תגובה: משרד הרישוי מציג - הכן ארנקך לטסט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תסביר לי למה בדיוק רכב חדש בכלל צריך טסט, אם לא רק כדי לפרנס את הענף הזה?
צ׳מע סיפור ...
לפני כך וכך שנים אחותי לקחה בליסינג רנו קפצ׳ור, חדשה מהניילונים (בניגוד לדעתי הנחרצת, היא לא תחזור על הטעות הזו..).
שבועיים לאחר מכן, פגשתי אותה באיזה צומת כדי להעביר משלוחה. היא חיכתה לי בתחנת אוטובוס עם הרכב ומונע וכשהגעתי הסבתי את תשומת ליבה שאור אחורי שמאלי של הרכב לא עובד.
"נו שויין, בשביל זה יש אוויס", ענתה הגברת.
ובאמת, דקות ספורות אחרי שהגיעה הביתה, הגיע אליה טכנאי של אוויס. חצי שעה מאוחר יותר הוא דפק על דלת ביתה במבוכה ושאל מתי יהיה לה נוח לתאם ביקור של הרכב במוסך המרכזי.
מה מסתבר: ברכב בכלל לא היתה צמת חוטים אל גוף התאורה. לא התנתק. לא נקרע. לא קיים.
אז כן, גם רכב חדש צריך להבדק לפני שהוא עולה לכביש. אין חולק (לפחות פה בפורום) שהמתכונת הנוכחית פגומה ונגועה בכל נגע אפשרי, אבל בדיקה לדעתי צריכה להיות.
רכב חדש נבדק כמה פעמים, לכל הפחות שלוש, לפני שהוא עולה לכביש.
במפעל. במרכז הכנה למסירה של היבואן ובמכון רישוי, בד"כ של היבואן.
אז כן, כמו שראית, גם המסננת הזו היא לא מאה אחוז. לא תקין.
אז מה? לא על כל אירוע אנקדוטלי, רע ככל שיהיה, צריך להרים עוד תקנות ובירוקרטיות.
אתה צריך דוגמאות של אנקדוטות רעות ממכוני רישוי? אין לי ספק שלא.
לא אמרתי שצריך עוד תקנות ובירוקרטיות.
לא אמרתי שצריך להמשיך/להגביר את הקיים.
אמרתי שרכב צריך להבדק כשהוא עולה לכביש.
הוא נבדק. לפחות שלוש פעמים. כולל טסט רשמי במכון רישוי.
בהחלט אמור להספיק...
(לא צריך להמשיך לחפור בזה)
בקפריסין איין מכוני רישוי יש מוסכים שמוסמכים לבצע את בדיקת "הטסט" MOT
שצריך להעשות כול שנתיים .
מגיעים למוסך שהחלטת בעל המוסך מעביר את הרכב במסלול הבדיקה
ומאשר את הטסט או מציין אם יש תקלה תהליך פשוט וללא תורים או הרגשה
שהולכים לדפוק אותך .
אני לא זוכר את המחיר אבל זה כמה עשרות שקלים .
בנוסף המס השנתי לרכב עומד על כ 900 ש"ח לשנה (כמה אנחנו משלמים לרכב שלנו? כפול או יותר )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
דרור,
אתה רושם שמה שקורה בארץ לא קורה בחו"ל בהקשר של הטסטים.
מה קורה בחו"ל? תוכל לפרט לפי מדינות/יבשות? (מתוך עניין, לא בשביל לעקוץ)
אתה מצפה שאפרט מה קורה בכל מדינה ומדינה?
כל מדינה וחוקיה.
אפילו בארה"ב שאנחנו כל כך אוהבים ורוצים לחיות לפי חוקיה וכלליה, זה משתנה בין סטייט לסטייט.
יש מדינות כמו טקסס בהן אין בכלל טסט וגם אין הגבלה על שינויים ברכב. יש בדיקת זיהום אויר אחת לשנתיים ויש מדינות כמו ניו-יורק שבהן החוקים והכללים הרבה יותר מהודקים.
יש גם מדינות כמו הודו שחיי אדם בכלל לא נספרים בהן, נהפוכו - התפוצצות האוכלוסין יצאה מזמן משליטה. מדינת עולם-שלישי שהיא גם מעצמה גרעינית - שנמצאת עשרות שנים במצב מלחמה עם מדינת עולם-שלישי שכנה שגם היא מעצמה גרעינית (פקיסטן) ובינתים אין מספיק אוכל לכולם, אז תקינות של כלי רכב מעניינת אותם?.... וכמובן מנטליות תרבותית שמתייחסת אחרת לחלוטין לכל נושא המוות של בני אדם. אנחנו ממש לא רוצים לדמות להודו - אבל זה באמת מקרה קיצון. ממש לא צריך טסט כל חצי שנה והתנהלות של מאפיה סיציליאנית עם מנהלים בולשביקים, על מנת לא לדמות להודו.
אישית, אני לא מכיר אף מדינה חוץ מישראל שמחייבת במבחן רישוי אחת לחצי שנה. אשמח לדעת אם יש משהו דומה במקום אחר, בכל מקרה - למיטב ידיעתי אין להיטפלות הזו אח ורע.
ציטוט:
בנוסף המס השנתי לרכב עומד על כ 900 ש"ח לשנה (כמה אנחנו משלמים לרכב שלנו? כפול או יותר )
אגרת הרישוי השנתית אצלנו מתחילה בכ-1,000 שקלים ויכולה לנסוק מעבר ל-5,000 שקלים.
בקפריסין זה לא נקרא "אגרת רישוי" - יש לזה שם אחר, אם אני זוכר טוב זה "אגרת זיהום" אבל העיקרון של מס שנתי על אחזקת מכונית הוא דומה.
הטסט אצלם אחת לשנתיים במוסך מורשה שמוסמך לבדיקה השנתית.
אין שם בדרכים ניידות שודדים של משרד התחבורע כמו אצלנו. אתה נוהג בשקט ורוגע ללא חשש שכל הזמן מחפשים אותך.
לא רואים ביומיום חריגות-מבנה קיצוניות בדרכים אם בכלל, אבל כמעט כל רכב 4X4 שרואים שם (ויש שם המונים. בעיקר פאג'רו וטנדרים יפניים מכל הסוגים) מתגלגל על ג'נטים ברוחב מופרך שחורגים הרבה מעבר למרכב וממש אונסים את הצמיגים - טכנית זה כמובן שגוי אם לא ממש מסוכן, אבל הם לא עושים מזה עניין. זה מותר ונוסעים ככה וראה זה פלא - אף אחד לא מת מזה וזה לא מפריע לאף אחד. זה אומר משהו?....
מצד שני, חלקן של מכוניות חדשות בכלל צי הרכב הוא קטן משמעותית מאצלנו. כמעט ואין מכוניות חשמליות (במשך שבוע שלם ראיתי רק אחת) יש שם המון מכוניות ישנות, רובן נראות ממש מצויין ברמה שבישראל היו נחשבות לרכב אספנות מטופח במיוחד.
מצד שלישי, לצד המכוניות הישנות שנראות טוב, בכפרים בהרים לא נדיר לראות לא מעט כלי רכב ישנים במצב תחזוקתי שלפחות ויזואלית נראה כבעייתי (באנדרסטייטמנט).
אין לי נתונים על תאונות דרכים שם ועל חלקם של ליקויי בטיחות בתאונות האלה, אבל תאונות דרכים לא מככבות במהדורות החדשות כמו אצלנו. אני יודע שחד-משמעית יש להם הרבה פחות תאונות מאצלנו ומהתרשמות אישית, תרבות הנהיגה שונה לחלוטין - שזה אומר הכל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתה מצפה שאפרט מה קורה בכל מדינה ומדינה?
אני מנסה להבין מה קורה במדינות אחרות (על כל המשתמע - טסט, אגרות, בדיקות, פטורים וכו' וכו')
מה קורה פה אני יודע, מה קורה שם... אין לי מושג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
אני מנסה להבין מה קורה במדינות אחרות (על כל המשתמע - טסט, אגרות, בדיקות, פטורים וכו' וכו')
מה קורה פה אני יודע, מה קורה שם... אין לי מושג.
סתם מסקרנות, מה זה משנה, תבקש להשוות תנאים?
בשאר הדברים הקשורים לרשוי רכב, ולרכב בכלל, אנחנו דומים לאיזו מדינה?
ליאור
+1
למרות שיש נטיה לאמץ תקינה מאירופה למשל. אז אפשר לומר שמדובר באיפא ואיפה
Sent from my HD1903 using Tapatalk