חוזר: סגירת סמוראי ארוך בתצורת טנדר וההשלכות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
מה מגדיר יכול של חומר לקיבול חום? למדנו איך לחשב את זה בכימיה, אבל אני לא זוכר למה.
למה למדתם לחשב את זה בכימיה? כי ככה זו דרכם של כימאים להציג נוכחות פיזיקלית אמיתית בשטח :)
ברמה הכימית ההכי פשוטה, מה שקובע קיבול חום זה כמה הקשרים בין המולקולות של החומר חזקים. למשל מים וקרח הם אותן מולקולות אבל עם חופש שונה לגמרי בקשרים בינהם (אני לא רוצה להכנס עמוק יותר כי זה יכול להגמר באוסצילטורים הרמונים והגדרות של ההמוליטניאן שלהם :roll: ).
הגדרת קיבולת חום (C בשביל capacity) כמו שאני זוכר אותה (ואני מדגיש אני כי לא התעסקתי עם זה ממזמן אני אשמח אם יתקנו אותי) היא היחס בין כמות המינימלית של חום שנוספת לחומר (דלתא קטן Q) ולעליה המינימלית שנוצרת בעקבות זה בחום (dT) כלומר
C=(deltaQ/dT)cond = T=(dS/dT)cond
זה אם אני לא טועה הבסיס אם רוצים לחשב לחומר ספציפי כלומר שיש לנו מערכת מדידה קבועה של מסה ואנחנו רוצים ליחס לה את המערכת של קיבול חום אנחנו משתמשים בנוסחה קצת שונה.
אנחנו משתמשים למדידה במערכת של ג'אול פר קילוגרם קלווין (J*Kg^-1*K^-1) כשאני מקווה שהסימן ^ מסמל חזקה :)
הנוסחה של קיבול חום ספציפי c=C/m = C/pV
כאשר C זה קיבולת החום בג'אול - קילוגרם קלווין של החומר הספציפי שלנו, M זה המסה, V זה הנפח של החומר יעני מסה בשלישית ו p זה הדחיסות של החומר (מסה *נפח בחזקת מינוס אחד).
ואני שואל את עצמי איך דרדרתי ברגע זה את הדיון על סגירה חלקית של סמוראי לכימיה.פיזיקה :grin: