בדיוק.
ובגלל זה הוא מקרר את החיישן..
Printable View
הסבר לא מוצלח שלי.. רציתי לערוך אבל משום מה אין את האופציה
אני אנסה שוב: החיישן מושפע מחום הגוף אליו הוא צמוד. הוא לא מתוכנן להרגיש את האוויר, אין לו צלעות קירור או כל פטנט אחר שיגרום לאוויר בסביבה להשפיע עליו באופן משמעותי. המדידה מבוססת על הולכת חום מהמנוע אליו. לא על הסעת חום מהאוויר ואל האוויר. מכיוון שהמנוע מקורר ע"י נוזל קירור, הדרך היחידה להשפיעה על טמפ המנוע היא במעגל הקירור השני, כלומר להשפיע על הרדיאטור. שינויים של טמפ האוויר מסביב למנוע לא ישפיעו כמעט על המנוע עצמו. ולכן, הקריאה לא מושפעת כמעט כתוצאה משינויים בטמפ האוויר.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אם החיישן חשוף לאויר הוא מושפע ממנו.
ציינת שהוא צמוד.
צלעות מייעלות, הן לא הכרחיות.
לכל הפחות פני השטח של המתכת טליה הוא צמוד אם מתקררים מעט במעבר כמות אויר גדולה על פניו.
ע״ע מה שרענן כתב.
אני חושב כמוהו.
נכון, מושפע. באופן משמעותי-לא.
כשבצד אחד החיישן צמוד למתכת שמוליכה חום היטב, ובצד השני לאוויר שמוליך חום גרוע, המתכת היא הדומיננטית בקביעת הטמפרטורה.
קח מנוע במצב עבודה קבוע, את הרדיאטור שים בחדר בתנאי סביבה מסוימים. את המנוע עצמו תעביר מסביבה חמה לסביבה קרה. מה יקרה? השפעת הסביבה על טמפ המנוע תהיה קטנה, כל עוד הרדיאטור נמצא בסביבה קבועה. היכולת של המנוע עצמו להתקרר או להתחמם ממגע ישיר עם האויר סביבו קטנה מאד.
ממש לא מחזק.. אומר ההיפך.
פתיחת המכסה משפיעה גם משפיעה על היכולת לפנות אוויר חם מסביבת הרדיאטור ועל כן משפיעה על מעגל הקירור השני וכמובן שבאמצעותו על טמפרטורת המנוע.
לא טענתי שהאוויר מקרר את המנוע ישירות. ההשפעה היא דרך הרדיאטור.
צריך לומר שבתא המנוע יש עוד רכיבים שיעשה להם רק טוב אם היו רואים פחות חום.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אחרי שבקיץ הקודם הגישה הפרימיטיבית הכתיבה מכסה מנוע פתוח מקדימה, השנה השתדרגנו קצת אבל בחומרים טבעיים (קשה להיפרד מהפרימיטיביות)קובץ מצורף 143940קובץ מצורף 143941
* סמיילי דופק את הראש בקיר*.. זה לא שפרופיל מלבני מברזל או אלומיניום קשה למצוא בשאריות...
מה רע בעץ? זה לא מחליד ....
אסף.
אצלי גם עץ, מחזיק מעל 3 שנים
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
הוא נרקב.. הוא יוסיף עם הזמן גמישות לחיבור בפתיחה וסגירה... יש פתרונות טובים יותר ועדיין זולים.
אם לא ירטב לא ירקב, וגם המיקום בנקודות של זרימת אוויר חם כך שלא צופה שתהיה שם לחות אפילו בחורף.. אבל בשביל פתרון של 5 דקות עבודה אפשר להתמודד עם החלפה פעם בכמה שנים [emoji16]
מנסיון אישי. תחזור עוד כמה שבועות ותבדוק חיזוק... אני לא רואה שום שייבה קפיץ או משהו בסגנון אצלך. אצלי היה ועדיין נפתח.
תודה בהחלט אבדוק מדי פעם,לא צופה שחרור ברגים כי העץ עצמו נמצא בלחץ ומחליף בתפקיד את השייבה הקפיצית אבל נראה.
בינתיים השינוי גורם למכסה מנוע להינעל באופן הרבה יותר חלק, וגם הפתיחה שלו הפכה להיות כמו ברכב חדש. כנראה שהזוית הזאת יותר נכונה.
מבחינת הטמפ שהחיישן מודד, כצפוי ירידה של 5-10 מעלות בהשוואה למצב הרגיל, נחמד.
לדעתי היופי בכיוון הזה לדעתי מהמצב הקודם שהשיפור יהיה גם בזחילה איטית.
יופי זה עניין סובייקטיבי במיוחד כשמדובר במוסו, התמריץ העיקרי לשינוי היה פניות של נהגים מודאגים בנפנופי ידיים דרך החלון תוך כדי עקיפה ב-120 קמ"ש בכביש 6 שמספרים לי שהמכסה מנוע שלי פתוח...
"
Helical Spring Washers are shown to be ineffective in preventing nut loosening
...and can be shown to actually speed up the rate of loosening in many cases.
"
https://www.boltscience.com/pages/he...ingwashers.htm
מעניין, אותי לימדו אחרת, לדוגמא:
https://www.youtube.com/watch?v=IKwWu2w1gGk
החל מ1:20