תגובה: קיט שדרוג תגובת מצערת גז - מי מכיר?
להוריד 2 שניות בהאצה (כפי שהופיע בסרטון) אפשר לעשות ע"י הורדת משקל שינויי יחסי העברה או העלאת הספק.
מכיוון שלא ראינו שינוי מכני או הסרת משקולות, ההיגיון אומר שההספק עלה עם תוספת הרכיב.
אבל,
הרכיב סה"כ מתאם בין מתח המוצא מנגד הדוושה למחשב.
אני מניח שהוא מבצע מניפולציה כגון ,
א. נגיעה קלות בדוושה והוא מעביר מתח של לחיצה "בריאה".
ב. אפשרות להכהות את רגישות הדוושה ללחיצות מהירות ותנודתיות
(טוב לשטח בטיפוס מעלה מג'עג'ע ...)
שורה סופית,
אני כמעט בטוח שבתחושה אתה מרגיש שהרכב מגיב יותר מהר.
אבל בפועל במדידת 0-100 לא קיים שינוי עם הרכיב או בלעדיו.
בכל מקרה,
אם רוכשים עבור מניפולציה א' , אזי זה "שמן נחשים" ...
עבור מניפולציה ב' , אזי זה תחליף מצוין למצערת ידנית שהוסיפו בעבר.
רענן
השיפור מ0 ל100 לטעמי הכי פחות מעניין.
מעניין יותר אם השליטה משתפרת בזחילה או במעבר טכני.
אלו הדיווחים שאני ראיתי מבעלי גימיני שעלו במידת הגלגל עם גיר אוט שציינו שהשליטה ברכב השתפרה פלאים.
אישית לא התנסתי אבל נראה לי שזה השיפור הקריטי שמוצע מהתקנת התוספת.
שיפור התגובה כש"ממהרים" זה בונוס נחמד.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יום בתוך אוסטרליה מהבוקר של ההזמנה ועד הבוקר למחרת, ויומיים עד שאחותי הגיעה לארץ איתו.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
חשבתי שהזמנת עד לארץ :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
מעניין יותר אם השליטה משתפרת בזחילה או במעבר טכני.
אלו הדיווחים שאני ראיתי מבעלי גימיני שעלו במידת הגלגל עם גיר אוט שציינו שהשליטה ברכב השתפרה פלאים.
דווקא ככל שעולים במידת הצמיג ועם גיר אוטומט, השליטה במצערת צריכה להיות רגועה יותר
(כשמחליפים בטרנספר LOW של 1:4 אז צריכים עדינות)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
שיפור התגובה כש"ממהרים" זה בונוס נחמד.
זהו שאני טוען שהרכב לא הופך להיות מהיר ו/או מאיץ טוב יותר.
סה"כ הצ'יפ מחקה נהג אגריסיבי יותר ואם אתה תנהג כך תגיע לאותם תוצאות.
רענן
לא יודע.. לא מומחה לנושא.
הבאתי התרשמות כללית מקבוצה שאני משתתף בה של עשרות משתמשים אוסטרלים בגימיני אוט שממליצים על כך, במיוחד בהעלאת מידת צמיג.
הבחירות שלי לרכב שלי מתבססות לא מעט מקריאת חוות דעות של משתמשים מאוסטרליה.
השוק והשימוש בחלק מהדרישות הפרמטרים מרגיש לי תואם לשלנו והציוד מתוצרת היבשות .. לרוב באיכות גבוהה.
בכל אופן בהיילקס 2021 למדתי להכירזוג כפתורים ליד הגיר האוט pwr וeco.
כל אחד להגדרתו משנה את אופן פעולת הגיר וההעברת ההילוכים, אני מרגיש גם שינוי בתגובת מצערת .. אבל לא יודע בוודאות.
הנל משנים לחלוטין את אופי הניהוג ברכב והיכולת שלי כנהג לייצר קצב נסיעה.
לפני הנל הייתי רגיל לגיר אוט שעושה מה שהוא רוצה לא משנה כמה אגרסיבי אני מולו. אין לי ספק שבמקטעים מסויימים אני הרבה יותר מהיר בזכות זוג הכפתורים האלו... גם אם בפועל אין שינוי בזמנים מ0 ל100.
אני מנחש שהפעולה דומה למה שאמיר המליץ עליו...
רענן, זו לא תחושת תחת בסגנון שמן נחשים, זה כן שינוי בתגובת המצערת. כמו מפות ניהול מנוע שיש ברכבים/אופנועים. אתה רוצה לתרגם את זה למילים כגון נהיגה/לחיצה אגרסיבית, שיבושם אבל זה לא משתווה במבחן התוצאה ללחימה מהירה וחדה על הדוושה.
וכן, הסיבה העיקרית לרכישה היא ה"זחילה". כי מדובר ברכב עדין עם טמבונים גדולים.
אתה וסולי מוזמנים להתרשם מהביצוע, רק תגידו מתי ואיפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
רענן, זו לא תחושת תחת בסגנון שמן נחשים, זה כן שינוי בתגובת המצערת. כמו מפות ניהול מנוע שיש ברכבים/אופנועים. אתה רוצה לתרגם את זה למילים כגון נהיגה/לחיצה אגרסיבית, שיבושם אבל זה לא משתווה במבחן התוצאה ללחימה מהירה וחדה על הדוושה.
מצטער אמיר, אבל לא הבינותי מה שרשמת...
בכל מקרה, שינוי מפות ניהול מנוע (שאכן משנה את אופיו של מנוע) לא יכול להעשות כאן עם חיבור דרך חיישן מצערת (אולי אם היה דרך ה OBD בנוסף).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
וכן, הסיבה העיקרית לרכישה היא ה"זחילה". כי מדובר ברכב עדין עם טמבונים גדולים.
אם זאת הסיבה העיקרית, אז זה אחלה מוצר עבור כפות רגליים עצבניות ...
אגב,
אם היה מוצר כזה לטרופר בנזין, היה חוסך הרבה ציריות (קדמיות) שנגזרו במעלות:rolleyes:
רענן
תבוא, תראה, תרגיש, תבין.
רענן אני אסביר לך מה זה עושה.
דוושת המצערת היא חיישן שמוציא (לצורך הדיון) מתח משתנה עם המהלך. בד"כ שני אותות לצורך יתירות.
ערך לדוגמה הוא 0.5 וולט כשהדוושה במצב 0 ו 4.5 וולט כשהדוושה במצב פול גז. הגרף בדרך כלל לינארי. ואנחנו מבינים שסה"כ 4 וולט מתחלק שווה ככה שכל תזוזה של 1/40 ממהלך הדוושה מעלה עשירית וולט.
אבל כשנוסעים בשטח רוצים יותר רגישות בצד התחתון של הדוושה. שכל תזוזה של הרגל תקפיץ פחות את הרכב. כלומר אם הזזתי את הדוושה טיפה ובמצב רגיל זה מעלה עשירית וולט, עכשיו זה יעלה רק 5 מאיות. ובנסיעה ספורטיבית תגובת דוושה מהירה יותר כך שאפילו עם מעט לחיצה ייצא ערך של מתח גדול יותר. אז ה'שקרניזטור' הזה במצב השטח הופך את הגרף ללא לינארי כך שהדוושה תהיה רגישה פחות (תנועה גדולה = שינוי קטן במתח) בשטח ורגישה יותר (תנועה קטנה = שינוי גדול במתח) במצב ספורטיבי.
אסף.
Sent from my 2201117PG using Tapatalk
עד כאן נכון, אסף.
בנוסף, יש במקור תחושת lag כברירת מחדל, גם אחרי ניקוי מצערת ו"לימוד", ומכאן שגם בשטח וגם בתימרונים פשוטים כמו חניה או זחילה בפקק, יוצא שאתה קופץ ולא שולט כראוי ברכב. זה פתר את הבעיה.