-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני רוצה רגע לחזור למידע אמיתי.
ומשהו שלא קל, אבל חשוב להבין. אני אכתוב בקצרה - ההסבר המלא טיפה מורכב.
השורה התחתונה היא שכל זמן שטכנולוגיית הסוללות היא כפי שהיא - הנעה חשמלית יעילה באמת ככל שהרכב קטן יותר. הגבול שבו זה הופך לא יעיל הוא קצת יותר ממכוניות הפרימיום שאנחנו רואים.
זה הופך להיות יעיל שוב במשאיות בינוניות (משאיות חלוקה) שם האנרגיה צבורה הן בבטריות והן במימן. אחרי כן ככל שהמשאית תהיה גדולה יותר כך היעילות שוב הולכת ופוחתת.
כיוון שמשאיות פחות מעניינות אותנו כאן - מספיק להבין שאפילו טנדר קטן כמו היילקס לא יוכל להיות חשמלי ולעשות את העבודה שלו בטכנולוגיה הנוכחית של בטריות.
כדי לתת לכם מושג, מספיק לראות שהטווח של האמר חשמלי חדש על בטריה של טון וחצי הוא סביר בשביל טנדר רק כשהוא ריק ולא גורר. כנ"ל פורד חשמלי. ושניהם במשקל כולל גדול מדי לעומת המשקל המועיל, כלומר המשקל העצמי שלהם עצום. זה אומר ברכב שתכליתו להעמיס ולגרור כל היום - לא רק לקחת נוסעים לעבודה וחזרה - זה אומר חוסר יעילות.
אני לא נכנס לחישובים כאן, אבל עשיתי אותם. אם תרצו אני אוכל להעלות אותם באופן מסודר בכתבה - אבל האמינו לי - המספרים ברורים מאוד. הטכנולוגיה הנוכחית זה פשוט לא יכול לקרות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אתה צודק. גם אני עשיתי כמה חישובים גסים כאלו. לרכב טיולים/מסעות, רכב עבודה, רכב למשימות צבאיות - זה עדיין לא זה.
אבל שלא יבינו אותך את לא נכון: הצד השני של מה שכתבת זה שלמכונית נוסעים הטכנולוגיה הנוכחית מאד פרקטית ויעילה כבר היום. ולכן בדיוק הביקוש למכוניות חשמליות עולה על ההיצע. "הציבור" לא רק שלא מטומטם, הוא הרבה יותר חכם מ"כתבי הרכב".
-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
1. איך לברלי אין עדיין Q&A ייעודי בתת פורום משלו ?
ככה אנחנו חובבי הז'אנר נקבל את הכל מזוקק, ומצידכם הוא יפסיק להתווכח אתכם פה בכל דיון על חשמליות.
2. טכנית לנושא בוננזת הרכב החשמלי :
אם את מבחן אורך חיי הסוללה טוענים שפתרו....
ונניח ונשים בצד את בעיית הטעינה הביתית או משק האנרגיה בכלל...
אני מעריך שההפתעה לרעה (בסיניות האלו במיוחד אבל גם בשאר) בכלל יהיו המערכות סביב המנוע - בקרים, מודולים, דרייברים ,חיישנים.
זאת הבעיה בכל המערכות האלו בתעשייה (המנוע לא מת בקלות, רק כל מה שסביבו) אז למה שזה לא יזלוג לרכב ? איך ירוויחו כסף ?
ואלו רכיבים שתמיד מתומחרים ה-ז-ו-י.
ייקח זמן להבין את זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה צודק. גם אני עשיתי כמה חישובים גסים כאלו. לרכב טיולים/מסעות, רכב עבודה, רכב למשימות צבאיות - זה עדיין לא זה.
אבל שלא יבינו אותך את לא נכון: הצד השני של מה שכתבת זה שלמכונית נוסעים הטכנולוגיה הנוכחית מאד פרקטית ויעילה כבר היום. ולכן בדיוק הביקוש למכוניות חשמליות עולה על ההיצע. "הציבור" לא רק שלא מטומטם, הוא הרבה יותר חכם מ"כתבי הרכב".
מרגיש קצת לא נעים עם התגובה הזאת נמרוד.
גם אם אתה לא מסכים איתו, זה קצת חורק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ודרך אגב, הציבור כן מטומטם, במגוון תחומים, ובעיקר בתחום הרכב.
-
הציבור לפעמים מטומטם ולפעמים לא.
כשאת הציבור הדבר היחיד שמעניין הוא שהאוטו יניע בבוקר ויקח אותם באמינות למחוז חפצם, אם אפשר עם בקרת שיוט אדפטיבית, הוא הרבה יותר חכם מאותו אחד שמתעניין ברכינה בפניות. כתב רכב או לא.
רוצה לומר,
מי שמעדיפ יונדאי על פני אלפא, הוא בד"כ פחות מטומטם. נכון, חייו אפרוריים יותר, אבל אני בטוח שיש לו תחביבים מטומטמים אחרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
להערכתי, נמרוד לא התכוון לדרור, אלא לכתבי רכב אחרים. משהו בסגנון של הערה שהועלתה בדיונים פנימיים בפורום המערכת, לאחר שהועלתה עוד כתבה מטופשת באחד ממגזיני הרכב:
"
איזה חוסר הבנה של המצב. חוסר הבנה שנובע מזה שxxxx עצמו לא מבין את התחום במובנים הטכניים.
עם ישראל הוכיח שברובו הוא לא מטומטם:
מוצרים נחותים טכנולוגית, חד פאזיים, או כאלה ללא אביזרי בטיחות, לא נמכרים בכמויות. רק מעט ולפראיירים.
זה נכון לseres, gac, skywell ואייווייז.
"
או, באופן כללי יותר, שכתבי רכב מספרים לציבור איזה רכב הוא אמור לרצות, והציבור מבין מעולה בדרך כלל איזה רכב הוא צריך.
-
כל הדיונים האלה חסרי טעם, הרבה יותר מהר ממה שנראה לרובנו רכב שמטרתו להביא אנשים ממקום למקום יהיה חשמלי. כנראה תוך חמש שנים או פחות. יש כאן "הטיית תחביב" - מי שכותב על רכבים גם נהנה מהם, אבל רוב הציבור מחפש פתרון יעיל להגיע ממקום למקום.
שאר סוגי המנועים יישארו לשימושי נישה (משאיות, שטח, ספורט וכו') וכנראה יהיו תעשייה לא קטנה בפני עצמה עוד הרבה שנים, אבל בשביל להעביר עד שבעה אנשים ממקום למקום? חשמלי.
שיקולי תשתית, הנאה וכו' ? יפתרו "מעצמם".
מהפכות מהירות קרו בככ הרבה תעשיות אחרות ואין שום סיבה שזה לא ייקרה כאן. כבר הייתי בסרטים האלה. ב 2004 עוד התווכחו מתי סנסור דיגיטלי יהיה איכותי כמו פילם.... ב 2007 לא היית יכול למצוא פילם בחנויות.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
-
יש אנשים שצריכים לקנות רכב, עכשיו. הנושא בכותרת הוא פרמטר די משמעותי להחלטה כזו, בעיקר למי שמתכוון לטעון הרבה מחוץ לבית.
אז זה לא מיותר.
הדיון בכללי על כן/לא חשמלי הוא באמת חסר תוחלת, והוא בוודאי לא משפיע על התהליך בכללי. אבל הוא מהנה, לעתים, מתסכל, בעתים אחרות.
אם זה מהנה מישהו אז זה לא מיותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הציבור לפעמים מטומטם ולפעמים לא.
כשאת הציבור הדבר היחיד שמעניין הוא שהאוטו יניע בבוקר ויקח אותם באמינות למחוז חפצם, אם אפשר עם בקרת שיוט אדפטיבית, הוא הרבה יותר חכם מאותו אחד שמתעניין ברכינה בפניות. כתב רכב או לא.
רוצה לומר,
מי שמעדיפ יונדאי על פני אלפא, הוא בד"כ פחות מטומטם. נכון, חייו אפרוריים יותר, אבל אני בטוח שיש לו תחביבים מטומטמים אחרים.
G
עזוב הנאה מנהיגה, כרגע חלק מהציבור קונה כי ״זה מה שהולך היום״, וכי אפשר לחסוך כסף.
שאר הפרמטרים, אפילו השוואה נכונה בין החשמליות - לא מעניין.
ראה את הדוגמא עם הקרוסאוברים בשנים האחרונות, למה קונים? כי קל להכנס ולצאת? לא, בדכ לא, הם קונים כי זה הטרנד, זה מה שהולך היום.
לכל רכב כזה אני יכול לתת אלטרנטיבה יותר נוחה, חסכונית, חזקה, פשוט חבילה טובה יותר, אבל זה לא מספיק. זה פחות אופנתי מרכב מנהלים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
בוא וארגיע אותך: נמרוד צודק. וגם חנן לא טועה כשציין שהכוונה לא היתה אלי. רוב מוחלט של כתבי הרכב באמת עדיין לא מבין את הנושא הזה.
לא אכביר במילים והרמז ברור, אם כי מדי פעם אני מרגיש צורך להגן על הברנז'ה במידה מסויימת (אני כבר מזמן לא עוסק בעיתונות רכב, אבל נשאר לי שריד של קולגיאליות לחברים?...)
אבל אולי תרגיש חורק עם זה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הדעות שלך לא מעניינות, וגם אף אחד אחר לא יושתק על הדעות שלו.
לגבי פייק עובדות שאתה טורח לערום כאן, סיפור אחר.
אם צריך תזכורת, אתה בג'יפולוג, אתר שהוקם כדי לתת מידע מהימן לגולשים.
"את לא מעניינת" - ב. נתניהו לאחת מחסידותיו השוטות, אי שם בק.שמונה לפני אחת ממערכות הבחירות, שנייה לפני שהושתקה.
אז למי שלא מכיר, אני מאוד מחבב את חנן אישית ואנחנו מכירים שנים רבות, אני מחזיק ממנו כאחד המומחים הגדולים לנושא הזה בישראל אם לא מומחה מס' 1, לא פחות. אבל אני והוא גם נמצאים בקצוות ההפוכים מבחינת דעותינו על הנושא הזה ממש. פשוט כי אני מסתכל על זה מהצד שלא מקבל אוטומטית בברכה כל טכנולוגיה חדשה רק כי היא חדשה ומגניבה. מכיוון שזה משהו שהופך כל מוסכמה, משנה את כל תעשיית הרכב מהיסוד ומטרלל עולם שלם, אני מאמין שצריך לבחון את זה מכל הפרספקטיבות, כולל זו שחושדת שכל העניין הזה של מכוניות חשמליות שהוא רק תשובה לרגולציה, רגולציה שמגיעה כתוצאה משקר אחד גדול. הרבה יותר גדול, שנוגע לסיבות שבעטין החלה כל הסחרחרת הזו, כולל כפיית המהלך הזה באופן מדורג - "רך" ו"בטוב" בהתחלה. אבל הכפייה האמיתית, זו שלא תשאיר לנו ברירה, נמצאת בדרך וקרובה ממה שאנחנו חושבים.
כן, זה משהו עקרוני וגדול, זה משהו שמעלה חשש שכל העיסוק הזה ברכב חשמלי לא באמת רלוונטי לצורך הצלת כדור הארץ מתחלואיו וגם הגמילה המיוחלת מהנפט של הרעים, אולי בסה"כ דוחפת את אותו עולם בדיוק לתלות דומה במקור אנרגיה אחר, שלפי כל חוקי מרפי, יימצא איך לא, בעיקר בידיהם של רעים אחרים.... כמובן שמכיוון שגם זו דיעה שמנוגדת לקונצנזוס המזמרר, זה הופך גם אותה ללא מעניינת... ואז כנראה ישתיקו אותי. הפרוגרס במיטבו.
"אף אחד אחר לא יושתק על הדעות שלו".
כלומר סביר להניח שאני דווקא כן. רק אני. כי לא רק שדעתי לא מעניינת, אני גם מעז להביע אותה ולא בעדינות. אבל אחרים, כל עוד מתיישרים עם הקו הרשמי ולא חורגים ממנו יותר מדי או בכלל, יוכלו להמשיך להנהן. אז הושתקתי כאן כבר לא מעט פעמים והשמיים לא נפלו וכנראה אמשיך להיות מושתק מדי פעם ולא אתרגש מזה. אולי יש מי שמקווה שכן אתרגש מזה, אחליט שנמאס לי ואוותר מרצוני על התענוג?....
-
באלו אותיות לכתוב את זה כדי שתבין?
אין קשר לדעות שלך, או שלי.
מה שאסור לכתוב כאן זה עובדות פייק.
כל כך פשוט.
-
וואו דרור זה נשמע שאתה ממש נעלב שלא משתיקים אותך... [emoji16]
-
מה פייק במה שכתבתי?
"פייק" זה לכתוב שקר במצח נחושה ובכוונה, גם כשכולם יודעים בוודאות שזה קישקוש ושקר.
כדור הארץ שטוח, למשל. קישקוש מוחלט, שלא מונע מ-6 מיליון אמריקאים להאמין בו, כולל (כך השמועות) אחד שגם היה נשיא....
"פייק" זה כשלפני כמה ימים, רצה ברשתות ציטטה של אחד מבכירי מפלגת השלטון הקודמת, שלכאורה הכריז ש"כשאני אהיה שר משפטים, אעביר חוקים נגד אשכנזים. אתם תסבלו כמו שההורים שלנו סבלו". חינטרוש מוחלט, הפייק במיטבו. אני מקווה שהוא ימצא מי כתב והפיץ את זה עליו, ויזמבר לו את הצורה באותו בית משפט שכל כך שנוא עליו-עצמו....
אבל דברים שלא אני וגם לא אתה יכולים להוכיח חד משמעית שהם נכונים או באותה מידה בדיוק לא נכונים - זה לא הופך אותם ל"פייק" וללא ראויים לדיון.
דעה ברמה של "רכב X הוא "לא אוטו" כי כך וכך וכך בלהבלהבלה" זה לא פייק. זו רק דעה אישית של חובב מכוניות. אולי לא רלוונטית לדעתך, אבל עדיין דעה. מותר, אפשר, אולי רצוי להתדיין גם על זה. לא מעניין אותך? אז אל תשתתף בדיון.
דעה בנוסח "עד כמה הרשת ערוכה לספק חשמל לכל כך הרבה כלי רכב והאם יהיה צורך בבניית תחנות כוח נוספות, 1, 2, או אולי 30" זה גם לא פייק. גדולים מאיתנו מתדיינים על זה ומזהירים ומתריעים. ראוי לדיון?
דעתי האישית שזה משהו שרוצח לנו תחביב, דרך חיים וסיבה לקום בבוקר עם חיוך ומסמל עידן חדש ולטעמי גם חשוך. שוב, רק דעתי. לא פייק.
גם הדעה שבלי כפייה אין תוחלת לדבר הזה, היא רק דעתי שחורגת למחוזות שמעבר למכונית עצמה והיא יותר בעניין של חופש אישי וחופש בחירה שמקודש בעיני יותר מכל דבר אחר. אבל איפה כאן הפייק לעזאזל?...
בקיצור - שחרר. די לסתום פיות. גם על זה התרעתי פעם, ממש מזמן, אם אתה זוכר, כשעוד היו לנו "ישיבות מערכת" במרפסת אצל סביון במודיעין.
-
לגבי הציבור מטומטם , לצערי כך נראה , במקרה נקלעתי להפנינג פתיחת היבוא של הBYD , אנשים נלחמו בתור להזמין רכבים , לא מכירים , אין נסיון עם המותג, לא קראו את דף הנתונים , העיקר לתפוס רכב חשמלי בלי שום בדיקה מראש. מחירי הדגמים מ165 אלף עד ל300+ , ב300K אני מזמין קאדילק XT4 פרימיום 4X4 נחמדה :-) או מרצדס 200 חשמלית.
לגבי החסכון , הBYD הזולה ביותר עולה 165K כ30K מעל המזדה CX3 , בהפרש שהזה נוכל לתדלק את הרכב כשנתיים רצופות אז אם אנחנו לא מתכוונים להחזיק את הרכב המון שנים איפה בדיוק החסכון פה ? ובעוד כמה שנים יהיה מס על החשמליות כי המדינה לא תוותר על המס שיורד מהבלו , לדעתי לטווח הארוך אין שום חסכון ברכב חשמלי שעולה עשרות אלפים יותר ולפעמים גם 100K יותר.
דרך אגב לBYD נצטרך להתקין גם טעינה בחניה בעלות של 8000-20000 אלף (לקחתי בחשבון גם את הרחבת החשמל בבית בעלות לא מבוטלת) תלוי בתשתיות החשמל בבית\בניין אבל כמובן שזה לטווח הארוך אז לא ניקח את זה בחשבון.
בקיצור לא מבין מאיפה ההיסטריה סביב הרכבים החשמליים .
-
דרור, כשכתבת כאן 15000 מילים של דעות, לא הגבתי. זה באמת לא מעניין אותי. זה לא שלא הגבתי כי התעייפתי או משהו כזה. זה פשוט לא מעניין. בן אדם מביע דעה. הכול בסדר.
כששאלת בשרשור אחר איך יספיקו לבנות 10-30 תחנות כח (ושאלה כזו לוקחת כעובדה שצריך תחנות כנ"ל) כדי לענות על הצורך של שני מיליון מכוניות, הראיתי בחישוב מאוד מאוד פשוט שזה פייק. אתה המצאת או הבאת כותרת מומצאת, ואני הראיתי את המספרים האמיתיים.
הדעות שלך בנושא באמת לא מעניינות אותי. אני כותב את זה לא כהתרסה ולא כהעלבה. אני מתעניין במספרים, מתעניין בעובדות. אני איש טכני בכל רמ"ח איבריי.
ומהיכן בכלל העוז להניח מה הדעות שלי? אני לא רושם אותן, ואני בכלל לא בטוח שיש לי כאלו בנושא הזה.
אני מאוד אוהב את האיוניק5. גם את ההיילקס, ומפנטז על רכישת אפריקה טווין. אני לא עובר בכל צי הרכב שלי לחשמלי, כי אני עושה את החישוב ויוצא שזה לא משתלם לי. בדיוק החישוב שאתה עושה, וכל אחד אחר כאן עושה.
-
במקרה, בכירי משק החשמל בקליפורניה מתריעים על נושא תחנות הכוח בהקשר של מעבר גורף לרכב חשמלי. אפשר להניח שגם הם מפיצים פייק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
G
עזוב הנאה מנהיגה, כרגע חלק מהציבור קונה כי ״זה מה שהולך היום״,
.
עם זה אי אפשר להתווכח. וכן. כאן אכן מדובר במטומטמים.
*לדעתי כמובן.
-
דרך אגב אני זוכר דיונים רבים על תשתית האינטרנט בעבר הרחוק, איך בדיוק היא תעמוד בכל הסטרימינג שמציף את האינטרנט , עשו חשובים שתוך זמן קצר האינטרנט יתקע :-) , מסתבר שהטכנולוגיה מתפתחת הרבה יותר מהר שיש צורך וכסף לעניין :-) , אין מה לעשות יש צורך לחשמל , יש כסף בחשמל , כל השאר יסתדר. כלכלה פשוטה.
בקליפורניה יש בלאגן אחר , החברות עצמאיות והחשמל שוק חופשי , יש מספר חברות שפשטו את הרגל וגרמו למחסור רציני בחשמל הרבה לפני הרכב החשמלי , גם שם הכל יסתדר אם מחירי החשמל יעלו. בקיצור קליפורניה לא דוגמא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
במקרה, בכירי משק החשמל בקליפורניה מתריעים על נושא תחנות הכוח בהקשר של מעבר גורף לרכב חשמלי. אפשר להניח שגם הם מפיצים פייק.
וזה בדיוק מה שאני מדבר עליו.
אתה קורא כותרת, לוקח אותה כעובדה וכבר מכניס שאלה קנטרנית על בסיס ה"עובדה" הזו, כדי להצדיק את האג'נדה שלך, שנקבעה כבר זמן רב מראש.
ואילו אני, רשמתי על נושא אגירת האנרגיה המתפתח בארץ ובעולם, שנועד לענות על הפיקים שבכירי משק החשמל חוששים מהם.
אגירת האנרגיה הזו מיועדת דווקא לצמצום בניית תחנות הכח, וכנראה שחלק ממנה יבוצע על ידי רכבים חשמליים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
בקיצור לא מבין מאיפה ההיסטריה סביב הרכבים החשמליים .
קל מאוד להבין.
אלה מחירי הדלקים שגם אחרי הוזלות זמניות עדיין שיעור המס עליהם נשאר מטורלל והם מהווים הוצאה שקשה לרוב הציבור לעמוד בה. צרכן הרכב החדש הישראלי הוא בגדול די מטומטם ותמיד היה כזה, אבל בדבר אחד הוא לכאורה כן אמור להבין - בכסף. והנה, הבאת השוואה שמעלה תהיות גם על הקביעה הזו.
מה שמשאיר את עניין הטרנד. כמו קרוסאוברים. זה מה שכולם רוצים עכשיו, אז כנראה שזה טוב ואז גם אני מוכרח. כי השכן שלך כבר קנה כזה ואתה מוכרח להיות מעודכן וליישר קו. אסור להיות שונה והכי חשוב - לא לצאת פראייר. לרכוש עכשיו רכב בנזין חדש במחיר של חשמלית ולהמשיך לשלם תועפות על דלק זה אשכרה להיחשב לפראייר. וזה היה ככה בכל פעם שנכנס טרנד חדש.
האם זה באמת מתאים לצרכים הספציפיים שלך?.... ואולי זה לא מתאים?.... ואיזה רכב באמת מתאים למאן דהוא אבל לא מתאים לי?... זה חישוב שלא כל אחד עושה עד הסוף כי מבחינתם העיקר שזה "חשמלי" ומבחינתו בעצם אותו דבר.
גם הדעה השולטת עכשיו, שמפומפמת ע"י השלטון והתקשורת וגם על ידי חלק מעיתונות הרכב שממש מגויס על סף המיסיונרי לטובת הנושא הזה, (לדוגמה - "TheCar"), היא שהמעבר לרכב חשמלי "זה מה שנכון לעשות".
חלק מהם גם אשכרה מאמינים שככה הם מצילים את כדור הארץ - עוד נושא גדול ונפיץ שאם יפתחו אותו, יהיה זירה להתכתשות גדולה שתגלוש למחוזות אחרים שחלקם מכוערים.
אבל העיקר - כל מי שחושב ואומר אחרת מהקונצנזוס, עלול למצוא את עצמו תחת הכוונת של חיצי ההשתקה ורוב האנשים מאוד לא אוהבים להיות חריגים ומוקעים כאויבי האנושות.
בקיצור - הרבה פסיכולוגיה, פחות שיקולים הגיוניים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
וזה בדיוק מה שאני מדבר עליו.
אתה קורא כותרת, לוקח אותה כעובדה וכבר מכניס שאלה קנטרנית על בסיס ה"עובדה" הזו, כדי להצדיק את האג'נדה שלך, שנקבעה כבר זמן רב מראש.
ואילו אני, רשמתי על נושא אגירת האנרגיה המתפתח בארץ ובעולם, שנועד לענות על הפיקים שבכירי משק החשמל חוששים מהם.
אגירת האנרגיה הזו מיועדת דווקא לצמצום בניית תחנות הכח, וכנראה שחלק ממנה יבוצע על ידי רכבים חשמליים.
אנחנו לא מתחרים מי צודק יותר פעמים.
כן, אני קורא כותרת וגם את שאר הכתבה. נתקלתי לראשונה בנושא הזה בהשקה של ניסאן ליף דור 2 בטנריף לפני אי אילו שנים כשעוד כתבתי על מכוניות. רכב עלוב שנוסע רע וחלש ובעיקר מעט מדי קילומטרים לפני שהוא מתייבש - כנראה בגלל זה דיברו שם כל כך מעט על הרכב וכל כך הרבה על יכולת לאגירת אנרגיה ועל המצב בו המכונית תספק חשמל לבית ולא להיפך... אבל היי - אנחנו מדברים כאן על מיליוני כלי רכב, על צריכת חשמל מטורפת בהשוואה להיום. לא פלא שבמשק החשמל חוששים כל כך מהאפשרות שיתברר שכן יידרשו לבנות המון תחנות כוח נוספות - עניין לא פשוט, לא זול, מזהם, לוקח זמן, מה לא.... הלוואי שהחששות יתבדו ויתברר שאתה צודק.
גם נושא האנרגיה המתחדשת - רוח, שמש וכו', מתפתח ונדון בהרחבה, כולל על ידי קובעי מדיניות שאשכרה מאמינים בו ובונים עליו. עד שמגיע מומחה לנושא ובראיון פומבי מול שרת האקלים הפרוגרסיבית שלנו, מפריך את טענותיה ואמונותיה הירוקות אחת לאחת ומעלה תהיות קשות עד כמה אפשר לבנות על הכיוון הזה שלטענתו לא כלכלי בעליל והוא מביא מספרים.
רבאק, מדובר במהפכות. דברים על גבול הפנטזיה שנשמעים טוב מכדי להיות אמיתיים. מי אמר מסע בזמן?....... מצטער שאני עדיין מטיל ספקות ולא ממהר להצטרף למקהלה המזמררת. אם יתברר שהחששות מוגזמים ושטעיתי, לא אהסס להודות בטעות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
בקליפורניה יש בלאגן אחר , החברות עצמאיות והחשמל שוק חופשי , יש מספר חברות שפשטו את הרגל וגרמו למחסור רציני בחשמל הרבה לפני הרכב החשמלי , גם שם הכל יסתדר אם מחירי החשמל יעלו. בקיצור קליפורניה לא דוגמא.
מחרי החשמל יעלו = אי יציבות פוליטית.
ראה מחירי דלק.
בעולם השפוי, זה שבו עמים לא משוסעים ביניהם על רקע של "שמאל-ימין", "אשכנזים-מזרחים" ו"כן ביבי/לא ביבי" ובחירתם בקלפי מונעת ע"י דבר אחד - מצב כלכלי - אלה בדיוק הדברים שמפילים ממשלות ומחליפים אותן.
הגרמנים עברו מאנרגיה גרעינית לאנרגיה מתחדשת. ראה איפה הם נמצאים היום - מחירי חשמל שהכפילו את עצמם ולא עוצרים. ההסתמכות על אספקת גז מרוסיה גם הוכיחה שהכל נזיל, לא צפוי. עכשיו הם נקראים לא להפעיל מיזוג, להמעיט במקלחות או להימנע מהן... תיכף מתחיל החורף, יהיה להם קר ולא יוכלו לחמם....
אז שום דבר לא פשוט כמו שנראה.
-
צדק זה מונח לא רלוונטי לעניין הזה. יש מספרים.
12kwh ליום שרכב בנסועה ממוצעת צורך.
כפול שני מיליון רכבים כפול מספר הימים בשנה, זה כ8 גיגהוואט שעה.
התפוקה השנתית בישראל, נכון ל2017 עומדת על 68גיגהוואט-שעה.
מדובר בתוספת של 13 אחוזים בתסריט הפסימי ביותר. בלי להכניס אנרגיה מתחדשת, בלי להכניס ישור פיקים בעזרת אגירה.
אם מישהו רוצה לתקן לי את המספרים, אהלן וסהלן. חרטוטים בנפנופי ידיים? בשביל זה יש פייסבוק.
-
יש בסביבות ה 3 מיליון רכבים בישראל ולא 2.
לא הבנתי איך הצלחת לכמת את גודל הצריכה ב 18:00 בערב.
- - - Updated - - -
ועזוב רגע תפוקה שנתית.
בוא נדבר על יכולת התפוקה בשעה מסויימת, בשיא הצריכה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
G
עזוב הנאה מנהיגה, כרגע חלק מהציבור קונה כי ״זה מה שהולך היום״, וכי אפשר לחסוך כסף.
שאר הפרמטרים, אפילו השוואה נכונה בין החשמליות - לא מעניין.
ראה את הדוגמא עם הקרוסאוברים בשנים האחרונות, למה קונים? כי קל להכנס ולצאת? לא, בדכ לא, הם קונים כי זה הטרנד, זה מה שהולך היום.
לכל רכב כזה אני יכול לתת אלטרנטיבה יותר נוחה, חסכונית, חזקה, פשוט חבילה טובה יותר, אבל זה לא מספיק. זה פחות אופנתי מרכב מנהלים.
אז תרשה לי ...
במקרה יש לי פה רכב חרא שכור .. חתיכת אשפה רצינית .. בלי צחוק.
כל כך קשה לי להכנס אליו. אני צריך ליפול פנימה .. ועוד יותר קשה לי לצאת ממנו.
זה באמת לא רציני ..
ולמה אשפה ? ... כי הכבישים פה חרא מלא חורים ובורים .. ונתנו לי אוטו של מליונרים ..עם קומפרסור במקום גלגל ספייר. והקומפרסור מסכן מחפש 12 וולט. שקע מצית בשביל לעבוד .. אבל החללית הזאת יש לה רק מסכים ועשרות שקעי usb-C .. תסכול על גבי תסכול .. צריך לבקש עזרה מפיאט חולף בשביל ה 12 וולט ... https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1b716ac37b.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
- - - Updated - - -
ועזוב רגע תפוקה שנתית.
אני אוהב את סגנון השאלה הזה, אבי, באמת.
שואל, מתעניין, לא קובע שטויות.
אענה על זה בהמשך היום. כרגע עסוק בהנאה מהנוף :)
https://imageshack.com/i/pmnSkDvmj
https://imageshack.com/i/pnrK4fMVj
https://imageshack.com/i/pojo419wj
https://imageshack.com/i/poHDDM4Mj
-
בלי קשר לכלום
זה לא רכב שהייתי ממליץ עליו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
- - - Updated - - -
ועזוב רגע תפוקה שנתית.
בישראל מספר כלי הרכב כל הזמן עולה וכולנו מרגישים את זה בפקקים - מספר כלי הרכב החדשים שעלים על הכביש מדי שנה גדול בהרבה מאלה שיורדים ממנו בנסיבות טבעיות ולא טבעיות. נכון להיום עלו על הכביש תוך שנתיים כ-10,000 או 15,000 חשמליות. לפי קצב הגידו להנוכחי, המספר יוכפל מדי שנה.
2 מיליון זה מספר שאני זרקתי שרירותית בשרשור אחר ככמות החשמליות שתיסע על הכבישים שלנו בעתיד הלא רחוק, ואליו חנן התייחס.
יותר מאוחר זה יכול להיות גם 3 מיליון או יותר. מה שיגדיל את הצריכה הממוצעת של מכוניות בלבד בלפחות-50%....
וזה במשק שכבר היום, גם ככה בכל קיץ כשחם וכולם נצמדים למזגנים, מגיע למצב שצרכי הרשת הנוכחיים מוצצים ממנו את כל יכולת הייצור שלו. עד כדי הפסקות חשמל לעיתים. ברור שיצטרכו עוד חשמל. עוד 13-20 אחוזים מעל מה שמיוצר היום. לא נשמע הרבה כל כך, אבל זה כן די הרבה. יצטרכו עוד תחנות כוח, או כמו שחנן קובע - שיאגרו את האנרגיה. שים לב - "יאגרו". בלשון עתיד. יפתחו/ימציאו/יגלו וכו' וכו'. כלומר - אמונה שהטכנולוגיה תתקדם והכל יהיה בסדר.
לי אישית זה אולי לא ישנה הרבה או בכלל, אבל אני באמת מקווה שהוא צודק וזה מה שיהיה.
-
אמונה?
יש כאלה בכל הארץ. שלוש חברות מתחרות כרגע במכרז כדי לספק לקיבוץ שלנו מאגר כנ"ל. לא עבור השימוש שלנו. זה ביזנס.
שאל, חביבי, שאל.
-