-
תגובה: הוספת טעינה סולארית למצבר צרכנים lifepo4
נדמה לי שאין מניעה לחבר ישירות בין מקורות טעינה שונים.
אני לא מנוסה בעניינים סולארים, למעט פרויקט קטנטן שעשיתי, אבל ראיתי את הבחור הצעיר מהיוטיוב, שמתמחה בסולארי ואחסנת אנרגיה, מחבר טעינה מהשקע בבית, וטעינה מהפאנל לאותם חיבורים של כניסת הפאנל בבקר הטעינה.
- - - Updated - - -
לפני שנכנסים לפרטים, אני חושב שחשוב שעשית סדר בצריכה, וזה גרם לך להבנה שדאגה לטעינה בלעדית סולארית של כל ההרכב הזה, זה עניין מאתגר.
בשביל להשלים 180ah ביום, שזה כ2400wh, תצטרך כ2.4 מטר רבוע פאנלים. זה להשלמת האנרגיה ביום ממוצע, ובהנחה שהפאנלים בזווית האופטימלית לשמש. ביום חורפי זה לא יספק את הסחורה, אבל גם המקררים יצרכו פחות.
-
אני ממליץ לך בחום, דווקא בגלל שיש אצלי שני סטאפים של מארזים במקביל, כשלכל מארז הביאמאס שלו, לחבר את המארזים שלך חשמלית למארז גדול אחד. תחסוך לעצמך הרבה כאבי ראש.
זה יאפשר להם לקבל 30 אמפר ללא חשש, ואתה כנראה לא תצטרך dc2dc לטעינה הסולארית, וכך גם הבעייה שדורון מעלה לא תפריע לך.
לפי צריכת האנרגיה המוצהרת שלך, אתה ממילא צריך להגדיל אותם, וכך הנושא של זרם טעינה מוגזם מקבל משמעות נמוכה עוד יותר.
נתחיל מהסוף: יש לך אפשרות ורצון להתקין 2.4 מ"ר של פאנלים על הגג?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אז אני צריך סוויץ שבורר בין טעינה סולארית לאלטרנטור?
זה יכול להיות מחובר במקביל ובזמן נסיעה פשוט לכבות את הבקר טעינה?
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
מהחפירות הרבות שלי בנושא, וחומר מצולם ברשת בנושא, ו-2 חברים כאן בארץ, זה מחובר אצלם קבוע ברכב.
אנשים עם פאנל על גג הרכב (אחד על מכסה המנוע) כל השנה בלי לנתק.
מטעין במקביל לאלטרנטור כשהוא עובד.
או כמו שתיארו כאן פעם יפה: מצבר זו בריכה שאפשר למלא מכמה ברזים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
צרכנים:
2 מקררים: ממוצע של 2 אמפ למקרר = 4 אמפ,
משאבת מים: עובדת לסירוגין, צורכת בעבודה 5 אמפ, נגיד עוד 0.5 אמפ בממוצע, בהגזמה.
תוארה חיצונית עוד 1 אמפ (היום יש לי פרוז'קטור קטן שצורך 0.75)
תאורה פנימית עוד 1
טעינות סלולר ושטויות אחרות עוד 1
סה"כ: 7.5 אמפ בממוצע ואני חושב שאני אפילו מגזים ככה שב-24 שעות אני צורך 180 אמפ/ש (פתאום זה נשמע לי המון)?
החשבון הזה נראה לי מוגזם.
אני עם מצבר AGM 70אמפר (שנותן להבנתי פחות מהמארז שלך), מתחיל לאחר השקיעה טעון לגמרי אחרי שהפאנל השלים במשך היום את פער הלילה+הצריכה היומית, ומגיע בבוקר לסביבות 12.2 בקיץ, ובסביבות 12.4-5 בחורף או לילות קרירים, וזה אחרי אחרי עבודת מקרר מכוון לפחות ל-"0", תאורת לד מחנה, ומשאבת מים מידי פעם.
באפליקציה של מד-הטמפרטורה של המקרר אני רואה את האינטרוולים של העבודה, זה פחות ממה שחושבים, וזה לא המקרר הכי מתוחכם בשוק, באייר סיני בן 9.
תאורת מחנה לא דולקת כל הלילה, כנ"ל המשאבה.
סלולר תטעין ביום, כשיש לך תפוקה מירבית מהפאנל.
חברים עם 2 מקררים שנוסעים איתי משתמשים בפאנל 150W איכותי וזה עובד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני ממליץ לך בחום, דווקא בגלל שיש אצלי שני סטאפים של מארזים במקביל, כשלכל מארז הביאמאס שלו, לחבר את המארזים שלך חשמלית למארז גדול אחד. תחסוך לעצמך הרבה כאבי ראש.
זה יאפשר להם לקבל 30 אמפר ללא חשש, ואתה כנראה לא תצטרך dc2dc לטעינה הסולארית, וכך גם הבעייה שדורון מעלה לא תפריע לך.
לפי צריכת האנרגיה המוצהרת שלך, אתה ממילא צריך להגדיל אותם, וכך הנושא של זרם טעינה מוגזם מקבל משמעות נמוכה עוד יותר.
נתחיל מהסוף: יש לך אפשרות ורצון להתקין 2.4 מ"ר של פאנלים על הגג?
חנן,
תקרא את הסיכום (היפה) של דורון.
בפועל, אין בעיה של טעינה חזקה מדי ( הוא מדבר על 5A זרם מקסימלי, קח כפליים, פי שלוש...ותראה שאין בעיה).
הפאנלים האלו, הרבה יותר חלשים ממה שאנחנו רוצים.
אני אסתכן ואגיד פה משהו, שהרבה יקפצו, אבל שיקפצו...
לכל תסריט של טיול, או מחנה של יום או יומיים, מצבר ליתיום נוסף, יהיה זול, פשוט וקומפקטי מפתרונות סולארים.
כל מי שמחפש פתרון סולארי לטיול ( טיול, לא מחנה) , פשוט טועה. במחירים הנוכחים של ליתיום, לי אין ספק.
-
אני לא נכנס לחשבון של צחי על הצרכנים שלו. זה עלול לפתוח שרשורפלצת חדש. אתה רוצה לדון אתו על הנתון שהוא רשם? בכבוד. אני לא הכתובת.
בנתונים שצחי נתן הוא צריך לפחות 2.4 מטר פאנלים שמסוגלים לתת באופטימום 500 וואט, כ40 אמפר.
מארז בודד של 21א"ש לא מסוגל לקבל זרם מתמשך כזה בלי להתחמם לרמה מסוכנת. 10 אמפר זה הגבול העליון.
במידה וצחי ימדוד, ישתכנע, או יחליט לשנות שרירותית את נתוני הצריכה, ניתן לחשב מחדש את נתוני הייצור והאגירה. עד אז התשובה שלי עומדת בעינה.
-
אני קצת מבולבל. בבקר הטעינה הסולארי אני לא מגדיר את קצב הטעינה?
אם הצריכה שלי היא 7.5 א"ש (ונראה לי שהחשבון התיאורטי שלי באמת מוגזם וכך גם כתבתי) אבל הפאנל מכניס 10 א"ש לסוללות אני ביתרון של 25%, לא?
תיאורטית, שלושת מארזי ה-21 אמפר שלי אמורים להחזיק את העניין או שאני טועה.
חשוב אני חוזר לשאלת החיבור, מחובר במקביל, האם אני יכול לבחור לכבות את הבקר ולא להטעין דרך הסולארי (ולו רק כדי לא לעבור את ה-10 אמפר)?
-
תתרכז ביחידות המידה הנכונות צחי. זה לא רק סמנטי. זה עושה לך סלט במסקנות.
הספק טעינה זה בוואטים. כשמתייחסים למתח קבוע, כמו במקרה הזה, אפשר לדבר גם על זרם. באמפרים.
אמפר שעה זו כמות אנרגיה. קיבול של מצבר למשל, או סה"כ האנרגיה הנצרכת ביום.
- - - Updated - - -
רשמתי קודם לגבי בקרת הזרם: מהתבוננות במבנה החיצוני של בקר הטעינה שהצעת, הוא כנראה לא מבקר זרם למצבר.
על מנת לוודא את זה אתה יכול לשאול את המוכר או לעיין בספרות של המוצר. אם אין דרך לכוון את הזרם, הוא כנראה לא עושה את זה.
-
אם צריכת הזרם שלך היא בממוצע 7.5A, אז צריכת האנרגיה היומית היא 7.5x24 באמפר-שעה. כ180א"ש.
אתה יכול להתחיל לנסות לחשב כמה מתוך זה נצרך ביום, וכמה בלילה כשאין טעינה, או ללכת על כל הקופה ופשוט לדאוג למאגר אנרגיה של 180א"ש. זה כנראה יהיה מוגזם במידת מה.
מבחינת יצור אנרגיה אתה צריך לייצר 180 א"ש. אם תצליח לדחוף כל הזמן 10 אמפר, תגיע אחרי 24 שעות ל240א"ש, אבל במציאות מקובל לדבר על חמש שעות ייצור אנרגיה בהספק המקסימלי ליום ממוצע.
אם זרם הטעינה המקסימלי שלך יעמוד על עשרה אמפר, אתה תקצור ביום ממוצע בסה"כ 50א"ש.
בשביל לקצור 180א"ש מדי יום, זרם הטעינה בתנאים אופטימליים צריך לעמוד על 36אמפר.
אתה צריך מארז אנרגיה שמסוגל לקבל זרם מתמשך כזה, צריך בקר מתאים וצריך שטח פאנלים שמסוגל לתת את זה.
-
לגבי כיבוי של הבקר ומפסק מעקף שלו כדי לטעון מהאלטרנטור, כשתקרא את המנואל של הבקר אתה תראה אזהרות על תזמון החיבורים המדויק לבקר. אתה לא מחבר איך שבא לך, אחרת הוא ישרף.
נדמה לי שהמצבר הוא הראשון, אחריו הפאנל ובסוף העומס. ניתוק בסדר ההפוך. עדיף לך לא להיכנס לזה עם מעקפים וכו'.
חבר את האלטרנטור לחיבור של הפאנל על הבקר. אם אתה דואג, בצדק, מזרם יתר, בקר אותו בין האלטרנטור ובין החיבור לבקר. כמובן שאתה מחובר גם במקביל לאלטרנטור בחיבור המקורי הישיר למצבר ההתנעה של הרכב, כדי שהאלטרנטור יהיה מבסוט.
-
הוספת טעינה סולארית למצבר צרכנים lifepo4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אני קצת מבולבל. בבקר הטעינה הסולארי אני לא מגדיר את קצב הטעינה?
אם הצריכה שלי היא 7.5 א"ש (ונראה לי שהחשבון התיאורטי שלי באמת מוגזם וכך גם כתבתי) אבל הפאנל מכניס 10 א"ש לסוללות אני ביתרון של 25%, לא?
הבקר מעביר בהתאם לצורך.
מול מצבר ריק הוא יעביר את המקסימום שהפאנל נותן בהתחשב בעקומת ניהול שלו (mppt).
אם הפאנל נותן 10A,מול מצבר ריק/נמוך זה מה שיעבור.
כשהמצבר מתקרב למילוי, הזרם יורד, וכשהמצבר מלא, זה הופך ל״ציפה״ בערכים מאד נמוכים.
כלומר,
בבוקר, כשהמצבר בשפל, ועד למילוי, הבקר יעביר את כל מה שהפאנל נותן.
וכשהטעינה מתקדמת, רואים בצג איך המספרים יורדים.
כשהמקרר נכנס לאינטרוול עבודה למשל, ויש נפילת מתח, זה שוב עולה.
וכן,
אם הפאנל נותן יותר מסך הצריכה היומית שלך, זו היתרה שמפצה גם על צריכת הלילה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
חשוב אני חוזר לשאלת החיבור, מחובר במקביל, האם אני יכול לבחור לכבות את הבקר ולא להטעין דרך הסולארי (ולו רק כדי לא לעבור את ה-10 אמפר)?
הבקר יכול להיות מחובר למצבר במקביל לאלטרנטור.
כל ההבדל הוא שהוא יראה את מתח הטעינה הגבוה ויתייחס לזה כמצבר טעון.
לגבי סדר החיבור, בקר מחובר ישירות למצבר, וכמו שחנן ציין בצדק, יש סדר לחיבורים בפעם הראשונה, וכמובן אם זו ערכה ניידת (אצלי זה מחובר רק בחנייה).
הסדר לפי המדריך שימוש זה בקר למצבר, אחרי שהבקר התאפס על מתח המצבר, רק אז מחברים את הפאנל.
ניתוק בסדר הפוך.
לגבי העומס (load) בבקר שלי הקו שלו פתוח אוטומטית, ואני מכבה ידנית עי כפתור בבקר, אבל להבנתי מהמדריך שימוש של הבקר, אין לזה משמעות. זה קו פתוח בלי צרכן (אם לא חיברת צרכן קבוע).
ממליץ לך בחום לא להתעסק עם בקרים סיניים זולים כמו זה שצרפת בקישור.
אתה משקיע פעם אחת כמו שצריך וזה יחזיר עצמו.
זה נכון לאיכות, עמידות, משטר הטעינה והיכולת להגדיר דברים בפעולת הבקר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני אסתכן ואגיד פה משהו, שהרבה יקפצו, אבל שיקפצו...
לכל תסריט של טיול, או מחנה של יום או יומיים, מצבר ליתיום נוסף, יהיה זול, פשוט וקומפקטי מפתרונות סולארים.
כל מי שמחפש פתרון סולארי לטיול ( טיול, לא מחנה) , פשוט טועה. במחירים הנוכחים של ליתיום, לי אין ספק.
זיו,
אני מסכים שבשביל יום אחד אפשר להסתדר עם מארז אנרגיה/מצבר גיבור.
רק שים לב שצחי הגדיר צורך שונה, השאלה לגבי מחנה/קמפינג יומיים+.
אז תשובה לגבי טיול של יום מטעה ומסיטה את הדיון מהשאלה שנשאלה.
-
תודה על המידע.
דורון, אני לגמרי זורם עם ההמלצות שלך, הבקר טעינה הזול יותר שהמלצת לגמרי יכנס לי בעלויות וכמו כן פאנל 150 וואט. הבקר היקר יותר, יש שם כמה גרסאות מחיר וצריך לשקול את העניין אבל אצליח להגיע לקצב טעינה של 30 אמפר או זה אולי שווה את העניין.
חנן, אני קצת מתקשה להבין את היתרון של לפרק את המארזים, לחבר אותם כמארז בודד עם bms יחיד. ובאותה נשימה אם יש לך המלצה ל-bms שכבר יהיה לי פה אני אודה לך.
הסכמת החיבורים אני מבין ככה:
שני כבלים מהפאנל לבקר
שני כבלים מהבקר למצבר צרכנים. באותם חיבורי פלוס ומינוס של המצבר צרכנים יתחברו החוטים מה-dc2dc שמקבל זרם מהמצבר של הרכב/אלטרנטור.
הבנתי נכון?
יש לי סיבה לרצות אופציה לנתק את הטעינה הסולארית בכלל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הנתונים של הבקר שהעלית עכשיו מבלבלים אותי. רשום שם במפורש שהוא מחפש אחר נקודת הטעינה האופטימלית, שזה בדיוק מה שmppt עושה, אבל גם רשום בשני מקומות pwm.
לגבי בקרת זרם טעינה, אני לא משוכנע שהוא עושה את זה. אתה יכול לבקש/למצוא את המנואל שלו, ולבדוק שם אם ניתן להגדיר את הזרם. מהצורה החיצונית של המארז אני מהמר שהוא לא עושה את זה, כי בקרה כזו מייצרת חום רב, ואני לא רואה פתחי אוורור על הבקר הזה.
אבל, לא בטוח שאתה חייב להגביל זרם טעינה. אם מקסימום ההספק של הפאנל שאתה יכול/רוצה לשים על הגג, קטן ממקסימום הטעינה שהמארזים שלך יכולים לקבל, אז אין צורך להגביל זרם.
לגבי bms, אני אוהב את הדאלי עם bt. ניתן לשחק בהגדרות בעזרת אפליקציה בטלפון, וגם לראות במדויק את מצב המצבר.
חנן, זו החברת bms שהתכוונת (למשל...).
יש איזה פרמטרים מסויימים לשים להם לב מעבר לסוג סוללה (lifepo4 4s) ואמפר (30A)?
US $36.30 53%OFF | Smart BMS 4s Lifepo4 Bluetooth Lipo 4S~24S 80A~250A USB UART Solar System Storage Batteries Balanceador de Bateria BMS 4s
https://a.aliexpress.com/_EzicQFz
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בקר:
אני מעדיף בקר עם צג שמראה לי מה קורה, את המספרים בפועל.
אחרי מגוון בקרים ברמות מחיר הזולות יש לי היום בקר MPPT אמיתי, ויעיל מאד.
לפי המפרט יודע לעבוד עם ליפו- לי זה לא היה רלוונטי, אולי חנן יוכל להתעמק בנתונים שלו לוודא שמתאים למצבר שלך.
אם הוא מתאים, אני ממליץ- מרגישים ורואים שזה מוצר איכותי.
EPEVER MPPT Charge Controller 10A
היי דורון, הקישור שבור, אז עשיתי חיםוש לפי השם.
כזה למשל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
חנן, זו החברת bms שהתכוונת (למשל...).
יש איזה פרמטרים מסויימים לשים להם לב מעבר לסוג סוללה (lifepo4 4s) ואמפר (30A)?
US $36.30 53%OFF | Smart BMS 4s Lifepo4 Bluetooth Lipo 4S~24S 80A~250A USB UART Solar System Storage Batteries Balanceador de Bateria BMS 4s
https://a.aliexpress.com/_EzicQFz
כן, אבל שים לב שדגם ה30 אמפר, מיועד לטעינה של עד 15 אמפר.
אם באמת תהיה לך כוונה לטעון ב36-40 אמפר, אז כדאי לך לקנות את דגם ה100אמפר.
-
תודה
-
איך הוא יכול לטעון ביותר מ15אמפר? גם אם כל הגג תא סולארי.. ממה שראיתי מסרטונים לא מגיעים לערכים הללו..
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
כנראה שאני לא יכול אלא אם אתקין פאנל ממש מפלצתי.
-
ענאעארף. כתבתי את החישובים.
אפשר לנסות לשאול את הסרטונים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זיו,
אני מסכים שבשביל יום אחד אפשר להסתדר עם מארז אנרגיה/מצבר גיבור.
רק שים לב שצחי הגדיר צורך שונה, השאלה לגבי מחנה/קמפינג יומיים+.
אז תשובה לגבי טיול של יום מטעה ומסיטה את הדיון מהשאלה שנשאלה.
אתה צודק, פשוט חנן חוזר על החשש של זרם טעינה חזק מדי, ואני חושב שהרבה אנשים בונים הרים וגבעות על הפאנלים האלו.
נסיתי להכניס קצת פורפורציה, איזה גודל פאנל נותן איזה הספק.
ולכן האמירה לחידוד הפורפורציה- עבור הספק של יומיים, מצבר יהיה קטן נוח וזול מפאנל שיתן הספק זהה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ואני חושב שהרבה אנשים בונים הרים וגבעות על הפאנלים האלו.
ואני חושב שחישוב הצורך בהערכת יתר.
בפרקטיקה שאני וחברים צברנו בה נסיון, פאנל 150W הספיק גם ל-2 מקררים.
ופאנל כזה פרקטי לנשיאה ל-SUV סטנדרטי.
לא המצאנו את הגלגל בארץ, זה נפוץ מאד בחו״ל.
ועובדתית, גם אנשים עם 100א״ש ליתיום שמים פאנל בערכת טיול.
גם כאלו שנוסעים כל היום.
זה עניין של השקפה שונה לצורך.
אני מעדיף פחות מצבר ויותר יכולת ייצור שקטה נקייה ואמינה.
ובגלל שהבעד ונגד נטחן מכל כיוון, מציע שלא נגרר לשם שוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
היי דורון, הקישור שבור, אז עשיתי חיםוש לפי השם.
כזה למשל?
אותה חברה אבל לא MPPT
זה: (יש גם ל-20A)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3295859109.png
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הבקר יכול להיות מחובר למצבר במקביל לאלטרנטור.
כל ההבדל הוא שהוא יראה את מתח הטעינה הגבוה ויתייחס לזה כמצבר טעון.
מקפיץ שאלה
מצבר צרכנים מחובר לטעינה מהאלטרנטור, שיכול לספק גם 20A,
ובמקביל אני רוצה להוסיף בקר סולארי 10A+פאנל 100W, שמחוברים קבוע גם בזמן נסיעה,
זה יעבוד?
-
כן.
ככה מקובל בקרוואנים.
חיבור במקביל - ולא לשכוח פיוז לכל אחד מהמטענים.
אסף.
-
תודה,
מכיוון האלטרנטור יש פיוז,
אתה מתכוון שצריך פיוז בין הבקר הסולארי למצבר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אתה מתכוון שצריך פיוז בין הבקר הסולארי למצבר?
כן.
הפיוז כמה שיותר קרוב למצבר.
-
וגם כדאי שתהיה דרך ברורה ובטוחה לנתק את הפנל מהבקר לפני ניתוקו מהמצבר וחיבור הפנל לאחר חיבור הבקר למצבר. זה יכול להיות מפסק או מחבר או כל דרך העיקר שיהיה נגיש
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
וגם כדאי שתהיה דרך ברורה ובטוחה לנתק את הפנל מהבקר לפני ניתוקו מהמצבר וחיבור הפנל לאחר חיבור הבקר למצבר. זה יכול להיות מפסק או מחבר או כל דרך העיקר שיהיה נגיש
אסף.
אם לפשט את התהליך:
סדר חיבורים:
בקר למצבר, ורק אח״כ פאנל לבקר.
סדר פרוק הפוך.
זה חשוב.
אצלי יש שקעי אנדרסן בחיבורים.