואז מדליקים את הסולר. אבל אפילו בשביל בנזיניה זה כבר הרבה יותר מדי התעסקות אז ויתרתי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יתרון בעבודה על סולר למי שמחזיק רכב דיזל:
אם הסולר מלוכלך תוכלו לראות זאת על הבנזיניה.
;)