הרצועה הזו מופיעה גם בצירייה הראשונה.
אני לא יודע בוודאות שזה המקרה כאן, אבל ככה גם נראה טיפול תרמי להקשחה חלקית של חתך החומר.
בשבירה השכבה הזו מתנהגת שונה מהליבה היותר גמישה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...94760809ba.jpg
Printable View
הרצועה הזו מופיעה גם בצירייה הראשונה.
אני לא יודע בוודאות שזה המקרה כאן, אבל ככה גם נראה טיפול תרמי להקשחה חלקית של חתך החומר.
בשבירה השכבה הזו מתנהגת שונה מהליבה היותר גמישה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...94760809ba.jpg
גיתאי, הציריות עברו איזה חימום מתישהו מאיזה שהיא סיבה?
סימנתי בתמונות את שטח השבר הסופי.
אם נדע את החוזק של הפלדה נוכל לחשב את הכוח שפעל שם בזמן השבר הסופי.
ואז צריך לבדוק עם מישהו מכאן (אסף/נמרוד/חנן) האם אלו כוחות שמופעלים ברכב תקין בזמן השימוש שתיארת..לדעתי זה עשוי לתת כיוון אם מדובר בתקלה או בצירוף מקרים..
אגב, כמה סיבובים עשתה הציריה הראשונה בזמן שהרכב אצלך? (סהכ קילומטראז'/היקף הצמיג)קובץ מצורף 139669
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
דרך אגב מאמין שחשבת על זה, אם הצירייה הימנית גם פרה-היסטורית הייתי לפחות בודק, ואולי מחליף גם אותה לחדשה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
חייב להקדים וחומר שלא קראתי את כל התשובות.
עברתי ברפרוף....
לשאלה של דוד לגבי החומר - לפי התמונות אלו ציריות לא מחוזקות, היו עשויות מפלדה של סביב 500 מגהפסקל עם חיסום לעומק של מילימטרים בודדים. כיוון שאלו ציריות שיוצרו במיוחד לסופה ולא בייצור המוני יש שוני רב בין הסדרות השונות (המחוזקות עשויות מ4130 עם חיסום בשיניים).
בכל מקרה.... שני השברים שונים אך כנראה התפתחו מאותו מאמץ משולב (כפיפה + פיתול) מחזורי שגרם להתעייפות. הראשון לאט לאט השני - 'נסחט' מהר.
המיקום השונה ומנגנון הכשל השונה מעיד בעיני כמו שנכתב כאן על בעיה בסרן - או במיסב (למשל - סרן ישר אבל מיסב שיושב עקום)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
היי,
אם ישנה אפשרות, כדאי לבצע בדיקת קשיות במספר נקודות ברדיוסים שונים בחתך של כל צירייה(עדיף לחתוך את הציריות קרוב לאזור השבר ולבדוק על אזור שלא נכשל).
ע"פ התוצאות, אפשר להעריך את מאמץ ה uts של כל צירייה.
החופש נמשך תקופה ארוכה.
תמיד התפתח במסבי הגלגל, החלפתי בתדירות גבוהה למדי. לא הצלחתי להבין איפה הבעיה.
עד שהתגלה שהחופש הוא בעצם במסבי הדיפרנציאל, מה שגרם לציריות לנוע ונחזה כאילו החופש היה בקצוות.
סגירת קדם-עומס דיפרנציאל (שימסים) פתרה את הבעיה.
זה היה לפני כארבעה חודשים, ואז גם הוחלף השמן כאמור.
הציריה נשברה לראשונה זמן קצר לאחר מכן. ופעם שניה תוך כ-1,000 ק"מ נוספים.
- - - Updated - - -
לא שידוע לי. ואילו היה ידוע לי על כזה - הן לא היו מורכבות אצלי.
- - - Updated - - -
אין לי מושג מהי בדיקת קשיות, היכן עושים אותה, ומהו מאמץ UTS.
עברתי להמונים בבקשה?...
הסימונים שלך הם גם השטחים שעליהם אני חשבתי.
האם הנתונים שאסף סיפק נותנים את חוזק הפלדה?
הציריה הראשונה אצלי כ-40,000 ק"מ בהערכה גסה. קוטר גלגל 33 אינץ'.
- - - Updated - - -
למיטב הבנתי בדיקת עקמימות סרן היא עניין יקר ולא פשוט.
תוכל לשפוך אור על הנושא?
אשמח שתסביר כיצד המיקום השונה ומנגנון הכשל השונה, מעידים בעיניך על בעיה בסרן או במיסב.
מסמך מעניין מאד, תודה!
ותודה רבה על ההפניות הספציפיות.
איור 4.6 אכן מתאים לשבר הראשון - שילוב של כוחות גזירה וכפיפה (ייתכן שקשור לחופש במיסבי הדיפ'),
איור 4.21 מתאים לשבר השני - ייתכן מאד שהציריה המשומשת הזו חטפה שוק-גזירה לפני שהורכבה אצלי, ועכשיו קרסה.
ואם כך, אין קשר בין שני המקרים.
"הסימונים שלך הם גם השטחים שעליהם אני חשבתי."
אז מה השטח של השברים?
סגירת קדם-עומס דיפרנציאל (שימסים) פתרה את הבעיה.
זה היה לפני כארבעה חודשים, ואז גם הוחלף השמן כאמור
פתרה בעיה אחת ויתרה בעיה אחרת.
יכול להיות שמשהו מהודק מדי? יכול להיות שבית המיסב החיצוני 'קצת' לא קואקסיאלי עם המיסב הפנימי?
הנתון הראשון יגרום לזה שכל חוסר התאמה בשני יהפוך לעומס משולב על הציריה.
אסף.
יש בספר הרכב בדיקת הגאומטריה של בית הדפרנציאל.
הוא יכול להתעוות, ואם זה קרה זה יכול גם להסביר את החופש של מיסבי הדפרנציאל.
וכאשר סגרת אותו עם שימסים, הוא התישב בצורה לא קואקסילית ותחת עומס יצר כוח פיתול על הצריה.
מנסה לשחזר, הבעיה היתה רק בקדם-עומס קארייר.
לא רואה איך הוספת השימסים יצרה הידוק גדול מדי, או בעיה קואקסיאלית. אבל אנסה לבדוק את הכיוון הזה לעומק.
ועדיין, גם אם נניח שזה מקור הבעיה, האם שבירת ציריה תוך פחות מ-1,000 קילומטר (ללא שום סימנים מוקדמים) עושה שכל?
- - - Updated - - -
אמדוד מחר ואשתף
לפני הוספת השימסים כל בית הדיפרנציאל היה חופשי לזוז כי המסבים היו עם חופש קטן.
אם החור בדיפרנציאל לא בול מול החור במיסב ובול מול הטבור, ואין חופש בכלל, הציריה תחווה כפיפה קטנה כל הזמן חוץ מהסיבוב שהיא מסתובבת. זה מכופף אותה קצת. וכשהיא מסתובבת הכיפוף הזה שהוא לאותו כיוון במערכת הצירים של הסרן הופך לכפיפה מחזורית לכל הכיוונים במערכת הצירים של הציריה. התעייפות
אסף.
האפיצות בין המיסבים לציריה לא קטנה מאוד?
האם היא יכולה לעבור דרך שני מיסבים כשאחד עקום ועוד להיכנס לקארייר. לעניות דעתי הבלתי מלומדת לא.
אשמח להחכים.
במקרה כזה נראה לי שהיה קשה עד בלתי אפשרי להכניס את הצירייה למקומה
עריכה: בועז הקדים אותי
עריכה 2: אני חושב שאולי הפוך, כשהיה חופש במיסב, הגלגל יכול היה לכופף את הציריה בין הקרייר לבין המיסב החיצוני. היו שתי נקודות קבועות בקצוות ובנקודת התמיכה ביניהן היה חופש. אז התחיל השבר הראשון. הצירייה השניה נראית שהגיעה עם טראומה ישנה ורק קרסה בתזמון מבלבל.
אגב, איזה טבור יש שם?
בציריות האחוריות של הסרן הזה הפלאנג׳ והציריה לא יחידה אחת?
ועוד משהו, השבר הראשון קרה בפניית פרסה. המאמץ שאני מתאר קורה בסיבובים, סיבוב שמאלה מאמץ הכיפוף על הצרייה הוא לכיוון מטה וסיבוב ימינה ילחץ עליה בכיפוף כלפי מעלה. ככה הלוך ושוב.. הגיוני שהקש ששבר את גב הגמל היה בפניית הפרסה, בדיוק בזמן שמופעל לחץ כלפי מטה
גיתאי, אם תזדקק לאנדוסקופ בכדי לראות את המיסב מקרוב תרים טלפון.
יכול להיות, אבל במקרה כזה החיזוק של ברגי הפלאנג' יהיה תחת עומס בשלב מוקדם יחסית (כשהמיסב עוד רחוק יחסית מהמיקום הממורכז הסופי שלו). אולי גיתאי נתקל בקושי מוקדם בחיזוק הברגים? יחסית להחלפת מיסב רגילה? אם אין קושי, אז גם אין עומס צידי על הציריה
[QUOTE
- - - Updated - - -
אמדוד מחר ואשתף[/QUOTE]
תמדוד בבקשה גם את גודל סדקי ההתעייפות . (האורך הרדיאלי של האזור הסדוק מפני השטח החיצוניים של הציריה ועד לתחילת השבר הסופי. למשל בציריה השניה אורך הסדק יהיה קוטר הציריה פחות קוטר שטח השבר הסופי)
מקווה שההסבר שלי מספיק ברור.
אני חושב שללא דרך ברורה לבדוק האם הסרן עקום או לא, הדיאגנוזה פה עלולה להיות יקרה בציריות ובעצבים (ואף בבטיחות ממש).
איך מודדים סרן כזה ?
מה הסטייה המותרת ?
אם זה עוזר במשהו, יש לי יוק מגנטי לבדיקת סדקים באמצעות חלקיקי מתכת אם קיימת עייפות יכולה להיות לכך אינדיקציות בדמות סדקים זהירים (נימים) באזור השבר.
או נוזל חודר לגילוי סדקים.
יהיה ניתן לראות אם התפתחו סדקים גדולים במקומות נוספים ואולי להסיק מסקנות.
עוד דבר שניתן לעשות הוא צריבה בעזרת חומצות.
ניתן לזהות השפעה של חום על אזור השבר במידה והיה כזה מחיכוך של מייסב תפוס.
יש גם חומצות אם תרצה , למרות שאני לא בטוח לגבי ההרכב המדוייק לפלדת כרום מוליבדן ואחוזי המסגסגים שלה, בהנחה ומדובר בפלדת כרום מוליבדן.
למען המחקר אם תהיה מעוניין אני בטוח שבתקן ASME או ASTM תהיה התייחסות לזה.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk