בישראל דווקא קשה יותר להיפטר מרכב שאינו לבן או שחור.
Printable View
חבר חזר בסופש מאוסטרליה.
אומר ששגעון מחירי המשומשים עדיין קיים.
גם שם אנשים מוכרים ״זכויות הזמנה״ לרכבים חדשים.
מצד שני, לנדקרוזר 2023 חדש (זמן אספקה לעוד חצי שנה..), עם מיכל דלק מוגדל, וחבילת אבזור פנים הרכב עלה לו ממש עכשיו ״רק״ 200kשח.
נאמר לו שסביר שכשהרכב יגיע, יוכל למכור במקום ברווח.
ההשוואה בין הספורט השחור לרוביקון הלבן של ברי דווקא מראה שהמחיר המבוקש על הלבן מאוד אטרקטיבי.
רק להפוך את השחור ספורט הסטנדרטי לרוביקון יעלה לפחות 40K אם תמצא סרן קדמי 44 משומש. אם לא, אתה ב 60K רק על השדרוג לרוביקון (נעילות, סרן, ציריות מחוזקות, יחס העברה ועוד קצת..).
תוסיף על זה שהלבן חדש בשנתיים ויש לו עוד שידרוגים ששוים לא מעט כסף - הגבהה, פגושים, כננת, ג'אנטים ועוד.
בקיצור אותי קצת מפתיע שהרוביקון על המדף הרבה זמן...
מסכים שהזווית צילום לא משהו, אבל אם אני הייתי מתעניין, הייתי מגיע לראות.
מה שלי נראה קצת "מוזר" זה בידלוקים עם צמיגי 50/50 (אם אני לא טועה) נראה כאילו שינמכו את הרכב קצת כדי שלא יראה שעשה שטח קשה (אני לא יודע מה עשה באמת).
כמי שמכיר את בעלי הרכב ומה עשה הרכב (הלבן) - הרכב לא עשה שטח קשה במיוחד וממש לא טייל הרבה. הרכב לא נסע בכלל בדיונות.
מסלולי הנגב בתדירות יחסית מאד נמוכה זה מה שעשה הרכב בתקופה אצל החבר.
היי
המחירון של ה2018 הוא 250 והוא רוצה 270
שזה לעומת השוק ממש מכובד ….
לדעתי סבלנות וימכור כי אנשים שילמו הרבה יותר.
הרכב נראה אחלה …הלוואי והיה לי תקציב בשבילו.
אני מסתכל כל כמה זמן על הרשתות ויד 2 מרגיש ממש ירידה קלה במחירים .
הלוואי וזה מגמה ,אני לא מאמין שיש תקווה והמחירים יורדים,פשוט יש אנשים שרוצים ומשלמים על כלים כאלו הרבה יותר , לא יודע למה וחבל כי זה בידיים שלנו לגרום להוזלה פשוט לא לקנות
שיהיה לנו בהצלחה
Sent from my iPhone using Tapatalk
הדיון הוא לא על הרכב של החבר אלא על מגמה כללית. הבאתי רכב זה ומספר דוגמאות אחרות של עסקאות שנסגרו שעליהן יודע מידיעה אישית על רנגלרים במחירים ריאליים.
למשל חבר נוסף רכש ממש לפני שבוע רוביקון שנת 2013 משופר קלות בלבד יד ראשונה עם קילומטראז' יחסית גבוה אבל שמור שלא ממש ראה שטח בכ- 160,000 ש"ח בלבד.
סתם כקוריוז בחבורה שאיתה אני מטייל, כבר שלושה חברה עברו לרנגלר רוביקון בשנה האחרונה ובתכלס אנחנו כבר חמישה רנגלרים בחבורה..
ייתכן וחלק מהמגמה הזו בחבורה שלנו הוא בתמחורים שפויים יותר ביחס לאלטרנטיבות וביחס ליכולות הרכב בשטח.
חלק מזה נקבע בראש שרשרת המזון והאספקה.
מי שמוכר ג׳יפ משומש כי הוא כבר משלם\שילם\צריך לשלם על ג׳יפ חדש יתמחר כדי למכור.
או שסתם נמאס לו מהתשלום החודשי על הרכב שרק עולה בגלל הריבית. לדוגמה השכן שלי.
ברור לי מה מטרת השרשור ואפילו אני מתלהב משרשור כזה…
כי אני יושב על הגדר ואין לי תקציב של מעל 200
עדיין אני לא חושב שיש ממש ירידה שמלמדת על מגמה
לא יודע בכמה השקעה אצלך בשיירה עברו ל רנגלר ומה זה מחיר שפוי בראייתם
אבל ממעקב על השוק מעל שנה :
מחיר הרנגלר היחידים שיורדים מ200 זה הקצרים בגילאיים של קרוב לעשור וזה רוביקון קצר
הארוך רק שהוא מעל גיל 10 אפילו לא משופר רוצים מעל 200
וזה אחרי שכביכול יש ירידה כי רצו 220 על חלק מהם לפני כחודש ………
אז לא הייתי מתלהב וחושב שזה ירידה ממשית
ברנגלר ספורט יחסית סטוק יש מחירים קרובים ל200 בגיל 7 או 8 שעדיין נמצאים שם לא מעט זמן
לצערי לא חושב שיש ירידה באמת
רק אומר שיש פער בין מחיר שנרשם בהודעה ובין המחיר בו נסגרת עסקה.
להערכתי בתקציב של 200,000 ש"ח פלוס-מינוס בהחלט אפשר למצוא רוביקון ארוך שנים 2013-2015.
מעניין
שווה לבדוק גמישות ….
גם מול אלו שכותבים 230 …שללתי עד כה
היבוא האישי/מקביל שהציף את השוק ברנגלרים התחיל בסביבות 2018. אלו רכבים שעדיין מחזיקים מחיר גבוה (בעיקר ה- JL) ולכן "שומרים" על המחיר של הרנגלרים המבוגרים יותר. בסופו של דבר גם שוק קטן כמו ישראל מסתדר לפי ביקוש והיצע.
עדיין אין הרבה ביקוש לרנגלרים ב 280K וצפונה כי זה סכום מכובד ו"כבד" כמעט לכל כיס בארץ. מצד שני גם אין הרבה היצע כי אלו רכבים יחסית חדשים שלא אמורים להחליף הרבה ידיים.
לכן הרכבים עד 2018 וגם הישנים יותר 2007-2014 נניח, מחזיקים מחיר טוב (שנתמך ע"י החדשים יותר שלא זזים במחיר). ברגע שה 2018 יתישנו קצת, יהיו יותר מוכרים, ויש הרבה כאלה בגלל ההצפה של היבוא האישי/מקביל המחיר של כל השוק ירד.
יש כמובן עוד גורמים שמשפיעים על המחיר כמו שידרוגים ומצב הרכב, אבל באופן כללי המחיר ירד כשה 2018 ומעלה שיובאו במסות יתחילו להימכר בכמויות גדולות יותר מהישנים שיש מהם פחות.
גם זה שאין אלטרנטיבה אמיתית לשטח עם סרן חי מלפנים, מרחב מחייה ומנוע חזק עוזר לשמור על המחיר.
סתם אנקדוטה משוק הרנגלרים...
לפני שבחרתי ללכת על הדיסקברי, אשכרה שקלתי להוציא 150-180 אלף שקל על רנגלר.
התחלתי לשלוח הודעות רנדומליות לרנגלרים שראיתי באינטרנט, והגעתי לבחור שמכר רנגלר 2010 ספורט אבל עם נעילה, בידלוקים, פגושים וכו ב-100 אלף שקל.
לפני שהספקתי להחליט האם אני באמת רוצה להוציא סכום כזה על תחביב (דרש השקעה של 20 בערך ליישור קו) ראיתי שמישהו אחר קנה אותו, ותוך שבוע פרסם אותו ב-150 עם אותן בעיות (והיה לי היסטוריית טיפולים מודפסת אז השוויתי מול הטיפול האחרון שהוא שלח לי)
בנוסף,
שוק הרכב הוא שוק שבנוי על חובות והלוואות. השני בגודלו במדינה (ביחס ישיר להיות הרכב ההוצאה השניה הכי גדולה של משקי הבית בישראל) ולכן ככל שתעלה הריבית, השוק יתקרר. גם שוק היד 2.
רק חושב שמי שנמצא בפורום הזה, אוהב חופש, חירות, טיולים וטבע, כל חיי הבוגרים היו לי אופנועים, ג'יפים, אופני הרים ושאר גלגלים ותחביבים. אבל מעולם לא השתעבדתי כלכלית כי העדפתי גרוטאה נאמנה על רכב חדש, כי אני שם את החופש והחירות שלי במקום גבוה יותר. כל עוד אינני אדם עשיר, לא אשעבד את עצמי תמורת קופסת פח, גם היא נוצצת וחדשה, מעדיף מדי פעם לזחול מתחת לאוטו ולתקן מה שצריך מאשר להיות חייב.
זו תפיסת עולם משונה כי אולי אני "מפסיד" את חידושי הטכנולוגיה, נוסע לאט יותר ושורף יותר דלק וזמן, אבל החופש שווה את זה.
לדעתי לפחות. מי שקונה רכב ולוקח הלוואה גדולה וקורע את עצמו כדי לשלם את המחיר, שיהיה בריא ויהנה מהרכב היפה שלו, אבל לרוץ אחוז אמוק כמו שקרה בשנה האחרונה אחרי כל מיני חשמליות סיניות שאף אחד אפילו לא עשה סיבוב לפני ששלף 200000 ש'ח, נשגב מבינתי.
גם אם מדובר בכלי רכב מתקדמים מאוד, עדיין, הדרייב של הקונים הוא כמו של תינוקות, שראו אצל החברים צעצוע נוצץ ואפילו לא מרשרש שהתחיל להסתובב בשוק ורוצים גם עכשיו ומיד. לי דווקא יותר כיף האוטו הישן שמרגיש כמו כורסה ישנה, שהתאימה את עצמה אלי, קצת חורקת, קצת מקומטת, אבל עם "אישיות" שקל לאהוב.
הרנגלר תמיד ישמור מחיר כי אין לו תחרות, למי שחפץ ברכב שטח אמיתי אין הרבה אפשרויות, יש בעיה קשה למוכרים עם רכבים משופרים בקיצון, לא רק רנגלרים, גם צרוקי וגראנד למיניהם, שהמשופרים מוצעים בזול מאוד, סיוט להעביר טסטים, ואם פעמיים בשנה זה ייאוש לא קטן. השוק משתנה, הרכבים מתיישנים, האור היחיד בקצה המנהרה אלו רכבים שבאים במקור עם צמיגי 35, 37 ולא צריך להתעסק יותר מדי בקומבינות.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
עומס האלקטרוניקה ברכבים החדשים בשילוב עם אבק המדבר, החום הישראלי והאהבה לטיולי בוץ בחורף, הם מתכון לתקלות והרבה הוצאות.
בנוסף זה גם מתכון להיתקעות בשטח בלי יכולת לצאת אפילו בגרירה בגלל כל מיני נעילות והגנות שמפעיל המחשב על תזוזת הרכב ועד ניקוי קוד התקלה.
מעניין אם ג'יפ חשמלי מלא, כשיגיע המגנטו, יהיה פחות חשוף לתקלות כאלו.
נהיה קצת שרשור בכי בהמשך…חופש ענייינים, כל אחד שיעשה מה שבא לו, חיה ותן לחיות, אם זה עוזר למישהו לחשוב על מישהו אחר שהוא לא חכם, או לא מתנהל כלכלית נכון אז…שיהנה. לא מעניין.
ואתה - גם טועה, בגדול.
אין הרבה ביקוש לרנגלרים ב 280 צפונה? הצחקת אותי, אתה כנראה לא מכיר את השוק.
יש בהם הרבה יותר מסחר כרגע מה JK, קונים ומוכרים כמו משוגעים, ורובם לא לשטח בכלל.
תפנימו, יש גם אנשים עם כסף, שעושים מה שבא להם, והרנגלר הזה מושך אותם משום מה, בלי קשר לשטח.
השוק התחדד, הקונים חכמים יותר, גם אלה שכן עושים שטח, הם מעדיפים דגמים מסויימים.
במקרה היום פגשתי בעל רנגלר רוביקון 2022, 4 חודשים על הכביש, דיברנו קצת, עשה 15k קמ (מנוע 2.0), שאלתי אותו מה זה אתה נהג מונית?
ענה לי שהוא מת על הנסיעה שלו, ולא נכנס פעם אחת לשטח וגם לא ייכנס, הוא פשוט אוהב אותו בכביש. (הוחלפו בולמים, לא מוגבה, צמיגים מקוריים)
שאלתי אותו מה עם הדלק? ענה לי - באהבה.
הבנתם? איש עסקים שנוסע לא מעט.
ככה בא לו.
הרוביקון אחרי התוספות (ויש תוספות) עבר את החצי מליון.
לפני זה הייתה לו אלפא תלתן משהו…
זה שוק אחר, יש כל מיני אוכלוסיות.
ולא חשבתי לרגע אם הוא בעל עוש מפוצץ או הלוואות, מה זה מעניין אותי בכלל.
🤣
אולי קצת שכחתם אבל לא סתם השם שלהם הוא "מועדון המיליון".
אה והנושא הוא שוק הרכב המשומש, לא רנגלר...
למרות שאני כרגע (דגש על כרגע) לא בשוק הרכב יד שניה, לתחושתי ומתוך כמה וכמה עסקאות שנסגרו (או שלא) על רנגלרים מידיעה אישית - יש רגיעה בשוק הרנגלרים.
כן צודק מי שהעיר שזה לא שרשור על שוק הרנגלרים - אבל מבחינתי הבאתי דוגמאות משוק חריג זה של הרנגלרים כמשליך על כלל השוק מבחינת "אם בארזים נפלה שלכת מה יגידו אזובי הקיר"
אם אני לא טועה במעלה השרשור הובאו גם דוגמאות לשוק חריג נוסף של הלנדקרוזר שגם הוא נרגע קצת.
נכון הנושא הוא שוק הרב המשומש ....אני מאמין שהכוונה שוק רכב השטח המשומש ועוד יותר הכוונה לרכב עם הילוך כוח,
ואיזה מבחר יש :
רנגלר
לנד קרוזר
לנד רובר
פאגירו
גימני
בכולם השוק ממה שרואים מעל ה100k לא חוזר לנורמליות חוץ מב-רנגלר
שיש ירידה של 10k בכמה רכבים שלדעתי זה בגלל חוסר הצלחה למכור וסבלנות .
בשוק עד 100k זה כבר כלים מעל 15 שנה עם הצרות הידועות ולרוב מי שיש לו ידע במכונאות מצליח לחיות איתם בהנאה רבה
בזמן שאנחנו מקשקשים כאן, חבר פורום הודיע על הלאנדקרוזר שלו שפירסם פה ו….נמכר, תוך 9 ימים בערך.
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/125764
כלי עם מעל ל 400k קמ, יד ראשונה לא פרטית, ממשלתי.
נרגע אתם אומרים? אשרי המאמין.
מה שכן, הרכב נראה יפה ומקורי.
"מחירון" לנד קרוזר בשנתון הזה בערך נע סביב ה 200k...
אז במחיר שפורסם יש מי שיחטוף וכנראה זה שהיה ממשלתי לא משנה לו ממש...
רק אומר...
Galaye זה נכון מה שרשמת...
אצל הרוב זאת השאלה כמה נחוץ למכור, מי שלא לחוץ מאי אילו סיבות יחכה בסבלנות, לי לדוגמה אין סבלנות ורוצה לעבור הלאה, אולי עד מפגש גיפולוג נגיע כבר עם משהו אחר 🤣
אתה רציני?
תבדוק שוב בבקשה את המחירון המשוקלל, קמ, ויד ראשונה שב״כ, ותחזור אלינו בבקשה.
מחירון = לוי יצחק כמובן כן?
יש דגמים מבוקשים, ויש פחות. באופן כללי אין היצע.
אם אתה מוכר דגם לא הכי מבןקש, עם קמ גבוה, או תאונות, או החלפת מנוע או גיר - כן, אתה בבעיה.
השוק התחדד, לא נרגע.
אפרופו מפגש ג'יפולוג... סתאאם סתאאם.. זה לשירשור אחר.
ביטר - קצת מפתיע שאתה מדבר על שירשור בכי, והמבין יבין...
בשורת המשומש עם הילוך כח ניתן למנות גם את ה:
האמר H3
גראנד WK, WK2
צרוקי טריילהוקים בודדים שנמכרו
ברונקו משנת 2021 וצפונה
ובחצי הילוך כח (בשביל גיא) גם את הדאסטר.
ובמועדון המעל מיליון את המרצדס G CALSS
כל השאר הם רכבים בני מעל 15 שנה.. (טרופר, טראנו, סופות וכו..)
ההבדל בין שאר רכבי השטח לג'יפ כבר הוזכר אצל אחרים אבל הבדל נוסף הוא שרק רנגלר אפשר לשדרג במאות אלפי שקלים. בכל השאר זה לרוב מיגונים והגבהות חוקיות +/- כי הסרן הקדמי מגביל את האפשרויות, ולעיתים גם פגוש וכננת.
בקשר לגראנד wk מסכים הבעיה זה שהwk2 עדין פחד לעומת הwk.
שהרבה מכונאים לא יודעים לתחזק אותו ואז הבעלים מגיע ביותר מידי מקרים להחליף מנוע
האמר h3 נו באמת כמה כאלו יש בכלל ….-כמה מכונאים מסכימים בכלל לגעת בו
ולדעתי זה משפיע מאוד על רכב שאתה קונה משומש
ברונקו יש עוד לפחות 4 שנים עד שנוכל להגיד שיש אותו ביד 2 ונקווה שעד אז נדע בכלל שהמוסכים יודעים לשמור עליו ולתקן אותו לפחות כמו הידע שיש לרנגלר אחרת שוב זה כלי רק לחובבי מכונאות שגם לא תמיד אוהבים רכב אלקטרוני .
ודאסטר ותכף תרשום גם פורסטר זה כבר התפשרות שעדיף להצטופף בגימני
אני מסתכל על רכב ביד 2 בראיה של אדם שמטפל במוסך ולוקח בחשבון שאני עושה טיול טכני שיש מוסך שיודע לטפל לי ברכב ויש חלפים
וזה חשוב בראייתי
אז מחיר שפוי ביד 2 לדעתי נדרש להיות מחושב לפי זה
זה הדעה שלי
לפורסטר החדשים יותר לדעתי אין הילוך כח.
אבל לרקסטון מכל השנתונים כולל 2022 יש :-)
ביטר קח כוס מים קרים...
תקרא מה כתבתי, מחירון, לא משוקלל.
יש לי חבר שקנה כנראה את אותו דגם בדיוק מפרטי עם 7 או 8 מושבים אנא עארף, זה המחיר סביב 200k.
אז יש כאלה שמחפשים כמה שיותר חדש בכמה שפחות כסף, הממשלתי הזה בא להם בול, ויש כאלה שלא יגעו בו. ככה זה.
זה לא משנה את העובדה שרכב בן 12 מתומחר 200k בגלל סמל בגריל.